Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Zlatan kastar första granaten i derbykriget”

ENGLAND

1

The Sun gnuggar händerna åt ”Manc of War”, en omskrivning av ”Men of War” (film och spel). För Man Uniteds Fellaini påpekar att derbyt ”kommer att bli ett krig, med hög intensitet”. Den krigshetsande uppföljningen på sportettan är att ”Zlatan kastade den första granaten med ny attack på Pep”. The Sun, liksom flera andra tidningar i dag, pekar på ett Zlatan-citat från en färsk BBC-intervju om Mourinho (visas i sin helhet i morgon): ”Han talar direkt till dig. Han är inte någon som går bakom ryggen på dig”.

Daily Telegraph använder sig också av krigsliknande associationer, ”Angrepp från luften”, med nedryckaren ”Mourinho beordrar sina ’jättar’ att trakassera City i Manchesterderbyt”. Enligt tidningen förväntas matchen också få högsta tittarsiffrorna i PL-historien.

ANNONS

Daily Mirror låter krönikören Stan Collymore – tidigare Zlatankritiker, nu Zlatanfan – ta till orda: ”Glöm Mourinho mot Guardiola, det är Zlatan som vill ge betalt för gammal ost” (fritt översatt). Collymore berättar att han själv en gång hånad en tränare han hade ett ont öga till, efter att ha gjort ett mål. Han tror detsamma kan hända på lördag. ”Det skulle inte förvåna mig om Zlatan gör mål och sedan gör ett planerat firande – särskilt om det är ett sent segermål”. Men Daily Mirrors stora dragplåster i dag är något annat. En ”världsexklusiv” nyhet, om man vill tro tidningen. En ”Världsliga” planeras nämligen, med matcher i och lag från Kina, Brasilien, USA, Australien och Sydafrika. Bayern München, Juventus och Real Madrid pekas ut som ledande i utvecklingen. För att styrka sina uppgifter finns citat från Jacco Swart, en styrelsemedlem i EPFL, de europeiska ligornas intresseorganisation. ”Vi kommer att få se en världsliga inom fem år. Det är en utveckling som ingen längre kan stoppa. Det kommer att vara en exklusiv fest för ett lyckligt fåtal, för de största varumärkena inom fotboll”, säger Swart till Mirror.

ANNONS

The Times har också internationell klubblagsfotboll på agendan, men lite mer här och nu. ”City förlorar till United i nya CL-formatet”, vilket följs av ”Prispengar kommer att gynna tidigare mästare”.

Manchester Evening News har roat sig med att betygsätta spelarna i derbyts troliga startelvor. Högst betyg, nio av tio, får David De Gea i Uniteds kasse. Näst högst, 8,5 får tre spelare, alla också från United: Luke Shaw, Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic. Om svensken skriver MEN: ”Han har omedelbart satt avtryck – även om han passerat zenit. Inte den mest rörliga anfallaren, men han har gett United en dimension till med sitt strålande huvudspel. Kan mycket väl bli matchvinnare på lördag”.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport har ett tränarfokus i dag med först ”Mister Italien…” och sedan ”…Mister Världen”, där ”mister” också står för ”tränare” på italienska. Tidningen blickar dels mot framgångsrika Allegri-Di Francesco i Juve-Sassuolo, och dels mot Mourinho-Guardiola i United-City, båda matcher i morgon. Bland de mindre rubrikerna märks bland annat ”Efter den falska starten: sju dagar för De Boer att visa Inters rätta ansikte, annars är det problem”. På söndag väntar Pescara, på torsdag Hapoel Beer Sheva och kommande söndag Juventus. Alessio Romagnoli kommenterar i Gazzettan sommarens värvningsförsök från Chelsea. ”Chelsea är en av världens största klubbar och jag blev glad över deras erbjudande, men jag blev ännu gladare över att Milan nobbade”, säger han till tidningen.

ANNONS

Corriere dello Sport använder ”Hamsik sviker inte”, som vore det en pik till Higuaín. CdS skriver vidare att ”Marek är en mästare i lojalitet: tio år i Napoli”, ”Det finns ingen utländsk spelare som honom i Serie A” och ”Mot Palermo kan han också slå Maradonas målrekord”.

Tuttosport gosar i sedvanlig ordning med sitt favvolag. Överrubriken ”Nytt kärleksbudskap från Dybala”, leder fram till ”Juve är mitt hem!”. Om hemmaarenan säger Dybala att ”Den kommer att vara mina framgångars teater”.

PianetaBologna.it har citat från Filip Helanders presentation i Bologna i går. ”Krafth har berättat för mig om fansen som är bra och staden som är vacker”, säger Helander, och lägger till, ”Jag känner till Ingesson väl, som var en förgrundsfigur för svensk fotboll och sorgligt nog inte finns bland oss längre. Men han har lämnat fina minnen efter sig, både här och hemma. Jag mötte honom också på planen, när han tränade ett motståndarlag”.

ANNONS

 

SPANIEN

3

Marca har som väntat fullt fokus på Real Madrids och Atléticos bekräftade värvningsförbud. ”Att vinna UTAN att köpa”. Tidningen understryker att straffen drabbar CL-mästarna och vice CL-mästarna, samt även att klubbarna kommer att överklaga beslutet till CAS, idrottens skiljedomstol.

AS tar förstås också upp värvningsförbudet, men bara i skymundan av stor bild på Cristiano Ronaldo till rubriken ”Ja, jag spelar”, det vill säga mot Osasuna i morgon.

Sport låter självfalletde goda nyheterna om rivalerna dominera förstasidan. ”Förbud för Real Madrid” är den feta rubriken, samt med tillägg i liten stil: ”…och till Atlético”. Ingen tvekan där om vilket lag Sport hyser djupast förakt för.

Mundo Deportivo noterar också nöjt bestraffningarna av de båda Madridklubbarna, men har störst fokus på stjärnan Neymar och nyförvärvet Alcácer, som tidningen i rubrikform påpekar är ”Fulltankade”. Om brasilianaren skriver MD att han ”återvänder med höjd moral och i perfekt fysiskt skick” efter sydamerikakvalet.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe synar ”Problemen mellan Emery och Ben Arfa”. PSG-tränaren uttryckte på nytt frustration med sitt nyförvärv, men från klubbens håll menar man att ”Unai gillar Hatem. Han (Emery) är bara krävande. Han är, liksom med Lucas, övertygad om att när allt funkar för honom (Ben Arfa) så har han så mycket mer att ge kollektivet”. Real Madrids bestraffning skildras ur franskt perspektiv, ”Zidane utan förstärkningar fram till 2018”. Tidningen noterar också La Provence uppgift om att Marseille bara sålt 17 520 årskort, den lägsta siffran sedan 1997-1998 (då arbeten utfördes på arenan), och att jämföra med fjolårets siffra på 33 000.

Le Parisien firar ”PSG på Parc des Princes, en historia på 1 000 matcher”. För den jubileumssiffran har kvällens match mot Saint-Etienne, som slås upp på ett uppslag med uttalanden från gamla spelare, och från Yannick Noah. Den gamla tennisstjärnan och PSG-supportern rabblar sedan upp favoritspelare Weah, Susic, Lama, Roche, Ricardo, Boacndé, Rochteau, N’Gom…nope, ingen Zlatan eller någon annan av den nya erans lirare. Le Parisien har inte missat Zlatans uttalande om PSG i går. ”Vad jag saknar från PSG? Min senaste lön”, är ”Dagens Citat.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) sätter fokus på ”Schalkes mardröm”, och det är Manuel Neuer som med Bayern München i helgen hoppas förlänga sin svit på tio förlustfria matcher mot sin gamla klubb. Han har ännu inte förlorat mot Schalke sedan flytten 2011. På annat håll skriver Bild också om ”Ny Werder-chock”, för Claudio Pizarro förvärrar skadeläget i klubben. Anfallaren kan missa de fyra nästkommande matcherna med en muskelskada.

Dagbladet (Norge) lyfter att ”Danmark hånar konstgräs mitt i den norsk-svenska debatten: ’Hatar den och skyr den som pesten’”. Citatet är från Viborgs norska chefsscout Stig Torbjörnsen, och är hans bild av hur danskarna ser på konstgräs, Han pekar sedan på Danmarks Europaframgångar jämfört med grannländernas. ”Jag tror inte det är en tillfällighet att danskarna, som håller sig borta från konstgräs, klarar sig bättre än Norge och Sverige, där det snart bara är konstgräsplaner”, menar Torbjörnsen.

ANNONS
Publicerad 2016-09-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto