Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ian Wright: ”Inte många hade velat ha Zlatan ens gratis”

Headlines Blogg

englandENGLAND

Daily Mail låter som så många engelska tidningar i dag Zlatan Ibrahimovics ”stryptag” på Simon Kjaer spegla matchen. ”United tappar huvudet”, skriver Mail efter gårdagens bortaförlust (1-2 mot Fenerbahçe). Även Southampton (2-1 mot Inter) får en rubrik på sportettan, ”Super-Saints tar Inter-skalp”.

Daily Mirror använder en annan för dagen populär formulering till Zlatan-incidenten, ”You are chokers”, ungefär ”Ni pallar inte trycket”, men där ”choke” också betyder ”strypa”. Liksom bland annat Daily Mail spekulerar Mirror i konsekvenser för svensken. ”Zlatan kan straffas retrospektivt för stryptaget på Kjaer”, är rubriken på en artikel. Uefa väntas granska situationen i efterhand, då domare Milorad Mazic inte agerade vid händelsen, och möjligen missade den. Rubriken ”Kasp-aaargh” står för frustration över att Leicestermålvakten Kaspar Schmeichel kan bli bort i upp till sex veckor för en handskada.

Annons

The Sun använder också Zlatan/”Chokers” i huvudrubriken. Passande nog deltog också krönikören Ian Wright i en podd med tidningen inför matchen, där svensken på nytt kraftigt ifrågasattes.”Ian Wright: Zlatans dåliga form en stor anledning till Uniteds svaga start”. Men Arsenallegendaren gick längre. ”Redan från början av säsongen var det enda som höll honom kar i laget var det faktum att han gjorde de där målen. När man ser till den större bilden så är hans spel överlag inte bra nog. Hans rörelse är inte tillräckligt bra, och ska jag vara helt ärlig, så tror jag inte många lag hade värvat honom, inte ens gratis”.

Daily Telegraph tar fasta på att ”Mourinho sågar sina spelare”. Unitedtränaren sa efter matchen att ”De spelade som om det var en Champions League-final, vi spelade som om det var en försäsongsmatch”. Tidningen fyller på med citat från en dyster Paul Scholes. I BT Sports CL-studio sa den förre United-spelaren att hans forna klubb i bästa fall slåss om fjärdeplatsen i ligan, och tror inte på några snabba förändringar.  ”Vi har haft tre smärtsamma år och och jag tror att de kan bli väldigt likt de närmaste 18 månaderna till två åren, innan tränaren haft tre, fyra transferfönster på sig”.

Annons

Manchester Evening News synar spelarna under artikelrubriken ”Ingen får högre än fem i betyg” (av tio). Ingen får heller lägre än fyra. Zlatan är en av ”fyrorna”, och får det korta omdömet ”I otakt”.


ITALIENcwx79exxuaqhawd

La Gazzetta dello Sport har den avancerade rubriken ”Inter släpper in två och ser fyra”. Det står dels för förlusten (1-2 mot Southampton) och dels för att klubben efter att ha sparkat De Boer tidigare i veckan, har fyra kandidater: Guidolin, Pereira, Pioli och Marcelino. Längre ned i texten slänger Gazzettan också in att det blir ”Nytt möte i dag. Hiddink via telefon”, alltså ännu en möjlig kandidat. Mer Europa League. ”Dzeko dansar i Wien, och Roma vinner med 4-2” (mot Austria Wien) samt ”Sassuolo från 2-0 till 2-2, gruppledningen bortkastad på fyra minuter” (mot Rapid Wien). Gazzettan skriver också om ”Vilket dåligt United”. Zlatan får fem av tio i betyg.

Annons

Corriere dello Sport konstaterar förstås också ”Inter besegrade och nästan utslagna”, som leder fram till huvudrubriken ”Inter får börja om från början”. På det följer bland annat ”Ny tränare, Sunnings chefer anländer, rykte bland fans om Hiddink”. Bortanför krisen i Milanoklubben finns ”Juve ändrar fem”, och uppföljningen ”Allegri gör om laget, mot Chievo blir det stor spelarrotation”.

Tuttosport har citatrubriken ”Nu visslar ni…sen kommer ni att sjunga”. Underrubriken är ”Evra skakar av sig Juvefansens pessimism efter 1-1 mot Lyon” och ”Från fysträning till introduktionen av Pjanic, här är fem anledningar till varför ni ska ha tålamod”. Det finns också en utblick i Europaspelet, en större rubrik som tillägnas Uniteds misär. ”Pogba skada, Mourinho faller ihop: kaos i United”.

 

portada-sport-hoy-1478210746969SPANIEN

Marca har en jättelik närbild på Luka Modric till rubriken ”Real Madrid får nytt ansikte”, då kroaten nu är redo för spel igen. ”Det kan bli några minuter mot Leganes efter lång skadefrånvaro”, menar tidningen. ”Aduriz, Aduriz, Aduriz, Aduriz och Aduriz”, är en ganska talande rubrik efter det att Athletic-spelaren gjort fem mål i går (5-3 mot Genk).

Annons

AS gör ett nedslag inom politiken med ”Fotbollsregeringen”, och kommer fram till att ”Premiärminister Rajos nya regering domineras av Real Madrid- och Atlético-fans”. Tandagnisslet från Barcelona hörs ända hit.

Sport ger sig ut på den nötta transferstigen. ”Köp i januari”, är rubriken, som leder ner till ”Sports uppgifter: Barça är ute efter en ytterback i januarifönstret, som ersättare till Aleix Vidal”. Tidningen slår sedan fast att ”Cancelo, Cedric Soares och Aurier är de hetaste kandidaterna”.

Mundo Deportivo kan inte släppa Messi-incidenten i Manchester i tisdags. ”Avslöjar: Det här triggade Messi”, skriver MD, och fortsätter ”Leo var frustrerad över förlusten och en del av Citys firande, blev förbannad på Arteta och Torrent”, båda hjälptränare till Guardiola. ”Leo sa, ’Ni har inte vunnit något’, och följde efter dem till Citys omklädningsrum”.

Annons

Faro de Vigo har Guidetti på förstasidan med sin målgest med kupade händer om öronen, men med konstaterandet att ”Celta Vigo vaknade sent i Amsterdam” (2-3 mot Ajax). En rubrik på sporten är ”Guidetti: Vi kunde fått med oss oavgjort”, men svensken medger att Ajax var bättre stora delar av matchen.

 

FRANKRIKEune_04112016_v65

L’Equipe har Marseilletränaren Rudi Garcia och hans assisterande tränare Frédéric Bompard på bild till rubriken ”Vapenbröder”. Ett porträtt följer sedan på de båda, som känt varandra sedan barndomen. Från EL finns ”Nice sjönk som en sten” (0-2 mot RB Salzburg).

Le Parisien gläds åt att PSG:s ”Rabiot gör debut i landslaget”. Tidningen klämmer också in en pytteliten notis om Uniteds match. Den handlar bara om en svensk. Rubriken? ”Ibrahimovic på gränsen till nervsammanbrott”. Le Parisien menar att Kjaer-incidenten ”borde ha renderat i ett rött kort”.

Annons

 

TYSKLAND

Bild utropar ”Mainz, das war AnderSCHLECHT” (en helt fri översättning skulle kunna vara ”Mainz, det var AnderSLAKT”, även om”schlecht” mer är ”usel”). Det tyska laget åkte på stordäng (1-6 mot Anderlecht). Roligare då för Schalke (2-0 mot Krasnodar). ”Perfekt! Schalke i åttondelsfinal”. Och så rapporterar Bild om att förre Bremen och landslagsmålvakten Tim Wiese nu gjort sin WWE-debut, som slutade i ”seger”.

Hamburger Morgenpost levererar goda nyheter för HSV – och för svenska landslaget. ”Ekdal och Spahic tillbaka utan problem”. I båda fallen har det rört sig om ljumskproblem, och i båda fallen har nu konstaterats att spelarnas comeback i träning inte gett några bakslag. Enligt tidningen är spelarna nu aktuella för matchen mot Dortmund på lördag. Därmed bör Ekdal kunna spela Sveriges svåra VM-kvalmatch mot Frankrike den 11 november.

Annons

 

cwxzuzyxaaetbx9ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Holland) firar att ”Ajax är vidare” (3-2 mot Celta Vigo). Men liksom de flesta holländska medier så uppmärksammar tidningen också Guidettis målfirande stort. ”Guidetti skriker ’Feyenoord, Feyenoord’ till Ajax fans”, finns som rubrik. ”Varför? För att jag håller på Feyenoord”, påpekade svensken för holländska Fox Sports, skriver AD. ”Det är alltid härligt att göra något för Rotterdam. Det spelar ingen roll var jag spelar, Feyenoord är alltid laget jag håller på”. När inhopparen Guidetti värmde upp visade han också tre fingrar till publiken, en referens till att han gjorde ett hattrick mot Ajax för Feyenoord för fyra år sedan, vilket retade hemmapubliken. ”Jag hörde inte vad de sa, bara att det var något med mitt namn. Men det är bara bra. Deras ramsor ger mig energi att spela bättre. Och jag gjorde ju mål strax efter att jag kommit in”.

Annons

South China Morning Post skriver om att Shanghai SIPG nu bekräftat att klubben inte fortsätter med Sven-Göran Eriksson som tränare och Andre Villas-Boas är ny tränare.

Publicerad 2016-11-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto