Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho ber Rooney tona ner kritiken

englandENGLAND

Daily Star tilldelar West Ham United nya namnet ”Worst Ham United” efter gårdagens förlust (0-3 mot Southampton). Laget har nämligen med fem förluster på de sex första matcherna sin sämsta ligastart någonsin i högsta divisionen.

The Sun lyfter fram kommentarer från en av Londonlagets mittfältare ”Noble: Vi har blivit till åtlöje”. Störst rubrik är annars ”Exklusivt: Rooney får inte snacka”. The Sun uppger att Mourinho haft ett enskilt möte med sin petade lagkapten och sagt till honom att han ”inte kan klaga på andras insatser förrän hans egna blivit bättre”. Rooney ska ha sagt ett och annat till sina lagkamrater i halvtid i samband med derbyt mot Man City. På annat håll i tidningen finns ”Exklusivt: Vad sägs om Bob?”. Bob Bradley uppges ha seglat upp som en utmanar till Ryan Giggs som tränare för Swansea, även om walesaren är förstaval – och även om Guidolin fortfarande sitter kvar.

ANNONS

The Times använder ”Bakslag för City, De Bruyne borta en månad” som största rubrik. Citystjärnans skada finns med på nästan samtliga engelska sportettor. En mer udda sportetta har The Times i sin fotbollsbilaga The Game: ”Domarens sprang snabbare än 30 miljonerpundsmannen Kanté!”, och tillägget ”Chelsea har stora problem”.

The Guardian synar skadeläget i Man City med att ”Guardiola vill att Sterling fyller De Bruynes lucka”. Manchester Citys ligatitel i damfotbollen når inte några sportettor, förutom i The Guardian där bild finns med till och med på nyhetsettan och artikel bär rubriken ”City säkrar titeln efter seger mot Chelsea” (2-0). Och nyblivna mästaren Kosovare Asllani firade med asteriskfri svordom på Instagram (nedan).

Daily Mail splashar med ”Contes rensning: Cahill och Ivanovic på väg mot utgången…och till och med Luiz plats är i fara när tränaren letar nya defensiva förstärkningar”. Rubriken kunde varit ”Ett plus ett borde bli två”. Några nyheter presenteras inte.

ANNONS

United We Stand är ett fanzine och inte dagsfärsk, men omslaget förtjänar med blågula ögon ändå lite uppmärksamhet. ”I, Ibrahimovic” med tillägget ”Vi måste tala om Zlatan”.

View this post on Instagram

F***ing Champions!!! @mancitywomen

A post shared by Kosovare Asllani (@asllani9) on

 

italITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Milano lyfter inte”, sedan både Inter (1-1 mot Bologna) och Milan (0-0 mot Fiorentina) tappat poäng. En krönika just nedanför bär rubriken ”Juve och Napoli tackar för det: sticker ifrån”. Romas torsk (1-3 mot Torino) får inte bara rubriken ”Gran Torino” utan också ”Ilarys chock”. Ilary är Ilary Blasi, Francesco Tottis fru, och citeras på förstasidan med ”Spalletti pinar min Francesco: han är en liten man”. Spalletti, inte Totti. Bolognas Emil Krafth fick nöja sig med 5,5 av tio i betyg för sin insats mot Inter.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att ”Alla spelar de för Juve och Napoli”, även det en syftning på att titelkonkurrenterna spelar duon i händerna. Det leder också till slutsatsen ”Härifrån till om en månad är det en lång väntan på mötet i Torino”.

Tuttosport har snarlika Gazzettan-rubriken ”Grande Toro” men i jättelika bokstäver. På det följer hyllningen ”Hela tiden på offensiven, utan rädsla, med unga spelare på planen som  bjuder på underhållning: så har Mihajlovic fått en hel befolkning att bli förälskade”.

spanSPANIEN

Marca drar på en intervju med Xabi Alonso. ”Jag drömmer om att vinna Champions League med Bayern”, som är en lika tillrättalagd rubrik som mittfältarens frisyr. En Real Madrid-rubrik finns förstås också med, ”Europaspelet botemedel för Cristiano”, med tillägget ”Han är tillbaka i spel efter sin ilska mot Zidane mot Las Palmas”. På tal om Las Palmas, så beskrev tränaren Setién vackert Luka Modric efter matchen. ”I schack är Modric drottningen. Han har hennes rörlighet. Han är så flexibel och han kan handskas med alla situationer. Han fascinerar mig”.

ANNONS

AS har tabellen i blickfånget. ”En poäng skiljer” syftar på toppstriden men också på att det är åtta lag inom spannet av fyra poäng. Cristiano må sura efter bytet i Las Palmas, men han tycks inte ha så mycket sympati. ”Rätt att Cristiano byttes ut”, följs av ”84 procent av AS.com-läsare överens med Zidane”.

Sport ser en chans till spricka i Real Madrid och hugger in. ”Hög spänning” är den feta rubriken till bild på Cristiano Ronaldo och Zidane…och en spricka. ”Turbulens i Real Madrid”, skriver tidningen, och gnuggar händerna.

Mundo Deportivo har visserligen också med ”bråket” i Real, men behåller Barça-fokus. Platsen bakom Real Madrid i ligan sköljs bort med ”Mållaget”, för Barça hyllas som ”Europas mest målrika lag med 26 mål i ligan och Champions League” och ”Målsnittet på bortaplan är på 3,25 mål, vilket är betydligt högre än fjolårets 1,9”. Så det så. MD har också ett ”avslöjande”, ”Barça vill förlänga med Sergi Roberto”. Den multifunktionella högerbackens agent ska förra veckan ha fått besked om att Barça vill förlänga kontraktet från nuvarande slutdatum 2019 till 2021.

ANNONS

Super Deporte hyllar interimtränaren med ”Tack, Voro”, sedan vinden plötsligt vänt för Valencia med tränarskiftet. I går kom andra raka segern (2-1 mot Leganés).

 

fraFRANKRIKE

L’Equipe ser det som att ”Marseille slår tillbaka” efter en efterlängtad seger (2-1 mot Nantes), den blott andra för säsongen. En annan rubrik är ”Ben Arfa tagen till nåder?”. Enligt tidningen är den av tränare Emery utfrusne bolltrollkarlen aktuell för CL-matchen mot Ludogerets.

La Provence drar en suck av lättnad efter Marseilles seger med ”Äntligen lyfter OM”, och stor bild på målskytten och lagkaptenen Gomis.

Le Parisien har en varning till Lyon inför CL-mötet med Sevilla, ”Se upp, Nasri är tillbaka!”. Under rubriken ”Thiago Motta hittar inte längre rätt”, ser Le Parisien en spelare som har bekymmer att anpassa sig till Emerys spelsätt, kanske på grund av att 34-åringen håller på att dala.

ANNONS

 

tyskTYSKLAND

Bild har på sin nyhetsetta uppföljning på Labbadias avsked. ”HSV-krisen: Så fick han sparken över telefonen”. Gisdol bekräftades i går som ny tränare för Ekdal och Bahouis klubb. Även ”Schalke-krisen” finns med på nyhetsettan, efter femte raka förlusten i går (1-2 mot Hoffenheim).

TZ undrar ”Robben bröt under uppvärmningen – vad var det som hände?”. Den holländske stjärnan var aktuell för ett inhopp men bröt på grund av skadekänning, som Robben viftar bort med att det var en förebyggande åtgärd. Men i helgen intervjuade TZ Bayerns fystränare Mauri om just hans skadebekymmer. ”Arjens typiska ruscher och explosivitet är viktiga för honom. Den karaktäristiken innebär också en viss skaderisk”, förklarar italienaren, som jobba med att hitta rätt träningsbalans åt Robben.

Kicker siktar med ”Dortmunds fullträffar” in sig på Guerreiro, köpet från Lorient, ”som håller på att utvecklas till en toppvärvning”. Kicker har också en fördjupning i HSV genom sportchefen ”Beiersdorfer – krisens ansikte”. Kicker uppmärksammar även att det är tungviktsmöte mellan Tyskland och Spanien i Champions League denna vecka i form av tre matcher: Dortmund-Real Madrid, Atlético-Bayern och Mönchengladbach-Barcelona. Dortmund, förresten, som hade en hälsning till Real Madrid efter den kommande motståndarens poängtapp (nedan).

ANNONS

 

ÖVRIGT

danEkstra Bladet (Danmark) vill med ”FCKungen” påpeka att tränare Ståle Solbakken gjort strålande affärer när han köpt och sålt spelare under sin tid i klubben. Bland de goda affärerna nämns tre svenskar. Erik Johansson beskrivs som ”ett av Superligans bästa köp på många år”. Ludwig Augustinsson får omdömet ”har på få år nått internationell standard. Ska säljas till sommaren, troligen för ett pris på drygt 30 miljoner danska kronor”. Robin Olsen ses som ”ett köp till reapris som etablerat sig som självklart förstaval”. Just de två förstnämnda räknar tidningen till de tre allra bästa köpen. Bland de tre sämsta återfinns också en svensk: Per Nilsson, som sitter på hög lön men varit mycket skadad. Johansson, Augustinsson och Olsen fick för övrigt alla fyra av sex i betyg när serieledande FCK vann i går (2-0 mot AGF). En svensk utmärkte sig mer på planen. Simon Kroon svarade för två målpass, och får en fin femma i betyg, efter SönderjyskE-seger (4-0 mot Randers). Inte nog med det. Kroon blev också för andra omgången i rad utsedd till Matchens lirare.

ANNONS

Dagbladet (Norge) har en liten annorlunda ingång i Branns framgångar, ”Brann-tränaren och sjuksköterska Lars Arne Nielsen: Spår babyboom i Bergen”. Citatet i ingressen är ”Bergen är en av få orter där sjukskrivningarna går ned och födelsetalen upp när det går bra för Brann”, säger Nielsen med ett leende, skriver Dagbladet, och tränaren pekar på de ökade födelsetalen 2008, året efter Branns ligaseger.

Algemeen Dagblad (Holland) påpekar att Feyenoord är ”100-procentigt” efter sjunde raka segern i ligaupptakten (5-0 mot Roda Kerkrade). Från helgens ligaomgång kan också noteras att AD har målskytten Zeneli som matchens lirare från Heerenveens seger (3-0 mot ADO Den Haag), ”ett hot från vänsterkanten med många målförsök”. Han fick 7,5 av tio i betyg, och Sam Larsson sju.

A Bola skriver att ”Manchester United tog anteckningar i Chaves”, vilket innebär att laget scoutade spelare när Benfica spelade där i helgen. En av spelarna United höll ett öga på var enligt A Bola en viss Lindelöf.

ANNONS
Publicerad 2016-09-26 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto