Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inför Sverige-Holland: ”Blind står i kvicksand”

Headlines Blogg

ENGLAND

England1

Daily Mail har många Paul Scholes-citat från ett utdrag från en kommande självbiografi att välja mellan. ”Jag ser hellre på Salford än Man United”, är Mirrors val. Det infogas under vinjetten ”Fyra dagar kvar till Manchesterderbyt”. Scholes känner nuförtiden mer för amatörfotboll än glittershowen Premier League, som han dessutom tycker saknar kvalitet. En annan rubrik är ”Exklusivt: U21-match flyttades på grund av anfallares våldtäktsfall”. Enligt tidningen skulle kvällens engelska U21-match mot Norge ha spelats i Chesterfield, men flyttades till Norwich då förbundet var orolig för kritik för val av spelplats. Chesterfield har skrivit kontrakt med Ched Evans, anfallaren som dömdes för våldtäkt men som väntar ny rättegång.

Annons

The Guardian, som för övrigt har utdraget ur Paul Scholes bok, drar på en bild på Wales fixstjärna till rubriken ”Bale inspirerade Wales till enkel premiärseger” (4-0 mot Moldavien). Störst rubrik får annars ”Allardyce medger att minnet av Frankrike-EM gjorde de engelska spelarna nervösa”.

Daily Telegraph ger slovakiske backen Jan Durica ordet, och han verkar inte tycka att det fanns någon anledning för de engelska spelarna att vara nervösa eller behöva tro på lyckomynt. ”Det är uppgjort: Slovakien hävdar att domaren ville att England skulle vinna”. Durica menar att Fifa vill ha med de stora nationerna till VM.

Daily Mail har dramatiska ”Exklusivt: Polisens fruktar José v Pep”. Det är inte så att de förväntar sig att de båda ska börja sticka fingrar i ögonen på varandra. I stället skriver tidningen att ”Daily Mail kan berätta att poliser som ska bevaka lördagens match kommer att bli informerade om parets infekterade historia och effekterna det kan ha på bevakningen”. Det handlar alltså om att tränarnas rivalitet kan påverka stämningen på läktarna.

Annons

BBC Bristol hade i går kväll en intervju med Bristol Citys tränare Lee Johnson, som bekräftade att klubben håller på att värva Joel Ekstrand. Senare uppgav också Expressen att 27-åringen är klar för Championshipklubben, som nyligen också värvade Gustav Engvall från IFK Göteborg.

Talksport hade tidigare under dagen en intervju med en helt annan typ av lirare och om helt andra typer av transfers. Zlatanagenten Mino Raiola höll låda igen. ”Så som ekonomin utvecklas, inte minst i Premier League, så är vi inte långt borta från en transfer för 200 miljoner pund, inom tre-fyra år. Troligtvis handlar det om brasilianare, för de ger något extra. Ett underbarn, en ny Neymar eller en ny Messi kommer säkert att kosta 200 milj pund. Kanske redan inom två tre år”, sa Raiola.

 

ITALIEN

Italien1

La Gazzetta dello Sport konstaterar nöjt att ”Vi börjar från 3”, alltså poängen Italien har efter VM-kvalpremiären (3-1 mot Israel) och första tävlingsmatchen för nya förbundskaptenen Ventura. Verratti är den spelare som får högst betyg, 7,5 av 10, medan utvisade Chiellini inte oväntat får lägst, 4.

Annons

Corriere dello Sport andas också ut, med ett ”Så ska det se ut, Italien”. Den förklarande underrubriken är ”Tog ledningen, reducerades till tio man, men förbundskaptenens tilltro till laget avgjorde matchen”. En krönika fortsätter med ”Snyggt, Ventura, mod och kontringar”. Minnet av Conte tycks redan blekna. Tidningen har också tagit grepp på årskortsförsäljningen, ”Rekord för Juve, boom för Pescara och Cagliari”.

Tuttosport använder cykelreferens i ”Ciro d’Italia”, en blinkning till Immobile som sänkte Israel med sitt 3-1-mål. Men Juventus är förstås i fokus. ”Dybala och Higuaín äntligen tillsammans” är överrubriken som leder fram till ”Mästarduon”, inför helgens match mot Sassuolo. Och så har Tuttosport  inte missat Scholes uttalande om att ”Juventus skulle slå vilket lag som helst i Premier League”.

Annons

 

SPANIEN

Spanien1

Marca har frejdiga ”Det börjar med en fest!” efter Spaniens jätteseger (8-0 mot Liechtenstein). Det finns också en rad om U21-matchen i Malmö (1-1 mot Sverige). ”Spanien dömt till kval”. Dagens Real Madrid-are är ”CR7:s timme”. Enligt Marca så finns en ”överenskommelse med Zidane om att spela 60 minuter mot Osasuna och 70 minuter mot Sporting”. Cristiano har inte spelat match sedan skadan i EM-finalen.

AS skriver också om ”Festival”, och den rubriken följs upp av en massa små rader som ”León applåderade Piqué” (inte alltid fallet i landslagssammanhang), ”Costa och Morata två mål var”, ”Silva och Vitolo, magi från Kanarieöarna” (de är båda födda där) och ”Asenio spelar 13 minuter och stänger dörren till Holland” (han kunde valt Sveriges motståndare i dag som landslag). U21-matchen mot Sverige får rubriken ”Ett självmål av Saúl komplicerar kvalificeringen”.

Annons

Sport upprätthåller fascination för Messis lilla skada. ”Planen för Messi” är fullständig vila i två dagar. ”Hans medverkan i matchen mot Aláves bestäms efter ett möte med Luis Enrique på fredag”. Världen väntar med spänning. Spanska VM-kvalmatchen beskrivs med ”Sergi Robertos första mål”.

Cadena Ser låter Diego Costa komma till tals efter matchen. Anfallaren slängde häromdagen ur sig några beska ord om att han med sin brasilianska bakgrund inte blev lika accepterad av spanska medier. Nu låter det annorlunda. ”Jag brusade upp. Jag ber om ursäkt, jag hade inga onda avsikter”. Costa uttalar sig också om sommarens transferuppgifter. Han bekräftar att ”det fanns möjligheter att gå till Atlético men det blev inte av”, och lägger till att ”Nu blir det inte så lätt och nu fajtas jag in i döden för Chelsea”.

Annons

 

FRANKRIKE

Frankrike1

L’Equipe försöker inte ta för lätt på Vitryssland med ”Redan en fälla” som rubrik inför kvällens VM-kvalpremiär för Frankrike. Tidningen påpekar också att ”På de senaste 30 åren har Frankrike bara direktkvalificerat sig en gång till VM” (en gång dock som värdland, en gång som världsmästare). Tidningen noterar också att ”François Hollande tackade Buffon”. Den italienske lagkaptenen försökte tysta hemmapubliken som buade under Frankrikes nationalsång. Italienska premiärministern Matteo Renzi berättar nu att den franske presidenten bett honom tacka kultmålisen.

France Football synar situationen i Marseille med bild på en fet bunt med dollarsedlar och rubriken ”Det galna hoppet”. I tidningen finns också en intervju med Saint-Etiennes nyförvärv Henri Saivet, som inte har inte mycket gott att säga om tiden i Newcastle. ”Det kändes som om jag hade betalt för att inte göra något. Det var fruktansvärt”. Om Saivet missat det är han bara utlånad från Newcastle, utan köpoption för den franska klubben.

Annons

 

ÖVRIGT

Övrigt1

De Telegraaf (Holland) ”Avundas inte Blind” inför dagens VM-kvalmatch mot Sverige. Förbundskaptenen får stöd av tränarkollegor, som menar att Blind inte kan beskyllas för alla problem kring landslaget. Gertjan Verbeek menar att Blind ”står i kvicksand”, och irriterar sig på förbundet. Huub Stevens påpekar att ”Orsakerna ligger djupare”. Leo Beenhaker menar att situationen ”inte går att hantera”. Tidningen nämner också att Blind inte har några planer på att avgå självmant om det blir förlust mot Sverige i kväll. Algemeen Dagblad menar att det handlar om ”Alla bollar på anfallaren”, och det i sin tur handlar om Vincent Janssen. AD ser Tottenhamspelaren som ”hoppet i dag och för morgondagen”. Självfallet finns också en Zlatanrubrik. ”Zlatans arv tillfaller Guidetti”. De Volkskrant, som är alldeles för konservativ i formerna, för att släppa fram sporten i onödan på sin etta, har faktiskt med en rad. Men den säger en del. ”Landslagets presschef: Finns det någon sista fråga? En positiv avslutning?”.

Annons

Bild (Tyskland) uppger att ”Süle gav Chelsea nobben”. Enligt tidningen var Londonklubben beredd att betala 30 miljoner euro för den 21-årige mittbacken. ”Ja, intresse fanns där”, bekräftar hans agent Karlheinz Förster. Süle stannar i Bundesliga för tillfället, men Förster tillägger att ”engelsmännens har varit tydliga med att deras intresse kvarstår till nästa år”. Liverpool ska tidigare i somras också ha fått nobben.

VG (Norge) sitter fortsatt med rynkad panna efter Norges senaste debacle under förbundskapten Högmo. ”När är det dags för Ståle Solbakken?”, frågar sig krönikören Knut Espen Svegaarden. Missmodiga norrmän finns det gott om. En undersökning visar att endast 7,4 procent tror att landslaget tar sig till VM.

Publicerad 2016-09-06 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto