Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Transferfönstret krossat”

1ENGLAND

The Sun presenterar den mest dramatiska sportettan med en Premier League-boll som får glasskärvor att flyga, och rubriken ”Krossat”. Det ska alltså symbolisera transferfönstret och den rekordsumma på 1,1 miljarder pund klubbarna spenderat tillsammans. Bland för dagen få ”exklusiva” uppgifter finns ”Wenger stoppade Yaya Sanogos lån”. Leeds United lät sig nämligen inte nöjas med värvningen Marcus Antonsson till anfallet utan ville ha Arsenalspelaren, men fick nobben av Wenger.

Daily Mail stannar också till vid den enorma siffran i köpkarusellen som största rubrik. Den sena, och kanske mest dramatiska övergången, hamnar i nätupplagan: ”Privatplan, obesvarade telefonsamtal och nobben i sista minut – så snodde Tottenham åt sig 30 miljonerpundsmannen Sissoko när Everton trodde de hade honom”.

ANNONS

Daily Mirror sammanfattar Deadlines Days två stora värvningar under filmflörtande rubriken ”Bourne Again”. Det handlar förstås om Arsenals Jack Wilshere som hoppas på nystart på karriären på lån i Bournemouth, och David Luiz som återvänder till Chelsea.

The Guardian är som många andra smått chockade över Roman Abramovitjs comebackvärvning, ”David Luiz återvänder överraskande för 34 miljoner pund”, men uppmärksammar också ligamästarnas storvärvning som hamnade lite i skymundan: ”Leicester får tag i sin lirare med köpet av Slimani för 30 miljoner pund”.

The Times drar på att ”Wilshere nobbade Milan för att skriva på för Bournemouth”. Inne i tidningen har fotbollskrönikören Tony Cascarino satt betyg på lagens sommarfönster (betalvägg). I topp är Man United med nio av tio i betyg, följd av Man City och Leicester med åtta. Lägst betyg får Hull, Stoke, Swansea och WBA, alla fem.

ANNONS

BBC Radio Five har en helt annan version på Wilsheres transfer. Enligt radiokanalens fotbollsjournalist David Ornstein var mittfältarens representanter överens med Roma, men Arsenal satte stopp för att man ”inte hade bästa uppfattning” om den italienska klubben.

https://twitter.com/ThePLZone/status/771039051323412483

Läs även Peter Hyllmans blogg och betygsättning av PL-klubbarnas Deadline Day

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport hyllar de regerande mästarnas sommarmercato med ”Juve – med beröm nio”, av tio alltså. Det trots att stackars Witsel snopet fick vända hem från Turin sedan Zenit stoppat hans övergång. Fast det är fler storklubbar som får tidningens redaktion att nicka belåtet, som Napoli 8,5 och Inter 8. Däremot skakas det på huvudet åt Milan, i botten med 4,5.

Corriere dello Sport ser också med imponerade ögon på den svartvitrandiga Turinklubben. ”Två Juve i scudettoklass”, menar tidningen, och presenterat laget i två olika lag. Man lägger till att ”Witsel ansluter i januari eller juni”. Till paketet finns en krönika med rubriken ”Mästarna har sprungit ifrån ännu mer”.

ANNONS

Tuttosport har fastnat vid den där övergången som inte blir av – men som kommer att bli av: ”Witsel i juni”, är tidningens fetaste rubrik. ”Det var Lucescu som fick stoppade affären och fick den belgiske anfallaren att vänta förgäves i Turin hela dagen”, påpekar Tuttosport, och syftar på Zenit-tränaren. Man tillägger att ”det finns en teori om januari” för Witsel.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om sommarens 30 bästa värvningar

 

SPANIEN

MD-20160901-CAS_ARA-MDDIA-P001-C

Marca har till skillnad från italienska och engelska tidningar på förstasidan föga intresse för det där fönstret som stängde. I stället är det landslaget för nästan hela slanten. ”Det här landslaget ska ta sig an världen”, säger dagens intervjuobjekt från Real Madrid, Carvajal. I dag väntar landskamp mot Belgien.

AS ser det som ”Ny era, samma landslag”, med bild på nye förbundskaptenen Lopetegui och på Gerard Piqué, samt startelvan placerad bredvid tidningsloggan. Här finns också en Real Madrid-vänlig rubrik på Deadline Day. ”Mellan Tottenham och Málaga, så valde Isco Real Madrid”. Bland sportsidorna uppmärksammas att ”Marcos Alonso skrev på för Chelsea – Real Madrid tjänade 810 000 euro” i så kallad solidaritetsersättning för att klubben fostrat vänsterbacken.

ANNONS

Sport struntar i både transferfönster och landslag. ”Luis Enrique fyller 20 år”, lyder huvudrubriken, vilket syftar på att det i dag är så länge sedan den nuvarande tränaren debuterade som spelare i klubben. Fast där finns en liten Deadline Day-rubrik, alldeles vid tidningsloggan, ”David Luiz blev den sista bomben”. Och så tar tidningen sig an den färdigbyggda Barcelonatruppen med debattfrågan ”Är det här det bästa Barça-truppen någonsin?”.

Mundo Deportivo vinklar över helt på transfermarknaden, men självfallet ur gynnsamt Barçaperspektiv. ”Bara Barça” för Rakitic, det är temat. Det kompletteras av överkryssade klubbmärken på Juventus, Man United och Chelsea, klubbar vars lukrativa kontraktserbjudanden den 28-årige mittfältaren ska ha nobbat. ”Barça kommer att förlänga kontraktet”, lägger tidningen till. MD värdera också transferfönstrets värvningar med ”Toppvärvningarna”, där man placerar Pogba, Higuaín och Stones, samt ”Galna värvningarna”, där David Luiz och Balotelli tar plats.

ANNONS

Super Deporte jublar med ”FichaDOS”, vilket betyder ”värvade” men där avslutningsbokstäverna också betyder ”två”, det vill säga Garay och Mangala. ”Valencias nya vägg” kallas de båda, och tidningen påpekar att Garay blev klar så sent som 23.38 under gårdagskvällen.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe minns sommarens EM och landar i rubriken ”Härligt att se dem igen”, inför landslagets match mot Italien i kväll. Avslutningen på transferfönstret beskrivs som ”Kokande till sista stund”, med hänvisning till David Luiz och Balotellis övergångar som båda berörde Ligue 1. Enligt L’Equipe var David Luiz övergångssumma 30-32 miljoner euro, inklusive bonusar. Något lägre än vad de flesta andra tidningar angett (cirka 40 milj euro). Angående Balotelli säger en källa i Nice-ledningen till L’Equipe att ”Vi får se vad det ger. Vi vet att vi tar en risk, vi är medvetna om den. Men att få hit Balotelli…jo, vi är väldigt nöjda”. Årslön? 4,5 miljoner euro. Headlines passar också på att damma av Mourinhos anekdot om Balotelli (nedan)

ANNONS

Le Parisien har på sin förstasida ett liknande anslag kring landslaget som L’Equipe ”Hjältarna är tillbaka”. På sportsidorna finns också den passande rubriken ”David Luiz tar sista tåget till Chelsea”. Brasilianaren anlände med Eurostar till London. Tidningen menar att det var ”en mycket bra ekonomisk affär” för PSG, samtidigt som klubben ”separerade från ytterligare en spelare från Ibrahimovic-eran som man inte ersätter på kort sikt”.

https://twitter.com/iammoallim/status/771084302260011009

 

TYSKLAND

5

Bild toppar förstasidan med ”Schweini: Stora tårar i avsked”, och bild på landslagsprofilen som i går gjorde sin sista landskamp (2-0 mot Finland). Tidningen uppmärksammar också en som inte alls är i strålkastarljusen på planen: Nuri Sahin. ”Dortmunds första huvudvärk den här säsongen”, menar Bild, och pekar på att mittfältsstjärnan numera nöter bänk, nobbad av Tuchel. Även lokalrivalen Schalke får en stor rubrik, men av andra anledningar: ”75,5 miljoner euro för sju nya spelare”, och så värderar tidningen spelarna…bakom betalvägg.

ANNONS

Kicker har som så många gånger förr en spretande förstasida, som gör det svårt att veta var man ska fästa blicken. Men ”Övergångar i sista stund” är huvudrubriken, och till den finns bilder på Konopljanka (Schalke), Douglas Santos (HSV), Grabry (Bremen), Wollscheid (Wolfsburg) och Papadopolous (RB Leipzeig). Liksom Bild fångar man också upp Sahin situation i Dortmund, ”Han är oönskad av Tuchel”. Ytterligare en Bundesligaprofil under luppen återfinns i Werder Bremen. ”Under press att agera: Det måste Skripnik förändra”. Kicker lockar i sitt sista nummer för veckan även med en intervju med Arsenals nyförvärv Mustafi. Citatrubriken är backens kommentar på övergångspengen på 41 miljoner euro, ”Jag vill inte en veta summan”.

 

ÖVRIGT

6

Ekstra Bladet (Danmark) beskriver Danmarks seger i träningsmatch (5-0 mot Liechtenstein) som av ”Osynligt värde”. Det har lika mycket med de märkliga danska dräkterna som motståndaren att göra. Danmarks nya tröjsponsor hade nämligen för kvällen valt ett helvitt ställ, inklusive siffror (!), för att markera en nystart. Viktor Fischer fick för övrigt högst betyg i det danska laget, fem av sex.

VG (Norge) skriver inför VM-kvalet om ett ”Hemskt genrep” (0-1 mot Vitryssland), och ger Saint-Etienne-anfallaren Ole Kristian Selnaes lägst betyg, tre av tio, och Joshua King högst, sex. MFF-spelarna Berget och Eikrem får båda fyra. Tidningens krönikör Knut Espen Svegarden kalla matchen för ”fullständigt meningslös”.

Algemeen Dagblaad (Holland) försöker se ljuset i mörkret med ”Ha alltid leendet nära till hands” (ungefär), och skriver om att landslaget letar efter feel-good-känslan efter all turbulens i ledningen. Nästa vecka väntar VM-kvalpremiär mot Sverige.

ANNONS

 

Till sist…
…MLS, den amerikanska proffsligan, har producerat ett klipp för att fira (!) att Nigel De Jong lämnar ligan och LA Galaxy. Häpnadsväckande.

https://twitter.com/MLS/status/771053221599145984

Publicerad 2016-09-01 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto