Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guardiolas City hyllas: ”Barça who?”

Headlines Blogg

cwnnab2wyaakuy6ENGLAND

Daily Telegraph sällar sig till den stora hyllningskören för det ljusblå Manchestergänget (3-1 mot Barcelona). ”City når nya höjder”, skriver tidningen, och fortsätter med ”De Bruyne i spetsen för Guardiolas uppvisning som kväste de mäktiga katalanerna”. Även gruppens andra match får en rubrik. ”Celtic kommer tillbaka i Tyskland, och är kvar i matchen” (1-1 mot Mönchengladbach).

The Times menar att ”Barça fick buga för briljant City”. Tidningens stjärnkrönikör Henry Winter inleder sin text med ”Så det här var vad Manchester City drömde om när de anställde Pep Guardiola. Det här var ett City som till slut spelade som ett riktigt Guardiola-lag i Europa”.

Annons

Manchester Evening News nöjer sig med ”Strålande” på sportettan. På tidningen förstasida finns kaxiga ”Barça who?”. Den ende startspelaren som får sju av tio i betyg är målvakten (Caballero), alla utespelare får ännu högre. Åttor till samtliga, utom De Bruyne och Sterling som får nio. Men Guardiola låter sig inte förblindas av resultatet. ”De första 38 minuterna såg vi världens bästa lag. De hade chansen att göra ett andra mål och då hade matchen var över, helt slut”, säger han om motståndaren.

The Sun drar till med ”Top Gun”, för Citys tvåmålsskytt Gündogan. På annan plats bjuder tidningen på ”Exklusivt: Cesc stannar” i Chelsea säsongen ut. Och varför inte en till? ”Exklusivt: Ivanovic stannar”. Den här gången hänvisar tidningen till citat från en källa.

Daily Mirror har annars en närliggande klubbadress för den serbiske backen: ”Crystal Palace funderar på Ivanovic”. Den uppgiften får inte plats på sportettan. Det gör däremot ”Exklusivt: Moyes portad från D-dagen”. Enligt tidningen riskerar Sunderlandtränaren sparken om det inte blir seger mot Bournemouth på lördag, en match, en match han får se från läktaren efter ett tidigare utbrott mot domare.

Annons

Daily Mail klämmer nedanför City-jubel också in ett litet ”Arsenal klart för åttondelsfinal” (3-2 mot Ludogorets). En vändning som hamnade helt i skymundan av händelserna på Etihad Stadium.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Man City tvingade Barça att smaka på sin egen medicin”


ITALIENcwnnn9vwaaaczfq

La Gazzetta dello Sport slår sig för den italienska bringan med ett ”Napoli visade hjärta, nu är det er tur, Juve”. På det följer ”Super Hamsik, oavgjort i Turkiet” (1-1 mot Besiktas). Tidningen poängterar sedan att ”Seger i Lyon ger Juve åttondelsfinaplats”. Till det övriga CL-spelet finns bland annat ”Guardiola gav Luis Enrique en fotbollslektion”. Annars är det ännu en dag av rubriker kring Inter. ”Piolo i pole position, men Hiddink…”. Efter att i går ha deklarerat att Piolo var klar justerar Gazzettan uppgifterna med ”De Boer sparkad, överenskommelse med ex-Lazio-tränaren – men kineserna vill ha en utländsk tränare”. Det är här Hiddink kommer in i bilden. ”Ett slutgiltigt besked kan komma först i slutet av veckan”. Så fler dagar av spekulationer väntar.

Annons

Corriere dello Sport är närmast en spegel av Gazzettan. Eller tvärtom. ”Pärla av Hamsik, kom igen, Juve!” summerar CL-spelet ur italiensk synvinkel. Och uppgifterna om tränarposten i Inter är också i stort sett identiska, även CdS lägger fram fler namn på förstasidan. De kinesiska ägarna är förutom Hiddink också nyfikna på Villas Boas och Marcelino.

Tuttosport delar in sin första sida i färgfält efter klubb. Oxblodsrött för ”Torinos försvar: värvning stundar”, och tillägget ”För att nå Europaspel behövs minst en förstärkning: från Mitrovic till Vida, här är målen”. I svart för Juventus finns ”Pjanic, var ett lejon” (det italienska ordet för ”lejon” och ”Lyon” är desamma), och tillägget ”Allegri frestad att använda bosniern som trequartista”. I blått finns ”Inter spricker”, och sedan liknande tränaruppgifter som i de andra italienska tidningarna.

Annons

Calciomercato uppmärksammade i en mindre artikel i samband med Torinos senaste match att ”Samuel Gustafson är, tillsammans med Arlind Ajeti, den enda spelaren i truppen som Mihajlovic inte använt sig av den här säsongen”. Men den albanske backen har skador att peka på. Gustafson, som lämnade Häcken för Turinklubben i somras, fanns inte ens på bänken.

Läs även Erik Hadzics blogg, ”Inter har gått vilse i tränarjakten”

 

portada-sport-hoy-1478040333687SPANIEN

Marca har en bild på ett tom Legia Warzawa-arena och rubriken ”Fyll den med mål”. Den polska klubben kan inte fylla den med publik på grund Uefa-straff. Marca skriver vidare ”Osäkerhet kring polska ultras beteende utanför arenan” samt ”Real Madrid ute efter att säkra åttondelsplats, utan Marcelo och James”. Då även Ramos är borta kommer Cristiano Ronaldo att vara lagkapten. Ett annat Madridlag var i farten i går kväll, Atlético (2-1 mot FC Rostov), ”Två mål av Griezmann och avancemang”.

Annons

AS tillägnar Man Citys triumf störst utrymme, ”Guardiola betvingar Barça” (3-1). Madridlagen får blott små rubriker ”Med Morata och utan publik” för Real Madrid, och ”Griezmann räddar Atlético i 93:e minuten” för Atlético.

Sport har en bild på Messi i nätmaskorna och rubriken ”Trassligt”. Men tidningen understryker också att ”Barça fortfarande har allt i egna händer för att bli etta i gruppen”. Krönikören Ernst Folche menar att ”Barça begick en dödssynd”, som släppte garden och inte knockade City tidigare, och oroas även av alla förlorade bollar i andra halvlek. Spelarbetygen på Barçaspelarna, som annars ofta slår i taket, är blygsamma. André Gomes får högst med sju av tio. Sergi Roberto och Busquets får lägst, fyra.

Caden Cope hävdar att det var ”Gräl mellan Messi och spelare från City” efter matchen. Journalisten Susana Guash uppger att Messi hängde med Agüero i lung och ro när en icke-namngiven Cityspelare ska ha provocerat Messi, varvid Barçastjärnan till slut skrek tillbaka, ”Bobo, bobo, da la cara, ven acá, no te escondas!”, vilket ungefärligen bör vara i stil med ”Hörru dumskalle, visa dig, kom hit, göm dig inte!”.

Annons

El Periódico har en annan svart rubrik med Barça-koppling. Alexis Sanchez, nu i Arsenal, misstänks för skattefusk på nästan en miljon euro. Spanska skattemyndigheter menar att han genom ett skalbolag på Malta försökt smita från skatt på inkomster för bildrättigheter under 2012-2013.

Málaga Hoy ser en ”Casting för nummer 9” i Málaga, sedan Charles Dias skadats och väntas bli borta lång tid. Ett av tre namn som är aktuellt är enligt tidningen John Guidetti. Málaga uppgavs redan i somras intresserade av svensken. De andra namnen som nämns i Málaga Hoy är Felipe Caicedo (Espanyol) och Mariano (Real Madrid). Málaga-tränaren Juande Ramos uppges föredra Guidetti eller Caicedo, och båda ses ”öppna för miljöombyte” på grund av begränsad speltid.

 

FRANKRIKEune_02112016_v65

L’Equipe ser Lyons möte med Juventus som (i tafflig översättning), ”En afton att växa med”. Tidningen menar att ”Lacazette och hans lagkamrater måste överträffa sig själva för att inte redan säga ’ciao’ till Champions League”, samt påpekar att inget franskt lag vunnit borta mot Juventus. ”Det är redan vår i Paris” är rubriken till PSG:s seger (2-1 mot FC Basel), som säkrade plats i åttondelsfinalerna nästa år. Bland sportsidorna finns också betyg på samtliga av gårdagens CL-spelare. För svensk del gav det Lindelöf (Benfica) sex av tio, Wendt (Mönchengladbach) och Lustig (Celtic) fem.

Annons

Le Parisien brister ut i ett ”Tack, Meunier” efter hans sena segermål för PSG. Det är också segerskytten som får högst betyg, 6,5 av tio. Areloa, Cavani och Lucas får lägst med fyra.

 

cwm6ki_w8aaycjxTYSKLAND

Bild konstaterar att ”Nu måste Mönchengladbach slå Pep”. Efter blott oavgjort i går (1-1 mot Celtic) väntar tufft möte med Man City. Bayern Münchens seger (2-1 mot PSV Eindhoven) kommer också med en något negativ klang i tidningen. Rubriken ”Robben: Spelar vi så här får vi problem i åttondelsfinal” var holländarens omdöme av Bayerns första halvlek.

Sport Bild menar i veckans nummer att ”Ligan är galen”, Bundesliga, alltså. För ”Bakom Bayern är inget normalt längre”, vilket syftar på närmast jagande lagen RB Leipzig, Hoffenhim och Köln. Med ”14 sidor om alla överraskningsklubbar” finns även en bild på Hamburg, som haft en rekorddålig start. Tidningen har om Dortmund inne i tidningen även ”Nytt avtal till Tuchel trots krisen”. Den sedvanliga krönikan av forne storspelaren Lothar Matthäus, är denna gång framåtblickande, med FC Bayern i fokus. ”Gnabry och Brandt har förutsättningarna att ersätta Robben och Ribéry”, menar Matthäus.

Annons

 

 

ÖVRIGTtm37

Ekstra Bladet (Danmark) undrar ”Var är klassen, Kasper?”, sedan den danska målvakten inte varit med på presskonferensen inför kvällens FC Köpenhamn-Leicester. ”Men det stärker bara bilden av en otillgänglig, irriterad och lite grinig attityd succesivt byggt upp”, kommenterar tidningen. En annan av rubrikerna inför kvällens match i Köpenhamn är ”Självsäker svensk: Vi slår Leicester”. Schmeichels målvaktskollega i FCK, Robin Olsen, sa nämligen efter slutsignalen efter förlustmötet borta (0-1) att FCK vinner hemma. ”Och det gör vi också”, understryker han nu. ”Det är min känsla. Vi spelade bra i Leicester och jag har fin känsla inför den här matchen”. Den svenska landslagsmålvakten döljer inte sina egna ambitioner. ”Självklart är Champions League också ett skyltfönster. Spelar du bra så syns du. Jag hoppas man får upp ögonen för mig, och att jag kan hjälpa laget. Men om vi vinner med 4-0 och jag inte har något att göra, så kommer jag inte att klaga”.

Annons

De Telegraaf (Holland) sympatiserar med landets CL-representant i ”Tappert PSV förlorade mot Bayern” (1-2), som leder fram till huvudrubriken ”Nu blir det kamp om tredje plats”.

Till sist…
…även Southampton uppmärksammar på sitt eget lilla vis påvebesöket i Sverige. I alla fall ett uttalande från detsamma, som klubben ser en möjlighet att para ihop med sitt eget smeknamn,”The Saints”…

Publicerad 2016-11-02 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto