Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Balotelli starkare än Ibrahimovic”

Headlines Blogg

ct36i9awgaaqc_kENGLAND

The Times säljer in fotbollen på sporten med ljumma ”Ingen ursäkt från Allardyce till Hodgson”. Den kickade förbundskaptenen pikade som bekant sin föregångares tal (”Woy”) i de ödesdigra smygfilmerna som blev Big Sams fall. Tidningen uppger vidare att ”Bellerín är frestad av Man City och Barça”, trots måndagens uppgifter i Daily Mirror om att Arsenal erbjuder högerbacken ett nytt femårskontrakt.

Daily Mail drar på tränarskiftet i Swansea, men inte på att Bob Bradley ersätter Guidolin utan på ”Giggs nobbad”. Enligt tidningen så ”floppade den walesiske legendaren i intervjun”. Liksom flera andra tidningar plockar Mail också in Ander Herreras citat om Zlatan från Manchester Uniteds hemsida. ”Om man ser en match och inte visste Zlatans ålder skulle man tro att han var 28-29 år”, säger mittfältaren, och prisar som så många före honom svenskens träningsdisciplin. ”Han missar inte ett pass. Han tränar på topp var dag, och försöker få med sig alla andra till högsta nivån. Han är väldigt, väldigt aggressiv och krävande, men på ett bra sätt, för varenda dag vill han vinna. Han vill att alla andra ska fortsätta jobba hårt. Vi är lyckligt lottade som har Zlatan i laget”.

Annons

Daily Telegraph låter liksom ett par andra tidningar ett citat om fotbollen från nye förbundskaptenen Gareth Southgate bilda en framträdande rubrik: ”Jag arbetar med en sport jag älskar, men inom en industri jag ogillar”.

The Sun gör däremot som andra tabloider och framhäver Southgate-citat om vem det är som bestämmer. ”Roo’ll do as I say”, är förstås en ordlek med lagkaptenens namn.

 

ITALIENct4hfwexgaegnhl

La Gazzetta dello Sport är väldigt lite rosa och väldigt mycket röd i dag. Det är för att tidningen gör en djupdykning i ”Intrigerna i kinesiska Milan”, och ”tvivlen kring den finansiella sidan av affären”. Hur statistik kan användas som redskap för en ståndpunkt på olika vis är antal skott ett exempel på. I England har Zlatan den senaste veckan häcklats för han skjutit så många skott men med relativt få mål som resultat. I Gazzettan hyllas Dzeko i Roma för att han är ”Nummer ett i Europa” i just antal skott. Tvåa: Zlatan.

Annons

Corriere dello Sport följer också Milan-Kina-spåret, men med annat fokus. ”Milan stoppade, in kommer Maldini”. Enligt tidningen vill de göra klubblegendaren till vd. CdS uppmärksammar även att två italienare fick sparken som tränare i England nästan samtidigt, ”Swansea gör sig av med Guidolin, Di Matteo bort”. Men tonvikten på förstasidan ligger vid ”Galna Juve”, som ”värvar två till”, och det är Rodrigo Bentancur, 19-årig uruguayanen i Boca Juniors, och mer internationellt välkände Axel Witsel, Zenit. Båda mittfältare.

Tuttosport fyller på med ”Ja, Witsel i januari”, och sportchefen ”Marotta bekräftar det”. En svensk får också plats på förstasidan med bild. Rubriken intill är ”Försvarslarm i Inter – förutom Darmian finns Lindelöf”. Tuttosport anser sig också ha hittat landets motsvarighet till Diego Simeone. ”Italiens Cholo: Mihajlovic, en anti-Guardiola”.

Annons

 

ct4iupqxgaabjmbSPANIEN

Marca kör som så många gånger förr en kombo på Real Madrid och det stundande landslagsspelet. I dag med fokus på ”Isco, går sin egen väg, modig och uppriktig”. På det följer huvudrubriken ”Om jag inte är startspelare så är det mitt fel – jag är inte dum”. Det handlar om startplatsen i klubblaget, och mittfältaren lägger till att ”Jag ger mig inte så lätt”. Tidningen gör också en jämförelse mellan Ter Stegen (Barça) och Oblak (Atlético) under rubriken ”Två målvakter, två stilar”. Att döma av följdrubrikerna ”Risken med att vara målvakt-back” och ”Säkrast i Europa”, så är det klar fördel för sistnämnde.

AS låter inte den spanska flaggan skymma sikten utan behåller stadigt Real Madrid-fokus. Efter rubriken ”Zidane i sin labyrint” följer ”fansen börjar tvivla på mirakelmannen”, ”Hans ligastart inte bättre än Benítez” och ”BBC har tappat sin trovärdighet”.

Annons

Sport menar att tabbar som den ödesdigra mot Celta Vigo senast inte minskat Barça-målvakten Ter Stegens status. I stället är det ”Tro på Ter Stegen”, med tillägget ”Barça inleder diskussioner om nytt kontrakt till 2021 och skingrar därmed tvivel om hans insatser”. Goda nyheter kommer till Barçafansen genom att tidigare skadade ”Umtiti kan spela mot Deportivo”, den 15 oktober.

Mundo Deportivo jublar över att ”Messi springer”, med en rubrik långt mycket större än spelaren på bild. Liksom Umtiti är han aktuell för spel mot Deportivo, men det stora målet är fortsatt Manchester City fyra dagar senare.

Cadena Cope har intervjuat förbundskapten Lopetegui som påpekar att ”Laporte kunde inte tas ut av Spanien”. Athletic-backen, som häromdagen togs ut av Frankrike, ”har inte spanskt medborgarskap”. Lopetegui myser också åt anfallaren Diego Costas form. ”Han känner lugn, och upplever en kontinuitet som plockar fram det bästa ur honom”.

Annons

 

FRANKRIKEune_hd

L’Equipe har fransk fotbolls omslagspojke nummer ett (sorry, Pogba) på förstasidan, ”Griezmann: Jag skulle gå i krig för Deschamps”. Tidningen bjuder sedan på en lång intervju med landslagsstjärnan. På förstasidan uppger tidningen även att ”Lyon får möta Balotelli”. Domaren i senaste matchen har medgett att det var fel att visa ut Nice anfallsstjärna, som nu väntas få spela nästa match. Inne i tidningen finns sedan rubriken ”De kommer inte att sakna Bradley”. Med ”de” syftar tidningen på Le Havre, vars tränare lämnat för Swansea men inte lämnat några outplånliga avtryck efter sig.

Le Parisien låter Harold Marchetti sprida lovord över Balotelli i en lättsamt hållen krönika med jämförelsen ”Balo starkare än Ibra”. Där påpekar han att italienaren är ”nio år yngre, men också mycket starkare då han bär ett helt lags offensiv på sina axlar”. Jämförelsen stannar inte där, utan söker sig också till Balotellis uppträdande som är ”exemplariskt”, och pekar på utvisning senast, som italienaren tog med ro. ”Nekad rättvisa på ett liknande vis hade med all säkerhet dragit till sig svenskens vrede och ord sällan använda i Frankrike”, skriver Marchetti retfullt.

Annons

France Football följer upp förra veckans Ballon d’Or-nyheter med ett franskt perspektiv, ”Ballon d’Or: Pogba är så långt borta”. Rubriken kompletteras med en bild på fransmannen med lite bekymmersam uppsyn. Sedan följer punkter som ”Han utvecklas inte i spelet” och ”Han är ingen ledare”. Inne i tidningen är en av rubrikerna en uppmaning från Unitedlegendaren Scholes ”Förenkla ditt spel, Paul”. Det finns också en Zlatan-rubrik på förstasidan, ”35 kaxiga uttalanden” (ungefär). Tidningen har också en intervju med Lyons stjärna Tolisso. Den 22-årige mittfältaren lockas av flytt utomlands. ”Många klubbar får mig att drömma; Real Madrid, Barcelona eller Arsenal”, säger han, och på frågan om vilket land som tilltalar mest, svarar Tolisso: ”England. Jag älskar Premier League, och tror min profil skulle passa där. Det är ligan med mest konkurrens, den liga som är mest öppen och mest spektakulär”.

Annons

 

tm33ÖVRIGT

Bild (Tyskland) lyfter en diskussion kring det hårda spelet. ”Watzkes varning till ligan: Kanske vi ska spela fulare”. Bakgrunden till uttalandet från Dortmunds sportchef är tränare Tuchels irritation över Leverkusens hårda spel i lagens möte i helgen (som Dortmund förlorade). 21 gånger tilldömdes Dortmund frispark. Watzke står bakom sin tränare. ”Thomas Tuchel sa inget fel. Faktum är att de spelade väldigt hårt mot oss och det har inget med att vara dåliga förlorare att göra. Dortmund har de senaste åren varit de schystaste laget, liksom i år. Nu får vi se om detta är en trend (med det hårda spelet). Kanske att vi borde spela hårdare och avstå Fair Play-priset”, säger han till Bild.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) lyfter fram Bendtner på sportettan under rubriken ”Sjättevalet”.Det är platsen tidningen menar att anfallaren har i jakten på en landslagsplats, varför den är långt borta. Nicolai Jörgensen (Feyenoord), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Victor Fischer (Middlesbrough), Pione Sisto (Celta Vigo) och Andreas Cornelis (FC Köpenhamn) ses som de ”Fem unga som är före Bendtner i hierarkin”.

Scottish Sun (Skottland) uppmärksammar liksom flera stora engelska medier att blott 13-årige Karamoko Dembele debuterade för Celtics U20-lag i går (klipp ovan – dock från andra matcher). Men man klämmer också in en Celtic-Dembele till, Moussa Dembele. Enligt tidningen kommer den 20-årige anfallaren att nobba England för att spela för franska landslaget.

Publicerad 2016-10-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto