POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Piqué: ”Jag vill bli Barças president”

curz0cyxgai3g5_ENGLAND

The Times ger ”Chelseas tröjdeal för 900 miljoner pund” fetast rubrik. Det stora avtalet med Nike har varit känt ett tag men blev officiellt först i går. Avtalet gäller i 15 år, vilket ger 60 miljoner pund om året. Bara Man United har mer per år, 75 miljoner pund, men det gäller endast tio år, varför tidningen skriver att Londonklubbens är det största i brittisk fotbollshistoria. The Times har också plockat upp ett par Eden Hazard-citat. Var de kommer ifrån upplyser tidningen i linje med obegriplig engelsk journalistiktradition inte om, men rimligen belgiska medier. Chelseastjärnan tycks inte helt nöjd med sin roll i klubblaget. ”Jag gillar att spela som nummer 10. Jag känner att jag har mer offensiv frihet då. Belgien har ytterbackar som löper mycket och skapar ytor för landslaget, vilket är bra och jag uppskattar att spela där. Jag vet inte om jag kan spela där för Chelsea, det får ni fråga tränaren om. Jag spelar till vänster, och gör så gott jag kan. Men jag gillar att spela som nummer 10. I Chelsea spelar vi inte så ofta med det systemet”.

The Sun har Chelseas deal i skinande guldsiffror, men lägger också till skinande guldsiffror för Bale, 450 miljoner pund, och Cristiano Ronaldo, 215 miljoner pund. Det är gårdagens spanska uppgifter om walesarens utköpsklausul och portugisens nya kontrakt. Tidningen drar annars stort”Exklusivt: Zlatans söner gör Wayne Rooneys sällskap i Manchester United akademi”. Maximilian, tio år, och Vincent, åtta, gör därmed sin pappa sällskap i klubbytet från Paris SG till United.

Daily Mirror har en splittrad förstasida. Där finns gamle Birminghamtränaren Steve Bruce som nu är i Aston Villa till rubriken ”Villafansen kallade mig potatishuvud” och tillägget ”…men gamle fienden Bruce lovar att leda dem bort från problemen”. Där finns Evertontränaren Koeman, som är arg för att tidigare skadade James McCarty fick för mycket speltid för Irland, ”Du dödar min spelare”, hälsar han förbundskapten Martin O’Neill. Och så finns där ”Exklusivt: Kapten Rooney på bänken även mot Auld Enemy”, det vill säga mot Skottland i VM-kvalmatchen i november.

The Guardian ställer under rubriken ”The Special Ones” frågan ”Har Klopp gjort Mourinho till gårdagens man?”. I artikeln, inför måndagens rivalmöte Liverpool-Man United, beskriver Jonathan Wilson Mourinho-mot-Klopp som att ”den ene tränarens tillvägagångssätt verkar statiskt medan den andres låter som nymodighetens röst”.

BBC Radio Leeds har intervjuat Leeds vd Bill Mansford om bland annat Leedsfans som trots köpoptionen är angelägna om att klubben knyter till sig Pontus Jansson nu, nu, nu. ”Transferfönstret är stängt, så det finns inget vi kan göra”, påpekar Mansford, ”Att Pontus anslöt till oss var en väldigt bra värvning. Jag hade bisarrt nog sett honom i en försäsongsmatch med Torino strax efter det att han skrev på för klubben 2014. Han är stor som ett hus, och vem som helst som har den storleken och som kan göra en Cruyff-vändning som han gjorde i slutminuterna vid Barnsleyfansen…ja, han är spännande! Han har skapat ett band till fansen, han säger saker som de är, han bär hjärtat på utsidan, attityden är vi-kanske-inte-vinner-varje-match-men-vi-ska-ta-mig-tusan-försöka, och jag tror alla, särskilt folket i Yorkshire, gillar det. Vi förstår att fansen verkligen vill ha honom”.

Läs även Peter Hyllmans blogg,”PL:s popularitet ritar om den engelska fotbollsgeografin”.

 

ITALIENcurkv87wgaat0kc

La Gazzetta dello Sport lanserar tillsammans med Marca en ny utmärkelse och under rubriken ”Jag är nummer 1” står Cristiano Ronaldo med sitt pris. ”Jag berättar allt om Higuaín, Totti, Joao Mario…” kan låta spännande, men omdömet om Totti strax nedanför lägger nivån. ”Han fortsätter att vara en stor spelare och visar unga att åldern inte spelar någon roll. Han kan spela två-tre år till”. Fint och lite slätstruket.

Corriere dello Sport bjuder på en intervju där ”Allegri säger allt”. Nåja. Citaten som ska fånga uppmärksamheten är ”Transferfönstret är för långt, det borde sluta 15 juli, en andra del i november”, ”Juve vill vinna scudetton, Supercupen och Coppa Italia. Champions League är svårt för tillfället” samt ”Ett geni? Jag svarar Iniesta”. Tidningen väljer att göra en stor rubrik på ett troligen planterat vadslagningsbyrårykte. Under ”Conte chock” kan man läsa att ett par vadslagningsbyråer stoppat spel på att Contes skulle sluta, ”en hypotes som Chelsea avfärdar, men misstanken kvarstår”. Att han en dag gör det? Förvisso.

Tuttosport kommer med uppmaningen ”Le, Mandzukic, du spelar”. Med både Dybala och Higuaín tillbaka från lång Sydamerikaresa med argentinska landslaget väntas kroaten ta plats i startelvan mot Udinese.

 

portada-sport-este-viernes-1476395501719SPANIEN

Marca har som Gazzettan Cristiano Ronaldo i ensamt majestät på förstasidan, sedan han tilldelats tidningarnas nya utmärkelse. Citaten här har annat fokus, men lär inte heller höja på några ögonbryn. ”Jag vill ha ännu en fin säsong”, ”Jag vill avsluta min karriär i Real Madrid för det är klubben i mitt hjärta” och ”Förhoppningsvis blir vi de första som vinner Champions League två gånger i rad”. Som synes i klippet ovan fanns Real Madrids president Pérez och tränare Zidane på plats vid prisutdelningen.

AS bjuder på dagens mest märkliga förstasida. En skitig väg. Till den finns rubriken ”Di Stefano förtjänar bättre”, samt mer förklarande överrubriken ”Kommunen tilldelar hans minne en andra väg till Hortaleza”.

Sport tillägnar Piqué hela förstasidan under citatrubriken ”Jag vill bli Barças president”. Backen underströk sin ambition i en katalanska TV3:s program ”Fora de Serie” i går. ”Det är steget jag vill ta när jag slutar”, sa han, och avfärdade samtidigt ett vanligare steg. ”Jag ser mig inte som tränare, jag tror inte jag skulle uppskatta det särskilt mycket”.

Faro de Vigo konstaterar gårdagens besked att ”Guidetti är borta med en stukad fot”. Men tidningen tror inte svensken bara missar matchen mot Villarreal, utan sätter frågetecken även för Europa League-matchen mot Ajax. Han förväntas i så fall spelklar först till derbyt mot Deportivo den 23 oktober.

Cadena Cope har reaktioner på Ribérys uttalande i Sport Bild, om att hans landsman Griezmann inte kan räknas som en världsklasspelare efter ”en bra säsong”. Atléticos president Cerezo säger syrligt ”Ribéry är lite gammal så man får ha överseende med det han säger”. Griezmann själv tog Ribérys uttalande med ro. ”Jag jobbar på. Som han säger så får vi se vad det hela en dag slutar, men jag vet att jag är på rätt väg”, sa Griezmann enligt Eurosport, ”Alla har en åsikt. I till exempel min pappas ögon är jag bäst i världen, likadant för Atléticofans”.

 

FRANKRIKEune_14102016_v65

L’Equipe kittlar med ”Elddopet” (ungefär). Det är så tidningen ser på Nice match mot Lyon i kväll. ”En seger och man är tio poäng före Lyon och bekräftar sin status”, påpekar L’Equipe. Även högtflygande Toulouse menar L’Equipe ställs inför ett tufft test mot Monaco, inte bara på grund av motståndet utan lyfter också fram att laget får klara sig utan Ola Toivonen (avstängd). Det är första matchen som svensken missar. Länge sedan anfallaren kändes som en viktig kugge i framgångsrikt lag.

Le Parisien har redan på förstasidan ”Jesés svåra situation”. Anfallaren har fått lite speltid, är skadad men har också svårt att känna sig hemma i sin nya miljö. ”Han talar knappt ett ord franska”, skriver Le Parisien, och uppger att han saknar sina polare hemifrån. 

 

adÖVRIGT

O Jogo (Portugal) lanserar vad som i den väldiga ryktesfloran kring Victor Nilsson Lindelöf ändå får sägas vara den underligaste uppgiften hittills: Aston Villa är ute efter honom. Uppgifterna vidareförmedlas av Tuttomercatoweb (länken). Man kan se VNL framför sig feunderande på nästa steg: ”Får se här nu…Bayern, Chelsea, PSG, Inter…eller kvar i Benfica, spela Champions League…äh, inget slår att bo i Birmingham och spela Championship med en klubb på dekis”.

Algemeen Dagblad (Holland) blickar fram emot Man City-Everton som ”Cruyf-zonen”. Det förklaras av att Guardiola ställs mot Koeman, både med den holländska legendaren som läromästare i Barcelona. Tidningen har även fått bekräftelse från Feyenoord om samtal kring en ny nordeuropeisk liga. ”Vi sitter vid bordet. Det säger ingenting om möjligheter att vi kommer att delta. Men vi vill veta vad som händer och se om det kan vara något för Feyenoord”, säger en talesman. Kuriosa: Medan skepsis i Sverige tycks totalt, möjligen med klubbledningen i MFF som undantag, så finns andra perspektiv i Holland. På frågan ”Skulle ett holländskt deltagande sätta stopp för ytterligare förfall för holländsk fotboll?” svarar 65 procent ”ja”.

Läs även Adam Nilssons blogg, ”FC Köln är ett utmärkt exempel på hur en välskött förening ska fungera”

Publicerad 2016-10-14 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto