Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Zlatan en dålig värvning för Rooney”

ENGLAND

cs092trwcaa6rq0The Times ger Manchester Uniteds tränare den fetaste rubriken ännu en dag, ”Mourinho: Stjärnorna rädda efter Van Gaal”. Portugisen menar att laget har psykologiska ärr från tiden med hans föregångare. Särskilt gäller det ytterbackarna Shaw och Valencia, samt Herrera som har skört självförtroende sedan Van Gaal försökte dämpa hans offensiva instinkter, skriver The Times. På sportettan finns också en jublande Fabregas (två mål) till rubriken ”Chelsea lyckas med iögonfallande comeback” (4-2 mot Leicester).

Daily Mirror går all-in på bråket mellan Pep Guardiola och Yaya Toures agent. ”Det är krig”. För det är så Dimitri Seluk kommenterar Peps ord om att Touré inte spelar mer innan Citytränaren fått en ursäkt från agenten. ”Om han (Pep) vill ha ett krig så ska han få ett”, säger Seluk till Mirror, och ondgör sig över Guardiolas sätt att behandla stjärnor och förminskar spanjorens framgångar. ”Vill Pep visa att han är en stor tränare borde han gå till Zaragoza eller Sunderland”. Förutom Chelseas seger i ligacupen lyfter Mirror även fram Arsenals (4-0 mot Nottingham) och lagets nyförvärv, ”Två mål av dödlige Lucas”.

ANNONS

The Sun gör sig lustiga på Mourinhos bekostnad med svåröversatta ”Desperate Jose hits the Drink”, vilket syftar på ett påstått intresse för att köpa Leicesters mittfältare Danny Drinkwater för 30 miljoner pund i januarifönstret.

BBC Radio Five Live hade med Andy Townsend, fotbollsexpert på bland annat ITV, och han ser Zlatan som en orsak till hårt kritiserade Rooneys dålig insatser. ”Jag tror inte Zlatan Ibrahimovic är en bra värvning för Wayne Rooney. Med tanke på var han vill spela och hur han vill spela, så tror jag inte det är en spelare som förbättrar Waynes karriär just nu”, säger den forne Chelsea- och Aston Villa-profilen, och fortsätter: ”Ibrahimovic kommer bara att göra mål eftersom han har sådan klass och närvaro. Han kommer inte att springa omkring. Det här Man United-laget saknar fart, och det bara förstärker problemet för Wayne Rooney”.

ANNONS

 

ITALIEN

cs1gtgwwgaizul9La Gazzetta dello Sport menar att ”Nu är också Milan med” i toppstriden, efter seger i går (2-0 mot Lazio). Tidningen lägger till att ”Milan vinner två matcher i rad för första gången sedan i februari”. Bacca svarade också för ett mål, hans femte för säsongen, och en krönika nedanför bär rubriken ”Skyttekungarnas turnering”. Higuaín, Icardi och Milik har också stulit många Serie A-rubriker på senare tid. På tal om Higuaín. Inför kvällens matcher finns bland annat om Juve-Cagliari: ”Allegri har med Higuaín från matchminut ett”. Juvetränaren kritiserades hårt för att ha bänkat stjärnan senast.

Corriere dello Sport uppmärksammar en annan profilstark målskytt denna säsong, med klubbadress Napoli: ”Så har det aldrig varit förut – Callejon gör fler mål än Messi”. Störst rubrik är dock ”Vilket hopp, Milan”, som syftar på klivet laget tog i ligatabellen, nu trea. Chelseas seger mot Leicester tar sig faktiskt också in på förstasidan, men då förstås med ett mycket italienskt perspektiv, ”Conte får jubla, slog ut Ranieri efter 120 minuter!”.

ANNONS

Tuttosport använder ett gammalt foto på Buffon tillsammans med Usain Bolt för att uppmaningen ”Juve, det är dags att börja springa igen” inför kvällens match.

 

SPANIEN

cs1itpqwcaaikpy-jpg-largeMarca kallar Barça-Atlético för ”Den andra Clásico”. Det är kvällens stora match. En annan är Real Madrid-Villarreal, där Marca ser ”Dubbel belöning” som möjlighet för hemmalaget. ”Real Madrid ska försöka slå rekordet på 16 raka segrar och öppna upp ett gap ner till Barça och Atlético”.

AS tar sig an Barça-Atlético på ett liknande vis med ”Vice-Clásico”. Näst största rubrik är ”Cristiano och Bale från start”. Tidningen tillägger att ”De är tillbaka mot Villarreal men utan Modric”, samt skriver om en tidigare Real-spelare i Villarreal: ”Tjerysjevs första match mot Real Madrid”.

Sport lämnar Bellerín i fred efter två dagar av löpsedlar, för nu är det matchdags. ”MSN:s afton”, spår tidningen, och lägger till: ”Atlético är ett av den formstarka trions favoritmotstånd”. Så här tror tidningen att lagen ställer upp. Sport har även en notis om ”KO för Umtiti: Får vila 15 dagar”. Barça-backen har en muskelskada. Om just Umtiti finns en annan rubrik i tidningen, ett citat från ex-Barçaspelaren Eric Abidal till RAC1: ”Umtiti kan bli Barças svarta Beckenbauer”.

ANNONS

Super Deporte poängterar att ”Nu måste det bli rätt”, inför jumbons Valencias match mot Alaves i morgon, och i kölvattnet på tränare Ayestarán fick sparken i går. Voro är interimtränare. Igen.

Faro de Vigo tror att John Guidetti är tillbaka på bänken igen. Celta Vigo möter i kväll Sporting Gijon.

Cope hari Poyet en frustrerad Real Betis-tränare vid mikrofonen efter derbyförlusten (Sevilla 0-1). ”Jag skulle vilja att domarbasen ringde upp mig och förklarade det bortdömda målet; det är nu tre på fem matcher”.

 

FRANKRIKE

cune_21092016_v65L’Equipe ser ”Ett derby på topp” när Rivierakustens Nice och Monaco möts i kväll. En annan fotbollsrubrik på förstasidan är ”PSG återfår aptiten” (3-0 mot Dijon). Di Maria och Maxwell får högst spelarbetyg, sju av tio. Det är en siffra som överträffas av en svensk. Ola Toivonen får höga åtta av tio, men så blev det också två mål för Toulouse (2-1 mot Lille), och anfallaren är förstås matchens lirare. Jimmy Durmaz, utbytt efter en timme, får fem.

ANNONS

Le Parisien skriver efter Dijonsegernom om ett ”PSG utan nåd” på förstasidan. Under hyllningskören till aktörerna på planen inne i tidningen, finns en mindre artikel om att ”Parc des Princes ekar tomt”. Matchen var utsåld, 46 000 åskådare, men bara cirka 35 000 var där.

 

TYSKLAND

cs01qeswiae5nvrBild skriver att ”Labbadia vacklar igen” efter ännu en Hamburgförlust (0-1 mot Freiburg). ”Tränarens dagar tycks räknade”, menar tidningen. Sportchefen Beiersdorfer påpekar att han gett Labbadia sitt stöd varje dag, samtidigt som han lägger till att ”HSV är vår topprioritet, inget annat”. De tillresta fansen var upprörda efter matchen, och spelarna fick gå bort och försöka tala till dem. Albin Ekdal spelade hela matchen. Dortmunds storseger (5-1 mot Wolfsburg) beskrivs som ”Tuchels larmseger”, men inte så mycket för att det är en varning till Bayern München, som för att arean blev utrymd en dryg timme före avspark på grund av vad som visade sig vara ett falsklarm.

ANNONS

Sport Bild drar stort på att ”Tuchel är som Pep”, och upprepar egentligen mest budskapet i underrubriken ”Dortmundtränaren arbetar allt mer som sin förebild Guardiola”. Krönikören Lothar Matthäus påpekar på Twitter: ”17 mål på tre matcher – det ser ut som om Dortmund blivit en målmaskin under Tuchel”. I en sidorubrik finns ”Lewandowski – megakontrakt från Bayern”. Veckans Bundesliganedslag är ”Så får klubbarna tyst på sina fans”.

 

ÖVRIGT

ctm33Ekstra Bladet (Danmark) konstaterar att det är ”En bit kvar för Bendtner”, efter debuten för Nottingham (0-4 mot Arsenal). På sista sidan i sportdelen finns en stor rubrik på svenska, ”Jävla bra”. Den sätter tidningen på Danmarks seger mot grannlandet (2-0 mot Sverige), som säkrade en plats i damernas EM. ”Vi mötte verkligen ett starkt svenskt och gjorde en fantastisk match, och jag är så stolt över laget. Den här matchen visade att vi kan slåss med de bästa i världen”, sa danska anfallaren Nadia Nadim till DR efter matchen. Det var första gången på 14 år som Danmark slog Sverige.

ANNONS

VG (Norge) sätter det norska damlandslagets jakt på ny förbundskapten i fokus och bland bilderna på potentiella ersättare till Roger Finjord finns Tony Gustavsson, senast i Tyresö och tidigare ibland annat i norska Kongsvinger och Hammarbys herrlag, samt assisterande tränare åt Pia Sundhage för USA. ”Det är svårt att ha full koll på kandidaterna, men jag hoppas NFF och tittar utanför gränserna, och en man som Tony Gustavsson bör de i alla fall prata med. Med sin bakgrund kan han damfotbollen bra, han är karismatisk, och har en väldigt hög status i USA och kan också Norge”, kommenterar VG-journalisten Trond Johannessen.

Publicerad 2016-09-21 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto