Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”PSG varken skyldig Zlatan lön eller bonus”

csgm419waaacldkENGLAND

The Sun frossar i upprördhet. ”Man kunde se från månen att det var frispark” är ett citat som tillförs Gary Cahill. Chelseabacken rasade efter Swanseas kvitteringsmål i den sprakande PL-matchen i går (2-2), då han anser att han blev regelvidrigt nergjord innan han tappade bollen. Mer vrede. För José är, i The Suns tappning, ”redo att kasta ut sina derbyåsnor”. Det handlar om Henrikh Mkhitaryan och Jesse Lingard. Samtidigt skriver tidningen om en förändring i derbyvinnaren Citys lag. ”Exklusivt: Ilkay Gündogan debuterar för Man City i Champions League på tisdag”. Ett inhopp väntas för nyförvärvet som inte spelat sedan i maj.

ANNONS

Daily Mirror tar fasta på att ”José ångrar Rashford-beslut”, vilket får lite mer stuns när man använder engelskans ord ”Rash” (förhastat). 18-åringen lär ta plats i startelvan mot Feyenoord. Störst rubrik ger annars Cahills ilska, ”Katastrofdomare dödar oss”.

The Times har en annan ingång på matchen i Wales. ”Frustration för skadad Terry”, som lämnade matchen på kryckor och är ett frågetecken inför fredagens match mot Liverpool. Tidningen lyfter också ett hett diskussionsämne i helgen, ännu ett läktarbråk på West Hams nya hemmaarena Olympiastadion. ”Kris för West Ham över arena”, leder fram till ”Klubben måste flytta på fans efter bråk”. Livstids avstängningar hotar Londonklubben också bråkstakar med.

The Guardian hittar ännu en vinkel på Chelseas match. ”Conte anklagar motståndare för att ge sig på Costa”. En annan rubrik på sportettan är om en annan Londonklubb, ”Ögonskada kan göra att Koscielny missar matchen mot PSG”. Men ett dragplåster är annars Mario Balotelli. Innan gårdagens debut med Nice sa han i franska Canal+ att ”Liverpool var det största misstaget i mitt liv”. Han prisade visserligen fansen och lagkamraterna…men sen var det stopp. ”Jag tyckte inte om klubben. Jag hade två tränare, Brendan Rodgers och Jürgen Klopp. Som människor imponerade de inte på mig. Jag kom inte överens med dem”.

ANNONS

Birmingham Mail sätter ljuset på Aston Villas ägare Tony Xia som var rasande på Twitter efter lagets senaste poängtapp. ”Otur kan vara en ursäkt en gång, inte två eller tre. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag upprepade mina misstag”, skrev han i går kväll. Tränare Roberto Di Matteo svettas nog en aning.

 

ITALIENco

La Gazzetta dello Sport jublar med ”IcardInter”, det vill säga tvåmålsskytten som vände matchen för hårt pressade De Boers gäng (2-1 mot Pescara). Inte lika muntert kring grannklubben efter förlust (0-1 mot Udinese). ”Mörkt för Bacca, Udinese fryser Milan. Vrede från Montella”. Budskapet från Milantränaren var att ”Vi kan och vi måste göra mer”. Bacca utsågs till Milans sämsta spelare med fem av tio i betyg. Självfallet finns också plats att hylla 39-årige Totti efter Romas vändning på ett regnfyllt Olimpico (3-2 mot Sampdoria). ”Assist, straff, triumf” följs av ”Varför sluta?”. Matchens lirare, förstås, med en tung åtta i betyg. Bland betygen märks också en svensk, Emil Krafth, som får en hyfsa sexa i Bolognas vinst (2-1 mot Cagliari). ”Bra defensivt spel, kan våga mer framåt”.

ANNONS

Corriere dello Sport låter bilden på Totti som svingar sin Romatröja pryda förstasidan till rubriken ”Jasså, jag ska lägga av?”. Uppföljningen är ”Lagkaptenen utmanar de som inte vill ha med honom längre. Roma låg under med 1-2, sedan fick man vänta en timme, sedan kom showen. ’Jag tog tillbaka solen’”.

Tuttosport lämnar Roma och Totti i en liten notis, för att i stället hylla Higuaín. ”Alla hemligheter bakom en unik målgörare”, bjuder Turintidningen på. En annan stor rubrik är ”Torino, sluta ge motståndarna presenter” (1-2 mot Atalanta). Nya målvakten Joe Harts misstag vid kvitteringen vara bara ett.

 

csg-0owxeaaktnxSPANIEN

Marca är uppspelt, med rubriken ”Ett lyckligt Madrid” och Cristiano Ronaldo i rosa peruk med sin son. Bilden är från en barbecue som laget hade med sina familjer på träningsanläggningen Valdebebas, och Marca påpekar att Real nu är ”i ensam ligaledning för första gången på 558 dagar”. Det finns också lite utrymme för Reals kommande CL-motståndare Sportings president Carvalho. ”Mitt mål är att Cristiano Ronaldo avslutar karriären hos oss”. Och då menar han inte att någon av hans råskinn ska avsluta stjärnas karriär på onsdag.

ANNONS

AS har det lika glatt. Samma bild och rubriken ”Glada ligaledare”. Tidningen lägger till att ”Zidanes rotation fungerar. Han har använt 21 av 24 spelare och vunnit var gång”. Tidningen är också en av flera som noterat att ”Neymar lanserar karriär inom musik, ’Neymusico’”. Via social medier förmedlade Barçastjärnan att han kommer att han på onsdag kommer att släppa sin första singel via Facebook (se tweet nedan).

Sport förmedlar Luis Enriques tankar, ”Ha förtroende”. För efter debaclet mot Aláves i lördags, har tränaren förstås försökt lyfta sina spelare och ”förväntar sig en reaktion i Champions League, där stjärnorna är tillbaka”. Lär bli svettigt för Celtic på Camp Nou i morgon. Från England finns en mindre rubrik om att ”Chelsea missar, och nu är Pep i ensam ledning”. Pep, inte Man City, om nu någon trodde det. Och så har tidningen reklam för de där oumbärliga Barça-förvaringslådorna du alltid velat ha, ”nästa helg med Sport”.

ANNONS

Mundo Deportivo utlovar också ”Tridente för Champions League”, och det av gammalt gott slag. Det handlar förstås om Messi, Suárez och Neymar, som alla figurerar på förstasidans bild med bestämda miner.

La Voz de Galicia spekulerar i att John Guidetti är en av flera spelare som kan få chansen från start för Celta Vigo borta mot Standard Liège i Europa League på torsdag. Ett tufft spelschema väntar Celta, som ligger jumbo och har viktig match mot Osasuna i helgen.

 

FRANKRIKEmario

L’Equipe höjer Balotelli från Super Mario till ”Superb Mario” efter två mål i debuten för Nice (3-2 mot Marseille). ”Äventyret i Nice kunde inte ha börjat bättre”, skriver tidningen, och gör den italienske anfallaren till matchens lirare med det högsta betyget, åtta av tio. Balo får förstås även plats i Veckans elva, liksom Pierre Bengtsson efter sin strålande insats för Bastia.

ANNONS

Le Parisien drar på förstasidan på ett citat från intervju med PSG-nyförvärvet Jesé, ”Jag är inte blingbling”. Men störst rubrik får han, den där nya snubben i OGC Nice. ”Balo-effekten”, skriver Le Parisien med feta bokstäver. Le Parisien har ovanför en liten Info Express om Zlatan Ibrahimovic. Där står: ”PSG har betalat all lön och alla bonusar till Zlatan Ibrahimovic. Det är vad PSG-ledningen fortsätter att understryka, även om svenska medier i går påstod att klubben är skyldig sin gamla stjärna tre miljoner euro.  Om det i slutändan finns en mindre rättstvist mellan de båda parterna, så handlar det om en summa som är betydligt lägre, och som varken har med hans sista lön eller resultatbaserade bonusar att göra. Någon närmare precisering görs inte, men i sin nätupplaga skriver tidningen att ”sättet som Ibrahimovics klan spridit meningsskiljaktigheterna offentligt, irriterat PSG-ledningen”.

ANNONS

 

 TYSKLANDkicker

Bild låter ”Åttamålsvansinnet!” få välförtjänt plats. Även om Mainz och Hoffenheim inte är de kanske sexigaste lagen så var 4-4-matchen det. Tidningen tar också grepp på Hamburgs korthusras mot Bayer Leverkusen i lördags. Under rubriken ”Fem anledningar till 15-minuterskatastrofen” ringas avsaknaden av mittfältare i toppform in som en. Bland mittfältarna nämns att ”Den under lång tid skadade Albin Ekdal är inte ett alternativ. Hans katastroffacit under sina 24 minuter: en (!) vunnen boll och sex bollkontakter”.

Kicker synar Champions League och de planerade reformerna under rubriken ”De mäktigas liga”, med bild på Ancelotti med bucklan i händerna. Inne i tidningen beskrivs den nya FC Bayern-tränaren också som ”Silversmeden”. Kicker lockar också med en lång intervju med förbundsbasen Reinhard Grindel.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har fokus på FC Köpenhamns kommande CL-motståndare Porto, men hinner med några rader om gårdagens match (2-0 mot OB), och några fina omdömen om svenska spelare. Ludwig Augustinsson är en av två spelare i matchen som får utmärkta fem av sex i betyg. Robin Olsen får fyra, tillsammans med bl a Erik Johansson, samt en av tre separata iakttagelser från matchen. ”FCK keepern Robin Olsen är inne i en uppåtgående formkurva”, konstaterar Ekstra Bladet.

King Fut (Egypten) uppmärksammar att Zlatan Ibrahimovic skickat ett meddelande till Mido via BeIN Sports, tv-kanalen som den hetlevrade egyptiern numera arbetar för. I hälsningen som visades på tv-kanalen säger Zlatan att ”Vi hade en del fantastisk tid i Ajax, vi var lagets ’bad boys’”. Zlatan skrev i sin biografi ”Jag är Zlatan” om bråk med den egyptiske anfallsrivalen, men också kamratskap. Till BeIN Sports fortsätter Zlatan: ”Vi lyckades alltid göra skillnad. Vi var också vänner utanför planen, en galen duo. Jag saknar honom på och utanför planen, och hoppas få träffa honom snart igen”.

ANNONS
Publicerad 2016-09-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto