Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PL-motståndaren: ”Lätt att reta upp Zlatan”

ENGLANDcs6g1ugumaacg1x

The Times överraskar med typiskt tabloidgrepp. ”Goda nyheter för Mourinho: United vinner en match” (3-1 mot Northampton) följs av ”Dåliga nyheter för Mourinho: De möter Man City i nästa omgång” (lottningen här).

Daily Telegraph stannar vid ”Lättnad för Mourinho”. Längre fram i sporten dyker en Unitedprofil upp som ett tag tycktes aktuell för just Mourinhos plats, men nu kan hamna i Wales i stället. ”Swansea ringar in Ryan Giggs som ersättare för ’dead-man-walking’ Guidolin”. Telegraph uppger vidare att ”Man City har anmälts till Fifa för ’barnhandel’ av talang de plockade framför ögonen på Man United och Barcelona”. Det handlar om argentinaren Benjamin Garré, 16 år.

ANNONS

The Guardian menar på sin sportetta att ”Guardiola håller på att vinna ordkriget om Yaya Touré”. Men samtidigt finns på webben rubriken ”Yaya Touré tog illa vid sig av att höra om att han hamnat i Peps frysbox via medier”. Ivorianen uppges alltså inte ha vetat om att Citytränaren valt att hålla honom utanför laget (till hans agent, Dimitri Seluk, bett om ursäkt för hårda ord om Guardiolas behandling av Yaya).

Daily Star skriver däremot om ”Yaya vrede i Pep-bråket”, men att det är riktat mot just hans egen agent.

Daily Mail uppmärksammar en annan spelare med bekymmer, fast som kan tyckas van att hamna i dem. ”Exklusivt: Aston Villa bötfäller Grealish med 50 000 pund för fest som varade till åtta på morgonen”. 21-åringen har ett CV från livet vid sidan av planen som är fläckat av incidenter.

Daily Mirror låter en varning till just Grealish toppa sportettan. ”Gör dig av med iglarna, Jack”. Det är krönikören Stan Collymore som uppmanar mittfältaren att dumpa sitt posse, som han anser har dåligt inflytande på 21-åringen.

ANNONS

The Sun låter som ofta Mourinhos ord få gräddfil till bästa rubrikplats. ”Relativt sett: Mourinho menar att ’fotbollens Einsteins’ försöker förstöra hans karriär och Uniteds historia”. Unitedtränaren använde Einsteinbegreppet för att nedlåtande beskriva förståsigpåare som gett sig på klubben efter tre förluster.

Sunderland Echo ger svensken Joel Asoro blygsamma sex av tio i betyg efter gårdagens cupseger (2-1 mot QPR). ”Arbetade hårt, få klara chanser. Utbytt halvvägs in i andra halvlek”, är det korta omdömet.

Yorkshire Post visar att ”ny dag, nya Pontus Jansson-hyllningar” håller. ”Pontus Jansson talar ett språk som Leedsfans kan relatera till”, är rubriken på en krönika, som syftar på både svenskens spelstil och personlighet.

 

 

ITALIENcs6tddeumaanayy

La Gazzetta dello Sport menar att ”Juve är en drottning, Icardi är en kung”. För ”Den gamla damen” kom tillbaka direkt efter plumpen mot Inter och vann i går (4-0 mot Cagliari) och Icardi satte Inters båda fullträffar i går (2-0 mot Empoli). En italienare utomlands dyker också upp. ”Två mål till av Balotelli för Nice”. Inne i tidningen finns en hyfsat stor rubrik: ”Lindelöf och Horta, två nya namn för Marotta”. Juventus fanns på plats mot Braga och scoutade de båda Benficaspelarna. Gazzettan värderar svensken till 12-15 miljoner euro, men påtalar problemet att värva honom då Benfica vill ha mer än 20 milj euro. Bland betygen märks Crotones Marcus Rohdén som fick nöja sig med fem av tio (0-4 mot Roma). ”Kom inte in i matchen, så lite att han var utbytt redan efter 45 minuter”. Roligare för Hiljemarks Palermo, som bortavann (1-0 mot Atalanta). ”Glänste sällan, men alltid närvarande”, skriver Gazzettan.

ANNONS

Corriere dello Sport påpekar också att ”Juve är tillbaka!”. En krönika bredvid hyllar tre av gårdagskvällens profiler i rubrikform: ”Higuaín vrålar, Icardi magisk, Reina super”.

Tuttosport tycks ännu en gång markera mot Allegris beslut att bänka sin anfallsstjärna senast, ”Med Higuaín är Juve etta”. För laget tog också med gårdagens seger och Napolis poängtapp (0-0 mot Genoa) tillbaka förstaplatsen. Grannklubben Torino får ”Ett Toro av hjältar!” efter att hållit 0-0 borta mot Pescara trots två utvisningar.

 

SPANIENg2209-5120b38bc7b506433b1119f7790862d0

Marca hade garanterat bullat upp med bilder och texter och champagne på redaktionen, för att fira Real Madrids rekordsvit på 17 raka segermatcher. Nu blev det inte så (1-1 mot Villarreal). I stället tröstar man sig med ”Stoppade (men i ligan ser det likadant ut)”. För avståndet till Barcelona och Atlético består sedan rivalerna spelat 1-1. Från den matchen finns också rubriken ”KO för Messi, borta tre veckor efter lårskada”.

ANNONS

Sport är bitter. ”Mycket smärta”, skriver tidningen till bild på skadade Messi, ”…och mycket teater”, lägger tidningen till om att Sergio Ramos ”ännu en gång försökt lura domaren på en straff, men denna gång inte lyckats”.

Mundo Deportivo menar att det var ”Otur”, både att det blev oavgjort för Barça mot Atlético och att Messi blev skadad. Däremot stoltserar tidningen med publiksiffran. ”89 421 åskådare klockan tio på kvällen”.

Super Deporte levererar en närmast obehaglig förstasida med ett brinnande ”V” i fokus. Överrubriken: ”Framtiden? I dag heter tränaren Voro och allt som betyder något är att vinna denna match – det går!”. Sedan följer ”Kom igen, Valencia, mot seger” i stora bokstäver över den där brinnande bokstaven. Den här bloggens rimmande kommentar: Känn ingen press mot Alavés.

 

ANNONS

FRANKRIKEcs6j8ikukacwcfp

L’Equipe låter Nice storseger i derbyt (4-0 mot Monaco) breda ut sig över hela förstasidan under rubriken ”Med hälsningar från Super Mario”. Balotelli gjorde två mål, får åtta av tio i betyg och är matchens lirare. Precis som i debuten mot rivalen Marseille. L’Equipe fortsätter också att skildra splittringen mellan PSG-tränaren och PSG-presidentens stjärnvärvning: ”Emery till Ben Arfa: Du är inte Messi!”, lyder rubriken på förstasidan. Inne i tidningen är den fyndiga ”Från Paris till paria”. L’Equipe har vidare intervjuat Bayerns tränare Ancelotti som bland annat får svara på fråga om intresse för Griezmann, ”Griezmann kan spela i vilken stor europeisk klubb som helst. Men här har vi en bra anfallare, och jag byter inte bort Lewandowski mot någon”. L’Equipe följer upp med ”PSG ville ha honom i somras…”, varpå Ancelotti slår fast: ”Det är helt otänkbart. Aldrig! Dessutom tror jag han kommer att förlänga kontraktet med Bayern”. Ett par svenskar var igång i Ligue 1. Kiese-Thelin gjorde ett mål och en målpass när Bordeaux vann (3-0 mot Metz) och får sju i betyg. Kacaniklic fick starta för Nantes (0-0 mot Saint-Etienne) men kvitterar bara ut en fyra och Pierre Bengtsson startade för Bastia (0-0 mot Nancy) och fick en femma.

ANNONS

Nice-Matin jublar över sitt lag med ”Oemotståndliga!” i fet rubrik på förstasidan. Tidningen poängterar under att laget nu ”leder ligan före PSG”.

 

TYSKLAND19447_myjnovvllmacte85lrr71rzbj_m_

Bild klämmer dit en ”Bayern: Dansmål av Ribéry” efter segern i onsdagskvällens toppmatch (3-0 mot Hertha Berlin). På webben tar man det steget längre med ”Måldans efter dansmål”. Så var det också en liten solodans fransmannen bjöd motståndarna innan han retfullt enkelt placerade in ledningsmålet, och därefter en dab. En ny Bayernseger i helgen kan få större konsekvenser, en tränares jobb uppges stå på spel.”HSV-krisen: Labbadia måste rädda jobbet mot Bayern”. Good luck.

Kicker har också det stundande mötet Hamburg-Bayern München i fokus. Tidningen ser det lite elakt som ”Drömmen om Nagelsmann”. Det syftar på att Hoffenheimtränaren kan ta över efter Labbadia. Enligt Kicker har sportchefen Beierdorfer redan varit i kontakt med potentiella ersättare, och Nagelsmann är hans försatval.

ANNONS

Hamburger Morgenpost skriver också att ”Nagelsmann är het för HSV”, men ser det som osannolikt att Ekdals och Bahouis klubb skulle kunna hämta honom nu. Tidningen bollar också med andra namn. Gisdol, Villas-Boas och Doll.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har sätter bland annat spelarbetyg på ”svenskmötet” Randers-FC Köpenhamn (2-2). Viktor Lundberg få lägst betyg i hemmalaget, två av sex, medan Mikael Ishak får tre. FCK-svenskarnas betyg: Robin Olsen och Ludwig Augustinsson fyra, fyra samt Erik Johansson tre. Även AGF-Midtjylland blev ett oavgjort svenskmöte (1-1). Niklas Backman i hemmalaget fick fyra i betyg. Högst betyg för gästerna fick en svensk: målvakten Johan Dahlin, fem. Lägst betyg hos gästerna fick en annan svensk, Kristoffer Olsson, ett.

Ovación Digital (Uruguay) är en nykomling i bloggen. Men ett ”Ibra” i rubriken fångade blicken. Watfords uruguayanske back Miguel Britos suger vidare på segerkaramellen från segern mot Man United, och kommenterar just Zlatan. ”Det var inte första gången jag mötte honom, jag gjorde det också när han var i Inter och Milan”, minns Britos, som spelat i Bologna och Napoli, och fortsätter: ”Han är lite arrogant och blir lätt uppretad – han gillar verkligen inte att man rör honom…men han är fortfarande ett fenomen. Han är en väldigt komplett spelare, en mycket stor spelare”.

ANNONS
Publicerad 2016-09-22 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto