Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vändningen: ”Zlatan skyldig PSG pengar”

engENGLAND

Daily Mail levererar utan tvekan dagens JoMo-citat med ”Mourinho: Jag ska slå sönder Wengers ansikte”. Det är vad Mourinho sen gång ska ha sagt till journalisten Rob Beasley. Det påstår i alla fall Beasley i en nyutkommen bok om Mourinho. Tidpunkten var 2014 och mer ordagrant ska den dåvarande Chelseatränaren ha sagt: ”När Wenger kritiserar Chelsea och Man United över Mata-försäljningen…jag ska en dag hitta honom bortanför fotbollsplanen och slå sönder hans ansikte”.

Daily Telegraph fångar i slå-sönder-ansiktet-perspektivet upp gårdagens mer blygsamma Einstein-citat från Mourinho. Ni vet, då han nedlåtande beskrev kritiker som ”fotbollens Einsteins”. Telegraph menar att ”Mourinhos Einstein-teori är bara ett försök att täta sprickorna”. Tidningen tar även upp att ”Tottenham varnar fansen för att ha på sig klubbfärger i Moskva nästa vecka”, då man möter CSKA i Champions League. Matchen är den första mellan engelska och ryska lag efter våldsamheterna i Marseille under EM i somras.

ANNONS

Daily Mirror drar till med ”Ni snackar skit”, som är Rooneys svar till kritikerna. ”Exklusivt: Missnöje med Bony i Stoke” syftar på att lagkamrater är irriterade på den inlånade anfallarens slappa attityd.

Daily Star bjuder på mer om Man Uniteds lagkapten. ”Ranieri vrider om kniven” leder fram till huvudrubriken ”Roo skulle inte platsa i mitt lag”. Vad Leicester tränare egentligen sa om Rooney? ”Han är en fantastisk spelare. En mästare. Jag älskar mina spelare och skulle inte byta ut dem mot någon”. Tankar söker sig till höna och fjäder.

The Sun använder hela sin förstasida, inte sportettan, åt Sunderlandspelaren Patrick van Anholt under svåröversatt rubriken ”Hubble, bubble…Pat’s in trouble”. Holländaren finns på bild rökandes vattenpipa.

The Times följer upp gårdagens uppgifter om att Swansea är intresserade av Giggs med ”Giggs intresserad av Swansea”. Så bra. Om nu tränare Guidolin sparkas. På annan plats finns ”Exklusivt: FA planerar att outsourca bestraffning av spelare”. Förbundet disciplinkommitté har ofta kritiserats för hur man handskas med bestraffningar. I ett led att bli mer transparent funderar förbundet på att föra över ärendena till en oberoende instans.

ANNONS

 

itaITALIEN

La Gazzetta dello Sport frågar sig, ”Är detta vändpunkten, Inter?”. Efter två raka segrar är fokus på ett lyft för De Boer, för Icardi och João Mario och den stundande förstärkningen med Gabigol. Under rubriker nedanför för andra storklubbar finns bland annat ”Ett mål per match, Higuaín bättre än Messi”. En populär jämförelse dessa dagar. I förrgår var det Corriere dello Sport som påpekade att Callejon också gjorde fler mål än Messi.

Corriere dello Sport har ont om scoop. Dagens huvudrubrik är ”Juventus 1 500 gånger”. Det är det totala antalet segrar för Turinklubben. Liksom Gazzettan vill man så gärna framhäva de italienska skyttekungarna i ett större perspektiv. ”I mål och assist är Icardi kung av Europa”. Till det lägger man till ord från nya anfallskollegan Gabigol, ”Jag har valt ett topplag, vi kan slåss om scudetton”.

ANNONS

Tuttosport myser åt Juves skyttekung, ”Higuaín, som han skräms!”. Tidningen menar att ”Gonzalo är backarnas skräck. Adani: ”Hans hemlighet? Han vet var bollen tar vägen”. Liksom de andra sporttidningarna uppmärksammar även Tuttosport skeenden söderut. ”Vilken osämja i Napoli – De Laurentiis till Sarri: Jag vill inte ha några alibin”. Napoliägaren syftar på tränarens klagomål på domaren senast.

 

spaSPANIEN

Marca skriver att ”Zizou tar fram piskan” (ungefär). Real Madrid-tränaren ska i halvtid senast tydligt ha markerat för spelarna att han var missnöjd med intensiteten och krävde förändring och attityd. Jaha. Från sjukstugan rapporterar tidningen att Casimero blir borta en månad på grund av en fraktur, och Marcelo två veckor. Tidningen uppmärksammar också att ”Atletico är upprörda över Luis Suárez attityd”. Barçastjärnan stämplade Filipe Luís och hånade senare Atléticospelaren efter att denne lagt ut en bild på sin blodiga fot. I spansk tv snurrade också ett klipp där Suárez efter incidenten på planen sa ”Du filmar, clown” till Filipe Luís (se nedan).

ANNONS

AS menar att ”Morata och Lucas pressar BBC”, och lägger till att ”När dessa akademispelare är på planen ökar Real Madrid sin kapacitet att döda en match”. Tidningen tippar sedan att Casimero kan bli borta ända upp till två månader.

Sport använder Messis budskap ”Jag kommer tillbaka ännu starkare” som rubrik efter argentinares skada. Enligt Sports uppgifter så ”spelar Messi inte med Argentina för att hoppas vara 100 procent till mötet med Man City”, den 19 oktober.

Cope har intervjuat Cesc Fábregas som medger att bänknötande ger värk, mer i själen än i rumpan. ”Jag vill alltid spela, varenda minut. Att inte spela gör väldigt ont. Det här är min svåraste inledning på en säsong, jag har aldrig tidigare suttit så mycket på bänken. Men jag är trött på dagliga uppgifterna om att jag vill gå till 20 klubbar. Om jag inte trodde att jag var på nivå att spela i Chelsea hade jag bytt klubb”.

ANNONS

 

lequFRANKRIKE

L’Equipe ser Marseilleträanren ”Passi i dödläge”. Tidningen menar att han ”verkar mer och mer isolerad. Resultaten är nedslående, taktiken chansartad, spelare är frågande – problemen växer”. Inne i tidningen finns en artikel med svenskintresse. ”Ibra sa inte hela sanningen…” är rubriken. Artikeln inleds med att påpeka att ”Zlatan Ibrahimovic kan formulera sig, det är helt klart, men har också en fallenhet att leverera en ofullständig version av verkligheten”. L’Equipe uppger nu att PSG behållit cirka 30 procent av Zlatan sista månadslön, men att det är skäligt. Anledningen är att PSG i samband med Zlatans övergång från Milan betalade en skatt i Italien ”som spelaren skulle ha betalat men glömde… Zlatan förband sig dock skriftligen att betala sin nya arbetsgivare – något han inte gjort under sina fyra år i Paris. När Manchester United-anfallaren betalar vad han är skyldig PSG, så kommer den senare att betala tillbaka pengarna som överensstämmer med den procentsats av sista lönen som klubben kvarhållit”, skriver L’Equipe.

ANNONS

Le Parisien har på förstasidan ett anslag i nivå med de lokalt färgade spanska sporttidningarna, ”Matuidi: Jag är glad att jag stannade”. Dock noteras i en notis på sporten, ”Fortfarande ingen Ben Arfa”. Det är fjärde matchen i rad som han är petad ur truppen. I kväll väntar Toulouse borta, och liksom L’Equipe har Le Parisien Toivonen och Durmaz i hemmalagets startelva.

 

abolaÖVRIGT

Bild (Tyskland) hävdar att ”Werder och HSV slåss om Gisdol” som tränare. Bremen har som bekant sparkat Skripnik medan Labbadia i Hamburg sitter synnerligen löst. Bild uppger vidare att det blir ”Götzes första framträdande för Süd-tribunen” i dag. Dortmund möter Freiburg och återvändare gör comeback på hemmaplan efter 1 249 dagar, om nu någon undrade.

Ekstra Bladet (Danmark) menar under ”Laudrup är rikemannens val” att Michael är Valenciaägaren Peter Lims förstaval till ny tränare. Källan är en källa till en TV3-journalist i Spanien. Så är det med det. Och, jo, Laudrup väntas i så fall tacka ja. Mest blågula rubrik är utan tvekan ”Åk hem, Zlatan”. Det är Sönderjyskes seger (1-0 mot OB) som bär på den. Anledningen är segerskytten Simon Kroon (ex-MFF) bjöd på ett klackmål och att fansen sjöng ”Du är ju bättre än Zlatan” efter delikatessen. ”Så är det förstås inte, men jag hörde att de sjöng det”, sa svensken med ett leende, skriver Ekstra Bladet. Kroon var också matchens lirare, med fem av sex i betyg.

ANNONS

A Bola (Portugal) har med Lindelöfs namn på förstasidan. Men man får verkligen anstränga sig för att se det, där längst uppe till vänster, och bakom ”Juve följer Lindelöf och Horta” döljer sig bara uppgiften som La Gazzetta dello Sport hade i går.

Bloomberg (USA) levererade en av gårdagens mer udda rubriker som försvann i medieflödet. ”Afrikas rikaste man Dangote planerar att köpa Arsenal inom fyra år”.

Publicerad 2016-09-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto