Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho: Zlatan och Pogba har inte givna platser

Headlines Blogg

marcaENGLAND

The Times sammanfattar Man Citys debacle (0-4 mot Barcelona) med ”Tre mål av Messi, två röda kort och en grym läxa för Guardiola”. Tidningen öser ut höga betyg till Barça-spelare; Ter Stegen, Iniesta, Luis Suárez och Neymar får alla åtta av tio, Messi får nio. Matchens lägsta betyg, fem, delas alla ut till Cityspelare; Bravo, Zabaleta, Kolarov och De Bruyne.

Daily Telegraph väljer att göra sig lustig på Citymålvaktens namn ”Från Bravo till nolla”, efter spanjorens utvisning. Den enda andra rubriken är ”Glimrande Gunners: hattrick av Özil när Arsenal satte sex på bulgariska småttingar” (6-0 mot Ludogerets).

Annons

The Sun hånar också Citymålvakten, ”Clownio”, ett gammalt öknamn Claudio Ranieri ibland fick höra under sin tid som Chelseatränare. ”Kinesisk flört till Sam” syftar på att om det kinesiska konsortiet som uppges vilja köpa Sunderland får igenom sina planer, då vill det ersätta David Moyes med den nyligen sparkade förbundskaptenen Allardyce.

The Guardian uppmärksammar, bortsett från Citys misär, även budskap från Uniteds tränare. ”I skottlinjen: Mourinho säger till sina ’orörbara’ spelare att allas plats är i fara”. Det gäller alltså även Pogba och Zlatan. Mourinho fick frågan om det fanns självskrivna spelare i startelvan, som han en gång sa om Chelsea, men portugisen svarade ”Det enda självskrivna i vårt lag måste vara lagandan, beslutsamheten, stoltheten, lojaliteten till klubben och respekten för fansen. Det är självskrivet, inte spelare”.

Annons

Daily Mail har apropå Zlatan fångat upp att Luke Shaws är näste Unitedspelare att sprida lovord om svensken. ”Att ha någon som Ibra har varit välgörande för omklädningsrummet. Han är en härlig person att hänga med. Han berättar så många skämt och är bra för moralen. Nu börjar det visa sig på planen att vi är mer sammansvetsade som ett lag”.

Läs även Peter Hyllmans blogg”San Siro nästa station på Southamptons resa från botten till toppen”


corriereITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”De Boer riskera allt” inför kvällens Europa League-match mot Southampton. ”Vid förlust är de svartblåa i princip utslagna ur turneringen och den holländske tränaren kan tvingas lämna sin post omedelbart”. Napolis tunga förlust (2-3 mot Besiktas) skildras med en ordvits, ”Napoli cose turche”, som inkluderar ordet för turkar men också kan betyda ungefär ”galenskaper”. Tidningen slår vidare fast att det var ”För många bjudningar till Besiktas” och ”Första förlusten hemma”. Matchens högsta spelarbetyg går till gästernas Vincent Aboubakar, 7,5 av tio, det lägsta till hemmalagets Jorginho och Insigne, 4,5.

Annons

Corriere dello Sport såg på San Paolo en ”Mardröm för Napoli”, och lägger till att ”Insigne missade straff och det avgörande målet på offside”. En tillhörande krönika har rubriken ”De ljusblå var förvirrade och alltför bräckliga”. Sedan fortsätter hyllningarna av Juventus legendariske målvakt. ”Buffon är den bäste målvakten någonsin”, slår tidningens jury av experter fast. Slutligen lägger tidningen till att Lippi inleder sin bana som Kinas förbundskapten med match mot Qatar den 15 november och ”målet är VM”.

Tuttosport har också fortsatt Buffon på näthinnan och i tankarna. ”Den störste” kallas han, och tidningen lägger till att ”Miraklet i Lyon bevisar att han fortfarande är nummer ett”.

 

spanienSPANIEN

Marca låter matchen i Barcelona dominera förstasidan, och gör det genom att gå hårt åt Man Citys tränare (0-4 mot Barcelona). ”Nytt bakslag för Pep”, har som överrubrik ”Messi förlänger Guardiolas förbannelse i Spanien”. Vid sidan av finns ”Atlético, nio av nio”, som syftar på poängen efter tre omgångar i och med gårdagens seger (1-0 mot Rostov). Även Real Madrid får en mindre rubrik, med citat från Luka Modric ”Jag spelar min bästa fotboll” och ”La Liga är första prioritet”. Till detta finns texten ”Den geniale kroaten förlänger till 2020 och vill avsluta karriären i Real Madrid”.

Annons

AS fokuserar inte på Peps nederlag utan Atléticos seger. ”Prestigeseger”, kalla tidningen den. Till det finns tränarkommentar, ”Simeone: Nu mer än någonsin behöver vi behålla fötterna på jorden”. Men, jo, klart att Pep också får en rubbe: ”Trist afton för Guardiola”.

Sport vet knappt till sig av lycka, ”Herregud”, utropar tidningen på förstasidan, till bild på Messi som pekar mot himlen. ”Messi förgör Mancehster City med nytt hattrick under ännu en historisk afton”. Sport, knappast känd för att hålla igen med spelarbetygen på de ”egna” spelarna, delar ut tio av tio till Ter Stegen, Umtiti och Messi.

Mundo Deportivo tycks snarare blicka neråt än mot himlen i beskrivningen av Messi som ”En jävla mästare”. Ett begrepp Guardiola en gång ilsket använde för att beskriva Mourinhos uppträdande i pressrummet. Tidningen har även på nätet en träffande rubrik, ”Messi är den bästa taktik som finns”.

Annons

La Voz de Galicia ger inte Guidetti någon chans att starta mot Ajax. ”I anfallet är Rossi det säkraste kortet, självskriven som spets, då Guidetti har en vecka bakom sig med rehabilitering efter skada och behöver tid, även om han vet hur det är att spela mot och göra mål på Ajax”.

Faro de Vigo har andra idéer. Tidningen ser Guidetti som spets i startelvan, med Rossi till höger och Sisto till vänster om sig. La Voz de Galicia hade Rossi som spets, med Orellana till höger och Sisto till vänster.

 

franceFRANKRIKE

L’Equipe ser ett ”Bortskämt PSG” (3-0 mot Basel), i den bemärkelsen att laget ”Efter att först ha blivit omskakat och räddad av målramen tre gånger, visade PSG prov på en strålande effektivitet. Kvalificeringen till åttondelsfinal nästan säkrad”. På förstasidan noterar tidningen även att ”Luis Campos nobbar McCourt”, alltså inte hamnar i Marseille som sportchef. I stället har han valt Lille. L’Equipe uppger vidare att Emmanuel Adebayor i dag kan bli klar för Dubaibaserade klubben Al-Wasl. Förenade Arabemiratens transferfönster stänger vid midnatt. Från tidningens betygsättning av gårdagskvällens CL-lag kan noteras att Mikael Lustig (Celtic) och Oscar Wendt (Mönchengladbach) varken utmärkte sig åt ena eller andra hållet, båda fick fem av tio i betyg. Lindelöf (Benfica) fick en stabil sexa. L’Equipe delade för andra dagen i rad också ut en nia i betyg, i dag till Messi. I går fick Juvemålvakten Buffon det höga betyget, som tidningen är annars är mycket restriktiv med.

Annons

Le Parisien menar med ”Bara leenden i Paris” nog också att ”lyckan ler” mot laget. För som en krönika har som rubrik, ”Tre mål men fortfarande lika många frågetecken”. Laurent Roussey, gammal FC Sion-tränare, synade också matchen och får citatrubriken ”Ett sådant här PSG vinner inte Champions League”. Rabiot tilldelas Le Parisiens högsta spelarbetyget, 7,5, medan Kurzawa och Cavani får lägst, fyra.

 

tyskTYSKLAND

Bild är nöjd. ”4-1! Bayern leker igen” (4-1 mot PSV Eindhoven), blir puffen bland övriga nyheter på tidningens förstasida. ”Fyra smällar mot minikrisen” är rubriken på webbsidan. Det finns mer CL med tyska referensen ”Messi förödmjukar Guardiola”, den förre Bayerntränaren, och ”Mesut Özils första hattrick”, om den tyske landslagsspelares bravader i London. Från hemmafronten rapporterar Bild ”Dortmunds mittfältsjuvel: Nytt kontrakt? Wiegl vill ha fyra miljoner euro i lön”. Klubbens uppges angelägen att förnya kontraktet för spelaren som för närvarande har 1,5 milj euro om året i lön, och vars marknadsvärde ökat kraftigt.

Annons

Hamburger Morgenpost noterar från gårdagens träning att ”Halilovic är i startelvan” för Hamburg. Med svenskögon kan man notera att Bahoui fortsätter att lysa med sin frånvaro, men framför allt att Ekdal på nytt figurerar som mittback. Det var dit han flyttades ner under förra matchen. Nu är det ”ganska säkert”, som Hamburger Morgenpost uttrycker det, att han startar i den positionen i ett skadedrabbat HSV hemma mot Eintracht Frankfurt i morgon.

Kicker ser det som att ”Bayern stoppar minikrisen” med gårdagens seger, fast lägger till ”Men vakuumet i klubbledningen består”. Tidningen synar situationen efter det tomrum Mattias Sammer lämnade efter sig när klubben nu saknar sportchef. Kicker noterar också att Mönchengladbach tog ”första segern” (2-0 mot Celtic).

 

record-sportÖVRIGT

Daily Record (Skottland) deppar med Celtic (0-2 mot Borussia Mönchengladbach): ”TillBACHa på jorden” (är en halvdan översättning, men ”bach” som i Mönchengladbach förstås poängen). I fokus är syndabocken Kolo Touré, som också medgav ”Jag är en 35-åring som gjorde misstag som en 16-åring”. Mittbacken får fyra i betyg. Lustig klarar sig undan med en hyfsad sexa.

Annons

Algemeen Dagblad (Holland) konstaterar att det blev ett ”Snöpligt slut” för PSV Eindhoven (1-4 mot Bayern München).

Sport 24 (Grekland) uppmärksammar liksom flera grekiska medier att Marcus Berg saknades på Panathinaikos träning i Liège inför lagets EL-match. En förkylning satte stopp, men han väntas kunna spela i kväll.

Publicerad 2016-10-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto