Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ramos ilska: ”I Italien applåderar man, i Spanien buar man”

ENGLAND

1

Daily Mirror slänger fram ”150 miljoner pund för att Peppa City” på frukostbordet. Det är vad Pep Guardiola påstås ha till sitt förfogande till nyrekryteringar. Hector Bellerín (Arsenal), Leonardo Bonucci (Juventus) och Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) står överst på önskelistan.

The Sun formar uttalanden från Arsenals vd Ivan Gazidis till rubriken ”Vi är större än Wenger”, vilket skulle ge det engelska förbundet förhoppningar om att verkligen få en fransman på förbundskaptensstolen. Gazidis sa att ”Arsenal är inte Wenger. De är inte en och samma sak”. Tidningen har även ”Exklusivt: Arsenal och Manchester förbereder transferkrig för Celtics stjärnskott Kieran Tierney”, det skotska lagets 19-årige vänsterback.

ANNONS

Daily Telegraph har en sportetta helt i avsaknad av fotboll. Men tidningen kompletterar på annat håll sin ”50 mäktigaste inom fotbollen”-lista med en separat lista för bara spelare. Som framgick av den ursprungliga listan så är Wayne Rooney i topp före i tur och ordning Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Harry Kane, Marcus Rashford och Mesut Özil. De fanns samtliga med på 50-listan. Tillkommer på en topp-tio-lista för bara spelare gör Dele Alli, Cesc Fabregas, Daniel Sturridge och John Terry.

BBC Sport skulle kunnat ha haft rubriken ”Lagerbäck: England mest överskattade landslaget”, men nöjer sig med ”Eidur Gudjohnsen säger att Islands förbundskapten satte ljuset på Englands svagheter”. Det var inför den där matchen i EM mot England i EM, som den svenske förbundskaptenen peppade laget med Englands brister. ”Det är något som Lars Lagerbäck pekade på, att vi sett till de senaste åren mötte det mest överskattade landslaget – och tittar man i backspegeln så stämmer det”.

The Northern Echo stillar nyfikenhet på den svenska mediahysterin kring Joel Asoro (torsdagens mål nedan) med en frågestund med Sebastian Larsson. ”Premier League är den mest sedda ligan i världen, alla kollar. Så när en ung svensk kille får debutera som 17-åring, så blir det förstås stora nyheter där”, förklarar ”Seb”. Asoro har bara spelat nio minuter PL-fotboll, men startat två matcher i ligacupen och är bofast i Moyes i a-lagstrupp efter att ha imponerat under försäsongslägret i Frankrike. ”Han gjorde verkligen intryck då, inte bara på vår tränare, för vi såg en kille som var beredd att arbeta hårt och dessutom hade talangen. Det har varit en fantastisk start på säsongen för honom – nu måste han fortsätta jobba hårt”, påpekar Sebastian Larsson.

ANNONS

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport summerar händelserna i Italiens VM-kvalmatch (1-1 mot Spanien) med ”Dominerade av Spanien, misstag av Buffon – sen reaktionen”. Barzagli och De Rossi får högsta italienska betyg, sju av tio, Buffon lägst, fyra. Iniesta och David Silva får sju i det spanska laget, Diego Costa och Sergio Ramos lägst med fem. Från Serie A finns ”Icardi & Inter: 2021”, med tillägget ”Nytt kontrakt med superklausul”. Anfallaren, som framöver får 4,5 miljoner euro om året plus bonus, kostar framöver 110 miljoner euro att köpa loss från sitt kontrakt. Och klausulen gäller endast utländska klubbar. Andra typer av siffror från en annan Milanoklubb presenteras under rubriken ”Aj då, Milan”. Där står ”Bara 12 767 årskortsinnehavare, så få har det inte varit sedan 81-82, på tio år har minskningen varit 65 procent”.

ANNONS

Corriere dello Sport har rubriken ”Italienska tvillingar”, som tidningen följer upp med ”Spanien tog ledningen, men allt förändrades med Immobile och Belotti”. Från mercaton finns ”Thiago Silva anropar Milan”, med förklaringen ”Brasilianaren är redo att återvända – ’Varför inte? Man ska aldrig säga aldrig”. Men man kan alltid säga alltid om att rubriken är hårdragen.

Tuttosport separerar Italiens upphämtning från dess förbundskapten. ”Stort hjärta från Italien – Ventura nej!”. Tidningen menar att det var ”Tveksamma val av förbundskaptenen: Immobile och Belotti in sent – och det är redan uppförsbacke till VM”. Tuttosport noterar även att utbytte ”Dålig uppträdande av Pellè: förolämpade förbundskaptenen när han byttes ut”. Vidare anar tidningen en möjlig comeback i Juventus. ”Coman i frysen hos Bayern: vill Marotta ha honom igen?”.

 

SPANIEN

3

Marca vill med ”Bubbel och besvikelse” (en helt fri översättning), peka på att mötet i Turin (1-1 mot Italien) var ”En fotbollslektion av Spanien utan belöning” (mer strikt översättning). Dagens Real Madridfärgade rubrik är ”James funderar på att återvända till Real Madrid”. Colombianen har varit skada och ”Han tror inte han kommer att vara redo för spel mot Uruguay”.

ANNONS

AS grämer sig över att ”Italien kom undan oss levande”. Tidningen uppmärksammar även Sergio Ramos uttalande om Buffons miss, som ledde till det spanska målet, kontra att ha själv orsakade en straff. ”Skillnaden mellan Italien och Spanien är att när Buffon, som är en symbol, gör ett misstag så applåderar man. I Spanien buar man. De som häcklar mig kan njuta för stunden, i slutändan kommer jag att tysta dem”. Real Madrid-ämnet på förstasidan i dag är ”Zidane: Vårt problem är psykologiskt”, samt om en utlånad succéspelare (till Alavés): ”Marcos Llorente kommer att spela här snart”.

Sport skildrar bara den stora VM-kvalmatchen med ”Oavgjort och skada för Jordi Alba”. Förstasidan upptas i övrigt till större del av en exklusiv intervju med Rakitic under rubriken ”Vi kan vinna trippeln varje år”.

Mundo Deportivo ser Spaniens resultat i Italien som en ”Ofullbordad hämnd”. Tidningen fortsätter också på gårdagens spår om att Aleix Vidal är på väg bort från Barça. I dag är rubriken ”Aleix har tröttnat och vill bort”, som följs av ”Han har redan sagt det i omklädningsrummet och klubben funderar på Cancelo, Lichsteiner eller Srna”. MD hade i går kväll också en i Sverige uppmärksammad artikel om Alexander Isak, där det påstås att Zlatan Ibrahimovic rekommenderat 17-åringen till PSG och Juventus.

ANNONS

 


FRANKRIKE

4

L’Equipe kommer med uppmaningen ”Inga skämt den här gången” till en bild på skrattande spelare. Anledningen är att fransmän mot Bulgarien inte vill genomlida ”mardrömmen från 1993”, då bulgarerna i slutsekunderna stoppade Frankrike från medverkan i VM året efter. Balotelli är sällan utanför rubrikerna, den här gången är det goda nyheter. Det röda kortet från senaste matchen har som förväntat hävts, och han är fri att spela för Nice mot Lyon i nästa match.

Le Parisien frågar sig på sporten, ”EM-effekten, finns du där?”. Tidningen vänder ut och in på den förväntade publiksiffran på 65 000 i kväll (Stade de France tar 81 300), men kommer varken fram till att den är bra eller särskilt dålig. Liksom L’Equipe har Le Parisien Gameiro i anfallet, men i 4-4-2. L’Equipe skriver 4-2-3-1.

 

ÖVRIGT

5

Bild (Tyskland) har med en rubrik om att ”Bayern kan besegras”, som är ett citat från svensken Branimir Hrgota. 23-åringens Eintracht Frankfurt ställs mot mästarna i nästa ligamatch. Hrgota förlorade sin plats i startelvan och medger att det var tungt. ”Självklart var jag besviken och arg över att jag plötsligt satt på bänken. Men så fungerar fotbollen. Jag vet att när chansen kommer så tar jag den, och tar en plats i startelvan igen”. Hrgota, som i veckan gjorde fem mål i en träningsmatch (seger 15-2), har fått instruktioner om att jobba på sitt defensiva arbete. På annan plats i tidningen finns ”Även Werder vill ha Merte”. Det är Arsenals back Per Mertesacker, som Hannover också visar intresse för.

ANNONS

Luxemburger Vort (Luxemburg) synar kvällens motståndare under rubriken ”Tre kronor utan kungen”, ni-vet-vem. Förbundskapten Luc Hotz kommenterar: ”Det är ett lag som är väl organiserat, atletiskt och med stor fysisk kraft. Och i Forsberg, som spelar i Bundesliga, har de en mycket teknisk lirare till sin disposition. Kortfattat, det är ett lag som är mycket svårt att möta, som v tar oss an med stort mod”. Och Holtz ser möjligheter. ”Defensivt måste vi ha den fysiska storleken att svara dem fysiskt, annars käkar de upp oss, men offensivt är det inte nödvändigtvis likadant, för jag märkte att de hade det lite tufft defensivt mot ett livligt Holland som lät bollen göra jobbet”.

Yle (Finland) har en fly förbannad Lukas Hrdackey, målvakt i Finland, vid mikrofonen efter gårdagens förlust (2-3 mot Island). ”Domaren sket ner sig. Bollen var aldrig i mål. Förhoppningsvis gör Uefa … eller Fifa … eller vem fan som helst något åt det här. Vi kämpar i 90 minuter och sedan förstör tre klåpare till domare allt. Hur kan man döma mål om man inte kan se att bollen är i mål? Jag kan inte förstå att domsluten alltid går emot oss. Det här är ett fullständigt justitiemord”. Vasabladet har fler dåliga nyheter för Hasse Backes gäng: ”Eremenko avstängd av Uefa”. Roman Eremenko fanns överraskande inte med i den finländska truppen. Beskedet är nu att han stängts av 30 dagar. Orsaken är ännu oklar, men hans klubblag CSKA Moskva väntas ge information under dagen.

ANNONS

Frettarbladid (Island) noterar att matchen också fick en smärre diplomatisk incident. Reykjaviks borgmästare Dagur B Eggertsson skriver på sin hemsida att ”Finlands utrikesminister rusade från läktaren utan att säga hej då när tredje målet kom”, och medger att han ropade efter ministern. ”Jag hoppas han inte bryter de diplomatiska förbindelserna nu, finländarna är ett härligt folk – men det här var en ljuvlig seger”.

Algemeen Dagblad (Holland) har bara en uppmaning till Holland inför matchen mot Bulgarien: ”Framåt”.

Publicerad 2016-10-07 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto