Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Big Sam får 160 000 kr - per dag

ENGLAND

      englandThe Times inleder en dag med förnyade spekulationer om förbundskaptenspositionen. ”Exklusivt: Southgate siktar på Englandsjobb på heltid” trycks i feta bokstäver. Enligt tidningen har interimtränaren gått från att inte alls känna sig redo för rollen tidigare i somras till att se det här som sin chans. En som får fler chanser är Chelseas tränare. Under rubriken ”Exklusivt: Conte kräver truppförbättring” uppges italienaren för tredje dagen i rad ha käkat lunch med Roman Abramovitj på träningsanläggningen, och fått klubbägarens sympati med att den nuvarande truppen har större brister än förväntat och behöver större förändringar än ursprunglige planerat.

ANNONS

Evening Standard menar att ”Förbundet vill ha Wenger – Arsenal i ny strid för att behålla sin tränare”. Tidningen menar att Arsenal kan tvingas ge sig i kast med att försöka förlänga kontraktet med fransmannen redan nu.

Daily Star följer upp med ”Exklusivt: Wenger är redo för lejonen”, alltså för de tre lejonen på landslagskläderna. Arsenal vill, som tidigare uppgetts, i så fall ersätta fransmannen med Bournemouths tränare Eddie Howe. Men allt detta gäller nästa sommar.

Daily Mirror uppmärksammar med ”Sparka ut honom” att även ligatränarnas förbund (LMA), där Allardyce sitter med i styrelsen, står beredda med foten. Dessutom vill förbundet granska om Big Sams agerande varit straffbart. Men det finns tröst för hudflängde Big Sam. ”Exklusivt: Allardyce får en miljon pund för 67 dagar”. Det är avgångsvederlaget som väntar Allardyce. Det innebär utslaget över tiden som förbundskapten 15 000 pund, cirka 160 000 kr, per dag. Fotboll spelades det visst också i går. ”Stopp för Pep vid målfest i Glasgow”,  summeras Man Citys berg- och dalbanematch i Champions League (3-3 mot Celtic).

ANNONS

Daily Mail ger Mikael Lustig hyfsade 6,5 i betyg för sin insats för Celtic, men matchens lirare är lagkamraten Moussa Dembélé med en åtta. I City får Sterling och Silva högst betyg med sju. Samma betyg som Lustig får Alexander Fransson i Basels förlustmatch i London (0-3 mot Arsenal), bara Zuffi får lika högt betyg i Basel. Arsenals Walcott tar hem priset som matchens lirare med 8,5 i betyg.

 

ITALIEN

italiaLa Gazzetta dello Sport summerar Napolis CL-triumf (4-2 mot Benfica) med att ”Hamsik inledde festen, Mertens (med två mål) och Milik (straff) fullbordade den”. Portugisiska Record skrev i går att matchen på San Paolo var Lindelöfs skyltfönster för intresserade italienska klubbar. I så fall får han ställa i fönstret med realapp i dag, att döma av Gazzettans betyg. Blott fem av tio, och omdöme som ”gjorde många fel”. Bara Julio Cesar får lägre betyg, 4,5). Övriga svenska CL-betyg: Lustig (Celtic) och Wendt (Mönchengladbach) båda sex samt Fransson (Basel) fem. Gazzettan suger annars även vidare på Juventus segerkaramell från i tisdags på förstasidan, med ”Higuaín kallar på Dybala”, och ”Därför vill Pipita ha Paulo närmare sig”.

ANNONS

Calciomercato håller med Gazzettan i betygsättningen av Benficaspelarna. ”Katastrof för Julio Cesar, dåligt för transferaktuella Lindelöf och Semedo”. Svensken får även här fem av tio.

Corriere dello Sport njuter av att ”Napoli är för bra”, noterar att ”fansen är lyriska” och har krönikan ”En stor styrkedemonstration”. Även CdS ser anledning att dröja sig kvar vid Juvesegern och vid lagets anfallare. ”Higuaìn tillsammans med Dybala – Allegri har hittat ett drömpar”. Sedan lämnar tidningen över den italienska stafettpinnen med ”Roma och Inter, nu är det er tur”. Europa League-spel väntar i kväll. Fiorentina och Sassuolo får nöja sig med att omnämnas i ingressen.

Tuttosport tycker förstås att Juventus tisdagskaramell smakade allra bäst, och extra av anfallsstyrkan. ”Det här är bara början” är en citatrubrik tidningen ger Higuaín, och fler citat följer. ”Jag gjord det rätta valet” och ”Ju mer jag finner mig tillrätta, desto fler mål blir det”.

ANNONS

 

SPANIEN

spanMarca jublar över  ”Ännu en stor afton på Calderón” sedan Atlético tagit de tyska mästarnas skalp igen (1-0 mot Bayern München). Mer fundersam är tidningen när det gäller Madrids vitklädda gäng. Under ”Det som ger Zidane huvudvärk…” synas trassel i segermaskineriet för Real Madrid. ”Mindre bollinnehav”, ”Släpper in mål”, ”Gör färre mål”, ”Låter motståndare komma tillbaka” och ”För många oavgjorda resultat”.

AS jublar ännu högre än Marca. Överrubriken ”Calderón upplever ännu en lycklig afton, sjungandes för sitt lag” följs av skrålande ”Vi älskar dig, Atleeeti…!”. Här finns också citat på ettan från tränare Simeone, ”En av våra bästa CL-matcher”. Real Madrids bekymmer ringas in som ”Casemiro-syndromet”, för ”utan honom har Real Madrid spelat tre oavgjorda matcher i rad”.

Sport slår till med oväntat lustiga ”Piquenbauer!”, som en hyllning av Barçaspelaren genom en jämförelse med tyske legendaren Beckenbauer. ”Ett mål av mittbacken satte punkt för en imponerande comeback av Barça i Tyskland” (2-1 mot Leverkusen). Tillsammans med lagets andra målskytt, Arda Turan, får Piqué högst spelarbetyg i Barça, åtta av tio.

ANNONS

Super Deporte porträtterar Valencias nya tränare Cesare Prandelli som ”en nypa Ranieri och en skvätt Valverde”. Tidningen ser det också som att ”Valencia slutar med fasen av experimenten och värvar italienaren på två år”.

Faro de Vigo tror inte på någon plats i startelvan för Guidetti i kväll. Celta Vigo tar emot Marcus Bergs Panathinaikos i Europa League

 

FRANKRIKE

fraL’Equipe har ”Som tur är finns han där” och en bild på Cavani. En rubrik uruguayanen inte varit bortskämd med under sin tid i PSG. ”Med sina två mål väckte han ännu en gång Paris SG” (3-1 mot Ludogorets), menar L’Equipe. Cavani får också tillsammans med Areola högst betyg, åtta av tio. ”Jag hoppas han (Areola) fortsätter så här för han är Frankrikes nästa landslagsmålvakt”, sa Thiago Silva efter matchen. Tidningen sätter också betyg på spelarna i övriga CL-matcher, och för svensk del gav det fem för Wendt (Mönchengladbach), Lindelöf (Benfica), fyra för Lustig (Celtic) och tre för Fransson (Basel).

ANNONS

Le Parisien bjuder på torftiga ”PSG gör det bra” på förstasidan, och konstaterar på sporten att ”PSG tog sig ur fällan”. Tidningen levererar också en ordlek med ”C’est ouvert pour Laporte” (ungefär ”Dörren är öppen”), då Athletic-mittbacken med namnet Laporte i dag väntas tas ut i landslagstruppen av franske förbundskaptenen Didier Deschamps. Laporte har av spansk press tidigare pekats ut som blivande spansk landslagsspelare.

 

TYSKLAND

tyskBild beklagar sig med ”Alltid dessa spanjorer” på förstasidan. För Bayern München har åkt på pumpen förr mot spanskt motstånd, och förstås mot just Atlético i CL i fjol. Onsdagens förlust (0-1) summeras också som ”Första bakslaget för Ancelotti”. Den italienske tränaren sa efteråt att ”Vi kontrollerade matchen, men i slutändan var vi inte tillräckligt beslutsamma”. Kvällens andra tyskmiss, Mönchengladbachs förlust (1-2 mot Barça) skildras under ”Barça firar Gladbachs målvaktsmiss”.

ANNONS

Kicker tar sig an Mönchengladbach-Barça ur det tyskfärgade målvaktsperspektivet, ”Sommer klantade sig, Ter Stegen vann”. Atlético-Bayern paketeras som ”Simeones trupper för starka igen”. Det blir i stället till att trösta sig med Dortmund och att ”Tüchel får fart på Schürrle”.

 

ÖVRIGT

aDaily Record (Skottland) pustar ut med ett ”Vilken afton!” efter Celtics oavgjorda resultat (3-3 mot Man City). Tidningen hyllar Glasgowlaget som ”magnifikt”. Alla hemmaspelarna tilldelas sju eller åtta i betyg (av tio), Lustig är en av dem som får sju. Scottish Sun får väl nämnas i rubriksammanhanget med småfyndiga ”Six and the City”.

Record (Portugal) beklagar sig över ”Åtta skräckminuter” som la grunden till Benficas kollaps (2-4 mot Napoli). Tidningen förtydligar med ”Benfica släppte in tre mål via individuella misstag i försvaret”.

ANNONS
Publicerad 2016-09-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto