Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mullrar i PSG inför Arsenal-matchen

cslsynexyaapszlENGLAND

The Times summerar Everton seger (3-0 mot Sunderland) på enklast vis: ”Lukakus hattrick på elva minuter”. En annan artikel på sportettan är ”Exklusivt: Man United är på nytt världens rikaste fotbollsklubb”. Det är vad United kommer att rapportera till New York-börsen efter att i går ha redovisat rekordresultat för senaste räkenskapsåret.

Daily Telegraph har förutom Lukakus målfest också med ”Guardiola varnar City: Vi är inte bra nog…ännu”.

The Sun släpper fram både Wenger och Guardiola på bild på sportettan inför PSG-Arsenal och Man City-Mönchengladbach. Rivalen Mourinho får som sig bör en CL-dag hamna i skymundan. Det valde han också frivilligt att vara för en stund under derbyt mot Man City. ”Exklusivt: Man United-stjärnor grälade i halvtid”. En United-källa berättar för tidningen att ”Hårtorken kom ut för första gången den här säsongen, men det hade inget med Mourinho att göra. Man kunde höra spelarna skrika och argumentera i pausen. José beslutade sig för att låta dem avreagera sig. Sen tystade han dem, och bad dem också att lugna sig för annars skulle det bli ännu värre i andra halvlek. Gudarna vet hur det skulle ha varit om Zlatan inte fått målet till skänks”. Gissningsvis stod inte svensken tyst i ett hörn när diskussionens vågor svallade i omklädningsrummet…

ANNONS

The Guardian lyfter de upprepade läktarbråken på Olympiastadion i samband med West Hams matcher, under rubriken ”West Ham kräver polisnärvaro på nya arenan”. Under den svåröversatta rubriken ”All Gunners blazing” finns ”Wenger säger att han har en trupp redo att utmana i Europaspelet igen”, och med det menar han bättre rustad att ta sig förbi gruppspelet.

Daily Mirror släpper fram tv-profilen Gary Linekers tankar om just Arsenals lag. Han ser svagheter: ”Vardy hade promenerat in i Arsenals startelva”.

 

ITALIENcsl24yzwaaayolj

La Gazzetta dello Sport låter Filippo Inzaghis titta in i spåkulan. ”Juventus till final, Napoli överraskar”. Den forne skyttekungen ser Turinlaget mot Bayern München framför sig på Millenium Stadium i Cardiff den 3 juni nästa år. Och så lägger han ödmjukt till att ”Higuaín och Dybala kan bli som jag och Del Piero”. Den 39-årige Tottis succéframträdande mot Sampdoria i helgen kan få följdverkningar. ”Roma öppnar för en kontraktsförlängning”. Marcus Rohdén, som svarade för en målgivande pass i Crotones förlustmatch (1-2 mot Empoli), får hyfsade sex av tio i betyg. Crotone är enda Serie A-lag med noll poäng efter tre omgångar.

ANNONS

Corriere dello Sport går all-in på Juventus med ”Så här vill vi se det”, tillsammans med bild på när laget vann CL 1996. I ingressen följer, ”Från Vialli till Del Piero, alla är de överens: ’Det här är rätt tillfälle, de är på nivå med de bästa”. En annan stor rubrik är ”Krutdurken Milan”, till bild på lagets tränare Montella. ”Andra raka förlusten har skapat en rödsvart kris. Rasande Montella höjer rösten: Det finns inget alibi, karaktären måste fram”. Tidningen har sedan ett annat grepp kring Romas ikon. ”Totti bekymmersam? Vilket misstag av Spalletti”. Ett citat som följs av ”Psykologen talar: En tränare måste samexistera med stjärnor”.

Tuttosport skiljer sig oväntat från de andra sporttidningarna. För medan de andra försöker heja fram Tuttosports gäng Juve i CL, så väljer just Tuttosport att fokusera på ”Exklusivt: Här är Juventus stad”. Därefter finns teckningar på J-Village, ett komplex med ”kontor, gräsplaner, gym, pool, skola, hotell och butiker”.

ANNONS

 

MD-20160913-CAS_AND-MDDIA-P001-CSPANIEN

Marca tar ett mjukt grepp med en hård man inför CL. ”Jag tycker om att offra mig själv för mina lagkompisar”, säger Casemiro, och läser vidare i sin Marca, som han fått i sina händer. En pytteliten rubrik till är ”Överbokat: Zidane har alla spelare tillgängliga och måste plocka bort fyra” till onsdagens match mot Sporting. Grannklubben Atlético får också några rader inför kvällens match mot PSV Eindhoven. ”Atlético kommer alltid tillbaka”, är budskapet från Juanfran. Marca sticker också in kniven lite i Barça efter förlusten mot Alavés med ”La Masia skakar”. För enligt tidningen var Busquets den enda startspelaren som kan sägas vara en produkt av den välkända akademin.

AS ger Luis Figo förstasidan med citatrubriken ”Zidane har gjort det bättre än någon annan” samt betydligt mindre ”Jag hade tur som fick spela för Real Madrid och ha Del Bosque som tränare” och mer CL-riktade ”Sportings akademi är jämförbar med Ajax”. Barcelonas match mot Celtic uppmärksammas med ”Trots mot Uefa: 30 000 självständighetsflaggor kommer att delas ut”.

ANNONS

Sport drömmer om ”Återerövringen”, med en CL-buckla som lyfts mot skyn tillsammans med konfetti i Barças färger, och ser framför sig ”Vägen mot den sjätte titeln”. Bland de många små underrubrikerna finns saker som ”Luis Enrique bekräftar att Messi får avgöra om han kan spela” och ”Neymar vill upprepa sitt hattrick”, som i 6-1-matchen mot Celtic för tre år sedan.

Mundo Deportivo räknar fram att ”Trion gör 83 procent av målen”. Det handlar förstås om MSN, som gjort 44 av Barças 53 CL-mål de två senaste säsongerna.

Cope har intervjuat Michael Laudrup, tidigare spelare i Barça och Real Madrid, som ger sin syn på Barças förlust mot Alavés. ”Om du med Barças spelarmaterial, även utan Messi och Neymar, inte kan slå en nykomling, så har du ett problem”.

Faro de Vigo rapporterar att John Guidetti ansluter till träningen igen i dag, efter att ha varit i Stockholm för sin dotters födelse. Anfallaren är aktuell för spel mot Standard Liège i EL-gruppspelet på torsdag, och enligt gårdagens La Voz de Galicia för startelvan.

ANNONS

 

FRANKRIKEune_13092016_v65

L’Equipe har smeknamnet Gunners i tankarna bakom PSG-rubriken ”I Arsenals skottlinje”. Den personifieras av en bild på Cavani. Tid att leverera. Rémi Garde, tidigare spelare i Arsenal samt tränare i Lyon och Aston Villa, har fått jämföra startelvor. Den vinner Arsenal med 8-3. Bara Marquinos (Mustafi), Verrati (Özil) och Di María (Sanchez) vinner på pappret sina respektive matcher, enligt Garde. Under rubriken ”Emery sätter Ben Arfa på läktaren” uppmärksammas inte bara att PSG-tränaren placerat nyförvärvet utanför truppen, utan har också reaktioner. ”Det är obegripligt. Emery gillar honom inte”, säger någon ur Ben Arfas posse anonymt till L’Equipe. Ben Arfa uppges bida sin tid. Situationen spetsas dock till av att Ben Arfa inte var Emerys värvningsval, utan klubbpresident Al-Khelaïfis.

ANNONS

Le Parisien har också snackat med Garde som påpekar att ”PSG är inte favorit”, men också menar att Arsenal inte heller är det. Okej. En annan rubrik är ”Ben Arfa, förolämpningen”. För inte nog med nobben inför CL-matchen. Den tilltänkta stjärnan är beordrad till individuell träning i dag.

France Football tror på chanser till ”En historisk trippel” för Monaco, Lyon och Paris SG i Champions League. I alla fall har tidningen anslaget ”Därför kan de ta sig vidare till åttondelsfinal”. Tidningen har liksom Gazzettan (se ovan) också en intervju med italienska anfallslegendaren Inzaghi som bland säger ”Att jag inte fick spela mer med Zlatan är det jag grämer mig mest över från min karriär”. Pippo, numera tränare för Venezia, var långtidsskadad under säsongen 2010/2011 när han delade klubbadress med Zlatan i Milan. France Football uppger vidare att det inom Real Madrids ledning finns misstankar om att Bayern München ligger bakom värvningsförbudet mot den spanska klubben. Enligt France Football misstänks den tyska storklubben av Real Madrid för att ha satt press på ett Fifa-agerande, med syfte att försvaga sin Europarival.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) noterar att ”Bayern roterar”. Till CL-matchen mot Rostov bekräftade Ancelotti att Kimmich spelar. Enligt Bild kommer Rafinha och Bernat troligen att ersätta Lahm och Alaba. Dessutom spelar Vidal och Douglas Costa i stället för Müller och Ribéry.

Ekstra Bladet (Danmark) roar sig inför CL-gruppspelet med att ta ut alla tiders bästa FC Köpenhamn CL-lag. Tre svenskar tar plats: Johan Wiland i mål, Oscar Wendt som vänsterback och Tobias Linderoth på mittfältet. Men klubbprofilen och numer TV3-experten Jesper Grönkjaer, som tillfrågats om sin åsikt, skulle även velat ha med Marcus Allbäck.

Irish Independent (Irland) gödslar sportsidorna med tv-experten Eamon Dunphys ständiga gubbsvada. Den här gången är bland annat Zlatan i skottgluggen.”Mourinho kan ha tappat det helt. Han köpte den där kille Ibrahimovic som gjorde ett mål i lördags när den nya, underbara målvakten släppte bollen vid hans fötter. Ibrahimovic kommer inte att vara i laget till jul. Inte i de stora matcherna. Han kanske kan välta omkull små lag, så som han gjort hittills, men han är inte en spelare för stora matcher. Han såg överviktig och trött ut efter 20 minuter”. 

ANNONS
Publicerad 2016-09-13 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto