Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Benfica har satt Lindelöf på försäljningslista”

Headlines Blogg

ENGLAND

eng

The Guardian tar fasta på att ”Conte är försiktig kring Chelseas titelchanser efter fjärde raka segern” (2-0 mot Southampton). Mourinho letar sig som vanligt in bland rubrikerna med ”Unitedtränaren lever upp till sin rykte om att se rött”. Krönikören Paul Wilson menar att ”han beter sig precis som kritikerna varnat för” sedan portugisen visats upp på läktaren och tidigare ondgjort sig över domare.

Daily Mirror tror att ”José fruktar bakslag från förbundet”. Förbundsfolket uppges trötta på Unitedtränarens återkommande förseelser, och Mourinho riskerar nu ett arenaförbud. Tidningen gör på annan plats om titeln på en klassisk musikal till rubriken på en nyrik fotbollsspelare, ”Billion-dollar Bale”. Det nya Real Madrid-kontraktet påstås ge walesaren 600 000 pund i veckan.

Annons

The Sun sitter på helt andra uppgifter. ”Världsexklusivt: Real Madrid insisterar på att Bales nya avtal är värt hälften av de 750 000 pund per vecka det ryktats om”. Förklaringen kommer i ”Medan källor nära Bale hävdar att avtalet är värt häpnadsväckande 360 000 pund i veckan EFTER skatt, så insisterar Real Madrid på att avtalet är värt hälften av det”. Det skulle ge Bale samma årslön som Sergio Ramos, 18 miljoner pund före skatt, ungefär hälften av vad Cristiano Ronaldo väntas få i sitt nya kontrakt enligt The Sun, 36 miljoner pund/år. The Suns reporter Antony Kastrinakis drar till med ytterligare en ”Världsexklusivt”, nämligen en intervju med Lionel Messi där det mest starka citat tidningen lyckas dra ur superstjärnan är ”Det finns inga egon i Barça”. Noterbart: dessa två ”världsexklusiva” rubriker bildar, i omvänd ordning mot vad de är presenterade här i bloggen, (musikern) ”Lionel”, ”Richy” på sportettan.

Annons

Daily Star menar att ”José riskerar dubbelt straff”, det vill säga två matchers arenaportning. I så fall mot Swansea borta samt stormatchen mot Arsenal och Mourinhos nemesis Arsène Wenger hemma (kanske lika bra det).

BBC Sport har gamla liraren Garth Crooks som expert, och han har som vanligt plockat ut sin Veckans XI i Premier League. Men Crooks får också ett hedersomnämnande enbart för sin förmåga att nicka – vid sidan av planen (nedan).


ITALIEN

italy

La Gazzetta dello Sport menar att ”De Boer ser häxor”, vilket man enligt Halloweenkalendern gör den 31 oktober. För holländaren bär de på budskapet att hans tid i Inter är ute efter en ny förlust (0-1 mot Sampdoria). ”Klubben har beslutat att avskeda honom, de behöver bara fatta beslut om när”. Beslut om tidpunkt väntas tas vid ett klubbledningsmöte i dag. Buffon manar sin vana trogen på sina mannar, även efter segern mot Napoli: ”Juve, vakna, det krävs mer i Champions League”, är budskapet.  I oglamorösa Crotone-Chievo (2-0) fick hemmalagets svenske mittfältare Rohdén sex av tio i betyget (laget 6,5). Efter en blek insats senast tror Gazzettan vidare att Palermos Hiljemark börjar på bänken i kväll (borta mot Cagliari), men Quaison kan få starta.

Annons

Corriere dello Sport erbjuder inte någon tröst för Inters tränare, ”De Boer, det är över”. Tidningen menar att ”det finns fyra alternativ: Leonardo, Blanc, Pioli och Guidolin”. Roligare då för grannklubben. ”Milan klättrar mot Champions League” (1-0 mot Genoa), skriver CdS.

Tuttosport sätter fingret på Juves stjärnanfallare, ”Kolla så mycket Higuaín väger”. Men det är inte i magen man sätter fingret, det är inte hans vikt det handlar om igen. Det är målsiffrorna och vikten i poäng. ”Pipitas sju mål är värda 12 poäng av Juves 27”, menar Tuttosport i en tveksam statistisk analys.

 

SPANIEN

spain

Marca kan bara inte släppa Ballon d’Or. ”Ferguson röstar på portugisen i Marca: Ingen förtjänar Ballon d’Or mer än Cristiano”. Någon kanske borde informera Marca om att Ferguson inte har någon röst. Angående Bale påpekar tidningen att det är Real Madrids ”fjärde kontraktsförlängning på tre veckor” och att walesaren, om han fullföljer kontraktet, ”kommer att ha spelat nio säsonger i klubben, till han är 33 år”.

Annons

AS lägger också vikt vid det där att kontraktet gäller till Bale är 33 år. Tidningen lägger sedan till att ”Cristiano är nästa man att förlänga, fortfarande återstår det att lösa fallen Pepe och Isco”. AS tar även ett grepp på anfallstrion i storklubbarna med ”Atléticos tridente gör fler mål än BBC”, och i mindre stil ”Bara MSN gör fler”.

Sport bildar med ”Förstavalet Umtiti” helt enkelt en hyllningskör. ”Den franske mittbacken har visat att han är det bästa köpet denna säsongen och har vunnit en startplats”.

Mundo Deportivo har den för mig oklara rubriken ”Chip City” (hjälp uppskattas) inför veckans stormatch mot Manchester City. Två statistiska uppgifter framhävs, ”’Killer’ Rafinha: sex matcher, fem mål” och ”’Lyckomaskoten’ Umtiti: åtta matcher, åtta segrar”. Om laget som reser till England i dag skriver MD att ”Arda är tillbaka i truppen, Piqué och Jordi Alba reser inte med, Rafinha kan ta Iniestas plats”.

Annons

 

FRANKRIKE

france

L’Equipe konstaterar att ”Det finns fortfarande jobb kvar att göra”, sedan Marseilles nystart på hemmaplan med ny ägare, ny tränare och storpublik (57 000) blivit en antiklimax (0-0 mot Bordeaux). Att ligaledaren ”Nice ökar gapet” efter senaste segern (4-1 mot Nantes) föräras också en plats på förstasidan. Någon plats blev det däremot inte för Karl-Johan Johnsson (Guingamp) i Veckans lag, men det är ändå värt att lägga märke till att den svenska landslagsmålvakten har det totalt åttonde högsta betygssnittet i Ligue 1 (6,11). L’Equipe presenterar dock målvakter för sig, och bland dem är Johnsson fyra.

Le Parisien krokar upp läsarna med ”Cavani: Fotboll är som att meta…”. Tidningen har intervjuat anfallaren som understryker att han nu ”har den plats jag älskar mest” i PSG:s uppställning, det vill säga den plats Zlatan hade förra året. Som amatörfiskare jämför han också det livet med sin yrkestillvaro som fotbollsspelare. ”Fiskare väntar på rätt tillfälle att dra upp fisken, anfallaren på rätt tillfälle att få bollen. Det är därför jag tycker om båda sakerna, att ge mig ut och fiska och spela som anfallsspets”.

Annons


TYSKLAND

tyskland

Bild menar att ”Bayern fruktar Pep Hasenhüttl”. Leipzigtränaren heter Ralph i förnamn men Robben drar en jämförelse med Pep Guardiola. ”Man ser förändringarna direkt. Det är som med Pep. Man kan omedelbart se hans förändringar i Manchester City”. RB Leipzig ligger två poäng efter Bayern. En annan rubrik, ”Gisdols mardrömsstart”, följs av ”Så dåligt har ingen HSV-tränare inlett förut”. I går kom ytterligare en tung förlust (0-3 mot Köln) och Gisdol har nu tre förluster och en oavgjord sedan han tillträde. Hamburg har i sin tur sju raka matcher (sammanlagt 662 minuter) utan mål framåt.

Kicker låter domedagsklockorna ringa för en annan klubb, Wolfsburg. ”Slutet är nära”, kraxar olyckskorpen Kicker, till bild på sportchefen Klaus Allofs, som ser ut att be till högre makter. Tidningen påpekar att klubben var en toppklubb för ett och ett halvt år sedan, och nu blickar mot avgrunden, nedflyttning. Så pressen ökar på Allofs. Tidningen analyserar också varför det oavgjorda resultatet i Ruhrderbyt ändå känns som en vinnare (Schalke) och en förlorare (Dortmund).

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigt

Ekstra Bladet (Danmark) noterar att FC Köpenhamn-maskineriet rullar vidare. Ny, enkel seger för CL-klubben (3-1 mot FC Midtjylland). Seger också i svenska målvaktsmötet för Robin Olsen mot Johan Dahlin, sett till tidningens betyg, fyra mot två (skala upp till sex). Även Ludwig Augustinsson och Erik Johansson tilldelas fyra. FCM-inhopparen Kristoffer Olsson fick två. Ekstra Bladet har tre punkter från varje match. Från Bröndbys segermatch (2-0 mot Ålborg) är en punkt ”Johan Larsson har blivit mer stabil defensivt och markant starkare offensivt”. Han får (tillsammans med Teemu Pukki) matchens högsta spelarbetyg, fem.

Dagbladet skriver under rubriken ”Rasande Moa, kokande läktare och delad poäng på Ullevål” att Vålerenga-Lilleström (1-1) levde upp till ett nordiskt storstadsderby. ”Stockholm och Köpenhamn har sina derbyn. Men bortsett från lite mindre publik – 19 038 åskådare – så var uppgörelsen på Ullevål i nivå med de andra”.

Annons

Correio da Manhã (Portugal) uppger att ”Benfica säljer juveler för att få in 90 miljoner euro”. Klubbpresidenten Luís Filipe Vieira vill dra nytta av framgångarna för laget, och använda vinterfönstret till att sälja spelare till högt pris. Spelarna som Correio da Manhã uppger finns listade till försäljning är Ederson, Nélson Semedo, Grimaldo, Salvio, Gonçalo Guedes och en viss Victor Nilsson Lindelöf. Samtliga är eftertraktade utomlands och att sälja tre-fyra av dem kan innebära att Benfica cashar in de där 90 miljoner euro klubben uppges ute efter.

Algemeen Dagblad (Holland) sätter ett ord på tidigare ligasuveränens Feyenoords poängtapp (2-2 mot Heerneveen): ”Motvind”. Efter nio raka segrar i ligaupptakten har laget nu två oavgjorda resultat i rad. Arber Zeneli gjorde ett av Heerenveens mål och får hyfsade 6,5 (av tio) i betyg. Sam Larsson, som också startade, får sex i betyg.

Annons
Publicerad 2016-10-31 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto