Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Experten: ”Startelvan 7-4 till Liverpool - ingen plats för Zlatan”

Headlines Blogg

cu64njbxgaaldhsENGLAND

The Sun menar att ”Mourinho ställs till svars” av förbundet efter kommentarer om domaren i kvällens rivalmöte Liverpool-Man United. Unitedtränaren har ifrågasatt hur Anthony Taylor kommer att klara trycket, sedan bland annat Liverpoolfans högljutt kritiserat valet då Taylor bor nära Manchester. I en annan artikel inför kvällens match tar tidningen upp söndagens Téléfoot-intervju med Pogba, som bland annat sa att ”Zlatan är lite som en storebror. Han har en vinnarmentalitet och han driver på sina spelare hela vägen så de ska nå toppen”.

The Times har också Mourinho i fokus, men ur annat perspektiv. ”Klopps beteende hånat av Mourinho” är dagens största rubrik. Det läser tidningen på tabloidvis in i att Mourinho sa att ”Jag står vid sidlinjen och försöker coacha” och att han sedan med flaxande armar la till ”Jag står inte vid sidlinjen och gör så här…”. The Times har också intervjuat Barçastjärnan Rakitic som bland annat påpekar att ”Neymar är på rätt väg att bli nästa nummer ett. Han är definitivt den nye Messi i mina ögon”.

Annons

Daily Telegraph lyckas klämma in en bild på Mourinho på sportettan men rubriken tillhör en Liverpoolspelare, ”Henderson: United orkar inte med oss”. Lagkaptenen säger till tidningen att ”Vi är beredda på vad de än utsätter oss för. Vi kommer att spela som vi gjort. Om vi gör det så spelar det ingen roll vad andra lag gör. De orkar inte med oss”. Experten och tidigare Arsenalprofilen Alan Smith har också tagit ut bästa elva av de båda lagen. I den finns sju Liverpoolspelare. Från United tar sig finns  bara De Gea, Bailly, Smalling och Pogba. Nej, ingen Zlatan. Petad av Firmino (se hela laget i tweet nedan).

Daily Mirror ordvitsar fram ”Pain Rooney”, då tidningen påpekar att ”José medger att nedgången smärtar lagkaptenen, men han tänker ändå inte låta honom starta på Anfield”. Stan Collymore berömmer på annan plats Klopp men pekar också på den bistra verkligheten. ”Topp fyra och CL-fotboll är absolut minimum för Englands mest framgångsrika lag i Europaspelet. Om han kommer femma med laget så bryr jag mig inte vad någon Liverpoolsupporter säger om leendet eller tempot, han är där för att ta dem till toppen av engelsk fotboll”.

Annons

 

ITALIENcu7bviww8aagr2s

La Gazzetta dello Sport skildrar himmel och helvete i Milano. ”Paradiset Milan”, kommer efter ”Seger mot Chievo: upp på andra plats”. Kontrasten är det svartblå lägret. ”Inters inferno” kompletteras av lågor och texten ”från fallet Icardi till knocken hemma mot Cagliari”, (1-2). Icardi-kaoset skildras med ”Lagkapten, som ifrågasatt av ultras (även utanför sitt hem) efter sin biografi, missar en straff. Klubben vill ta bindeln ifrån honom: beslut i dag”. Helander gjorde Bolognas mål (1-1 mot Lazio) och får hyfsat fina 6,5 i betyg, med orden ”Mot Lazio förvandlades han till hänsynslös målskytt, bra även bakåt”.

Annons

Corriere dello Sport letar redan tillflyktsorter med ”Och om Icardi ger sig av till Napoli?”. Den syditalienska klubben var ute efter honom redan i somras. CdS påpekar också: ”De Boer riskerar redan att ha nått slutet”.

Tuttosport tillägnar som Turintidning ändå förstasidan år kaoset i Inter. Det säger en del om uppmärksamheten. Tidningen kommer redan till slutsatsen att ”kinesernas ankomst och investeringar på transfermarknaden har inte löst situationen med Inter”.

 

cu7n2fzwyaawtt5SPANIEN

Marca låter för en gång skull fotbollen hamna i skuggan av annan sport på förstasidan (roadracing), men några Madridrubriker finns det alltid utrymme för. ”Kroos – lysande av lycka” blir den smöriga rubriken när Marca dröjer sig kvar vid förra veckans nya kontrakt och lördagens seger för Real Madrid. Även med ”Carrasco glänser som målskytt” är det lördagsgodis tidningen smaskar vidare på, i det här fallet med Atléticos sötma.

Annons

AS har hurtfriska ”Isco ger inte upp!”. Mittfältaren, som annars nött bänken mycket, ”sprang mer än någon annan mot Betis (11,5 km)”. AS menar därför att ”Zidane har ett uttagningsdilemma med James återkomst”.

Sport har siktet inställt på CL-mötet med Manchester City och menar att Barça kan ställa upp med bästa lag. Startelvan är klar, med Sergio Roberto och Alba tillbaka. ”Enda frågetecken är Umtiti i stället för Mascherano”, bredvid i Piqué. På tal om Barça och City, Guardiola satte en engelsk journalist på plats om det högre tempot i Premier League: ”Jag hör ofta om intensiteten i Premier League men ingen av er har jobbat i La Liga eller Bundesliga för att kunna känna till intensiteten där”. (se klipp nedan)

Super Deporte jublar med Valencia (2-1 mot Sporting). Överrubriken ”Som Luis Aragonés brukade säga, i fotboll räknas bara en sak…” och så i fet rubrik ”Vinna, vinna, vinna”.

Annons

 

FRANKRIKEune_17102016_v65

L’Equipe pekar på att ”OM går till verket”, eftersom Frank McCourts övertagande nu påbörjas, och med den en rad förändringar. Louis-Dreyfus-eran avslutades i går med en seger (1-0 mot Metz). Av större svenskintresse: Landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson (Guingamp) är för första gången med i veckans lag i tidningen.

Le Parisien noterar att ”Lucas är Emerys gullegris”, att brasilianaren är den spelare som PSG-tränaren använt mest och den stora vinnaren i inledningen av säsongen.

 

19454_pi9l7gppquilwgbqu6cmerkk1mtzTYSKLAND

Bild skriver på nyhetsettan om ”Krisen i Bayern – Nu griper Ancelotti in”. Det finns en bild på hur italienaren går handgripligen tillväga med Renato Sanchez under träning, men det är bara för att illustrera. Vad tidningen menar är att Bayertränaren ”kommer att revolutionera startelvan”. Bild konstaterar också att ”Leipzig är nu Bayern-jägare”, efter ny seger i går (1-0 mot Wolfsburg), målet inskickat av Emil Forsberg.

Annons

Leipziger Volkszeitung uppmärksammar Forsberg genom tränaren Hasenhüttl. Svensken hade missat en straff i första halvlek. Hasenhüttl sa i halvtid till Forsberg att han inte behövde känna pressen att han själv måste stå för avgörandet. ”Tack gode gud så lyssnade han inte på mig – utan avgjorde i stället”, säger Hasenhüttl till tidningen.

Hamburger Morgenpost följer upp att Albin Ekdal fick rycka in som mittback i lördags (0-0 mot Mönchengladbach), något han gjorde med bravur. ”Som proffs var det första gången, det var mycket enklare än att spela framför försvaret”, sade han skämtsamt, innan han påpekade att ”Det var väldigt intensivt, det var många strider. Jag kollade hela tiden vad Emir Spahic gjorde, och försökte göra likadant”. I ett skadedrabbat HSV är det inte omöjligt att det kan bli fler framträdanden i mittbacksrollen, och Ekdal är inte avvisande. ”Om tränaren vill det, så gör jag det igen”. Samtidigt får han lovord från lagkamraten Lewis Holtby. ”Albin är väldigt viktig för oss. Jag är glad att han är tillbaka från skador. Varje dag han är frisk är jag tacksam. Han är lugn med bollen, en bra tacklare och en verklig ledare”.

Annons

Kicker slänger på förstasidan upp en leende Dortmund-vd, vars namn är omöjligt att missa då hela den stora rubriken lyder ”Watzke”. För det är med honom tidningen har en intervju. ”Vad skulle Aubameyang göra i Bayern?, ”Jag tar av mig hatten för Rummenigge” är några av underrubrikerna.

 

ÖVRIGTholland

Ekstra Bladet (Danmark) letar ”Skäl till FCK-optimism inför Leicester” i CL, och hittar flera i motståndarens form, men också i det egna lagets styrka. En anledning är ”Försvaret framför en mycket välspelande Robin Olsen verkar mycket solitt” och ”Mathias Zanka Jörgensen och Erik Johansson kanske är Superligans starkast mittbackspar någonsin”. En annan svensk får indirekt en egen punkt. Under ”Här är starkaste vapnet” ringas fasta situationer in. ”I det här spelet är det helt avgörande att Ludwig Augustinsson har en bra dag, för det är han som oftast levererar bollarna”, påpekar Ekstra Bladet. Matchen mot Leicester spelas i morgon.

Annons

CBC (Kanada) har inte bara Montreal Impacts 2-2-resultat mot Toronto i fokus, utan också att ”Impacts tränare står fast vid sitt beslut att bänka Didier Drogba”. Den 38-årige fotbollslegendaren blev så förbaskad över petningen att han vägrade spela. ”Jag pratade med honom och han kunde inte acceptera att sitta på bänken, och i slutändan ville han inte vara med i truppen. Han bestämde sig för att inte spela”, sa tränare Biello, och lade sedan till att ”Det är viktigt att saker och ting löser sig på ett eller annat sätt, så att vi kan lämna detta bakom oss”.

Algemeen Dagblad (Holland) blickar redan fram emot söndag kl 14.30 på De Kuip i Rotterdam, ”Och nu: Supermatchen”, Feyenoord-Ajax.


Till sist…

…Enugu Rangers är nigerianska mästare för första gången på 32 år. Det firades dock inte med det mest luxuösa paradfordonet (nedan).

Annons

Publicerad 2016-10-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto