Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Elände för Mourinho”

Headlines Blogg

ENGLAND

1

Daily Telegraph serverar ”Elände för Mourinho” till morgonteet. Tidningen fyller på koppen med ”Uniteds stora pjäser åker på förödmjukande förlust i Rotterdam” (0-1 mot Feyenoord). Ingen av Uniteds spelare får högre betyg än sex av tio, lägst får Rojo och Pogba med fyra. Zlatan får fem för sitt inhopp. Huvudrubriken om elände kompletteras av rubriken ”Skamligt”. Nu i helt annat ämne. Flera PL-klubbar, inklusive Chelsea och Liverpool, lever inte upp till det avtal om antal platser man ska på arenan för rullstolsburna.

The Times lyckas på något vis undvika fotbollen helt på sin sportetta, men bland övriga sportsidor finns exempelvis rubriken ”Pogba föll platt i sin audition som nummer 10”.

Annons

Daily Mirror använder ”Dam it”, en omskrivning med ändelsen på matchstaden. Uppföljningen är ”United slagna i Rotterdam och José medger att självförtroendet är lågt efter fjärde raka bortaförlusten i Europaspelet”. Tidningen gör också en ”exklusivt” på ”Barton kan sparkas efter bråk i Rangers (Det var snabbt!)”. Den hetlevrade engelsmannen har till att börja med stängts av en vecka efter att ha hamnat i ordbråk med både lagkamrater och tränare Warburton. Barton har bett om ursäkt.

The Guardian har också med Bartons ilska och Uniteds förlust på sportettan. I tidningen finns också rubriken ”Fábregas finns i mina planer, men måste förbättra sig, säger Conte”. Chelsea tar i kväll emot Liverpool.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport vädrar sitt missnöje med ”Har ni ingen skam i kroppen, Inter?” (0-2 mot Hapoel Be’er Sheva). Tidningen menar bland annat att Milanolaget var så usla att det var ”omöjliga att titta på”, och att nya tränaren De Boer kritiseras. Noterbart: Ingen spelare fick sämre än 4,5 (av tio) i betyg. De Boer fick fyra. Viss Italientröst finns i ”Sassuolo show” (3-0 mot Athletic). En mindre rubrik är ”Bonucci försvarar Juve – ’Men fansen har svikit mig’”.

Annons

Corriere dello Sport betonar att det handlade om en ”förödmjukelse för De Boer mot israelerna”. Tidningen kompletterar Intermisären med ”Bara oavgjort för Roma” (1-1 mot Viktoria Plzen). CdS har en intervju med Del Piero under rubriken ”Återvända till Juve? Allt kan hända”.

Tuttosport ser det som ”Förargat Juve efter den oavgjorda matchen mot Sevilla”, och och Bonucci citat blir till huvudrubriken ”Ner med kritikerna”. Backen måste verkligen ha spetsat öronen för citat som följer är ”Det fanns de på arenan som började klaga redan efter 20 minuter”.

Calciomercato gör en ”exklusiv” på uppgifter på mercatospecialisten Fabrizio Romanos ”Här är Inters plan för Lindelöf”. Så mycket nytt kommer inte fram, bara att Inter fortsatt är intresserat. Dock fanns inte klubben representerad på den långa scoutlistan när Benfica mötte Boavista tidigare i veckan (se nedan). Dp uppgav Mercato365 att åtminstone PSG:s scout var där för den svenske mittbackens skull.

Annons

 

SPANIEN

3

Marca ändrar Real Madrid CF till ”Remontadas CF”, ungefär ”Comeback CF”. Vändningen mot Sporting i förrgår blir till en sentimental hyllning. ”Under Zidanes ledning har Real Madrid återvunnit värden som finns ’vävt i traditionen’, att aldrig ge upp!”. Paketet kompletteras med bilder på spelare från förr och nu. Av större nyhetsvärde: ”Infantino på väg att bryta med France Football – Fifa vill ha sitt eget pris och dumpar Ballon d’Or”. Det hela bekräftas på annan plats (se ”Frankrike” nedan)

AS badar i omvärldens kommentarer kring Real Madrids vändning under rubriken som är ungefär ”En global legend”. Liksom Marca har tidningen också en rubrik tillägnad damlandslaget på sin förstasida, ”Målrekord”, konstaterar AS, efter 13-0 mot Montenegro. Tidningen tillägger att damerna därmed ”matchar herrarnas rekord från 1933” (13-0 mot Bulgarien).

Annons

Sport hyllar förstås helt andra saker än Real Madrids vändningar. ”20 år av magi” firar Iniestas tid i Barças a-lag.

Faro de Vigo noterar att ”Guidetti var uppskickad på läktaren” och alltså inte ens med för ett inhopp i Celta Vigos (1-1 mot Standard Liège). På den plats bland annat La Voz de Galicia trodde Guidetti skulle ersätta Aspas spelade i stället Rossi – och gjorde mål.

FRANKRIKE

4

L’Equipe har ”Ben Arfas och Thiago Silvas blues”, vilket dels syftar på att Ben Arfa på nytt är utanför PSG:s trupp (möter Caen i kväll) och dels på att ”lagkaptenen väntar fortfarande förgäves på en kontraktsförlängning”. Mer PSG. ”Ett bud på 60 miljoner euro för Marquinhos i vinter?”, skriver tidningen, och hänvisar till källor i Brasilien som pekar ut Barcelona. PSG uppges dock inte ha några planer på att sälja. Nice förlust i EL (0-1 mot Schalke) ges utrymme inne i tidningen. En av rubrikerna är ”Andra sidan av Balotelli”. För efter succén i debuten mot Marseille var han vilsen i går. Han får också usla två av tio i betyg. Tränare Lucien Favre med ett filosofiskt resonemang kring Balotelli. ”I dag går allt snabbare: internet, tågen, flygplanen…man måste röra sig snabbare även i fotbollsmatcher”. I L’Equipe du Soir i går kväll uppgav programledaren att ”Ballon d’Or kommer hem, samarbetet med Fifa tar slut” (se klipp ovan).

Annons

Le Parisien ser det som att PSG-tränaren ”Emery skickar ut en krigsförklaring om målvaktsposten” mellan Trapp och Areola. Under rubriken ”Ben Arfa utfryst i PSG” analyserar tidningen nyförvärvets situation, och lutar åt förklaringen att det är rent personligt. ”Emery är alltid på honom, han sätter honom på plats hela tiden och kritiserar honom ständigt, även inför lagkamraterna”, säger en källa till tidningen.


ÖVRIGT

5

Bild (Tyskland) bjuder på ”Balotelli? Baba!”, som ett svar på vem som var kung när Schalke gästade franska sydkusten i går kväll (1-0 mot Nice). Segerskytt var alltså Baba Rahman.

Algemeen Dagblad (Holland) jublar med Feyenoord (1-0 mot Man United): ”Ren magi”. De Telegraaf väljer ”Feyenoord överraskade” på nyhetsettan och ”Vilhena får De Kuip att vibrera”. Voetbal International har tagit med utdrag ur segerskytten Vilhenas intervju med Fox Sports. Målet tillägnar 21-åringen sin sjuka mamma, och medger att det kom mot tendensen. ”Vi hade det tufft, särskilt när Zlatan Ibrahimovic kom in”, säger Vilhena.

Annons
Publicerad 2016-09-16 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto