Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan en Dr Jekyll och Mr Hyde

Headlines Blogg

ENGLAND

1

Daily Telegraph pryder förstasidan med en jublande Mata och rubriken ”Lättnad för Mourinho”, efter Man United ligacupseger (1-0 mot Man City). ”Mata avgör derby, Guradiola inne på sin sämsta resultatserie i karriären”. Citytränaren har nu sex raka matcher utan seger.

Daily Mirror kopplar ihop Uniteds seger med Mourinhos klagande i går över att bo på hotell till ”Life is SUITE for Jose” (låter sig inte översättas så bra). En annan rubrik är ”Bråkande fans överskuggar West Hams seger” ( 2-1 mot Chelsea). Trots stor polisiär närvaro utbröt ännu en gång bråk på läktarna på Olympiastadion.

Guardian riktar helt in sig på supporterbråken med ”West Hams mardröm besannas” i feta bokstäver. En krönika från derbyt på Old Trafford bär rubriken ”Ibrahimovics ojämna framträdande symboliserade Uniteds Jekyll och Hyde-karaktär”.

Annons

Daily Mail noterar att Jamie Carragher i paus under gårdagens sändning sa att ”Det där var nog de sämsta 45 minuterna i Zlatans karriär”. Tidningen tycks också gå på fotbollsexpertens linje i betygsättningen. Tillsammans med Pogba får han sämst betyg i United, 5,5.

The Sun, som har ordvitsen ”Juan-Nil” på sportettan, ser däremot Zlatan som matchens lirare, och ger honom en åtta i betyg. Dr Jekyll och Mr Hyde var det.


ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport ser en stor Interseger (2-1 mot Torino) för två hudflängda profiler. ”Icardissimo väcker Inter”, blir ett uttryck för hur betydande lagkaptenen Icardi var med båda målen. Och i överrubriken finns ”Mauro spelade för De Boer”. Men även om den holländske tränaren kunde sova gott efter att ha brutit förlusttrenden på tre matcher, menar Gazzettan att ”hans framtid är fortsatt osäker”. Helander får sex av tio i betyg för sin insats för Bologna (1-1 mot Chievo), Rohdén däremot får lägst betyg när Crotone kryssade (1-1 mot Fiorentina), en fyra. ”Det var han som gav bort bollen till Astori vid Fiorentinas mål”, påpekar tidningen.

Annons

Corriere dello Sport lägger störst krut på serieledaren Juventus match (4-1 mot Sampdoria). ”Juve är tillbaka”, menar tidningen, lägger till att Napoli också vann (2-0 mot Empoli) och påminner om att de båda storlagen möts på lördag. ”Kampen Sarri-Higuaín ger en första sanning”, är rubriken på en intilliggande krönika.

Tuttosport menar att ”Det här är ett annat Juve”. Tidningen pekar bland annat på Marchisios betydelse för mittfältsbalansen. Det andra Turinlagets insats summeras med ”Dåligt Torino, Mihajlovic rasande på Ljajic, Obi och Iago”.

 

SPANIEN

3

Marca får med ”VolLÉON” med både Nachos läckra volleymål och hemstaden för Real Madrids cupmotståndare (7-1 mot Léonesa). En under rubrik är ”Zidane: Det var bättre än mitt i La Novena”, det vill säga när Real Madrid vann CL för nionde gången, och fransmannen drog till med ett klassiskt volleymål i finalen.

Annons

AS hyllar också målet med rubriken ”Nacho gör årets mål”, och lägger till ”två mål var för Morata och Asenio, tre målpass av James”. En annan stor rubrik rör en match som spelades för flera dagar sedan, men där svallvågorna ännu inte lagt sig. ”Förbundet fördömer Barçaspelarnas ’löjliga’ attityd på Mestalla”. Samtidigt fick Valencia böter på beskedliga 1 500 euro. Föremål kastades på Barçaspelarna i samband med det avgörande målet, några av dem svarade med gester och kommentarer tillbaka (se tweet nedan).

Sport är i uppror. ”Nu får det räcka”, är både tidningens och Barças svar på förbundets uttalande. ”Förbundet gör offren till brottslingar, och struntar i den fientliga stämningen, som i vissa fall var våldsam”, svarar Barça i ett uttalande. Bortanför raseriet finns en intervju med förre Barçapresidenten Laporta under rubriken ”Jag skulle rösta på Piqué som Barçapresident”.

Annons

Mundo Deportivo är lika topp tunnor rasande som Sport. ”De är ute efter Barça”, är tidningens slutsats. Tidningen noterar att förbundets tävlingskommitté anklagar Barcelona för att ”filma och ha uppträtt illa på Mestalla”, och påpekar att ”Presidenten och en kommittémedlem är Real Madrid-supportrar”.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe går i rött och svart. Nice framgångar synas under rubriken ”Lyftet” (ungefär). Tidningen slår på förstasidan fast att laget ”skördar frukterna av flera års planering”. Från gårdagens cupspel kan noteras att Kiese-Thelin inte direkt verkar ha tagit chansen när han äntligen fick den i startelva. Visserligen vann Bordeaux (2-0 mot Châteauroux), men svensken fick fyra av tio i betyg, lägre än någon annan spelare i laget.

Annons

Le Parisien trummar upp en intervju med Monacos ägare Dimitri Rybovlev, som menar att ”Man kan tala om framgång”. Citatrubriken på sportsidorna är ”Vi skapar morgondagens stjärnor”, med bild på de nya stjärnorna Lemar och Mbappé. ”Rybovlev bekräftar också att ambitionen är att vinna ligatiteln, trots konkurrensen från PSG”, skriver Le Parisien.

 

TYSKLAND

5

Bild hävdar att ”Dortmund fortsätter att darra”, efter cupseger på straffar i cupen (1-1 mot Union Berlin, 4-1 eft str). Uppemot 12 000 gästande Berlinfans fanns för övrigt på plats. Den något udda ”Bayern slickade bort Augsburg” (3-1) får sin näring i en bild på att målskytten Lahm firade med tungan utsträckt. På annan plats finns ”Därför kommer inte Dortmund att hämta hem Mchitarjan”. Man Unitedmittfältaren har hamnat i frysboxen på Old Trafford, men Bild menar att Dortmunds dörr är stängd, trots att klubben tidigare plockat hem spelare som Götze, Kagawa och Sahin. Dortmundbasen Watzke har nämligen inte glömt hur illa Mchitarjan och hans agent Mino Raiola agerade när han lämnade Dortmund för United i somras.

Annons

Kicker har i sitt sista nummer för veckan som väntat ”Det heta Ruhrderbyt”, Dortmund-Schalke, i fokus. ”Ett av de största derbyna i världen”, påpekar Dortmunds sportchef Michael Zorc. Men där finns också en puff för en svenskintervju på sportettan. ”Forsberg förklarar framgången”, alltså nykomlingen RB Leipzigs andraplats. Citatrubriken inne i tidningen är ”Andra plats intresserar oss inte…”. Annan rubrik, annan intervju om en annan Bundesligauppstickare: ”Alex Ferguson: Köln påminner mig om Leicester”.

Hamburger Morgenpost har ”Oro för Ekdal”. Jodå, Albin har skadekänning igen. Tidningen, som påpekar att han gjorde en stark insats som mittback mot Halle i förrgår, menar att den svenska landslagsmittfältaren är ett frågetecken inför matchen mot Köln. ”Albin har haft problem med låret i flera veckor, vi får vänta och se”, säger tränare Gisdol. HSV dras redan med skador på flera mittbackar, därav att Ekdal flyttats ner till positionen de senaste matcherna.

Annons

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) uppmärksammar Malmö FF:s titel med ”BT:s sportchef hyllar Kuhn: En av de finaste bedrifterna”. Morten Crone Sejersböl inleder med att skriva att ”Allen Kuhns svenska mästerskap är en av de finaste och mest osannolika bedrifterna av en dansk fotbollstränare någonsin”, och pekar på att Kuhn länge ”bara” uppfattades som en assisterande tränare. Crone Sejersböl avslutar följaktligen med att påpeka att ”han (Kuhn) är mycket mer än en assisterande tränare, han är svensk mästartränare”.

RTP (Portugal) ger en dystrare prognos för Lindelöfs medverkan i fredagens match, än Record gjorde i går. ”Lindelöf och Grimaldo lär missa matchen mot Paços de Ferreira”, skriver nyhetsbyrån. Den svenske mittbacken har en smärre fotskada från förra matchen.

Annons

Daily Record (Skottland) har ”7Up” som uttryck för poängavståndet Celtic har till godo efter senaste segern (4-0 mot Ross). Noterbart från matchen är att Celtic bytte åtta spelare från cupmötet mot Rangers i helgen, och att Mikael Lustig, en av få ordinarie i startelvan, var lagkapten.

Publicerad 2016-10-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto