Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Domen: ”Sverige har absolut ingenting att erbjuda”

ENGLAND

1

Daily Telegraph kommer med frågan ”Kollade du, José?” till Man United-tränaren efter det engelska U21-landslagets storseger i EM-kvalet (6-1 mot Norge). Rashford gjorde ett hattrick i sin debut.

Daily Mirror lägger krutet på en annan Unitedspelare i ett äldre landslag. ”Du är inte värd att vara lagkapten, Rooney”. Det är omdömet från gamle landslagsmålvakten Peter Shilton, som kritiserar anfallaren/mittfältaren/spela-var-du-vill-lirarens förmåga att leda laget. En annan rubrik med landslagsanknytning, ”Exklusivt: WBA intresserad av Roy om Pulis säger upp sig”. Förre förbundskaptenen Roy Hodgson, alltså.

ANNONS

The Sun använder ordvitsen ”Ed hunted” för att under vinjetten ”exklusivt” hävda att Bournemouthtränaren ”Howe är aktuell för Arsenal” och att ”Wenger kan ta plats i ledningen”. Enligt tidningen så ”diskuteras hans namn i maktkorridorerna på Emirates. Den 38-årige engelsmannen har många inflytelserika beundrare i Arsenal”. Härligt vagt. Mer Arsenal-Bournemouth: ”Exklusivt: Jack Wilshire har redan haft samtal med Wenger om en kontraktsförlängning efter lånet till Bournemouth”.

GoalUK visar att tesen ny-dag-nya-Lindelöf-rykten håller ganska fint. Enligt sajtens Chelseakorre så har Londonklubben beslutat sig för att inte följa upp intresset för den svenske mittbacken. I stället uppges Wolfsburg och Zenit leda jakten på Lindelöf. Följetongen fortsätter.

Bristol Post har notis om Bristol Citys bekräftelse: Joel Ekstrand har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. Den 27-årige svensken, som var utan kontrakt, kommer närmast från Watford.

ANNONS

Burton Mail är en tidning som garanterat inte figurerat i det här svepet tidigare. Men det smala supporterskapet är vackert och när en svensk supportklubb till Burton Albions, Gothenburg Brewers, får en artikel i tidningen, så finns det också plats för några rader här. Men en sak. Citatet ”Som vi säger i Sverige, ’det finns alltid en ny blondin runt hörnet’”…hmm. Kan man anta att det snarare är journalisten som tagit sig vissa konstnärliga friheter?

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport synar under rubriken ”Överbetalda?” lönerna i Serie A. Higuaín har med övergången till Juventus tagit över täten med 7,5 milj euro/år. Tvåa är De Rossi (Roma) med 6,5. Bäst betalda tränare är Allegri (Juve) med fem milj euro/år. Juventus har också den dyraste truppen, 145 milj euro, före Inters 120 och Milan 80. Om det svenska landslagets insats mot Holland skriver Gazzettan inne i tidningen att ”Anderssons nya Sverige är mycket som de gamla upplagorna: beslutsamt, löpningar och väldigt lite kreativitet”.

ANNONS

Corriere dello Sport tillägnar med ”Manicinis tur” större delen av förstasidan åt ”Den första intervjun med tränaren efter sitt farväl i Inter”. Bland citaten märks ”Juve kommer att vinna titeln, bara Ibra eller Yaya Touré kunde ha ändrat på det”. Liksom Gazzettan uppmärksammar även CdS att Milan nu faktiskt fått 85 miljoner euro från nya ägarna: ”Milan, här är det kinesiska guldet, 350 miljoner euro under tre år”.

Tuttosport menar att ”En Dybala leder till en annan”, att ”Juve tänker på framtiden”. Mästarklubben uppges på jakt efter nya stjärnskott, ”Berardi, Dahoud och Tielemans i sökljuset”, och dessutom diskutera nya kontrakt med Lemina, Rugai och Sturaro.

Tuttomercatoweb följde Sverige-Holland och kommer fram till att ”Olsen var bästa – Rohdén och Guidetti dåliga”. Målvakten får 6,5 av 10 i betyg, medan de två andra blott får 5. Guidetti med omdömet ”har ansvaret att ersätta Ibrahimovic och det verka i nuläget vara ett omöjligt uppdrag”. Beröm delas ut till den holländska defensiven, där Bruma och Blind får 6,5. Sajten uppmärksammar också att Zlatan valde gårdagskvällen till att lägga ut en bild på sig själv och Milanprofilen Silvio Berlusconi till texten ”En boss känner igen en boss”.

ANNONS

 

SPANIEN

3

Marca menar att det ”Septemberexamen” för Real Madrid, eftersom ”Zidane får handskas med en överfylld kalender” med matcher. Det handlar om sju matcher mellan 10 september och 2 oktober.

AS har Morata i fokus med citatrubriken ”Förhoppningsvis roterar Zidane på BBC”, vilket förstås passar bra ihop med den tajta Real Madrid-kalendern. En annan citatrubrik är ”Min dröm är att triumfera i Real Madrid, om inte det går så får det bli i en annan klubb”. Liksom Marca uppmärksammar AS även på förstasidan att ”Villar drar tillbaka sin Uefa-kandidatur”, med motiveringen att ”De stora förbunden har gett sitt stöd till slovenen Ceferin”.

ANNONS

Sport har en läsarundersökning som får rubriken ”Optimism!”. Och det kan man väl lugnt påstå. 93 procent tror på en trippel. Samma procentandel anser att detta är den bästa truppen under Luis Enrique-eran. 67 procent pekar ut Umtiti som bästa nyförvärv. Tidningen uppger vidare att skadade ”Messi är bättre, kan spela på lördag” mot Aláves.

Mundo Deportivo har photoshopat en lagbild, ersatt alla spelares ansikten med Sergi Robertos och satt rubriken ”11 Roberto”. Anledningen är att Sergi Roberto är den mest flexible spelaren i ligan. Han har spelat på åtta olika positioner.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe ser det som ”Förkylt” för Frankrike efter gårdagens poängtapp (0-0 mot Vitryssland). Inne i tidningen menar L’Equipe att ”kvalificeringen till Ryssland bli en lång historia”. Mittbackarna Koscielny och Varane kommer undan med bäst betyg, sju av tio. Giroud, Sissoko och Kurzawa får bara fyra. Sverige-Holland skildras under rubriken ”Man får ändå se upp”. Men det är knappast Sverige tidningen syftar på. ”Holland fick dåligt betalt för sitt övertag, och ett mål bortdömt på tilläggstid, men tog med sig en poäng från Sverige en månad innan man tar emot Frankrike hemma”. Bergs mål och Sverige framträdande summeras med ”Det var det enda betydande aktionen – men vilken aktion sedan! – av ett riktigt sorgligt Sverige”. L’Equipe ringar förstås in Zlatan tomrum och menar att Sverige hemfallit åt gamla kännetecken, att bara försvara, och avslutar stycket med att Sverige ”bortsett från Bergs blixt, absolut inte hade någonting att erbjuda, inte vågade någonting och inte skapade någonting”.

ANNONS

Le Parisien skriver om ”Ett oavgjort resultat som stör”. Här får Koscielny och Kanté högst betyg, 6,5, medan Martial får lägst, tre.

RMC Sport hade PSG-tränaren Unai Emery på besök i går kväll, och han förväntar sig mer av nyförvärvet Hatem Ben Arfa. ”Han behöver arbeta mer och han har huvudet för det”.

 

TYSKLAND

tys

Bild lägger vikten vid ”11 nya ansikten” som väntas starta för sina Bundesligaklubbar för första gången, nu när transferfönstret stängt och landskampsspelet är avslutat. Bland dem märks Renato Sanchez (Bayern München), Mario Gomez (Wolfsburg), Serge Gnabry (Bremen) och Jevhen Konopljanka (Schalke). Ett annat nytt ansikte i Bundesliga kan bli Martin Ödegaard. Enligt Bild kan han bli lagkamrat med Oscar Wendt i Borussia Mönchengladbach. Häromdagen uppgavs Rennes göra ett försök i januarifönstret, då norrmannen fyllt 18 år och en låneövergång underlättas. Nu uppges även Mönchengladbach göra detsamma.

ANNONS

Sport Bild porträtterar stundande RB Leipzeig mot Dortmund som ”Pengar eller kärlek”, med nedryckaren ”Leipzig mot Dortmund står för en ny klasskamp i ligan”. En annan spännande rubrik är ”Heidel: Schalke är som en Ferrari”. Vad han jämför med är inte sportbilen utan F1-bilen. ”Vi har en hel del att förbättra, men potentialen är stor. Om vi kan fokusera energin och kraften i Schalke, då kan vi gå på offensiven”.

 

HOLLAND

6

De Telegraaf anspelar i sina stora rubriker i dag på Hollands smeknamn, Oranje, ”De orangea”. På förstasidan finns ”De orangea vita av raseri”, med tillägget ”omstritt 1-1-resultat i Sverige”. Det syftar förstås på Bas Dost tveksamt bortdömda mål. På sportettan tar De Telegraaf fasta på att Holland ändå gjorde bra ifrån sig med ”De orangea fick färg”

Algemeen Dagblad sätter helt fokus på situationen med Bas Dost och Lindelöf, och slår redan på förstasidan fast att ”målet i slutminuterna blev felaktigt bortdömt”. Förbundskapten Danny Blind menar att ”domaren gjorde i övrigt en bra match men det där var ett otroligt misstag”. Blind beklagar sig också av andra skäl. ”Vi missade för många chanser, 3-1 eller 4-1 hade varit ett normalt resultat”. I tidningens matchrapport kallas motståndaren för ”ett dåligt Sverige”.

ANNONS

Voetbal International ger utrymme för fler deppiga holländska röster. ”Det suger att vi bara fick en poäng. Det känns som noll poäng. En del hänger med huvudet i omklädningsrummet, men vi kan vara nöja med spelet”, säger anfallaren Vincent Janssen, och lägger till ”Vi trodde hela tiden att vi skulle gå oavgjort eller vinna för vi var tre klasser bättre”.

 

ÖVRIGT

7

Ekstra Bladet (Danmark) klistrar på förstasidan titeln ”Sheriffen av Nottingham” på Nicklas Bendtner. För den bångstyrige anfallaren är på plats i Robin Hood-land och väntas bli presenterad som ny spelare i Forest i dag. På sportettan följer man upp med ”Nu ska det skjutas skarpt, sheriffenChampionshiprivalerna Queens PR och Wolves var länge intresserade. BT har danskperspektivet på Sverigematchen klart. ”I holländskt stormväder: FCK-målvakt räddade Sverige”.

ANNONS

Dagbladet (Norge) deppar efter att först a-landslaget blivit utskåpat av Tyskland (0-3) och sedan U21-landslaget av England (1-6). ”Korthus har en tendens att falla samman vid minsta vindpust. Norsk landslagsfotboll är ett sådant byggverk”, är krönikören Morten Pedersens slutsats.

Globo Esporte (Brasilien) har intervjuat Man United-spelaren Andreas Pereira, som bland annat prisar Zlatan – och berättar vad som fick medspelarna att häpna. ”Direkt när han kom märkte man vilket proffs han är. Bara med sin fysis inser man vilket jäkla proffs det är. Han är helt fokuserad på att vinna, och tänker bara fotboll. Han tog också med sig sin egen fystränare (Dario Fort, min anm) till klubben. Vi bara gapade”.

Publicerad 2016-09-07 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto