Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho: ”Bo i Manchester en smärre katastrof”

Headlines Blogg

ENGLAND

england

Daily Telegraph beskriver Liverpools ligacupseger (2-1 mot Tottenham) som ”Sturridge slår tillbaka”. Den emellanåt ifrågasatte anfallaren skickade med två mål sitt lag till kvartsfinal. José Mourinho håller sig kvar bland rubrikerna med ”Hotellhelvete: Att bo i Manchester är lite av en katastrof, säger han”. Det är inte så mycket staden som Unitedtränaren är missnöjd med som med tillvaron på hotell, närvaron av paparazzis och bristen på privatliv. Familjen bor kvar i London.

Daily Mirror drar verkligen uttalandet till sin spets med ”Mitt liv är en katastrof”. Från Liverpool-Tottenham ger sedan tidningen inte oväntat högsta betyg till Daniel Sturridge, nio av tio. Lägst, en femma, får ett gäng Tottenhamspelare: Carter-Vickers, Wimmer, Davies, Dier, Onomah och Carroll.

Annons

The Guardian fortsätter med Mouriho-bashing inne i tidningen. ”Den nye Mourinho är dyster, passiv och maktlös”, menar krönikören Paul Wilson. Mourinho får också klara sig utan en av sina bästa spelare en lång tid. Skadade ”Bailly kan troligen inte spela för United före jul”. I värsta fall inte förrän i februari. För Afrikanska mästerskapen pågår 18 januari till 5 februari, och föregås sannolikt av ett precamp.

The Sun håller sig kvar vid en Unitedspelare som har svårt att ta sig i laget även om han är frisk. ”Flyktväg: Wayne Rooney har stort beslut framför sig – vilken klubb kan rädda honom?”, frågar sig tidningen, och betygsätter fem alternativ LA Galaxy (fem stjärnor), PSG och kinesiska ligan (tre), Everton och Celtic (två). Samtidigt finns rubriken ”Exklusivt: Wayne Rooney vägrar lämna United innan han tagit Bobby Charltons rekord”, vilket är 249 mål. Rooney är fyra mål ifrån.

Annons

Manchester Evening News krönikör Samuel Luckhurst noterar att ”Ibrahimovic må ha ett närmare förhållande till José Mourinho än Wayne Rooney, men det ger honom inte rätt till teflonstatus”. Teflonstatus…snyggt. Luckhurst är en av många journalister som vill att Zlatan – som på fem senaste matcherna har statistiken 23 skott, nio på mål, noll mål – ”vilas” i dag (mot Man City i ligacupen).

The Times ser däremot ingen vila för spelare överlag. ”Exklusivt: FA-cupavtal betyder stopp för planer på vinteruppehåll”. Enligt tidningen innehåller det nya, lukrativa tv-avtal till 20024/2025 en klausul om att de tidiga omgångarna måste spelas på helger och inte kan flyttas till vardagar, vilket omöjliggör chansen att göra uppehåll i spelet.

Yorkshire Evening Post ger Marcus Antonsson sju av tio i betyg efter Leeds seger på straffar mot Norwich. Trots ett mål av svensken fick hans ersättare, och Leeds ordinarie striker, Chris Wood en åtta. Pontus Jansson vilade. Kuriosa från matchen: 22 222 åskådare såg matchen som slutade 2-2 efter förlängning.

Annons

https://twitter.com/PJansson5/status/791049175286870017

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport, som dagarna i ända hyllat nya, unga Milan, får besviket konstatera att ”Milan föll platt” (0-3 mot Genoa). Men inget ont utan något gott, verkar krönikören Luca Calamai mena, ”En krashlandning som kommer att leda till förbättringar”. En artikel i den sicilianska upplagan av tidningen har rubriken ”Quaison är tillbaka”, och menar att den svenske anfallaren efter det pigga inhoppet mot Roma (inklusive ett mål) lär starta mot Udinese i cupen i morgon.

Corriere dello Sport syftar med rubriken ”Små djävular” på Milans smeknamn och på det unga laget som inte räckte till mot Genoa. Liksom Gazzettan påpekar CdS att ”Torino bestämmer” De Boers öde i dag. Seger för Turinlaget och den holländske tränaren väntas ha gjort sitt i Inter.

Annons

Tuttosport lyfter med ”Genoa för sig själva och för Juve” nöjt fram att Milans förlust också innebaratt Turinlaget behöll serieledningen.

 

SPANIEN

spanien

Marca leker med namnet på staden på kvällens cupmotståndare, León (lejon). ”Två lejon i León”, handlar om att Morata och Lucas Vázques leder lagets anfalla i kväll. En underrubrik är ”Zidane försvarar Cristiano, ’Jag blev också utbuad’”.

AS ser också motståndarens namn som ett utmärkt tillfälle att ordvitsa en aning, ”Hjärtan som lejon” (eller egentligen ”León” då). Tidningen menar att ”Real Madrid gör i cupmatchen sin plikt mot akademin”, genom att använda en hel del unga spelare. Dessutom påpekar tidningen att tidigare skadade ”Coentrão spelar för klubben för första gången på 537 dagar”.

Sport rasar indignerat mot vad man ser som ”En ny kampanj för att smutskasta Barça” efter anklagelser från Valenciahåll (och förstås Madrid). ”Vi är offer, inte provokatörer”, skriver Sport, och visar en bild på en plastflaska och några tändare som ska ha kastats mot Barcelonaspelare.

Annons

Mundo Deportivo har inte tid för tjafset på Mestalla, utan är fortsatt fullt fokuserad på att heja fram Messi till Ballon d’Or. Tidningen påpekar att argentinaren ”vinner alla omröstningar om vem som ska få Ballon d’Or”. För att verkligen trycka in budskapet har MD också resultat från olika tidningars webbomröstningar med Messi procentsats i stor siffra, och Cristiano Ronaldos lägre siffra i liten stil.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ser i Mamadou Sakho ”Den bannlyste”. Mittbacken får inte spela för Klopp i Liverpool och ”den enda möjligheten för den franske landslagsspelaren tycks vara en flytt i vinterfönstret”. Sakho har förpassats till träning med U23-laget. Artikeln avslutas också med ”I januari kommer han att flytta, inom Premier League eller någon annanstans, men inte till Lille som rykte gjorde gällande i går”. Kacaniklic fick för en gång skull chansen från start för Nantes, i ligacupen (2-1 mot Angers). Han gjorde det okej, varken mer eller mindre, anser L’Equipe, och ger honom fem av tio i betyg.

Annons

Le Parisien går på Gazzettans linje från i förrgår om att Laurent Blanc är aktuell för Inter. Men den franska tidningen tar det steget längre. ”Kontakt etablerad mellan Blanc och Inter”. En källa nära Blanc säger också till Le Parisien att ”Jobbet intresserar honom”. På annat håll skriver tidningen om ”Dödläge för Trapp”. Stjärnskottet Areola har tagit hans plats i PSG-målet. Wolfsburg och RB Leipzig anses intresserade av den 26-årige tysken, men PSG har inga planer på att släppa honom i vinterfönstret.

 

TYSKLAND

tyskland

Bild konstaterar på förstasidan, ”Leverkusen utslaget av tredjeligalag” (3-4 efter straffar mot Sportfreunde Lotte). Lite hånfullt skriver tidningen på sporten att Lotte är en stad med 14 000 invånare. I övrigt noterar Bild bland annat att ”Tuchel sparar Aubameyang till derbyt”. Anfallsstjärnan är, liksom sju andra Dortmundspelare, skadad och spara i preventivt syfte från dagens cupmatch mot Union Berlin, för att kunna spela lördagens derby mot Schalke.

Annons

SportBild överraskar med ”Bayern-tränaren är hårdast”. Vi snackar alltså gemytlige Ancelotti. Underrubriken till påståendet är ”Polare eller hårdkörare? Den stora rankingen”. Det finns också en kommentar av italienske tränarlegendaren Arrigo Sacchi om att ”Ancelotti kan vara elak”. Och så frågar sig tidningen ”Kan Leipzig bli mästare?” En frågeställning de flesta sannolikt har kluvna känslor till (toppen att nytt lag utmanar, botten att det är RB Leipzig). Till paketet finns också citatrubriken ”Fientligheten har svetsat oss samman”. Inför Ruhrderbyt menar Sport Bild att ”Nu måste Götze leverera”. Derbyt beskrivs för övrigt som ”Alla derbyns moder”.

Hamburger Morgenpost är ganska nöjd med Albin Ekdals cupinsats för Hamburg, som äntligen vann (4-0 mot Halleschen FC). Han får tre i betyg (ett är högst) och omdömet ”lugn och säker” i sin fortsatta roll som mittback.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigt

WP SportoweFakty (Polen) uppger att Robert Lewandowski nu är överens med Bayern München om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet ger den polske landslagsstjärnan 15 miljoner euro om året till 2021. Real Madrid och Paris SG har tidigare visat intresse för 28-åringen.

Record (Portugal) skriver ”Tveksamt för Lindelöf och Grimaldo” i ena hörnet på förstasidan. De båda spelarna är frågetecken inför fredagens match mot Paços de Ferreira. Den svenske backen har en mindre fotskada sedan från helgens match.

Ekstra Bladet (Danmark) menar att ”Dolberg krossar anfallshierarkin i landslaget”. Inne i tidningen finns också rubriken ”Zlatans upptäckare kämpade för Dolberg – ’Då får ni sparka mig’”, vilket ska ha varit legendariske scouten John Steen Olsens ord till Ajax ledning om de inte plockade den danske talangen. 19-åringen har gjort stor succé i den holländska klubben den här säsongen, och Ekstra Bladet har honom nu som två bakom Nicolai Jörgensen (Feyenoord) i sin danska anfallsranking. Bendtner? På tionde plats.

Annons

De Telegraaf (Holland) stämplar ”Kris i PSV” på sportettan efter cupförlust (1-3 mot Sparta). Det följs upp av ”Problem i Champions League och utslaget ur cupen”.

Publicerad 2016-10-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto