Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Tack gode gud för Zlatan”

ENGLAND

englandDaily Mail uttrycker Man Uniteds darriga Europa League-seger (1-0 mot Zorya) med ett ”Thank god for Zlat”. Annars är det efterspelet av Sam Allardyces avsked som fortsätter locka. ”Förbundet tvingas slänga Big Sam-t-shirt för 25 000 pund” handlar om att 4 000 förtryckta t-shirts med citat från Allardyce på, som skulle delas ut till engelska fans i samband med match, nu är redo för återvinnning.

Daily Mirror sniffar på liknande område som Daily Mail, och hittar ”Sista brevet”. Det handlar om att ”Big Sams uppmaning till spelarna kom…I GÅR”, alltså efter hans avsked, vilket tidningen då förstås tycker är ”pinsamt för förbundet”. Men Zlatan tittar fram som gubben ur lådan även på denna sportetta med hyfsat utnötta ”Take Zlat”, och tillägget ”Ibra är Man Uniteds hjälte igen”.

ANNONS

Daily Star leker på liknande vis fram ”Zlat’s a relief”, och ”Ibra räddar Mourinhos skinn”.

The Sun är en av många tidningar som på nätet lämnat Zlatans och hans mål därhän för att fokusera på upptäckten av Unitedtränarens utbrott. ”Taktikbråket: Mourinhos vredesutbrott sedan Pogba blivit osäker under Uniteds segermatch”. Utbrottet ska ha riktats mot Unitedanalytikern Giovanni Cerra på bänken mitt under matchen. Efterår kommenterade Mourinho, ”Det handlade om fasta situationer. De ändrade sitt lag till matchen och Paul blev lite förvirrad. Jag vill att mitt system ska ta hand om alla detaljer”.

Manchester Evening News delar på den tiogradiga skalan ut betyg mellan fyra och sju till Uniteds spelare. Zlatan är en av fem spelare som får sju. ”Kom ner djupt för att hämta boll när United hade svårt att ta sig framåt snabbt, och hans uthållighet belönades med sjätte målet för klubben”, skriver tidningen. Rojo och Lingard fick de lägsta betygen.

ANNONS

Daily Express uppmärksammar att ”United stängde övre läktarsektionen då fansen inte kom”. Med Unitedmått mätt blygsamma 50 000 tog sig till Old Trafford för gårdagens match.

Daily Telegraph går sin egen väg med största rubrik i ”Exklusivt: Möt den andre Wenger”. Det är ett samtal med Arsènes bror, för att ge en annan bild av Arsenaltränaren i det fortsatta firandet av hans 20 år med Londonklubben.

 

ITALIEN

itaLa Gazzetta dello Sport förfasas över ”Inters Europakrasch”, och fortsätter med ”Vilken kollaps i Prag!” (1-3 mot Sparta Prag). Milanolaget står nu på två förluster efter lika många matcher. Tränare De Boer var inte glad. ”Vi spelar som amatörer”, är en kommentar som får gott om utrymme på tidningens förstasida. Roligare i Rom då., där Totti på nytt får vara rubrikernas man. ”Från 40 till 4-0: Med lagkaptenen fortsätter festen” (4-0 mot Astra Giurgiu). ”Inte ens när jag var 25 år kände jag mig så här bra”, säger han, och syftar på fysiken.

ANNONS

Corriere dello Sport beskriver Inters darriga insats med ”nEURO Inter”, men använder krönikörsplatsen till den där ljusglimten i huvudstaden. ”Den evige Totti gör alltid skillnad”, lyder rubriken. Fast CdS hittar också en annan huvudstad. ”Napoli är Europas huvudstad – springer i samma takt som Barcelona”. Underrubriken är ”Både i Champions League och Serie A är siffrorna sagolika: och staden börjar drömma”.

Tuttosport tar med hela en månad kvar redan upp Juventus ”scudettomöte med Napoli”, som också ses som nya rivalmötet efter sommarens infekterade Higuaínövergång. Citatrubriken ”Skyl er, Juve – Sluta gnäll, Sarri” tillförs Pierpaolo Marino, tidigare sportchef i bl a Napoli, som fått syna lagen. Och den första delen av citatet handlar om att Marino fortfarande tycker mästarlaget behöver en ny mittfältare, den andra delen om att han håller med Napolis ägare De Laurentiis om att inte skylla på domare.

ANNONS

 

spaSPANIEN

Marca lyfter ett fransk triangeldrama med överrubriken ”Deschamps avskyr Benzema, Zizou ger honom sitt fulla stöd” som leder fram till huvudrubriken ”God nog för Zidane”. Därefter finns bland annat citat från den franske förbundskaptenen Deschamps, ”Karim är inte bra för Frankrike”. Marca menar lite trotsigt att det bara är bra att Frankrike nobbar honom så kan han hålla sig fräschare för Real Madrid. Samtidigt tvingas tidningen ha med ”Frankrike tar ut Laporte”. Det var just Marca som nyligen hävdade att Athletic-backen ville spela för Spanien. Så gick det med det. Det är inte ofta Celta Vigo uppmärksammas på Marcas förstasida, ännu mer sällan Guidettis namn, så det förtjänar också ett omnämnande, ”Guidetti inledde festen på Balaídos” (2-0 mot Panathinaikos).

AS ger Guidetti två på sin lite udda skala från noll till tre. Bara Wass får högre. Även PAO:s Ibarbo får tre, medan Marcus Berg också får en tvåa.

ANNONS

La Voz de Galicia ger Guidetti sju på en tiogradig skala, och skriver ”Intensiv och kämpande. Det bästa av hans repertoar, och ovanpå det ett mål”. Fyra spelare i Celta fick det högre betyget åtta.

Faro de Vigo fångar upp några ord från svensken, som prisar fansen. ”Jag tycker så mycket om att spela på hemmaplan inför dessa fans. Tack för att ni sjöng mitt namn. Jag blev så glad. Det gav mig gåshud. Alltihopa är fantastiskt. Vi har tre segrar. Nu måste vi bara fortsätta”.

Sport dröjer sig kvar vid Barças seger mot Mönchengladbach med ”Läckra mål från svarta tavlan”, ungefär. Tidningen illustrerar med just en svart tavla att segermålet mot tyskarna var en inövad variant med assisterande tränare Unsué som arkitekt. Tidningen lockar också med ”revolutionerande planer” av Barça för att komma toppade till viktiga CL-matchen mot Man City den 19 oktober. I stora drag tycks det vara att fem-sex spelare kommer att vilas i matchen före, mot Deportivo.

ANNONS

 

FRANKRIKE

fraL’Equipe hyllar Arsenals franska tränare med rubrik på engelska, ”God save Wenger”. Det är förstås 20-årsfirandet i Londonklubben som är i fokus. Hela tio sidor av tidningen ägnas åt Wenger. Men det finns också plats för Europa League, och bland annat Nice brakförlust (2-5 mot Krasnodar) som döps till ”Krashnodar”. Balotelli, med ytterligare ett mål, är enligt L’Equipe bäste spelare i det franska laget och får sex i betyg. Andreas Granqvist i Krasnodar får också sex, en medelsiffra i det ryska laget. Vidare spekulerar tidningen i förstärkningar till PSG som kan bli aktuella i januarifönstret. En fjärde mittback är en aktuell position, och tre namn nämns: Rodrigo Caio (São Paulo), Antonio Rüdiger (Roma) och så förstås den där svensken i Benfica.

Le Parisien fokuserar på det stora samtalsämnet i huvudstaden, ”PSG sträcker ut handen till ultras”. Polisen har gett klartecken för ultrasgrupperingar, som länge varit avstängda från Parc des Princes att återvända. På sporten kallas det för ”Första segern för ultras”.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild frågar sig ”Champions League: Varför blir det alltid förlust mot spanjorerna?” på nyhetsettan. En uppföljning på ännu en förlust för FC Bayern mot Atlético samt Mönchengladbachs snöpliga förlust mot Barça.

Hamburger Morgenpost synar situationen med Albin Ekdal i en artikel med rubriken ”Oklart om han kan spela – Ekdal får fortsätta svettas” (ungefär). Tidningen radar upp svenskens alla skadebekymmer sedan han anlände till HSV, och konstaterar att nye tränaren Gisdol på grund av den senaste skadan (låret), fortfarande inte vet om han kan använda Ekdal borta mot Hertha Berlin på lördag. ”Vi får se om Albin klarar belastningen”, säger Gisdol enligt tidningen.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet drar på en exklusiv intervju med Michael Laudrup, tränarryktenas man. ”Ibland saknar jag tränarrollen. Men frågan är om jag saknar den tillräckligt”, är den filosofiska citatrubriken i bilagan Tipsbladet. Där synas också FC Köpenhamns mittbackspar Jörgensen-Johansson. ”Det har varit Hangeland och Gravgaard, det har varit ’Zanka’ och Antonsson, och där var en gång Mellberg och Sigurdsson, men även om listan har stora namn så har FC Köpenhamn på pappret aldrig haft ett starkare mittbackspar än Mathias ’Zanka’ Jörgensen och Erik Johansson, som nu på 29 matcher tillsammans ännu inte förlorat”.

ANNONS

Sport24 (Grekland) skriver  i sitt omdöme av Panathinaikosspelarna om Marcus Berg att ”Det var en bra insats av svensken. Första halvlek var fin, och han höll i bollen, men i den andra blev han trött och irriterad”. Irritationen höll i sig även efter slutsignal. ”Domaren påverkade matchen”, var ett konstaterande från den svenske anfallaren som gick igen i många av de grekiska kommentarerna, efter bland annat tveksamma straffbeslut.

De Telegraaf (Holland) har rubriken ”Dansgolv” och bild på Ajax segerskytt Kasper Dolberg (1-0 mot Standard Liège) som på gräset som vore han på väg att göra en backspin. Inne i tidningen får den 18-årige dansken den feta rubriken ”Dolberg 18 karat”.

Publicerad 2016-09-30 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto