Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Milanoderby om Lindelöf”

ENGLAND

englandDaily Telegraph är bara en av flera morgontidningar som låter en stökig cricketmatch mellan England och Bangladesh ta störst utrymme. Men den fotboll som syns här är också dagens snackis: ”Rooneys plats i fara”, med tillägget ”Temporära förbundskaptenen Southgate står inför sitt största beslut i karriären”. England möter Slovakien på tisdag.

The Times kompletterar ämnet med ”Diers återkomst hotar Rooney”, samt en krönika av Henry Winter med rubriken ”Rooney är gårdagens man och det är dags att skicka vidare lagkaptensbindeln till Stones”.

ANNONS

The Sun hänger på med en ordlek på att Southgates uttalande om att ingen går säker. ”I can be Roothless” (”Jag kan vara hänsynslös”). Ex-stjärnan Alan Shearer tycker till i ämnet med ”Att Rooney buas ut av engelska fans visar att det är tid för Man Uniteds hjälte att ge upp landslaget”. Sedan har The Sun dagens snurrigaste Silly Season. ”Exklusivt: Chelsea erbjuder Eden Hazard plus pengar för Bonucci – men Juve vill ha Cesc Fabregas”.

Daily Mirror har inte bara en deppig Rooney på sportettan utan också en deppig Bale efter Wales tappade poäng (1-1 mot Georgien). ”Slarvigt och slött Wales får en tankeställare av 137:e rankade Georgien”.

 

ITALIEN

corriereLa Gazzetta dello Sport pustar ut med ett ”Herregud vad svettigt” efter Italiens vändning (3-2 mot Makedonien). För att understryka motståndets låga kvalitet släpar Gazzettan liksom Daily Mirror fram motståndets Fifa-rankningen i rubrikform, här 146. Tvåmålsskytten Ciro Immoblie är oavsett nöjd ”Nu känner jag mig viktig”, säger han. Det är också Lazioanfallaren som får högst betyg av italienarna, åtta av tio. Lägst får Verratti med 4,5. Från den internationella fotbollen men med inhemska komplikationer, finns ”Miliks drama”. Den oerhört formstarke Polen- och Napolistjärnan väntas bli borta fyra-fem månader på grund av en korsbandsskada. Anfallaren opereras i dag, och Gazzettan ringar in Napolis Gabbiadini som ersättare i Lazio, men spekulerar i att Klose kan ta den rollen.

ANNONS

Corriere dello Sport ser också ett Napoli som plockar in Klose. Men framför allt är det en annan anfallare som uppmärksammas på förstasidan, ”Ciro den Store”, Italiens matchvinnare. Liksom många andra experter på annat håll är krönikören Alessandro Vocalelli ännu inte övertygad om förbundskapten Venturas laguttagning, ”Sätt rätt man på rätt plats”.

Tuttosport breddar uppmärksamheten kring italienska landslagsanfallare till hemmasonen Belotti (Torino), som gjorde första målet: ”Tack till dessa två”. Senast ett Milanoderby om en svensk fick förstasidesrubriker, var när italienska medier gick i spinn kring Zlatan Ibrahimovic i maj. Men nu är det dags igen. Viktor Nilsson Lindelöf syns med bild till överrubriken ”Kamp med Inter: De rödsvarta efter Lindelöf – utmanar Ausilio”, Inters sportchef. AC Milan ryktades även intresserad av svensken i juli.

 

ANNONS

SPANIEN

marcaMarca ser Spaniens tre poäng (2-0 mot Albanien) som ”Ett steg närmare Ryssland”, och VM där om två år. Segern beskrivs sedan som ”värdefull och krånglig”. Marca noterar vidare att Sergio Ramos knäskada i gårdagens match kan hålla honom borta från spel i drygt en månad. Dagens Real Madrid är annars: ”Värna Kroos”, följt av ”Zidane vill skydda honom mer än någonsin efter skadorna på Modric och Casemiro”. Dagens Barcelona: ”Ett halvskadat Barça”, följt av ”Fem startspelare frågetecken inför matchen mot Depor: Messi, Rakitic, Sergi Roberto, Alba och Umtiti”.

AS beskriver VM-kvalmatchen som ”En seger med bitter eftersmak”, en ”besvärlig afton”, som inte var bara själva matchen utan också skadan på Sergio Ramos och Piqués utspel om att han slutar i landslaget efter VM. Rubriken på sistnämnda är ”Piqué trött på kontroverserna kring landslagströjan”. Barça-stjärnan har på sina håll i Spanien blivit utbuad av den spanska publiken, som retat sig på hans Real Madrid-fientliga uttalanden och hans sympati för katalanskt självstyre. I går anklagades Piqué för att ha klippt bort den spanska flaggan från tröjärmarna. Fel, påpekade förbundet efteråt (se tweet ovan), men det hjälper inte. Pique: ”Jag har försökt allt men nu får det räcka, det här om tröjärmarna var droppen som fick bägaren att rinna över. Även om jag bara är 31 år efter VM, så kommer jag att sluta då”.

ANNONS

Sport har självfallet också med Piqués beslut i feta bokstäver, landslagets resultat omnämns bara i förbigående. Men störst rubrik får en gullande intervju med André Gomes. Rubriken är sockersöta ”I detta lag finns magiker”, som följs av ”Det händer alltid något närmast overkligt i matcher eller på träning”.

Mundo Deportivo låter liksom Sport Piqués besked vara lite i skymundan för Barça-gullande dragplåster. Här är det rubrikerna ”Dembélé” och citatrubriken ”En dag spelar jag i Barça”. Förklaringen kommer i ”Det var vad den franske anfallaren sa till (sportchefen) Robert när han nobbade Barcelonas erbjudande”. Så först speltid i Dortmund innan han tar det riktigt stora steget, menar tidningen.

 

FRANKRIKE

lequipeL’Equipe kommer inför Holland-Frankrike med uppmaningen ”Sikta på huvudet”, vilket syftar på att en seger i kväll skulle innebära ett stort steg mot VM. Matchen beskrivs inne i tidningen med ”Den slutliga kampen redan nu”.

ANNONS

Le Parisien menar ungefär att ”Mot Holland måste Frankrike vara på topp”, och inte slappa till som laget stundtals gjorde mot Bulgarien. Tidningen uppmärksammar också att Serge Aurier på nytt är i blåsväder. Den här gången för en ”halshuggningsgest” i målfirande för Elfenbenskusten. Le Parisien påpekar med vad som känns som en suck att PSG-backen ”tydligen är oförbätterlig!”.

 

TYSKLAND

Bild har liksom spanska Mundo Deportivo förhandlingar om Dortmuntalangen Dembélé i strålkastarljusen, men ur ett annat perspektiv. ”Alla vill dra nytta av honom – Strid om Dembélé”. Förvirring råder kring vem hans rådgivare är, och Bild skriver att flera klubbar uppges ha förhandlat med fel rådgivare i somras när de slogs om den dåvarande Rennesspelaren. Utan VM-kvalmatcher på spelschemat summerar Bild det fina läget för Tyskland (två matcher, sex poäng och 6-0 i målskillnad) med ”Jogi, krishanteraren”. För förbundskaptenen har inte haft några problem alls att räta ut frågetecken.

Kicker fokuserar veckans första nummer på ”The Klopp”, och firar ett år (lite drygt) med ”Vad tysken förändrat i Liverpool”. Inne i tidningen kallas Klopp i rubrikform för ”Byggmästaren”.

ANNONS

 

ÖVRIGT

morgonbladMorgunbladid (Island) tycks inte längre överraskad över önationens fortsatta fotbollsframgångar. ”Säker 2-0-seger mot Turkiet, konstaterar tidningen torrt.

De Telegraaf (Holland) lyfter citat från Quincy Promes, premiärmålskytt mot Bulgarien senast, till förstasidan inför dagens match mot vice-Europamästarna. ”Vi är inte sämre än Frankrike”, menar han.

Ekstra Bladet (Danmark) presenterar ”Krösusar och fattiglappar”, en sammanställning över landslagsspelarnas löner. I topp: Simon Kjaer (Fenerbahçe) med 30 miljoner danska kronor om året efter skatt (ca 37 milj kr). I botten: Fredrik Rönnow (Bröndby) med 1,8 milj danska kr brutto om året före skatt (ca 2,2 milj kr).

Publicerad 2016-10-10 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto