Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter nya skandalen - "Engelsk fotbolls lågvattenmärke"

ENGLAND

a1Daily Telegraph, som satte dit Sam Allardyce, är närmast sprickfärdig sedan förbundskaptenen fått sparken. En bild på Allardyce och en indignerad ledarkommentar om att ”det här är mycket större än en tränares karriär: fotbollens trovärdighet står på spel” flyttar ner hela tidningsloggan halvvägs ner på förstasidan. Och det kommer mer. För den enda, andra nyheten på sidan är också på samma tema, ”Åtta Premier League-tränare anklagas för att ha tagit mutor”. Den här gången är det två agenter (åtminstone en av dem med mycket tveksamt förflutet) som pekar anklagande fingrar. Namnen på PL-tränarna nämns inte. Sportettan har en krönikekommentar: ”Det här är engelsk fotbolls lågvattenmärke, och räkenskapens dag har kommit”.

ANNONS

The Guardian placerar som alla andra stora engelska tidningar också Big Sam-skandalen på förstasidan. ”Efter 67 dagar som förbundskapten tvingades Allardyce avgå” följs på sportettan upp av märkligt lättsamma ”Wham, bam, hej då Big Sam”. Där finns också annan fotboll. Leicester-Porto 1-0: Slimani kliver fram när Foxes har sin stora kväll” och CSKA-Tottenham 0-1: Spurs sparkar igång sitt Europaäventyr i Moskva”.

The Times släpper fram superkrönikören Henry Winter över hela sportettan, och han håller inte igen: ”Miserabelt. Oacceptabelt. Förförd av makt”. Till det finns en notis om den temporära ersättaren, ”Förbundet: Southgate kan få jobbet på heltid”.

The Sun har förstås både nyhets- och sportetta sprängfylld med Allardyce-skandalen. Tidningen låter också förre Arsenalprofilen Ray Parlour säga sitt om ersättare. ”I mina ögon är Steve Bruce det givna valet”.

ANNONS

Yorkshire Evening Post har strålkastarljus påslagna långt bortanför förbundskaptensskandaler och Champions League-fotboll. Under rubriken ”Packs mål sätter stopp för Leeds svit utan förlust” (0-1 mot Bristol City), nämns också publikfavoriten Pontus Janssons skada. Den svenske landslagsbacken fick utgå med hamstring-problem, och reportern Paul Hay menar att ”det vore en överraskning om han kan spela i derbyt mot Barnsley på lördag. Monk håller tummarna”. Tränaren menar att Jansson plockades av främst som en försiktighetsåtgärd.

https://twitter.com/PJansson5/status/780890745687375872


ITALIEN

a2La Gazzetta dello Sport njuter av svartvit triumf med ”Europapoker, det här var riktiga Juve” (4-0 mot Dinamo Zagreb). Tidningen agerar sedan hejaklacksledare för nästa italienska CL-lag till rakning, ”Kom igen Napoli, en gång till”. Tidningen ser fram emot matchen mot Benfica med ”vilken kamp mellan Reina och Julio Cesar”, där den gästande målvakten förstås har en lång historia bakom sig i Serie A med Inter. Allardyce avsked finns också med, både som nyhetsrubrik och med en krönikerubrik, där den senare är ordspråket ”Även de rika gråter”. Gazzettan lanserar vidare utländska tränarnamn till posten som engelsk förbundskapten: Mancini och Blanc.

ANNONS

Corriere dello Sport firar också Juves seger över större delen av sin förstasida, och i en krönika dras paralleller, ”En offensiv på samma nivå som Barça” är omdömet. Tränare Sarris ord bäddar för Napolis match i kväll, ”Vi är redo att lyfta”. Troliga startelvor sätter tidningen här. Sedan ges även gårdagens firande av Romas ikon rejäl plats. ”Från Bolt till Messi: de stora firade honom” följs av huvudrubriken ”Totti 40, vilken fest – världen applåderade honom”.

Tuttosport slår sig för det svartvita bröstet med ”Härskare även i Europa” sedan Juventus ”krossat Dinamo”. Nöjt konstaterar en krönika att det är ”Väl spenderade pengar” på nyförvärven. Inne i tidningen finns också ”Drömmar om Hart”. Vem har på senare tid trott att man skulle få se en sådan rubrik igen? Men Tuttosport uppger att Torino nu hoppas kunna omvandla lånet av Man City-målvakten till en permanent övergång.

ANNONS

 

SPANIEN

FC Copenhagen's Thomas Delaney, second left, after he scored his teams second goal during the Champions League Group G soccer match against Club Brugge Tuesday, Sept. 27, 2016, at Parken Stadium in Copenhagen, Denmark. (Jens Dresling/Polfoto via AP)

Marca låter en besvikelse smyga in med Real Madrids oavgjorda resultat (2-2 mot Dortmund) med ”De slapp undan igen”, och fortsättningen ”Tre oavgjorda resultat i rad”. Av outgrundlig anledning missar tidningen att i någon form göra något kul av den gula färgen som varit alla de tre motståndarlagens färg. Kvällens Atlético-match gjuter nytt mod i redaktionen, ”Bayern vet inte vad som väntar ”. Marca nämner för övrigt i en artikel att Cesare Prandelli och Laurent Blanc är alternativ för Valencias tränarstol. Men eftersom artikeln samtidigt uppger att ett annat alternativ, Michael Laudrup, skrivit på för Al Rayyan (dementerat av Laudrup i förrgår), så kan väl säga att resten av innehållet undermineras ganska rejält.

ANNONS

AS ser ”Ett Real Madrid med ett annat ansikte”, och då är det inte så mycket resultatet som Cristiano Ronaldo och Zinedine Zidane som skakar hand som tidningen syftar på. Portugisen tjurade som bekant efter att han blev utbytt mot Las Palmas. Nu ”gjorde han ett mål och spelade fram till ett annat” och var på samma våglängd som sin tränare.

Sport konstaterar nöjt om Real Madrid: ”Hänger fortfarande med huvudena: tredje oavgjorda matchen i rad”. Men huvudfokus ligger självfallet på Barças match, och budskapet ”Må festen fortsätta” borta mot Mönchengladbach.

Mundo Deportivo har fokus på ”Herr Ter”, målvakten Ter Stegen som med Barça återvänder till sin forna hemstad.

Estadio Deportivo firar Sevillas triumf mot franskt motstånd (1-0 mot Lyon) med ett ”Oh là là”, och beskriver det egna lagets fransman Samir Nasri som ”genialisk”.

ANNONS

La Voz de Galicia ger hopp om en match i matchen mellan två svenska landslagsanfallare när Celta Vigo tar emot Panathinaikos i Europa League. Medan Marcus Berg är gästernas stjärna, så har John Guidetti mestadels nött bänk i Spanien. Men La Voz de Galicia uppger att tränare Berizzos rotationer kan släppa fram Guidetti i startelvan i morgon.


FRANKRIKE

a4L’Equipe menar att det var ”Ett mål värt mycket”, den där kvitteringsbollen som Glik tryckte dit med en mäktig halvvolley för Monaco (1-1 mot Leverkusen). Inne i tidningen konstateras att ”Lyon lyckades inte överraska” (0-1 mot Sevilla), men också att spansk polis for fram hårt mot Lyonfans, något som ordförande Aulas på Twitter kallade för ”obegripligt våld”. Ett 20-tal supportrar ska enligt L’Equipe ha skadats, fem supportar greps. Bland de som fick ta emot slag finns säkerhetspersonal från Lyon. På förstasidan finns också en rubrik inför kvällens franska CL-medverkan. L’Equipe ser det som ett ”PSG under press” mot Ludogorets, för att slåss om förstaplatsen men också för att lyfta en knackig säsongsstart.

ANNONS

Le Parisien håller en mer positiv ton med ”Marquinhos-Thiago Silva: ett nytt par i ess” på förstasidan. Mittbacksparet jämför inne i tidningen med Pepe-Ramos (Real Madrid), Hummels-Boateng (Bayern) och Piqué-Mascherano (Barça). Men även i Le Parisien finns helhetsperspektivet, ”Seger för att undvika att undvika en brand, PSG”, lyder rubriken på en krönika.

Goal, den franska versionen, lockar med en hyfsat månatlig krönikör: Marco Verratti. Med start redan i dag, skrev sajten på Twiter i går. Smaskiga detaljer om Aurier, Cavani, Bern Arfa utlovas. Okej, kanske inte.

 

TYSKLAND

Bild ser Dortmunds räddade poäng i slutet av matchen (2-2 mot Real Madrid) som att ”Schürrle krossade Ronaldos triumf” med sitt stenhårda kvitteringsmål. Inför nästa tysk-spanska stormöte i CL, Atlético-Bayern München, frågar sig Bild, ”Klarar sig Ancelotti bättre än Guardiola?”. En repris på fjolårets semifinal.

ANNONS

Sport Bild uppger i dag att Mesut Özil skriver under ett nytt jättekontrakt med Arsenal. Det väntas presenteras i mitten av oktober (då mittfältaren också fyller 28 år). Dessutom väntas Özil ta över utlånade Jack Wilsheres nummer 10. I dag har Özil tröja nummer 11. Men tidningens förstasida överskuggas av andra ämnen i tre fält: ”Weinzierl: Är Schalke för stort för honom?”, ”Gisdol: Så ska han bygga upp HSV” och ”Hoeness: Hans plan för Lahm”.

 

ÖVRIGT

a5Ekstra Bladet (Danmark) stämplar ”Drömmål” (mycket fritt översatt) över sportettan och på jublande FCK:are, efter Delaneys läckra fullträff i segermatchen (4-0 mot Club Brügge). Betygen till hemmalaget är bara fyror och femmor (av sex), där matchens samtliga tre svenskar, Olsen, Johnasson och Augustinsson (två assist, en missad straff), alla får det senare betyget. Hela 35 utländska klubbar, däribland Man United, Chelsea och Bayern München, hade scouter på plats. BT ger tränare Solbakke utrymme med sitt uttalande om det där fina målet av Delaney. ”Det är nästan pinsamt så dålig han är på att skjuta. Ni kommer inte att se något liknande varken i Bundesliga eller under resten av hans liv. Det är inte mer än tre dagars sedan jag skällde ut honom efter noter när han försökte något liknande mot AGF”, säger Solbakken.

ANNONS

Aftenposten (Norge) dras som norska och svenska medier till FCK:s strålkastarljus. Medan Sverige har spelarna så har Norge tränaren att trycka sig mot. ”Drömträff gav drömafton för Solbakken”, påpekar tidningen, och uppmärksammar samtidigt ännu ett av tränarens uttalande om Delaneys praktmål. ”Jag har tränat Delaney i tio år och aldrig sett honom vara i närheten av något liknande, varken på träning eller i match”, ska Solbakken ha sagt i en intervju med Viasat.

Publicerad 2016-09-28 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto