Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nedved: ”Zlatan är den bäste jag spelat med”

Headlines Blogg

ENGLAND

cub9ex_waaetqwjDaily Telegraph städar undan nästan all annan idrott på sportettan för ännu en Rooney-dag. ”Jag är inte längre första namnet i startelvan”, är en citatrubrik som paras ihop med ”Rooney petad inför VM-kvalmatch och medger att det är ett stort ögonblick i hans karriär”. England inleder i kväll mötet med Slovenien utan lagkaptenen.

The Times rubriksätter förbundskapten Gareth Southgates beslut med en annan kommentar. ”Petade Rooney: Jag kommer tillbaka”, är 30-åringens avvisande svar på snacket om att avsluta landslagskarriären.

The Guardian välkomnar förändringen med ”Att peta Rooney var inte modigt – det borde sett redan tidigare”, signerat krönikören Daniel Taylor.

Annons

The Sun har liksom systertidningen The Times Rooney-vinkeln om att ”Jag fajtas vidare”. Bland övriga fotbollsrubriker finns ”Exklusivt: Man City planerar häpnadsväckande värvning av Celtics 13-åriga supertalang Karamoko Dembele”, som nyligen under stor uppmärksamhet debuterade för den skotska klubbens U20-lag. En City-källa bekräftar intresse för Dembele, och som exempel på den goda relationen mellan klubbarna använder The Sun använder flera utlåningar, bland dem John Guidetti.

Daily Mail skriver bland annat om att ”Chelsea och Watford tillhör bottenskiktet i att lansera engelska talanger”. Det baseras på resultat av CIES som presenterades i går, se listning i tweet under Spanien nedan. I Watford har inhemska spelare bara fått nio procent av spelminuterna hittills den här säsongen, i Chelseas fall 16 procent. I topp i England är Bournemouth med 81 procent.

Annons

Daily Mirror summerar Rooneys situation med ett enda ord, ”Utstött”, och understryker i texten att anfallaren även petats i Man United. Några andra rubriker finns inte på sportettan i dag. Men bland övriga fotbollsrubriker märks ”Milan planerar värvning av Batshuayi, som fortsatt står i Diego Costas skugga” – och så lite Rooney till: ”Coleen Rooney slår tillbaka på Twitter mot Wayne Rooney-hatarna” (nedan).

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport skildrar stridsyxor som plockas upp mellan två profiler: ”Maradona mot Icardi”. På det följer citatrubrikerna ”Diego: Jag är i Rom för barnens skull, jag snackar inte om förrädare” och ”Mauro: Nuförtiden gör han bara bort sig, han är inte en förebild för någon”. Bakgrunden till Maradonas utspel är den infekterade affären då Wanda Nara lämnade Maxi Lopez för Mauro Icardi. Båda spelarna är liksom Maradona argentinare. Från mercaton finns ”Ultimatum från Juve till Zenit: Sex miljoner euro för Witzel i januari eller behåll honom”.

Annons

Corriere dello Sport lockar med ”Juves hemligheter”, följt av ”Här är de 50 spelare man kontrollerar i Europa”, det vill säga utlånade spelare. Milan får en hyfsat stor rubrik. ”Uppdrag för sportchefen: Blitz i London – Fabregas i sökljuset”, skriver CdS, och lägger till: ”Spanjoren har tröttnat på Chelsea, redo att säga ja till Montella”.

Tuttosport domineras av ”Det bästa Juve”, samt överrubriken ”Kean och Bentancur: Framtiden är redan här”. Turinklubben ska erbjuda nytt kontrakt till 16-åriga stortalangen Moise Kean, medan 19-åriga mittfältaren Rodrigo Bentancur (Boca Juniors) väntas bli värvad i januarifönstret.

Tuttosmercatoweb kikade på Sveriges match och ringade som ”Matchens toppar” in två spelare: Emil Krafth och Ola Toivonen. Bland tre ”Matchens floppar” finns en svensk, Marcus Berg, ”den ende svensk som inte var i samklang med de andra”.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca hänger sig kvar vid bilden på Sergio Ramos som ligger och vrider sig i smärtor på gräset. ”Ännu en skada för Zidane”, suckar tidningen tungt genom de stora bokstäverna, och lägger till att ”Ramos gör Modric och Casemiro sällskap på skadelistan” samt att ”målet är spel i El Clásico 3 december”.

AS summerar situationen den senaste skadan i Real Madrid med feta rubriken ”Sergio Ramos, sex veckor”. Förutom Modric och Casemiro, lägger AS också till Coentrão och Marcelo från sjukstugan, men ringar in tidigare comebackdatum för Sergio Ramos än Marca: derbyt mot Atlético den 19 november.

Sport påpekar under ”Hatten av för Piqué” att många gett honom sitt stöd ”efter den tsunami som utlöstes sedan tröjärmarna klippts av”. Under vinjetten ”Konfidentiellt” skriver tidningen också att ”Hans plötsliga tillkännagivande tog även de närmaste med överraskning”. I artikeln förklarar Sport att det inte var själva beslutet att Piqué lägger av i landslaget efter VM som överraskade så mycket, men att han tillkännagav det offentligt. Barcelona har liksom Real Madrid en hyfsat lång skadelista som också fått förstärkning. ”Sergio Roberto missar matchen mot Depor”. Barça hoppas ha honom tillbaka mot Man City.

Annons

Onda Cero hade besök av Real Madrids Casemiro i studion. Resultatet har fått citatrubriken ”Neymar har fortfarande många år kvar innan han är på Cristianos nivå”, och Casemiro påpekar också att han ”inte har några som helst tvivel om att Cristiano Ronaldo får Ballon d’Or i år”. På frågan om han var tvungen att välja den mest tekniske spelaren i Real Madrid, svarar han ”Marcelo”.


FRANKRIKE

lequipeL’Equipe slår belåtet fast att ”Det här är Pogba” efter Frankrikes seger (1-0 mot Holland), och följer upp med att mittfältaren ”äntligen var på sin högsta nivå”. Tillsammans med Koscielny får han också högst betyg, åtta av tio. Själv säger Pogba, ”Jag är bara 24 år, jag lär mig fortfarande”. Alla Frankrikebaserade journalister är dock ännu inte övertygade om Man Unitedspelaren – se tweet nedan. Under rubriken ”Toivonen visade vägen” behandlas gruppkonkurrenten Sveriges match. ”Den 11 november. Frankrike-Sverige blir toppmötet i grupp A, mellan två lag som båda slagit Bulgarien med tre mål”, inleds texten, och avslutas med ”Efter det oavgjorda resultatet mot Holland, har det blivit full pott för Toivonens lag mot Luxemburg och Bulgarien, och i går visade man att man blir att räkna med”. Toivonens lag…

Annons

Le Parisien har på sporten rubriken ”Pogba, han är kanon”, som syftar på långskottet som gav segermålet. Pogba får som enda fransk spelare åtta i betyg, men tidningen applåderar också mittbackarna Koscielny (7,5) och Varane (sju).

France Football synar PSG:s nya tränare under rubriken ”Emery, är han för mycket?”. Inne i tidningen beskrivs han som ”Oerhört envis, ända-in-i-kaklet-karaktär, en provokatör och charmör” (okej, ”ända-in-i-kaklet” var mer andemening än direktöversättning). Laurent De Palmas, en spelare som haft honom som tränare, fortsätter: ”Han bryr sig inte det minsta om det är Zlatan, Ben Arfa eller ungdomsspelare, för honom är det sak samma”. Nog tur att Zlatan inte blev kvar. Tidningen har också en intervju med Chelseaspelaren Willian, som säger ha för avsikt att fullfölja kontraktet till 2020 – och gärna längre än så. ”Varför inte förlänga om jag blir erbjuden det? Det vore en ära att avsluta karriären i en klubb som Chelsea”. På frågan vad som gör tränare Conte speciell, svarar Willian: ”Kanske hans krav. Han låter inget passera. Slöar man en minut är han på en direkt. Han är lika noggrann med taktiken, detaljerna”.

Annons

 

ÖVRIGT

Topsport (Bulgarien) skriver om en ”ny skam” för det bulgariska landslaget efter förlusten i Stockholm (0-3 mot Sverige), och konstaterar att ”den svarta sviten” mot Sverige fortsätter.

ovrigtAlgemeen Dagblad (Holland) medger att ”Holland kom till korta” (0-1 mot Frankrike), och att förlusten innebär att ”Hollands väg till VM i Ryssland blev längre”.

iDnes (Tjeckien) kör en fråga-svar med landets legendariske spelare Pavel Nedved, som vann Ballon d’Or 2003, och på frågan ”Bästa medspelare?”, svarar Juve-profilen och numera vicepresident i Turinklubben (enligt italienska översättningar): ”Det har varit många. Jag vill inte förolämpa någon men om jag ska välja en är det Zlatan Ibrahimovic. En anfallare som rev sönder försvar; kraftfull, lång och med en fantastisk teknik. När han kom till Juve träffade han inte mål så mycket. Det vi ser i dag beror mycket på att Capello lät honom träna en halvtimme extra på skott efter träningarna. Han utvecklades mycket, började göra många mål, även på träning”. På frågan ”Ouppfylld dröm?” svarar Nedved: ”Att jag aldrig spelade för Manchester United. Det hade jag önskat”.

Annons

Bild (Tyskland) grusar Oliver Kahns förhoppningar om att senare i dag avslöja sitt nästa jobb, som han kittlat med på sociala medier. Enligt Bild blir den nämligen forne Bayernmålvakten klubbens varumärkeschef i Asien.

VG (Norge) uppmärksammar förväntade hål på Ullevåls läktare, ännu större än på Friends Arena i går. Men så är motståndet i dag också San Marino och det norska landslaget under isen. ”Två av tre stolar tomma på Ullevål: Vi kan inte ge bort biljetter”, lyder rubriken. Blott 10 000 biljetter är sålda, Ullevål tar 28 000. VG blickar mot det svenska greppet att ge bort 1 000 biljetter, ett initiativ som inte är aktuellt i grannlandet. ”Priserna är så låga oavsett, att det inte är det som det handlar om. Det handlar om att få folk till arenan som vill vara där”, säger Erik Loe, chef för marknadsavdelningen på norska fotbollsförbundet (NFF), och påpekar också: ”Vi fick ju inte direkt något till skänks genom matchen mot Azerbajdzjan”. Priserna är från 200 norska kronor (ung motsvarande i svenska kr) och uppåt för vuxna, 100 kr och uppåt för barn. På annat håll skriver tidningen om ”Svensk storseger” mot Bulgarien, och konstaterat att ”Sveriges landslag har fått en fin start på ’livet efter Zlatan’”.

Annons

La Dernière Heure (Belgien) sammanfattar landslagets triumf (6-0 mot Gibraltar) med ”Ett kort och två rekord”. Rekorden var ”största bortaseger sedan 1986”, vilket väl knappast kan ses som något rekord, men det kan däremot ”snabbast målet i VM-historien”. Benteke tog bara 8,1 sekunder på sig att ge belgarna ledningen.

Publicerad 2016-10-11 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto