Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya uppgifter: Spelare ”häpna” över Mourinhos ord

Headlines Blogg

ENGLAND

englandDaily Telegraph levererar nyhet som knappast får engelska fans att spilla ut av morgonteet av upphetsning. ”Exklusivt: Southgate slår ut rivalerna”. Enligt tidningen har andra ansökanden till förbundskaptensjobbet fått beskedet att Gareth Southgate får tjänsten permanent. Om det inte blir fiasko mot Skottland på fredag. Telegraph stannar inte där. Med sina avslöjanden. ”Exklusivt: Unitedspelare ’häpna’ över att Mourinho ifrågasätter deras engagemang”. Både Shaw och Smalling tycktes utpekade som spelarna Mourinho anser är för oroade över sina skador, men båda spelar på smärtstillande. Just Shaw ska ha sagt till närstående att han är ”häpen” över situationen.

Annons

The Times uppges också på sin sportetta, ”Duo ’häpna’ över Mourinhos kritik”. Tidningen, som tycks ha samma källor som Telegraph, uppger vidare att Shaw förra veckan ska ha fått smärtor i det ben han bröt för snart ett och ett halvt år sedan, men att han aldrig sagt till Mourinho att han inte ville spela i helgen.

The Sun ger en annan bild av situationen kring Mourinhos senaste uttalanden. ”Exklusivt: Vi gör det på Josés vis”, syftar på att Uniteds ”stjärnor ger stöd för den hårda linjen även om ifrågasatta duon spelade på smärtstillande”. Under rubriken ”Exklusivt: Jingle Hell” kommer The Sun också med dåliga nyheter till Zlatan och Co. Det blir träning på julklappsdagens förmiddag. Fast det är juldagen som åsyftas, julafton är mer oklar. Det spelas traditionsenligt ligafotboll på Boxing day, annandag jul.

Annons

The Guardian binder på något vis samman dagens tränarämnen med ”Southgate ger Shaw sitt stöd mot Mourinhos pikar”. Den blivande-permanente-förbundskaptenen tycker inte det finns någon anledning att ifrågasätta Shaws trovärdighet och menar att han ska ”behandlas med varsamhet” efter skada.

Daily Mirror försöker med ”Hammers ser FABulösa ut”, som är en halvrisig ordvits (och översättning) av att West Hams tränare Slaven Bilic vill låna Cesc Fàbregas. Chelsea har sedan tidigare uppgetts villig att låna ut 29-åringen, som blivit bänknötare under Conte. En annan stor rubrik på sportettan är en krok till Collymores krönika. ”Liverpool och Chelsea är strålande…men vilket lag tror Mirrors krönikör vinner titeln?”. Det visar sig fortsatt vara Manchester City. Jaha.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ställer frågan ”Tror du på djävulen?”, det vill säga Milan, och listar argument för och emot. Bland argument ”för” finns ”Montella är rätt strateg och han fungerar som en psykolog”, ”Satsningarna på Suso och Niang lyckades” samt ”Romagnoli och Locatelli blomstrar”. Bland argument ”emot” finns ”Många matcher som avgjort via incidenter”, ”Laget är inte jämnt över 90 minuter, och det saknas bra backup” samt ”Spelbolag har dem som fyra”. Och så får Costacurta säga sitt. ”De påminner om det Milan som vann under Zaccheroni”, menar Milanprofilen. Tidningen uppmärksammar även den italienska landslagstruppen, med fokus på förbundskaptenens val i anfallet. ”Inte du Balo, nej. Här är Lapadula. Ventura: ’Två månader räcker inte’”. Men Ventura säger att han i alla fall ska träffa Balotelli.

Annons

Corriere dello Sport blickar mot mercaton. ”Kom till Juve, James”. Tidningen skriver vidare att ”Juve är omättliga. Ingen vinner som de, ändå vill de köpa mer”. Nu är det alltså den i Real Madrid mestadels bänkade colombianen som står på menyn. Förrätten är redan klar: ”Under tiden försäkrar Witsel. ”Ja, jag kommer spela i Turin”. Mer mercato: ”Napoli efter Zaza”, följs av ”Miliks allvarliga skada och Gabbiadinis svårigheter, för De Laurentiis intresse till West Hams anfallare”.

Tuttosport följer upp Witsel-tråden med ”Juve, här kommer jag!”. Tidningen har också en exklusiv intervju med Turins borgmästare. Rubriken ”Kära Milano, jag drömmer om ett derby som det…” förklaras av ”Appendino träffade sin Milanokollega i London, och slår till med Vi kommer att bli fotbollens huvudstad i Europa. Certo… Angående landslagsuttagningen noterar Tuttosport att ”Med Lapadula är de sex – det blir Ital-Milan”. Det är rekordmånga svartröda i truppen.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca skriver om ”Stjärnornas natt”, vilket handlar om Marcas utdelning av årets fotbollspriser. Cristiano Ronaldo, med så nyskrivet kontrakt att bläcket knappt hunnit torkat, fick det prestigefulla Di Stefano-priset som årets spelare. Bland andra pristagare märks bland annat Oblak (Atlético) med Zamora-priset som årets målvakt, Suárez (Barça) med Pichichi-priset som årets skyttekung och Simeone med Miguel Muñoz-priset som årets tränare.

AS ger också CR7 uppmärksamhet, men ur annat perspektivet av hans förlängda tid i Real Madrid. ”Cristiano medger att det inte är hans sista kontrakt” är överrubriken till citatet ”Det här är mitt nästa sista kontrakt”.

Sport ser alltid en anledning att ge sig ut på krigsstigen när Cristiano Ronaldo kommer på tal. Under rubriken ”Han förtjänar den inte”, tar den katalanska tidningen på sig foliehatten och ser en konspiration. ”Cristiano Ronaldos kontraktsförlängning till 2021 är ett kampanjtrick för Ballon d’Or”. Sport tycks se uppmärksamheten som en avledningsmanöver, och dunkar näven i bordet och fräser indignerat, ”Messis bländande föreställning i Sevilla är en kontrast till den sämsta perioden i portugisens karriär”. Så det så. Dessutom har Sport ägnar tid åt att sammanställa statistik som ger rubriken ”Messi är bättre i alla jämförelser”. Så det så.

Annons

Cadena Cope har en intervju med Chelseas förstemålvakt under rubriken ”Courtois: Jag har aldrig haft någon kontakt med Real Madrid”…även om han tidigare visserligen sagt att Real skickade en hälsning till honom efter korsbandsskadan. Courtois avvisar också tankar på en återkomst i Atlético. ”Oblak gör det väldigt bra och jag är lycklig här. Det dyker upp rykten utan någon som helst substans”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe menar att ”Giroud vill ta tillbaka sin plats” i landslaget, den som Gameiro tagit bredvid Griezmann i anfallet. Men han vill också ha tillbaka platsen i Arsenals anfall, där han den här säsongen suttit mycket på bänken. ”Jag vet att tränaren (Wenger) gillar mig för min karaktär, men…det får inte vara för länge eller hända för ofta”. L’Equipe frågar sig inför Sverigematchen, ”Vilken ’GG’ på topp?”, alltså Griezmann-Gameiro eller Griezmann-Giroud.

Annons

France Football-rubriken ”Gameiro, en anti-Benzema” betyder inte att Atlético-anfallaren avskyr sin landsman i grannklubben, utan påtalar deras olikheter. Inne i tidningen beskrivs den nye landslagspartnern till Griezmann som ”mindre talangfull, senare utvecklad och mindre blingbling än de andra stjärnorna i 87-generationen”. Och Gameiro själv säger, ”Att leka stjärna har aldrig varit min grej”. Det finns även en intervju med Southamptons tränare Claude Puel under citatrubriken ”När man kommer hit (England) så börjar man från noll”. Det betyder inte att han gillar engelsk fotboll. Tvärtom. ”Det är inte ovanligt att man tar ett glas tränare emellan efter matcher, man snackar och jag har fått beröm för vårt spel som kändes uppriktigt. Det är en känsla jag inte känner igen från Frankrike. Där var avundsjuka och brist på solidaritet mer framträdande”, menar Puel. France Football uppger vidare Adrien Rabiot, som tidigare ofta kopplats samman med en flytt, nu känner sig så bekväm med livet i PSG att nära källor uppger att han vill stanna resten av karriären.

Annons

 

TYSKLAND

Bild (Tyskland) noterar att ”Aubameyang är tillbaka i Milano!”…men den här gången med tillstånd. Det var efter ett besök i den italienska staden alltför nära Dortmunds CL-match förra veckan, som anfallaren kastade ur truppen. Han var tillbaka med fyra mål i helgen och är nu spelledig från klubblaget. Bild uppger på annat håll att HSV-fans var på väg att storma planen när Dortmund ledde med 4-0, men att planinvasionen kom av sig när Nicolai Müller reducerade. Matchen mot bottenkonkurrenten Werder Bremen den 26 november blir första match denna HSV-säsong som klassas som högriskmatch, och runt 1 000 poliser kommer att finnas på plats för nordderbyt.

Hamburger Morgenpost menar att klockorna redan kan klämta för Ekdals och Bahoui (någon som minns honom?) tränare. ”Gisdol – de nästkommande matcherna är en kamp för jobbet”. Tidningen menar att matcherna mot Hoffenheim och i synnerhet bottenkonkurrenten Werder Bremen, kan bli avgörande. Gisdol har bara varit i HSV i sex veckor men inte lyckats vända den katastrofala trenden.

Annons

 

ÖVRIGT

Tipsbladet (Danmark) presenterar Veckans lag i Superligan, och där finns plats för tre svenskar. Högerbacken Johan Larsson (Bröndby, fjärde gången), vänsterbacken Ludwig Augustinsson (FC Köpenhamn, andra) och anfallaren Robin Söder (Esbjerg, första).

Algemeen Dagblad (Holland) har vinjetten och ”Beneluxweek” till Hollands stundande möten med grannländerna Belgien (vänskapsmatch) och Luxemburg (VM-kval).

Publicerad 2016-11-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto