Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”54 minuter elände, 23 minuter förödmjukelse, 13 minuter lättnad”

Headlines Blogg

cuhhpsawgaevcwoENGLAND

Daily Telegraph använder som flera andra tidningar i dag ordleken ”Hart stopper” för att beskriva vem som låg bakom Englands poäng i går kväll (0-0 mot Slovenien). ”Hjältemålvakten gjorde fyra häpnadsväckande räddningar när blekt England haltade fram till oavgjort”. Det är förstås också Joe Hart som får högst betyg av de engelska spelarna, åtta av tio. Theo Walcott får bara fyra.

The Sun hittar en parallell till Gordon Banks klassiska räddningar i en av Harts parader och vitsar därför till det med ”Hand of Gord”. Tidningen beskriver det också som att nya förbundskapten Gareth Southgate ”sticker kniven i Sam Allardyce”, då han sa att han ärvt ”en röra” till lag.

Annons

The Times kommenterar VM-kvalmatchen med krassa ”Så var det med den nya gryningen”. Tidningen lägger till att resultat ”lämnar Southgates förhoppningar hängandes på en skör tråd”. Det vill säga förhoppningar om att få fortsätta som förbundskapten på heltid.

Manchester Evening News bjuder på ”Exklusivt: United avslöjar ställningstagande kring Mata och Herrera”. Tillsammans med Luke Shaw, Daley Blind och Marouane Fellaini har de alla kontrakt som går ut inom 18 månader. Men United har ingen brådska att förlänga då samtliga kontrakt har ett års option inskrivet, uppger MEN.

Sky News kom under gårdagskvällen med ”Polisen fruktade att engelska fans skulle dö vid ’Slaget i Marseille’ under EM”. Bland uppgifter som engelsk polis nu skildrar finns detaljer som att en engelsman fick hälsenan avskuren av ryska huliganer för att inte kunna fly sedan han misshandlats.

Annons

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport drämmer till med ”Maldinis örfil” till de nya ägarna i Milan. Det fortsätter med ”Kaptenen: Jag säger nej eftersom det inte är ett vinnande projekt” och ”Kineserna: Vi beklagar. Du kommer att upptäcka att så inte är fallet”. Sedan tar två av tidningens krönikörer ställningen, en för och en emot Maldinis beslut att nobba. En annan rubrik som sticker ut är ”Kondogbia värde som Pogba”. Den åsikten (som vid närmare granskning syftar på spelarens potential snarare än nivå i dag) förmedlas av Frank De Boer i en dubbelintervju med Intertränare och hans tvilling Ronald. På det följer, ”Ronald: Min bror kommer att lyckas vinna scudetton” och ”Frank: En ny stor era för Inter kan stå för dörren”.

Corriere dello Sport ställer under vinjetten ”Granskning” frågan ”Vem har snott alla italienska backar?”. Till det finns ”Vi har alltid tidigare haft ett överflöd av talang i försvaret. Roma-Napoli kommer bara att ha utländska spelare i försvaret”. CdS påpekar att ”Allt fler Serie A-lag köper utländskt. Det vinnande undantaget är Juventus”. Och för att stärka bilden av att de andra Serie A-lagen är på fel väg, har tidningen två röster. ”Ranieri: Våra backar är de mest pålitliga” och ”Puyol: Made in Italy är fortfarande en stark stämpel”.

Annons

Tuttosport har delat in förstasidan i tre fält, med överrubrikerna ”Fallet”, ”Exklusivt” och ”Intervjun”. Det första är ”Maldini: Örfilen till Milan”, det andra är ”Filadelfia – se så vacker!”, om Torinos nya arena, och slutligen ”Di Natale: Higuaín? 210 mål…”, som syftar på att han tror att argentinaren kan slå hans Serie A-skörd på 209 mål.

 

cuhub1gxeaa36giSPANIEN

Marca täcker förstasidan med nya Santiago Bernabéu som tilldelas beskrivningen ”Kronjuvelen” i feta bokstäver. Tidningen skriver vidare att ”Real Madrid investerar 400 miljoner euro för att göra Bernabéu till en arkitektonisk ikon”. Xavi lägger också sin röst i debatten kring att Piqué offentliggjort att han efter ”tröjbråket” lämnar landslaget efter VM: ”Jag förstår att han tröttnat”.

AS har i jämförelse med Marca oftast usel layout på förstasidorna. Det blir inte tydligare än i dag. Medan Marca kittlar sinnena med skissen på nya Bernabéu nattetid över hela förstasidan, så väljer AS en bild från ett sterilt konferensrum med två gamlingar (Real Madrids ordförande och Madrids borgmästare) där sistnämnda håller upp en nattbilden på arenan som knappt går att urskilja. Och medan Marca bjöd på fylliga rubriken ”Kronjuvelen”, komplett med Real Madrid-krona, så har AS knastertorra ”Bernabéu täcks” (alltså rörligt tak på arenan).

Annons

Sport upplyser om att ”Messi är tillbaka”. Argentinaren fanns med på Barças träning, är redo att göra ett inhopp i matchen mot Deportivo, för att sedan vara helt spelklar till CL-matchen mot Man City nästa. Med andra ord helt enligt planerna. Noterbart är det medföljer en poster på FC Barcelona. Men inte bara herrlaget som brukligt är. Inte heller med rekordmycket personal som var fallet nyligen med Barça. Den här gången är det med herr- och damlaget tillsammans, under rubriken ”Tillsammans är vi starka”. Lovvärt initiativ. Ett initiativ av helt annat slag står herrlagets tränare för. ”Konfidentiellt: Luis Enrique har inlett en ’häxjakt’”. Det läcker information till pressen från den inre kretsen och Barças tränare känner sig förrådd, skriver Sport.

Cope har intervjuat Barças nya anfallare Paco Alcácer, som kommenterar rivalerna med ”Atlético har varit bättre på sistone (än Real Madrid) och är svårare att slå på grund av sitt spel”. El Clásico-temperaturen skruvas upp ett litet snäpp (match den 3 december).

Annons

Cadena Ser upprepar att ”Alex Vidal är på väg bort från Camp Nou”. Hans situation i Barça har inte förändrats, det är bänken som gäller, och klubben är beredd att släppa honom för 12 miljoner euro i januarifönstret.

 

FRANKRIKEune_12102016_v65

L’Equipe synar med ”100 dagar utan nät” den omtumlande tiden med Emery som ny tränare i PSG. Spanjoren har fått sin släng av sleven efter en ganska trög start, och L’Equipe jämför även med Laurent Blanc och menar att den förre tränaren efter en knackig inledning hittade ”rätt formel” efter två månader. I en annan artikel i ämnet säger en tidigare PSG-tränare, Ricardo, filosofiskt att ”I PSG varar smekmånaden i tre dagar”. Tidningen uppmärksammar också att det franska U21-landslaget missade EM, trots seger i går (3-0 mot Nordirland), och att det därmed är sjätte gången i rad som Frankrike missar mästerskapet. Vad det gäller a-landslaget finns rubriken ”Jo visst, Frankrike har fortfarande en motståndare”, det vill säga Sverige, men artikelförfattaren, L’Equipe-profilen Vincent Duluc, menar att ”när det kommer till kritan, så har Frankrike ingen riktig utamanare i sin storlek i gruppen, om landslaget bara bestämmer sig för det” och pekar på den strålande första halvleken i Amsterdam. Duluc avslutar med orden ”Om det fortfarande finns utmanare så visade den senaste veckan att gapet ökar”.

Annons

Le Parisien har PSG-uppgiften ”Pastore borta till 2017?”. Enligt tidningen behandlas mittfältaren för närvarande i Madrid för återkommande vadproblem. Minst fem veckor blir den 27-årige argentinaren borta enligt uppgifter från PSG, men frånvaron kan alltså bli längre.

 

cugh_mrw8aakyb7TYSKLAND

Bild ägnar en stor del av nyhetsettan åt ”120 miljoner euro-kontrakt för Toni Kroos”. Den tyska landslagsmittfältaren diskussioner med Real Madrid är nästan är i hamn, och att 26-åringen är beredd att förlänga. Kontraktet är till 2022 och värt 20 miljoner euro brutto om året, uppger Bild, och lägger till att Kroos därmed blir den bäst betalda tyska fotbollsspelaren. Den tyska landslagssegern (2-0 mot Nordiland) firas med bild på en glad förbundskapten och rubriken ”Jogi Löw har VM-leende”. Tyskland har nu tre raka segrar och 8-0 i målskillnad. ”Müller glänste även utan mål”, är rubriken till artikeln om spelarbetyg. Liksom Neuer, Hummels, Khedira och Draxler, får Müller två i betyg, på en skala där ett är högsta.

Annons

SportBild bjuder i veckans nummer på ”Reus-mappen”, som följs av ”Fem månader skadad!”, ”Comeback uppskjuten två gånger!” samt tillägget ”Sport Bild synar hela bakgrunden”. En intervju med Franck Ribéry bär citatrubriken ”Jag kommer tillbaka starkare än någonsin”. En mindre rubrik är om förbundskaptenen, ”Löw: Avtal till 2017”.

 

ÖVRIGTverdensgang-20161012_000_00_00_001

Ekstra Bladet (Danmark) hittar först bara ett ord för att beskriva tisdagens förlust (0-1 mot Montenegro), ”Pinsamt”. Sedan lägger tidningen till några rader från en krönika. ”Just nu är Danmark inte ett lag som har något att göra i Ryssland om två år. Korken kan skruvas på den ryska vodkan igen”.

VG (Norge) i grannlandet är inte mycket lyckligare, trots seger (4-1 mot San Marino). Matchen summeras på tidningens förstasida strålande med ”54 minuter elände, 23 minuter förödmjukelse, 13 minuter lättnad” (och i klippet ovan). Selnaes, Aleesami, Diomande och Svensson får högst betyg, blygsamma fem av tio. Lägst får MFF:s Berget, två. Från San Marino-håll var man desto gladare trots förlust (se nedan).

Annons

De Telegraaf (Holland) använder den där bilden på Depay som med kärleksfull blick tittar på Pogba i samband med Holland-Frankrike i måndags, och har stora rubriken ”Tack för lektionen”. Två uppslag använder sedan De Telegraaf för att fortsätta analysen av nederlaget.

https://twitter.com/soccersanmarino/status/785936943603298304

Publicerad 2016-10-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto