Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Återstår att zlatanera Sverige”

Headlines Blogg

ENGLAND

1

Daily Mail meddelar ”Exklusivt: Bruten tå för Smalling, pinsamt för José”. Ett uttalande av Unitedtränaren i helgen tolkades som kritik mot bland annat Smalling för att ge vika för lätt för skadekänningar. Enligt Daily Mail har den engelske landslagsbacken brutit en tå på två ställen som gör att han inte kan spela på minst en månad.

The Sun ser ”en Van Persie” i vardande. Tidningen har  rubriken ”Exklusivt: Man United chockar med Mesut Özil-intresse, om kontraktssamtalen med Arsenal drar ut på tiden”. Tysken är ännu inte överens med Londonklubben om villkoren i ett nytt kontrakt, något Mourinho uppges gnugga händer åt. United skulle vara beredd att betala 250 000 pund i veckan i lön till Özil, som spelade under Mourinho i Real Madrid.

Annons

Daily Mirror har en Unitedkoppling i spelare som ska skrämma slag på motståndare (och troligen läsare av tidningens sportetta), Wayne Rooney. Hans arga jätteansikte täcker sportettan till rubriken ”Sink the Pinks” (”Sänk de rosa”), vilket syftar på Skottlands rosa bortatröjor, och på att förbundskapten Southgate tänker ”släppa lös” Unitedspelaren på dem.

The Times har mer om just den engelske förbundskaptenen. ”Exklusivt: Southgate vill ha långt avtal”. Hans föregångare Sam Allardyce fick kontrakt till VM 2018, men Southgate vill enligt The Times ha ett kontrakt över EM 2020.

Daily Telegraph har smarta ”Behåll tron” som rubrik. Det syftar dels på att ”Southgate ger Rooney och Sturridge förtroendet” mot Skottland, och dels på förbundskaptenens filosofiska syn på sin framtid, ”Jag känner mig som en buddhist”.

Annons

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport har, jodå, ännu en förstasida med Inters nya tränare. ”Pioli power”, följs av ”Jag ska inte normalisera, jag ska maximera”. Dagens mest bisarra citat levereras av ”Lady Ventura”. Den italienska förbundskaptenens kvinna, Luciana Lacriola, får inne i tidningen citatrubriken ”Giampiero gjorde mig också förälskad med sitt 4-2-4”. På annan plats, en annan värld. För Gazzettan ringar just in ”tre matcher med politiska undertoner”. Det är USA-Mexiko, med tillägget ”Trumps mur behövs på planen”, det är England-Skottland, ”Brexit, kungadömet är inte längre enat”, och det är Frankrike-Sverige, ”St Denis ett år efter bomberna”.

Corriere dello Sport menar att ”Det är alltid Juve mot Napoli”, och fortsätter med huvudrubriken ”Zaza-intrigen”. För ”West Ham måste köpa honom om han spelar fem matcher till eller så fattar Juve beslut”. Anfallarens pappa och agent håller dörren öppen för en flytt till Napoli, ”Simone till Sarri? Redo att diskutera”. Piolis tillträde som Inters tränare avhandlas under citatrubriken, ”Inter är Champions League-material”.

Annons

Tuttosport gör om X-Factor till ”J Factor”. Komplett med studio och fotomontage av Allegri & Co som domare, samt tillägget ”Juve har full upp med casting av de bästa U23-spelarna”. På podiet finns också en lång lista av namn. En krönika bredvid har rubriken ”Att garantera en strålande framtid”.

Calciomercato lyser upp sin webbsida med ”Isak är en juvel, Juve ute efter honom – första kontakterna tagna”. Artikeln, skriven av Fabrizio Romano, som också har The Guardian och italienska Sky Sports som arbetsgivare, sätter den 17-årige AIK-anfallarens prislapp till hela 15-16 miljoner euro, cirka 150 miljoner kronor. Det svenska transferrekordet är 82 milj kr som MFF fick av Ajax för Zlatan Ibrahimovic. Romano skriver vidare att Juves sportchef Fabio Paratici de senaste veckorna varit i kontakt med Isaks representanter, men att ”det stora problemet är att många klubbar är intresserade av honom, från Liverpool till PSG”. Se även ”Tyskland” nedan.

Annons

Tuttomercatoweb har fler svenskuppgifter. ”Exklusivt: Napoli efter Lindelöf, Benfica försöker skydda honom”. Efter de senaste två dagarnas uppgifter i Gazzetta dello Sport om Juves och sedan Inters intresse av Lindelöf i vinterfönstret, återkommer nu också Napoli. Enligt Tuttomercatoweb är han ”ett av de första namnen” på den syditalienska klubbens shoppinglista, samtidigt som Benfica arbetar för ett nytt kontrakt som ska höja utköpsklausulen från 30 milj euro till 40 milj euro. (se även ”Övrigt”)

 

SPANIEN

3

Marca låter med ”Hemförsäkring” spegla ett imponerande facit inför Spaniens möte med Makedonien i morgon. ”Spanien har aldrig förlorat en VM-kvalmatch på hemmaplan”, understryker tidningen. En annan rubrik är ”Kamp mot derbyklockan”. Pepe, Ramos, Casemiro och Benzema är tillbaka i träning men fortfarande osäkra kort inför matchen mot Atlético.

Annons

AS låter journalisten Guillem Balagué få hela utrymmet på förstasidan med sin bok ”Cristiano Ronaldo”. Rubriken, från presentationen med Phil Neville, är ”Ferguson ville att Cristiano skulle välja Barça”.

Sport-rubriken ”Mål: Coutinho” kan kännas som oerhört träffande, då tidningen kom ungefär samtidigt som den formstarke Liverpoolspelaren smällde in ledningsmålet för Brasilien mot Argentina. Men det handlar om ett annat slags mål. Om Barcelonas mål att värva honom. Tidningen levererar sedan standardmässiga fraser som ”har Barças DNA” (förstås), ”vill gärna spela på Camp Nou” (förstås) och ”har en fin relation till Neymar” (förstås).

Mundo Deportivo har hunnit få med Brasiliens prestigeseger (3-0 mot Argentina) på förstasidan. Bilden på Neymar som kramar om Messi följs av rubriken ”Gaska upp dig, Leo”.

Annons

Super Deporte uppgav för några dagar sedan Guidetti som hetaste anfallsalternativ för Valencia. I går kastade tidningen fram Lapadula (Milan). I dag är det dags för ännu en italienare. ”Zaza på gång”, föregås av ”Den italienska anfallaren kan lämna West Ham i januari och Cesare Prandelli gillar honom”.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe har en bild på stjärnorna Pogba och Griezmann som pekar mot himlen, samt den stora rubriken ”Alltid högre”. Tidningen poängterar därefter att Frankrike kan vara ensam på toppen av gruppen vid seger mot Sverige. Dessutom skulle det ”forcera motståndarna att börja tänk på kampen om andra platsen”. En artikel på om Sverige bär det vedertagna ”Generation Z” som rubrik. Efter en beskrivning av det unga laget, skriver L’Equipe, ”Vad som saknas? En eller flera symboler. Uppväxta i Ibras skola vet de att det bara kan ske på ett sätt: vad man åstadkommer på planen”. Om själva arrangemanget i Paris uppger L’Equipe att matchen spelas inför fulla läktare, med 1 200 i säkerhetspersonal kring arenan och ytterligare 400 poliser.

Annons

Le Parisien presenterar Dominc Severacs matchkrönika med orden ”Det återstår att zlatanera Sverige”. Men önskan om en seger i matchen mynnar också ut i en önskan om en seger för större värden, ”Att vinna skulle ha också en annan betydelse. 363 dagar efter den förfärliga kvällen den 13 november, hemskheter som började på Stade de France, så vore det  fint att få fortsätta älska det fanatiker hatar: fotbollen, festen, leken, att samlas och njuta tillsammans”.

 

TYSKLAND

Bild vidareförmedlar Grosskreutz budskap om en värmande brasa till en utfrusen Man United-lirare. ”Schweini är välkommen till Stuttgart”.

Hamburger Morgenpost ger ett livstecken från Nabil Bahoui. Svensken, som trillat ner i ett svart hål sedan Gisdol tog över i Hamburg, fick chansen i en träningsmatch mot Teutonia 05. Två mål blev det för Bahoui. Men de bör ses i ljuset av att HSV vann med 12-0.

Annons

Sport Bild har samtidigt med Calciomercatos uppgifter (se under ”Italien”) om Juventus intresse för Alexander Isak, en artikel med rubriken ”Alexander Isak: Även Bayern intresserade av ’Nya Ibra’”. Artikeln är dock mer en presentation av svensken än bidragande med några som helst nya uppgifter.

 

 

ÖVRIGT

6

Olé (Argentina) har efter nattens tunga förlust (0-3 mot Brasilien) ”Rysk roulette” som rubrik och som summering av chanserna att nå VM. Ingressen inleds med ”En argentinsk katastrof i Belo Horizonte”. TyC Sports intervjuade Messi efter matchen. ”Trots allt det dåliga, all skit, så behåller vi tron på oss själva”, sa han (se ovan).

Annons

Diário de Saõ Paulo (Brasilien) tycks dra ut på Halloween. Tidningen gottar sig åt Brasiliens seger mot Argentina med en bild på Neymar med tröjan över huvudet, och sarkastiska rubriken ”Blev du rädd, Messi?”.

Correio da Manhã (Portugal) släpper fram ”Napoli vill ha Lindelöf” på sin nyhetsetta. Uppgifterna är snarlika Tuttomercatoweb, och CdM hänvisar också till italienska medier om att Lindelöf ses som en ersättare till Koulibaly (som trots färskt Napolikontrakt påstås kunna säljas till Chelsea i vinterfönstret). Däremot uppger den portugisiska tidningen att Benfica försöker fördubbla Lindelöfs utköpsklausul, till hela 60 miljoner euro.

Ekstra Bladet (Danmark) har Kasper Dolberg på bilagan Tipsbladets förstasida, till rubriken ”En stjärna är född”. Det är ungefär vad Danmark har att glädja sig åt för närvarande. Efter två raka förluster spelar Danmark med kniven mot strupen mot Kazakstan i kväll. ”Jag förväntar mig att de spelar med åtta man där bak”, säger förbundskapten Åge Hareide inför den…hm..kniviga matchen. Den förre MFF-tränaren känner även han bladet mot huden. ”Åge Hareide kämpar också för sitt jobb mot Kazakstan. Saken är självklart den att med ett kontrakt som går ut 2018, så finns det ingen mening att låta Åge Hareide fortsätta i det ögonblick VM-platsen är borta”, skriver Ekstra Bladets sportredaktör Allen Olsen i en krönika.

Annons
Publicerad 2016-11-11 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto