Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Storseger – men saftiga böter väntar Barça

ENGLAND

1

The Times spikar fast Arsenals räddningsplanka i gårdagens CL-match (1-1 mot PSG) med ”Sanchez till undsättning”. Inne i tidningen finns en rubrik om ett annat Londonlag. ”Qatar kan sponsra Tottenhams nya arena”. Klubben har inlett förhandlingar med Qatar Investement Authority, vars dotterbolag QIS äger Paris SG, om namnrättigheterna till ombyggda White Hart Lane. The Times har även skadenyheter från Man United: nyförvärvet Henrich Mchitarjan väntas bli borta tio dagar och missa tre matcher, efter att ha förvärrat en skada under derbyt mot Man City.

Daily Mirror gör om klassiska veckomagasinet Paris Match till ”Paris Snatch” (”Parisrånet”) för att beskriva hur Arsenal fick med sig en poäng tillbaka över Engelska kanalen. Rubriksättaren var på hugget i går. Hen ändrar också Man Citys hemmaarena från Etihad till ”Wetihad”, sedan CL-matchen mot Mönchengladbach skjutits fram till i kväll efter regn som gjorde att planen inte var spelbar (se även tweet nedan).

ANNONS

The Sun sammanfattar de både matcherna med engelska lag med ordleken ”Splash and Grab”. Inne i tidningen finns ”Exklusivt:Henrich Mchitarjan frustrerad över att inte få spela i nummer 10-rollen”. Armeniern har, när han väl fått spela, placerats på kanten. Några som helst källor på uppgiften om Mchitarjan frustration presenterar inte The Sun, det är av allt att döma endast ett antagande.

Daily Mail påpekar, liksom flera andra tidningar, att Mönchengladbach-ledningen var upprörd över att det uppskjutna mötet inte kunde spelas klockan 18 i kväll, så att laget kunde resa hem tidigare. City menade att klubben inte kunde får fram personal så tidigt. Betyg på PSG-Arsenal-spelare? Daily Mail ger Aurier och Rabiot högst i hemmalaget, 7,5 av 10. Ospina och Koscielny får samma betyg i Arsenal. Di María i PSG samt Monreal, Oxlade-Chamberlaine och Coquelin i Arsenal får lägst, sex.

ANNONS

Manchester Evening News har mer positiva uppgifter kring Uniteds trupp, ”Exklusivt: José Mourinho har vunnit över spelarna med en regelförändring”. Portugisen har gett spelarna ledigt en fast dag varje vecka. Särskilt spelare med familj att tänka på har uppskattat draget. Varken Ferguson, Moyes eller Van Gaal hade det på det viset.

Metro har fotbollsuppgifter av det mer udda slaget. ”Chelseas Michy Batshuayi avslöjar roliga skälet till varför lanseringen av Fifa 17-demon dröjde”. Via anfallarens tweets framgår att belgaren hade bett dem uppgradera hans passningsbetyg från 59 av 100.

 

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport jublar över Napolis seger (2-1 mot Dynamo Kiev) men blickar också framåt med ”Suggestiv stafett mellan anfallare: Två fullträffar av Milik – svara nu, Higuaín!”. Juventus möter i kväll Sevilla. Inte så oväntat är det Milik som får högst betyg efter Napolis match, åtta av tio.

ANNONS

Corriere dello Sport använder en omskrivning av ”Diabolico” (djävulsk) till ”DiaboMILIK” för att hylla Napolis tvåmålsskytt. Även CdS ser en kamp mellan Higuaín och hans ersättare i Napoli framför sig. ”Milik-Higuaín – en Chmapions League-stafett”, är en krönikerubrik. Från Serie A rapporterar tidningen att ”Milan är i kaos, men kineserna låter Montella stanna”.

Tuttosport lanserar kvällens Juventusmatch med ”För kärlek och för pengar”. Det syftar på fansen och på de 125 miljoner euro som en slutlig seger i CL skulle kunna innebära.

 

SPANIEN

3

Marca har jubelbilder från Real Madrids CL-seger förra året till orden ”Den stora utmaningen”. På det följer att klubbpresidenten Pérez ber ”laget att göra det ingen gjort förut – försvara titeln”. I säsongspremiären väntar i kväll Sporting på hemmaplan. Marca klämmer i små rubriker också in gårdagskvällens spanska inslag i turneringen. ”Saúl låter Atléticos lag styra” (1-0 mot PSV Eindhoven) och ”Celtic får betala för ’Alavesazo’” (7-0 till Barça), där sistnämnda är en omskrivning för Alavésförödmjukelsen.

ANNONS

AS har mer trötta rubriken ”Mästarna inleder försvaret av sin titel”. Å fan. AS påpekar också att BBC spelar från start, det vill säga Bale, Benzema och Cristiano. Det finns även citat från Sportings tränare Jorge: ”Sedan Zidane tog över är det här det bästa Real Madrid”.

El Confidencial räknade hellre flaggor än mål när Barça spelade. ”Invasion av självständighetsflaggor på Camp Nou – ny markering mot Uefa”. 30 000 flaggor delades ut utanför arenan. Användandet av de katalanska flaggorna har tidigare gett Barça böter enligt en stegmodell. Med gårdagens lär klubben nå 150 000 euro eller mer.

Sport kan inte låta bli att dra in Real Madrid ens i glädjen över Barças storseger, ”Xavi hade rätt, Messi är bäst”. Det syftar förstås på dispyten mellan den forne Barça-mittfältaren och Cristiano Ronaldo, som reagerade starkt på att Xavi såg Messi som den klart bäste av dem. En krönika i tidningen bär också rubriken ”Ingen kan jämföras med Messi”. Sport håller inte direkt igen med spelarbetygen. Både Messi och Neymar får tio av tio.

ANNONS

Mundo Deportivo har betydligt mjukare ”Gyllene blondiner”, och bild på de nyblivna blondinerna Messi och Neymar.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe har något konfunderande rubriken ”Skördesäsong” för PSG:s match (1-1 mot Arsenal). Tidningen påpekar på förstasidan att efter alla missar mot gästerna så är ”förstaplatsen redan äventyrad”. Ospina i Arsenalmålet får det för L’Equipe superhöga nio av tio i betyg och Mustafi superlåga två. Bäst i PSG Aurier, Marquinhos och Verratti alla med sju. Tidningen noterar även att kontraktslöse Charles N’Zogbia, senast i Aston Villa, i dag väntas skriva på för Nantes. Det borde innebära ytterligare konkurrens för Alexander Kacaniklic.

Le Parisien konstaterar på förstasidan att ”PSG missade för mycket”. Inne i tidningen finns numera väl närmast obligatoriska ”Vilket slöseri, Cavani”. Uruguayanen får, trots att han svarade för hemmalagets enda mål, också lägst betyg i PSG, tre av tio. Aurier får högst, sju.

ANNONS

 

TYSKLAND

5

Bild toppar sin förstasida med ”Beckenbauer fick 5,5 miljoner euro för VM 2006”. Den tyske fotbollslegendaren har tidigare uppgett att han jobbade på frivillig basis som organisationskommitténs chef för turneringen. Men Bild och Der Spiegel uppger i dag att han fick motsvarande cirka 50 miljoner kronor för uppdraget via ett avtal mellan tyska fotbollsförbundet (DFB) och spelbolaget Oddset. Gårdagskvällens CL spel beskrivs med ”Bayern vann enkelt – men blodig smäll för Hummels” (5-0 mot Rostov). Mittbacken byttes ut strax efter paus, men någon fara är det inte med Hummels, som fick en spark i ansiktet.

Sport Bild lockar med dubbelpaket. Inte bara tidningen, utan också en säsongspresentation med alla transfers från Transfermarkt. Kan tyckas någon eller några veckor sent. Den stora rubriken i själva tidningen är ”Kalle slår tillbaka”, och ”Kalle” det är Bayernbasen Karl-Heinz Rummenigge. Anklagelserna tycks vara ”Girighet”, ”Ingen solidaritet” och ”För dominerande”. Citatrubriken är ”Jag har ingen lust att rättfärdiga mig själv”. Får man tro SportBild är det ”Nytt bakslag för Reus”, den till synes evigt skadedrabbade Dortmundstjärnan.

ANNONS

 

ÖVRIGT

6

Ekstra Bladet (Danmark) ser ”David mot Goliat” i FC Köpenhamns möte med FC Porto. För att vara övertydlig kompletteras rubriken av en gigantisk Iker Casillas och ett par pyttesmå FC Köpenhamn-spelare. Robin Olsen, Ludwig Augustinsson och Erik Johansson lär starta för FCK, och den sistnämnda beskrivs av Ekstra Bladet som ”Ett av FCK:s bästa köp på senare år. Han är Superligans bästa försvarsspelare, och presterar alltid på hög nivå”.

Daily Record (Skottland) beklagar sig över Celtics förlust (0-7 mot Barcelona) med en omskrivning av den katalanska klubbens arena, ”Nou Fair”. Det backas upp av ”Insläppt mål efter tre minuter… Missad straff vid 0-1… Barças trio i toppform.. Och SEN tar de in Iniesta…”. Blott femmor och sexor delas ut till Celtics spelare. Mikael Lustig är en av dem som får fem. Messi och Neymar får högst betyg av matchens spelare, nio.

ANNONS

Algemeen Dagblad (Holland) påpekar att det var ”Frustration för PSV” (0-1 mot Atlético), och fortsätter: ”Ett felaktigt bortdömt mål och en missad straff knäckte Eindhoven mot Atlético Madrid”. Till en annan rubrik finns ett välbekant svenskt ansikte. ”Spelar han eller spelar han inte – Botthegin hoppas på Zlatan”. Botteghin är back i Feyenoord, som på torsdag möter Man United in Europa League.

A Bola (Portugal) tar till ordspråket ”Hämnden är en rätt som bäst serveras kall” efter Benficas poängtapp (1-1 mot Besiktas). Turkarnas kvittering kom på tilläggstid av Anderson Talisca – inlånad från just Benfica. Record går ett steg längre och kallar det ”Förräderi”, och skriver i anklagande ton att mittfältaren ”firade översvallande”.

Publicerad 2016-09-14 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto