Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Födelsedagsdissen: ”Zlatan börjar visa rätta åldern”

Headlines Blogg

ENGLANDctyxsqzwgaaviqc

The Times låter fotbollsbilagan The Game täckas av Tottenhams triumf (2-0 mot Man City): ”Kolla vem som är obesegrad nu”. Tillägget är ”Rekordmakarna i Spurs utdelar första förlusten för City”. Londonrivalen Arsenal får stå i skuggan med sin seger (1-0 mot Burnley). Två små rader smygs in: ”Arsenal firar Wengers jubileum med sent och kontroversiellt segermål”. Själv svarade Koscielny på frågan om bollen tog på hans arm med ”Jag vet inte, men man måste respektera domarens beslut”. Ett skönt slingrande svar värdig en amerikansk valdebatt.

Evening Standard har ett sidospår till Arsenals seger. Ett spår med ko-lossalt trist slut. ”Kor satte stopp för Arsenalfansens fyratimmarsresa till Burnley”. Tåget krockade nämligen mu-cket olyckligt med ett gäng kor. Fansen fick så småningom återvända till London, råmade på sin resa till Burnley, men välbehållna. Det kan man inte säga om alla kor: elva dog.

Annons

Daily Telegraph har Spurs seger som enda fotbollsrubrik på sportettan. Inne i tidningen hittar man också ”Roberto Di Matteo får sparken av Aston Villa inom 24 timmar – efter bara 122 dagar som tränare”.

Daily Mirror uppmärksammar även Man Uniteds match (1-1 mot Stoke) med ”José: Vi borde vunnit med 7-0”. Inne i tidningen finns ”Exklusivt: Arsenal erbjuder Hector Belleín femårskontrakt för att hålla Barça och Man City borta”.

The Sun hittar bland ”Elva saker vi lärde oss av helgens matcher” också ett ämne med United i fokus. Och med ett svenskt födelsedagsbarn. ”Zlatan börjar visa sin rätta ålder”, är rubriken. ”En gång världens bästa anfallare, men nu har han det brutala tempot i Premier League fått honom att missa några enkla chanser. Svensken hade ett gyllene tillfälle mot Stoke, men hans reaktioner var inte skarpa nog”. Analysen kanske inte är så skarp heller.

Annons

Manchester Evening News ger Zlatan sex av tio i betyg, med motiveringen ”Borde ha gjort mål vid tidig chans, men försökte gottgöra det, till och med genom attacker från kanten”. Inhopparen och segerskytten Martial får högst Unitedbetyg, åtta, medan De Gea och Rashford får lägst, fyra.

BBC Radio Leeds har intervjuat Pontus Jansson. Förutom sin lyckade start i Leeds United, snackade han också sina landslagschanser. ”Det finns tre bra försvarare för två platser, så det är tuff konkurrens. Men det är upp till mig att fortsätta (spela bra). Jag tror på mig själv, så det är bara att fortsätta, så kommer allt att bli bra”. På tal om Jansson han har också fått en sång av fansen, ”Pontus Jansson’s magic, he wears a magic hat, and if you throw a brick at him, he’ll head the fucker back” (klipp nedan)

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Brutalt slut på Peps smekmånad” + Veckans Lag

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport markerar med ”Juve hej då” att Turinlaget sticker i toppen. Seger (3-0 mot Empoli) samtidigt som Napoli kraschade (0-1 mot Atalanta) gör att Juventus nu har fyra poäng ner till den syditalienska klubben. De milanesiska klubbarna skildras sida vid sida med ”Framåt Milan: Krossar Sassuolos hjärtan med vändning från 1-3 till 4-3” och ”Bakåt Inter: Roma förlåter inte – för många misstag av de svartblåa” (1-2 mot Roma). Svenskbetyg då. Samuel Rhodén får godkända sex av tio för sin insats för Crotone (1-2 mot Cagliari). Oscar Hiljemark får tillsammans med Jajalo lägst betyg i Palermo, fem (1-1 mot Sampdoria), och beskrivs som ”lat” och ”ouppmärksam”. Emil Krafth får i Bolognas hemmaförlust (0-1 mot Genoa) betyget 5,5.

Annons

Corriere dello Sport skildra scudettostriden genom Napolitränarens ord. ”Sarri i otroligt medgivande: Juve har redan vunnit”. Riktigt så sa han inte, men ett Sarri-citat längre ned i texten är bakgrunden till huvudrubriken: ”Juventus spelar i en egen liga”. En krönika bredvid har rubriken ”Juve är strålande, men varför ge upp?”. Tidningen uppmärksammar också tränarförändring i Serie A-klubben närmast Slovenien. ”Iachini bort från Udinese, Del Neri redo”.

Tuttosport spinner som en katt åt stadens (Turins) framgångar. En dubbelrubrik täcker förstasidan. Retoriska frågan ”Juve: Vad mer kan man begära?” och ”Torino: Det här är verklig lust”. Sistnämnda vann också (2-1 mot Fiorentina) och har nu avancerat upp till en sjunde plats.

 

SPANIENctza1y6weaa-sor

Marca ringar in ”Ligans boss”, och det är Griezmann och hans polare som nu toppar serien. Den påföljande rubriken är ”Atléticos trippel” och får sin förklaring i ”Stor seger” (2-0 mot Valencia), ”Barça knockade” (3-4 mot Celta Vigo) och ”Frågetecken i Real Madrid” (1-1 mot Eibar). En separat rubrik om Real Madrid är ”Vad är det som händer, Zizou?”. Själv svarade tränare Zidane på frågan om de fyra raka oavgjorda matcherna med ”Vi är inte i kris, men något har hänt”.

Annons

AS har småelaka ”Ter Stegen tröstar Real Madrid”. Barça-målvakten låg bakom en prakttavla mot Celta. Den tyske målvakten var också självkritisk, ”Vi förlorade på grund av mitt misstag”. På sajten uppmärksammar AS att Cristiano Ronaldo var så exalterad över att se sin sons debut för Pozuelos P7-lagi fredags att han agerade bollkalle (klipp nedan). Cristiano Ronaldo Jr gjorde ett mål i 4-3-segern, skriver AS.

Sport skriker förtvivlat ut ”Vilka gåvor!” efter Barças förlust. Och framför allt är det stackars Ter Stegen som steglas verbalt. Målvakten ”gav bort två mål som blev avgörande för resultatet”. Både Ter Stegen och Rafinha tilldelas för övrigt med Sport mått mätt superlåga tre av tio i betyg. Tidningen tröstar sig med att ”Real Madrid och Cristiano befinner sig i kris”.

El Confidencial lägger med ”Barça betalar dyrt för Luis Enriques och Ter Stegens övermod” även skulden vid Barça-tränarens fötter, för dennes rotation i laget. Både Rakitic och Iniesta var bänkade.

Annons

Läs även Adam Pinthorps blogg, ”Tre anledningar till Real Madrids usla månad”

 

FRANKRIKEune_03102016_v65

L’Equipe konstaterar att ”Lyon jublar” efter söndagskvällens derbyseger (2-0 mot Saint-Etienne). En annan stor fotbollsrubrik är ”Balotelli – stjärna och offer”. Den italienska anfallaren gjorde på nytt mål, Nice segermål (2-1 mot Lorient), men blev kort därefter utvisad för två gula kort, det första för att ha dragit av sig tröjan när han jublade och det andra ytterst, ytterst tveksamt, efter en konfrontation med en motspelare. En ”Why me?”-tröja känns nära till hands. L’Equipe skriver förstås också om kamerunske legendaren Rigobert Song, 40, som i går drabbades av en stroke. Song uppges nu ligga i konstgjorda koma, och kan redan i dag transporteras till Frankrike för vidare vård (ytterligare info under ”Övrigt” och ”Camfoot”).

Annons

Le Parisien har på sporten ”Coman, det felaktiga steget”. Det syftar på att den forne PSG-anfallaren och franske landslagsspelaren mestadels tillbringar tid på Bayern Münchens bänk. Vidare gör Le Parisien en tidig summering av vinnare och förlorare i PSG. Vinnare: Areola och Lucas. Förlorare: Jesé, Trapp och Pastore.

 

TYSKLAND

Bild har ”Schalke firar Embolos två mål”. Både oväntad storseger (4-0 mot Mönchengladbach) och oväntad tvåmålsskytt. Tidningen uppmärksammar också att Bayernspelarna var på traditionsenlig oktoberfest i sina knasiga utstyrslar (klipp nedan).

Hamburger Morgenpost lägger märke till att Albin Ekdal till skillnad från sin tränare Gisdol inte alls tycker det skulle vara straff när han fick omkull Stocker, som gav avgörande 2-0 till Hertha i helgen. ”Jag tycker jag spelade på bollen, så i mina ögon var det ingen straff”. Goda nyheter för landslaget i alla fall. Inga bakslag efter lårskadan. ”Jag har inga problem”, säger Ekdal.

Annons

 

ÖVRIGTtm1

Ekstra Bladet (Danmark) slår på stora skrämseltrumman och toppar nyhetsettan med ”Huliganer nära krig”. Till det finns överrubriken ”Polisen slår larm: FCK:s och Bröndbys bråkmakare har upphävt ’reglerna’”. Och om det inte räckte så fyller Ekstra Bladet på med att ”medlemmarna är vältränade slagsmålsmaskiner”. Inte mycket roligans här inte. Sportettan fyller på med att ”Ett stort bråk mellan de hårdaste huligangrupperna från FCK och Bröndby väntas inom kort”. Fotbollen då. Mikael Ishak svarade för Randers kvittering och får fina fyra av sex i betyg. Joel Allansson (ex-IFK Göteborg) får tre. Värre för Johan Larsson (ex-Elfsborg) i Bröndby, som får en tvåa och utmärker sig med att finnas med som en av tre punkter under ”Det tar vi med oss från matchen”, med texten ”Johan Larsson har fortfarande problem att försvara målet”. Målskytten Rasmus Jönsson får också en punkt efter OB:s seger (2-1 mot AGF), av mer positiv karaktär. ”Det sitter en mycket fin vänstertass på Rasmus Jönsson”, skriver Ekstra Bladet. Simon Kroon blev matchvinnare för SönderjyskE (1-0 mot Ålborg) men får ändå bara tre i betyg. FCK-svenskarna får efter gårdagens mediokra match (0-0 mot Viborg) hyfsat beskedliga betyg. Ludwig Augustinsson fyra samt Erik Johansson och Robin Olsen tre. Johan Dahlin i FC Midtjyllands mål får nöja sig med en tvåa (0-1 mot Lyngby). Noterbart är också att Randers Viktor Lundberg (ex-AIK) ligger trea från slutet i tidningens sammanställning över alla ligaspelares snittbetyg, med blott 2,09.

Annons

Algemeen Dagblad (Holland) tecknar Feyenoord som en ångvält som kör över det ena klubbmärket efter det andra. Ut ur ångvälten sträcker sig spelare och tränare, samtidigt som budskapet i rubrikform är ”Ur vägen, ur vägen, ur vägen!”. AD lägger efter åttonde raka segern (2-0 mot Willem II) till att ”Feyenoord rullar igenom Eredivisie: mästarna PSV redan sju poäng efter”. Heerenveens Zeneli får fina sju av tio i betyg för sin insats i helgen (1-1 mot PSV), Sam Larsson, som skadade sig, 5,5. Samuel Armenteros (Heracles) gjorde ett mål och utsågs till matchens lirare (1-1 mot Twente). Betyget var 6,5. Mattias Johansson (AZ) fick en sexa (1-1 mot Sparta). De Telegraaf uppmärksammar att Robben är skadad på småtaskigt vis. En bild på Bayerns oktoberfestfirande med Robben och en glasbägare i handen, till rubriken ”Glasmannen”.

Annons

Sport24 (Grekland) var hård sina omdömen om AEK:s spelare efter tunga derbyförlusten (0-3 mot Olympiakos). Jakob Johanson var inget undantag. Om den svenske mittfältaren står att han ”inte gick att känna igen”. Roligare för Marcus Berg som gjorde mål efter 23 sekunder i Panathinaikos seger (3-1 mot Asteras).

Camfoot (Kamerun), som i går kväll först rapporterade att Rigobert Song drabbats av en stroke, har en uppdaterad version i natt. ”Fallet med Rigo är mer komplicerat än förväntat. Läkarna har konstaterat en brusten aneurysm, vilket i medicinska termer innebär att läget är allvarligt, med 50 procents dödlighet och minst 20 procent av de överlevande som får neurologiska men”, säger en källa till tidningen, och fortsätter: ”Regeringen överväger att vid middagstid transportera honom med ambulansflyg till Frankrike, vilket kan vara riskabelt. De senaste nyheterna är att hans tillstånd är stabilt och att respiratorn kopplats bort, men Rigo är kvar i koma”.

Annons
Publicerad 2016-10-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto