Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rooney: ”Jag blev slaktad på grund av Allardyce”

Headlines Blogg

ENGLAND

england

Daily Telegraph har en bild på Wayne Rooney med rubriken Uthängd”. Anledningen är att landslagskaptenen ”hävdar att han blev ’slaktad’ efter Allardyce taktikblunder”, som Telegraph uttrycker det. Det var när den nu sparkade förbundskaptenen påstod att Rooney kunde spela var han ville, och de engelska medierna reagerade starkt. Rooney understryker också att han inte begärt att få spela var han ville. Tidningen har också roat sig med att sammanställa ”De 50 mest inflytelserika fotbollsspelarna på sociala medier”. Överlägsen etta är Cristiano Ronaldo med totalt 242 481 525 följare på Facebook, Instagram och Twitter. Han följs närmast av Neymar (144 620 489) och Lionel Messi (143 112 942). Mer överraskande är kanske att James Rodriguez är fyra och Kaká femma. Zlatan är nionde på listan (50 350 264).

Annons

The Times handskas också med höga tal men av annat slag. ”Exklusivt: Southgate kommer att tjäna 500 000 pund på två månader”, som Englands förbundskapten.

Daily Mirror har också Rooney i topp men med annan ingång, ”Roo: Jag förtjänade att förlora min plats”. Fortsättningen är ”Anfallaren medger att hans form i United inte varit tillräckligt bra…och att samma sak kan hända i landslaget”. Tidningen uppmärksammar också att Guardiola ”Förbjuder wifi på träning”. Det gäller visa delar av träningsanläggningen för att spelarna ska vara fokuserade på annat. Typ träning.

Manchester Evening News får inleda ett mindre Zlatan-svep. ”Otroliga ögonblicket när funktionshindrad supersupporter fick möta 19 spelare, inklusive idolen Zlatan Ibrahimovic”. Den tioåriga pojkens mamma: ”Att se Rockets ansikte när han träffade Ibrahimovic var fantastiskt, han var helt tagen. Han kunde inte fatta att Zlatan pratade med honom, han älskade Ibrahimovic redan innan han kom till United”, berättar hon, och fortsätter: ”Han (Rocket) fick spelarna att signera hans byxor, bara Zlatan fick skriva på hans hoodie”.

Annons

The Sun har barn med till synes annan bild av Zlatan i fokus. Barn och barn, förresten. Men under rubriken ”Theatre of Screams” hävdar The Sun att Uniteds ungdomsspelare är att rädda för att häckla svensken under den traditionsenliga julshowen, där de driver med a-lagsspelarna. Enligt tidningen ska ungdomarna därför nu dra lott om vem som ska göra Zlatan. The Sun kan med att etikettera artikeln som”exklusiv”.

FourFourTwo, den engelska upplagan, pryder sitt månadsnummer som kommer ut i dag med ”Zlatan” i jättelika bokstäver på förstasidan, och svensken i kostym. ”Vänner och fiender avslöjar hur Ibra ska skjuta Man United till framgångar”, lockar FFT med.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport har intervjuat Paolo Maldini med anledning av att Milans nya kinesiska ägare vill anställa honom. ”Maldini i Milan: Jag kommer bara om…”. En usel cliffhanger, när man bjuder på svaret redan på nästkommande rader. ”Det finns två hinder: jag vill ha ett direkt beslutsfattande och jag vill ha tydlighet om min roll”. Under ”Två nej till Marotta” är i alla fall det ena från Morata. ”Det blir ingen återkomst i Juve, men för klubbens skull nobbade jag Napoli”, säger Real Madrid-anfallare.

Annons

Corriere dello Sport låter Argentinas förbundskapten bygga upp Juves nya fixstjärna. ”Dybala är som Messi”, är omdömet från Bauza. ”Han är redan redo att byta av Messi”, menar han. Samtidigt skriver CdS att ”Paulo är nära att skriva nytt kontrakt med Juve”.

Tuttosport har samma ingång som Correie dello Sport. ”Argentinska förbundskaptenens åsikt: ”Dybala är den nye Messi”.

 

SPANIEN

spanien

Marca har en intervju med Real Madrid-talangen Marcos Llorente, utlånad till Alavés, som säger precis de saker tidningen och dess läsare vill höra. ”Jag kommer att slåss hela livet för att få spela för Real Madrid”. Den 21-årige mittfältaren fortsätter: ”Zidane ville att jag stannade, men beslutade att det bästa för tillfället var ett lån”.

AS har ”Diego Costa från start mot Italien” som dragplåster på för förstasidan, och kompletterar det med vad tidningen uppger är laget som förbundskapten Lopetegui bestämt sig för. I en mindre rubrik noteras ”Medlemsrekord i Atlético: 90 192”, och att klubben siktar på 100 000 nästa år.

Annons

Sport sätter tänderna i helt andra uppgifter: ”Suárez 2020”. Det står för tidslängden på uruguayanens nya kontrakt med Barça. Suárez ”förhandlar om att samma lön som Neymar för att skriva på förlängningen” (se även lönetopp nedan). Nuvarande kontrakt är bara ett år kortare.

Mundo Deportivo har också ”Förhandlingar med Suárez” som dagens stora grej. ”Exklusiv”-stämpeln känns därför aningen svag. MD uppger hursomhelst att ”Barça hoppas ha påskriften klar före årsskiftet”, och skiljer säg från Sport i kontraktslängd. Enligt MD gäller det nya till 2021.

El País har inför tungviktsmötet Italien-Spanien en intervju med spanska Napoliliraren Callejon, som ger sin syn på Serie A. Rubriken är ”Italienska spelare är inte de hårdaste men de mest uppmärksamma”. Callejon påpekar att ”I Italien är fotbollen lite långsammare än i andra länder men taktiskt är man på en högre nivå”.

Annons

 

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe sågar Fifa-basen Infantinos förslag om utökat antal lag med en uppochnedvänd buckla, texten ”48 lag i VM” och slutsatsen i feta bokstäver: ”Löjligt”. Tidningen har inför Frankrikes VM-kvalmatch mot Bulgarien också talat med Emil Kostadinov, som sköt bort Frankrike från spel i VM 1994 (klipp här). ”Förlåt mig”, hälsar bulgaren via den stora rubriken inne i tidningen. Två uppslag får den 23 år gamla matchen.

Le Parisien ägnar sig åt ett liknande självplågeri med mardrömsmatchen mot Bulgarien 1993. Även Le Parisien har letat rätt på Kostadinov och även Le Parisien har grafik på det där chockmålet. ”Jag tog mig in i fransmännens liv”, konstaterar Kostadinov i rubriken.

Annons

 

TYSKLAND

Bild följer upp tråden från i går om Dortmunds klagomål över det hårda spelet mot dem. ”Är Dortmund och Tuchel för snälla för Bundesliga?”, undrar Bild, Tidningen låter sedan sju tidigare Bundesliga-hårdingar bilda ett råd för att bedöma anklagelserna från Dortmund. ”Deras slutsats: Hårt – men schyst”. Oväntat.

SportBild har i veckans nummer spekulativa ”Har Bayern hamnat i kris?”, med uppföljningen ”Rapport: Problemen hos mästarna”. Tidningen frågar sig också ”Är Ancelotti fortfarande för snäll för Bayern?”. SportBild har även ögonen på ”Tuchel-bråket i Dortmund”. Tränaren uppges inte alls drar jämnt med chefsscouten Sven Mislintat. ”Tuchel och han pratar inte med varandra sedan flera månader”, skriver SportBild. Mislintat ses som den som låg bakom upptäckten av Kagawa och Aubameyang, och ska ha varit avgörande för att Dortmund plockade de senaste talangerna Emre Mor, Raphaël Guerreiro och Ousmane Dembélé.

Annons

 

ÖVRIGT

BBC Sport Scotland håller fram Sverige som ett exempel att komma tillrätta med fotbollsvåld, under rubriken ”Vad kan skotsk fotboll lära sig från Stand up for Football-projektet?”. Tv-kanalen har avlagt visit hos Malmö FF (klipp ovan).

A Bola (Portugal) berikar den närmast dagliga floran av flyttrykten kring Nilsson-Lindelöf med ännu en notis på förstasidan. ”Inter planerar framstöt för Lindelöf i januari”. Tidningen tar i samma veva även upp gårdagens Västerås SK-anmälan mot Benfica.

Dagbladet (Norge) uppmärksammar uppmärksamheten (se där) kring Alexander Isak. ”17-åringen jämförs med Zlatan – men experterna varnar för Ödegaards öde”. Rubriken tar avstamp i Patrick Ekwalls blogg på Fotbollskanalen, och fortsätter sedan med fler svenska kommentarer.

Annons

De Telegraaf (Holland) låter Memphis Depay ta stort utrymme i dagens tidning. ”Jag är som ett laddat vapen”, säger den i Man United bänkade och ytterst spelsugne 22-åringen, inför Hollands match mot Vitryssland i Sveriges grupp. Liksom så många andra unga Unitedspelare kommenterar han Zlatan. ”Ibrahimovic har en killermentalitet och vill vinna allt. Precis om jag”.

Publicerad 2016-10-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto