Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenalstjärnorna vill ha 375 miljoner kr extra

Headlines Blogg

ENGLAND

1

Daily Telegraph toppar för en gång skull med Silly Season-uppgifter. ”Exklusivt: Chelsea lägger bud på 60 miljoner pund för Bonucci”, och lägger till att ”Roman Abramovitj komer att finansiera världsrekordbud för en försvarare”. Telegraph presenterar också en lista över ”De 50 mäktigast inom fotbollen”. Det handlar om engelsk fotboll, men det finns förstås en del utländska namn. Som den långe svensken på 22:a plats. ”Ett enmansvarumärke och segermaskin”, skriver tidningen om Zlatan Ibrahimovic, och lägger till: ”I Manchester Uniteds Ocean Eleven-liknande värvningspolicy, kändes Zlatan och Old Trafford som den ultimata varumärkesföreningen. Vad fanns inte att tycka om med den store mannen i den största klubben inom brittisk fotboll?”. Lagkamraten Wayne Rooney (plats 12) är enda aktiva spelare för honom. Toppar lista gör Premier League-basen Richard Scudamore, följd i tur och ordning av Man City-tränaren Pep Guardiola, superagenten Jorge Mendes, Man United-tränaren José Mourinho och Chelsea-ägaren Roman Abramovitj. Första kvinna på listan är West Hams viceordförande Karen Brady på 41:a plats.

Annons

The Guardian har ett uttalande av just Brady i topp på dagens sportetta. ”Brady: West Hams flytt och ’ompaketering’ en framgång”. Hon menar att ”flytten till London Stadium varit en viktig del i att skapa en ny kultur”.

The Times tar sig an kontraktsförhandlingar i Arsenal med ”Exklusivt: Sánchez och Özil begär 250 000 pund i veckan”. Det är 70 000 pund mer än när inledande diskussioner hölls för ett år sedan. Skulle stjärnorna få igenom sina lönekrav skulle det kosta Arsenal sammanlagt 36 miljoner pund mer än man budgeterat för, skriver The Times.

Daily Mirror har hyfsat smaklösa ”Sam i ’Savile’ storm”. Jimmy Savile var en känd brittisk tv-profil som numera är mer känd för att efter sin död blivit anklagad för en lång rad sexuella övergrepp. BBC, där han jobbade, anklagas för att ha stoppat huvudet i sanden. Det är där jämförelsen med Englands sparkade förbundskapten ligger, i att titta bort, inte i några övergrepp. ”Vrede när Gazzas förre agent kritiserar förbundet för BBC-liknande misslyckande när man utsåg Allardyce”, skriver Mirror.

Annons

Daily Mail ser det som att temporära förbundskaptenen Gareth Southgates budskap till landslagsspelarna är ”Få slut på skammen”. Seger mot Malta på lördag kanske inte ska ses som slutmålet.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport plockar fram de italienska färgerna igen inför kvällens VM-kvalmatch mot Spanien. ”Italien till varje pris”, kommer i trikolorens grönvitröda färger. ”Mot spanjorerna om besegrades i EM, men som förnyats, spelas redan om en bit av VM i Ryssland 2018 och det är viktigt att vinna”, påpekar tidningen. Intill ligget en krönika med den spanskspråkigt blandade rubriken ”Vamos Azzurri, il futuro ci aspetta” (ung. ”Kom igen, Italien, framtiden väntar”). I går pratade Milanlegendaren Paolo Maldini med tidningen om kraven för att ta en roll i klubben. I dag är rubriken ”MaldiNO”, alltså ”nej”. Det följs av ”Maldini irriterar kineserna”, det vill säga de nya ägarna. Även här finns en krönika som gör artikeln sällskap, ”En missad möjlighet för alla inblandade”. Inne i tidningen får ett av De Laurentiis många starka uttalanden i går en rubrik: ”Jag sa nej till 58 miljoner euro för Koulibaly”, sa Napoliägaren, och underströk att det var från Chelsea med att ”Conte vill ha honom till varje pris”.

Annons

Corriere dello Sport har uppmaningen ”Italien: Förbjudet att förlora”. Liksom Gazzettan understryker CdS att det är en ”viktig match på vägen till VM 2018”, men ser också ett trumfkort: spelplatsen. Förbundskapten ”Ventura och Juventus Stadium-effekten: Här vinner hemmalaget”, skriver tidningen. Från ligafotbollen finns två rubriker som spelar mot varandra. ”Ja från Nainggolan: stannar i Roma fem år till” och ”Ängslan i Lazio: Keita skriver inte på, en flytt nära”. Sistnämnde är anfallaren Keita Baldé.

Tuttosport plockar självfallet upp Turineffekten för landslaget. ”Juventus Stadium-effekt – Kom igen, Italien”. Krönikan bredvid kommer med ”Inga alibin: bara seger gäller”. Störst rubrik tilldelas emellertid ”Isco högst på Juves lista”. I ingressen tillägger tidningen att ”förutom spanjoren så håller Juve ett öga på Rakitic, Modric och Kroos”.

Annons

 

SPANIEN

3

Marca påpekar att ”Vi spelar om VM” inför Spaniens match mot Italien, samt lägger till ”Italien, våra banemän i EM, blir ett svårt hinder”. Fast här finns också Real Madrid. ”James, den ständiga röran”, får sin förklaring i ”Colombia släppte honom inte trots Real Madrids läkarrapport. Real kände sig tvingad att åka”.

AS har lekfulla landslagsspelare på förstasidan till gladlynta rubriken ”Förmedlar optimism”. Även AS tar upp problematiken kring James under rubriken ”Pékerman förväntas kunna räkna med James”. Förbundskaptenen säger att ”I dag skulle han inte kunna spela, men fram till matchen mot Uruguay tar vi det dag för dag”.

Sport avverkar den stora VM-kvalmatchen snabbt med en liten Barça-färgad rubrik om ”Iniestas debut för Lopetegui”. I stället ägnas förstasidan åt ”Cruyff på offensiven”. En summering av en rad utspel av den bortgångne Barça-mentorn, som kommer fram i en biografi.

Annons

Mundo Deportivo tror på ”Cancelo i stället för Aleix”, att Barcelona i vinterfönstret kan sälja Aleix Vidal och ersätta honom med Valencias 22-åriag ytterback João Cancelo.

El Confidencial tar fasta på Piqués självanalys: ”Det verkar som mina prestationer förbättrats när jag varit tystare”. Barça-stjärnan har minskat sin aktivitet på sociala medier, som ofta gav stora rubriker i spansk press.

Cadena Ser noterar ”Budskap från ’Pichu’ Cuéllar efter utbrott”. Sporting Gijon-målvakten la i går nämligen upp en rad ordspråk och bevingade ord på Instagram, som gjorde klart att han inte ångrade sig. För ni har väl inte missat hans vredesutbrott på en presskonferens häromdagen mot en reporter (klipp nedan)? Målvakten var topp tunnor rasande då reportern rapporterat att han kastat arga blickar mot motståndarfans utanför spelarbussen, när han i själva verket kollat hur lagets läkare rusat iväg för att hjälpa en sjuk supporter. Några ”idiota” och ”hijo de puta” kan höras under presskonferensen.

Annons

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe har rubriken ”Une si belle famille”, som tillika är den franska titeln på filmen ”It runs in the family”, om en dysfunktionell familj. I L’Equipes fall handlar det om ”kriget mellan klubbklanerna”, ett uppblossande bråk i ligaföreningen, LFP. Inför Frankrike-Bulgarien finns rubriken ”Startar Kevin Gameiro?”. Tidningen upplyser även om beslut kommer i eftermiddag om Nice-stjärnan Mario Balotellis utvisning från senaste ligamatchen, som förväntat, kommer att upphävas.

Le Parisien har liknande klubblagstema med ”Familjen rivs sönder”. Även här är också Gameiro i fokus, en potentiell länk till Griezmann som i klubblaget. Men den största rubriken om anfallaren kommer i form av ett citat, ”Jag struntar i de som tvivlat på mig”.

Annons

 

TYSKLAND

5

Bild har tv-experten och tidigare stjärnmålvakten Jens Lehmanns utspel som dragplåster: ”Jogi ville ha mig som assisterande tränare”. Med svenskögon sett finns mer intressanta uttalanden om Ludwig Augustinsson. ”Vi är i regelbunden kontakt med hans rådgivare och spelaren kan tänka sig att komma till Werder Bremen”, säger klubbens sportchef Frank Baumann. Bremen hade Augustinsson på besök i somras. Den gången stoppade FC Köpenhamn en övergång, men den är långt ifrån död och begraven. ”Vi är fortfarande intresserade av Ludwig. Men det blir inte färre klubbar med tiden som är det”, säger Baumann, som dock inte räds ny konkurrens. ”Om vi inte sett att det fanns någon chans, hade vi avstått”. Bild pekar ut Fiorentina, West Ham och CSKA Moskva som exempel, samt ringar in en eventuell övergångssumma till mellan tre och fyra miljoner euro. FCK har sedan en tid medgett att den 22-årige svensken lär säljas nästa sommar.

Annons

Kicker synar Thomas Müller med rubrik som måste har tagit stor redaktionell kraft i anspråk: ”Müller”. Bara så. Tidningen skyndar dock att lägga till att Bayernstjärnan i tidningens intervju snackar om klubblag och landslag. En citatrubrik på nätet för samma intervju är ”Müller: Vi kan ta en spark i röven”. Om det skulle bli nödvändigt från den mjuke Ancelotti, sedan Bayern haft ett par knackiga resultat. Müller delar plats på förstasidan med ”Stöger” och ”Baumann” som på liknande vis bara får sitt efternamn, plus aktuella ämnen. I Köln-tränaren Stögers fall ”om återhämtning, koncept och eufori”. Och i Bremen-sportchefen Baumanns fall ”om Nouri, Skripnik och nyförvärv”. Den i Man United utfryste Bastian Schweinsteiger får i rubrikform alternativen ”Slutet eller USA”.

 

ÖVRIGT

6

Ekstrabladet (Danmark) tar hjälp av Zlatan till en fråga, eller snarare uppmaning: ”Var är den danska Zuperhjälten?”. Det är minnet från playoffmatcherna förra året som satt djupa spår. ”Sverige hade Zlatan. Nu ska de danska spelarna springa ut som superhjältar, om Danmark ska slå Polen och ta sig till VM”, skriver tidningen.

Annons

Luxemburger Wort (Luxemburg) har talat med en optimistisk Florient Bonhert, inför landslagets VM-kvalmatch mot Sverige på torsdag. ”Jag tittade en hel del på Sverige förut och det var tydligt att hela spelet var byggt kring Ibrahimovic, laget spelade för honom på något vis. Nu är det en ny situation för dem, och det är upp till oss att försöka dra fördel av det, även om de fortfarande är ett lag på hög nivå”, säger den 18-årige Schalkeanfallaren, och svarar på frågan om resultat: ”Jag tror vi vinner med 1-0 eller så blir det 1-1. Jag tror det blir tajt, inte så många mål”.

Algemeen Dagblad (Holland) menar att Holland är ”Tillbaka i templet”, när man tar sig an Vitryssland i Sveriges grupp. Poängen är att det finns förhoppning om en hetare stämning på läktaren än landslaget haft på sistone, i matcher i Amsterdam och Eindhoven.

Annons

Läs även Patrick Ekwalls blogg ”En landslagsresa utans substans (av Lars Norén)”

Publicerad 2016-10-06 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto