Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför fick Aubameyang inte spela

Headlines Blogg

dmENGLAND

Daily Telegraph ser ”Ve för Spurs på Wembley” efter andra raka förlusten på klubbens temporära CL-arena (0-1 mot Leverkusen). Tränare Pochettino viftar bort förbannelser eller komplex. ”Man kan inte skylla på Wembley. Det finns ingen bättre plats att spela fotboll på”, menar Tottenhamtränaren, ”Att förlora inför 85 000 åskådare är pinsamt för mig. Vi måste se på vår egen insats”. Tidningen uppmärksammar också att ”England och Skottland riskerar sanktioner för trots mot Fifas poppy-förbud”. Landslagen tänker bära svarta bindlar med vallmoblomman, en symbol för stupade brittiska soldater, när de möts i VM-kvalet på Wembley den 11 november. Debatten om poppyns betydelse är infekterad, och striden med Fifa känns närmast årligt återkommande.

Annons

Daily Mail visar med all tydlighet hur politiskt ämnet är med ”Poppy-krig!” i jättelika bokstäver. Inte på sportettan, utan över hela förstasidan. I överrubriken finns också det synnerligen tydliga ställningstagandet ”Engelska landslaget trotsar förbudet från den korrupta världsfotbollens ledare, och KOMMER att hedra våra tappert stupade”. Silly Season på sporten känns närmast som en befrielse. ”Terry aktuell för kinesiska Guangzhou Evergrande, som överväger erbjudande på åtta miljoner pund om året”.

The Times får det att kännas som onsdag hela veckan. För det var i går morse spanska medier berättade om ”Arg Messi i bråk med Citysstjärna i spelartunneln” (namn på Cityprofil finns nu också, kolla La Sexta nedan). Det var också i går förmiddag beskedet kom om ”Mourinho straffad med böter och en matchs avstängning”.

Annons

Daily Mirror släpar fram ett ”Exklusivt: Messi gets Messy”. Men det är också för ytterligare en incident. ”Världens bästa spelare tappade det helt” redan i paus, menar tidningen, och pekar på att Messi tjafsade med domare Viktor Kassai från planen och in i spelartunneln. ”Vittnen var chockade över hans uppträdande”, som Mirror dramatiskt beskriver det. Mirror spekulerar sedan i Spurs Wembleyförbannelse, att Ranieris gäng nu är nära åttondelsfinal i CL får en knappt synlig lite cirkelformad puff, ”Leicester är oslagbara” (0-0 mot FC Köpenhamn). Tidningen uppmärksammar också ett nytt lagfoto med Arsenal (nedan)….

 

ITALIENcwsxte5wiaibae0

La Gazzetta dello Sport beklagar sig med ett ”Aj, aj, Juve” (1-1 mot Lyon), och påpekar att det italienska mästarlaget nu tappade förstaplatsen i gruppen (till Sevilla). Problem ringas in i ”Pjanic ur slag” och ”De vitsvartrandiga somnade i andra halvlek”. Men tabelläget oroar inte tränaren. ”Allegri lugn: Vi får se i mars”. Såpoperan i Milanos svartblåa kvarter bjuder i dag på ”Vecchis Inter – till Southampton med stjärnorna”. Den tillfällige tränaren ska ju också ersättas av en permanent. ”Marcelino mellan Pioli och Hiddink”. Sistnämnde uppges nämligen inte särskilt intresserad. Medan Aubameyang i går kväll fick pannor att rynkas i Dortmund (se Tyskland längre ned), så får han bara en rynkad näsa som reaktion på Napolis tränarbänk. ”Sarri vill inte ha Aubameyang”, menar Napolis ägare De Laurentiis i en citatrubrik, som följs av ”Han säger att han inte passar in i spelsystemet”. Lite svenskbetyg från CL: Olsen, Augustinsson, Johansson (alla FC Köpenhamn) sex av tio, Strandberg (CSKA) 5,5 och Wernbloom (CSKA) 4,5.

Annons

Corriere dello Sport har något kryptiska ”Ändå Juve”, med den optimistiska uppföljningen ”Avancemanget är inte i fara och det är helt öppet om förstaplatsen med Sevilla”. Även CdS gör rubrik på De Laurentiis uttalande, ”Jag ville ha Aubameyang, men Sarri sa nej”, men också ”Jag erbjöd honom 15 anfallare”.

Tuttosport adderar en hashtag i Juve-rubriken ”I mars”, som vore det ett mantra för Juvefans i dag. Tidningen påpekar att ”Allegri var frustrerad över alltför många misstag, men köper oavgjort, ’Vad som spelar roll är var vi befinner oss till våren’. Nu behövs två poäng för att säkra plats i åttondelsfinal”.

 

cws6xjcxuaaky6xSPANIEN

Marca såg Real Madrid (3-3 mot Legia Warzawa) och summerade tillställningen med ”En match UTAN”, det vill säga ”UTAN fans, UTAN intensitet, UTAN motivation, UTAN defensiv kvalitet…men också UTAN att förlora: nu är det 27 matcher”.

Annons

AS ser ett ”Kaotiskt oavgjort resultat”, och lägger till att ”Real Madrid började bra men panikerade när Legia gav sig på lagets svagheter”. En annan rubrik är ”Frosseri på Pizjuán”, om Sevillas målfest (4-0 mot Dinamo Zagreb).

La Sexta, tv-kanalen, avslöjar identiteten på den Man City-profil som provocerade Messi i förrgår: hjälptränaren Mikel Arteta. Den tidigare Arsenalspelaren ska vid omklädningsrummet ha sagt till Messi ”Gå in och byt om, din tönt”, varpå Messi (som berättades i går) ilsket svarade Hörru din dumskalle, visa dig, kom hit, göm dig inte!”. Kanske att vi nu kan släppa det här händelsen nu och gå vidare med våra liv.

Sport har fokus på ”Planen för att förlänga med Messi”, som är att ”sitta ner och förhandla med Leo när man slutit avtalen med Suárez, Ter Stegen och Rakitic”. En tillhörande rubrik är ”Det vill Leo ha” och texten ”Hans två stora motivationsmål för att förlänga kontraktet är en trupp som garanterar titlar och att få vara lycklig”. Fair enough.

Annons

La Voz de Galicia har en John Guidetti som får röra på benen i kvällen. Enligt tidningen startar han mot Ajax i Europa League. Även Faro de Vigo är säker på att svensken får chansen i startelvan.

 

FRANKRIKEune_03112016_v65

L’Equipe har en finfin fransk CL-afton att skriva om. Störst rubrik är ”Lyons skräll” (1-1 mot Juventus), med ett konstaterande om att laget fortfarande har chansen till avancemang. ”Det ser bra ut för Monaco”, är den något utslätade rubriken efter storsegern i furstendömet (3-0 mot CSKA Moskva). Tvåmålsskytten Falcao får fina åtta av tio i betyg. Värre då för svenskarna i CSKA (snitt 2,8). Strandberg får en trea och Wernbloom en tvåa. FCK-svenskarna betygsätts också i sin match. Augustinsson får en sexa, samt Johansson och Olsen fem.

Le Parisien har en artikel med framåtblickande fokus på Sverigematchen i VM-kvalet. ”Rabiots tid?”, frågar sig tidningen, och räknar med att den unge PSG-mittfältaren får sin första chans i landslagstruppen, som presenteras i dag.

Annons

 

19459_yhjowu74latnchcjnz6kenrytx4_TYSKLAND

Bild låter inte oväntat Dortmunds seger (1-0 mot Sporting) spela en biroll till ”Tuchel kastar ut Auba”, alltså anfallsstjärnan Aubameyang, som av ännu officiellt obekräftad anledning inte fick spela matchen. Dortmunds tränare bekräftade däremot att det var en disciplinåtgärd, men också att den bara gällde gårdagens CL-match. Bild vidareförmedlar ryktet om att Aubameyang ska ha använt telefonen under ett möte inför matchen, men tidningen skyndar att tillägga att det inte finns någon bekräftelse (på ryktet man ändå gladeligen berättar vidare). ”Kampl avgjorde på Wembley”, är en mer traditionell beskrivning av match, i det här fallet Leverkusens seger i London (1-0 mot Tottenham).

Sport Bild kommer på morgonen med en annan teori om Aubameyangs bestraffning. ”Var det för en Milanoresa Aubameyang bestraffades?”. Tidningen tycks ganska övertygad om det. ”Enligt Sport Bilds uppgifter ska anledningen bakom Aubameyangs avstängning vara att han fortfarande var utomlands i tisdags, att han efter den träningsfria måndagen fortfarande var i Milano. Dortmund har regler som föreskriver att spelare ska var på plats i Dortmund, eller åtminstone Tyskland, dagen före match”.

Annons

Kicker levererar som så ofta en kladdig förstasida, men där gulfärgade ”Dortmund: Utan Aubemayang i kvartsfinal” och rödfärgade ”Kampels träff: Befrielse för Leverkusen” står ut en aning. Till teman i veckans sista nummer finns ”Deppigt i norr”, om Hamburg och Wolfsburgs problem. Som kontrast finns ”Glädje i norr”, om att Eintracht Braunschweig (etta) och Hannover (trea) slåss om topplaceringarna i 2 Bundesliga.

 

ÖVRIGTajax

Ekstra Bladet (Danmark) ger landets CL-representant en applåd med ”Ni styrde festen, FCK” (0-0 mot Leicester). Tidningen är också frikostig med sina spelarbetyg, och Augustinsson (”den vänsterfoten är värd många miljoner”) och Johansson (”hade Vardy fullständigt under kontroll”) är två av de tre FCK-spelare som nåt upp till fem av sex i betyg. Olsen får tre (”hade ännu mindre att göra än i Superligan”).

Annons

Daily Record (Skottland) får redan på tidningen förstasidan med att ”Joey är tillbaka…med U20-laget”. Det gäller alltså bråkstaken Barton, vars avstängning i Rangers är över. En mindre bråkig svensk dyker upp på sportettan, ”Lustig: Vi kan göra det igen mot Barça”. Backen är fylld av tillförsikt efter Celtics oavgjorda resultat borta mot Mönchengladbach och inför det stundande mötet med Messi & Co. ”Jag var med när vi slog Barcelona på Celtic Park (2012). Det kommer att bli tufft, men Celtic visade då mot dem att allt kan hända. Ingen trodde vi skulle slå Barcelona och ändå gjorde vi det, så det kommer att ge oss självförtroende”.

Algemeen Dagblad (Holland) kommer med Ajax-uppmaningen ”Gör det till en fest”, inför kvällens EL-möte med Celta Vigo.

Sport-Express (Ryssland) tar fasta på CSKA-tränarens uttalande efter gårdagens tunga förlusten (0-3 mot Monaco), ”Slutskij: Jag ber fansen om ursäkt”. Känns det igen? ”Jag ber fansen om ursäkt”, var också budskapet i somras från samme Slutskij, då rysk förbundskapten, efter EM-debaclet mot Wales med samma siffror.

Annons
Publicerad 2016-11-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto