Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Thierry Henry: ”Måltorkan påverkar Zlatan”

Headlines Blogg

ENGLAND

england

Daily Mirror såg dagen till ära ”Skrämda svanar”, det vill säga ett Swansea som fick flaxa hem med förlust i bagaget (1-3 mot Stoke). Lika skrämd kanske Mark Clattenburg blev, för ”Jose ’tappade det helt’ med domaren”. Mirror har ögonvittnesskildring som menar att Unitedtränaren blev ”helt galen” på Clattenburg i spelartunneln i halvtid mot Burnley, varefter han sedan visades upp på läktaren. Störst rubrik är på temat vinna eller försvinna. Det är så ”Barça…or bust” ska tolkas, för Guardiola ser Man Citys möte med hans förra klubb ”som en final”.

The Sun bjuder på ”Exklusivt: Rooject”, som en kombination av ”Rooney” och ”reject” (avvisad). Tidningen har pratat med Sven-Göran Eriksson, som helt tillbakavisar uppgifterna om att Unitedanfallaren kan vara på väg till Shanghai SIPG. ”Det finns ingen som helst sanning i det, noll. Det är inget som vi ens någon gång har talat om i klubben – och vi har pratat en hel del om våra möjligheter inför nästa säsong”, säger den svenske tränaren till tidningen. The Sun uppger vidare att ”José stängs bara av en match” efter sitt utbrott.

Annons

Daily Telegraph bär på en varning från Barcelona, ”Exklusiv intervju: Låt Messi vara”. Det är budskapet från klubbpresident Josep Maria Bartomeu, som förstås understryker att argentinaren blir kvar i ”världens bästa klubb”, men också världens bästa liga. ”Jag är glad för att världens bästa spelare finns här. I mina ögon är Neymar tvåa och Cristiano Ronaldo nummer tre. Sen Suárez, Bale, Busquets, Iniesta, Griezmann. Så de bästa spelarna finns i La Liga. Stjärnorna bland spelare finns för närvarande här. Kanske kan man säga att stjärnorna bland tränare just nu finns i England, inte spelarna”.

The Times drar ovanligt stort på en transferuppgift, ”Exklusivt: Chelsea redo att låna ut Fàbregas”, och det nu i januari. Tidningen hävdar också att mittfältaren, som bara startat en PL-match under Conte, var mycket nära ett lån till Milan på Deadline Day i somras. Oenighet om hur stor andel av hans lön som Chelsea skulle betala gjorde att övergången föll samman i sista stund.

Annons

Sky Sports hade med Thierry Henry i gårdagskvällens PL-sändning. Den gamle Arsenalanfallaren fick också frågor om en annan stjärnanfallare, om Zlatan Ibrahimovics problem framför målet. ”Alla frågetecken har tidigare handlat om José Mourinho och Wayne Rooney, men nu är det om Zlatan Ibrahimovic. Det är första gången i karriären som han befinner sig i den situationen”, menar Henry. På frågan om måltorkan påverkar hans självförtroende svarade Henry, ”Det gör den, särskilt när ens lag inte vinner. Ibland är det okej om du inte gör mål, men ditt lag ändå vinner, men han vet att han haft utmärkt lägen att göra mål i viktiga matcher. Så, ja, det påverkar, men jag tror fortfarande att han kommer att leverera för United tack vare den spelar han varit och fortfarande är. Det har inte funkat för honom på senaste tiden, men han måste hitta tillbaka till att göra mål igen, för United behöver det. Så om det påverkat honom? Ja, han är bara människa, men han har de mentala verktygen att komma tillbaka”.

Annons

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport skymtar ”Pioli på Intertåget”. Den förre Laziotränaren väntas ersätta De Boer, vars avsked ses som en formalitet. ”Kontrakt på ett och ett halvt år. Beslut från Sunning i dag”, det vill säga klubbens ägare. Gazzettan porträtterar Pioli som ”varken medial eller fundamentalistisk, han kan normalisera situationen”. Napolis CL-match mot Besiktas i dag presenteras närmast som en pastarätt, ”Napoli all’arrabbiata” (”Napoli och ursinnet”, ungefär). Laget kommer till ”En gryta i Istanbul med Gabbiadini och Insigne”. Matchförutsättningarna skildras med ”En förlust och man är i bekymmer, en seger och man flyger fram till åttondelsfinal”. Ett lag som inte flyger på något vis är Palermo. Ny förlust i går (1-2 mot Cagliari), och Hiljemark (startade) och Quaison (inhoppare) får medelbetyget sex av tio.

Annons

Corriere dello Sport har också ”Inter vänder sig till Pioli” som dragplåster på förstasidan, men lägger till ”Den forne Laziotränaren är favorit framför Leonardo: besked nära förestående”. Som hand i handske med The Times uppgifter om att Chelsea var när att låna Fabregas till Milan på Deadline Day i augusti, så har CdS mercatouppgiften ”Fàbregas och Bellarbi för Europaspelande Milan”, som följs av ”massiv satsning i vinterfönstret, på Montellas lista finns också Musacchio och Badelj”.

Tuttosport menar att Torino är ”Okuvliga”, efter att ha ”vänt på Udineses vändning” (2-2). Torino tog ledningen i matchen, men efter två mål av Udinese var rollerna omvända, innan Turinlaget fick till en kvittering. Tuttosport påpekar också att ”Nu är det slut, De Boer. Vecchi redo, sedan Pioli”. Vecchi, det är Stefano Vecchi som redan finns i klubben och som förväntas bli interimtränare mot Southampton.

Annons

 

 SPANIEN

spanien

Marca speglar dagens spanska CL-medverkan med rubriken ”Operation Triumf”, och ”Atlético och Barça söker expressväg till åttondelsfinal”. Barça ställs mot Man City borta, Atlético möter FC Rostov borta. Dagens Real Madrid är lite gäspig på flera sätt, ”Det är dröm att förlänga med Real” är citat från Gareth Bale. Sedan finns ”100 gånger som tränare Zizou”. Matchen mot Legia i morgon blir just den hundrade för Zidane.

AS drar också på Bales kontraktspresentation i går, ”Jag ska försöka vara ett föredöme”. Sedan ges utrymme för Madridlagens CL-spel. Atléticos match i dag får rubriken ”Med Fernando Torres mot åttondelsfinal” och Real Madrids i morgon får ”Real har tillgång till 200 VIP-platser på matchen som spelas inför tomma läktare i Warzawa”.

Annons

Sport har bild på Barças argentinska magiker på Manchester Citys plan, med rubriken ”Messis territorium”. Tidningen påpekar att han är ”turneringens bästa målskytt och mardrömsmotståndare för engelsmännen”. Sport tar också fasta på Guardiolas citat om matchen, ”För City är det som en final”.

Mundo Deportivo ser fram emot ”Den stora duellen II”, Agüero mot Messi, och understryker att ”Barça är i åttondelsfinal vid seger i dag”.

Cadena Ser uppger att ”Real Madrid och Isco har en principöverenskommelse” om ett nytt kontrakt till 2022. Mittfältaren har tidigare ryktats på väg bort. Radiostationen skriver även att Real Madrid är på väg att förlänga med Carvajal.

Cadena Cope anser sig ha den korrekta lönesiffran för Bale, efter alla vitt skilda uppgifterna under de senaste dagarna. ”Kontraktet för Bale: 15 miljoner netto om året”, slår Cope fast. Årslönen kan stiga till 20 miljoner euro om alla bonusar faller ut. Det finns enligt Cope också en utköpsklausul i Bales kontrakt – på en miljard euro.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe kommer i Halloween-tider med uppmaningen att ”PSG måste skrämmas (igen)”. Hittills är det mest Parislaget som varit skakigt. I kväll väntar FC Basel på bortaplan.

Le Parisien funderar på ”Vad saknas för att PSG till slut ska vinna allt?”. Tidningen har frågat en rad fotbollsprofiler vad de skulle förändra för att laget ska nå toppen igen. ”Ben Arfa som spelfördelare”, säger BeIN Sport-experten Patrice Passi, ”Hitta en annan spelstil”, föreslår Toulousetränaren Pascal Dupraz, ”Tända ett ljus för att Pastore hittar formen igen”, menar RMC Sport-experten Christophe Dugarry.

France Football synar ”Messi och hans gåtor” med frågeställningarna ”Börjar han besväras av utslitenhet?”, ”Varför den nya looken?” och ”Kommer han att lämna Barcelona?”. En annan rubrik är ”Vieira: Arsène visade mig inte vägen”. Den nuvarande New York City FC-tränaren menar att Arsenalstränaren inte fungerat som någon inspiratör till hans val. När FF nämner att Bergkamp, Garde, Van Bronckhorst, Overmars, Henry m fl gått vidare som tränare, påpekar Vieira samtidigt att vad han saknar i dagens Arsenal. ”Det är lite trist att inga gamla spelare är involverade med klubben, och jag menar i första hand inte a-laget. Det är bara Freddie Ljungberg (tränare för U16-laget)”. Vieira skulle själv en dag vilja jobba inom Arsenal. 

Annons

TYSKLAND

tyskland

Bild har som översta rubrik på tidningens förstasida en sportnyhet, ”Klose bli lärling hos Löw”. Anfallsveteranen kommer att ansluta till landslaget, och första matchen blir San Marino 11 november. Klose har ingen tränarlicens och kommer inte att få något kontrakt av förbundet, men är med för att se och lära. 38-åringen spelade senast för Lazio.

Mönchengladbach Nachrichten rapporterar att ”Raffael och Hazard var med på sista träningen” inför CL-mötet med Celtic. De tidigare skadade stjärnorna är därmed aktuella för spel. Tidningen skriver också att polisen väntar cirka 6 000 Celticfans. Det skotska laget har fått 2 500 biljetter till matchen.

Publicerad 2016-11-01 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto