Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Peps order: Inget sex efter midnatt

Headlines Blogg

cxqctbsweaatqrgENGLAND

Daily Telegraph använder feta bokstäver till ”Avslöjar: Southgates avtal som Englands förbundskapten värt sex miljoner pund”. Enligt tidningen kommer förbundet efter kvällens match mot Spanien att ge Southgate ett kontrakt på 1,5 miljoner pund om året till 2020.

The Times vinklar det annorlunda, och har lite andra uppgifter. ”Exklusivt: Southgate kommer att tjäna två miljoner pund mindre om året än Allardyce”. Tidningen hävdar att grundlönen är på en miljon pund, och dessutom att kontraktslängden inte är klar, även om förbundet väntas gå med på 2020.

Daily Mirror sätter med svåröversatta ”Sturridge Kops out” fokus på en engelsk landslagsspelare på jakt efter ny klubb i vinterfönstret. 27-åringen uppges frustrerad av bänknötandet, West Ham och Stoke anses intresserade och Liverpool kan tänka sig sisådär 28 miljoner pund i utbyte.

Annons

The Sun menar med ”Jakten igång för Rooney” att Unitedanfallaren, som fick lämna Englands landslag med en smärre knäskada, är ett frågetecken inför matchen mot Arsenal i helgen. Rubriken kunde lika gärna ha gällt nästa klubbadress. För en annan artikel uppmärksammar gårdagens uppgifter från USA, att blivande MLS-klubben LA FC bekräftar att den vill ha Rooney…2018.

Daily Mail ser en återkomst i ”Få tillbaka Frank”. Lampard uppgav i går att han slutar i New York FC, och väljer 38-åringen att stoppa undan fotbollsskorna finns jobb i Chelsea. Antingen i tränarroll eller som klubbambassadör.

Manchester Evening News har satt betyg på Man Uniteds spelare efter en tredjedel av säsongen. Kul läsning för Bailly som får åtta av tio. Zlatan får omdömet ”Uniteds bäste målskytt har kostat mer än han vunnit, med enkla chanser han missat mot Watford, Stoke, Liverpool, Chelsea och Burnley”. Svensken får blott fem i betyg. Men det kunde vara värre. Memphis Depay får…ett.

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg om valet av Southgate

 

prima_pagina_xlITALIEN

La Gazzetta dello Sport läser in ett ”Juve försöker med Gigio” i uttalande från sportchefen Marotta. Det handlar alltså om målvakten Donnarumma. Gazzettan skriver att ”Marotta öppnar för Milans stjärna. ’Buffon har en lång karriär, men behöver en arvinge på högsta nivå. Vår historia bygger på italiensk talang; Zoff, Gigi…”, avslutar Gazzettan på förstasidan, och lämnar öppet för läsaren att läsa in ”Gigio”. En annan Juventusrubrik. ”Allegri har inga utmanare”, säger gamle Juvetränaren Capello, och menar att Turinklubben har det för lätt nuförtiden, ”Fabios svar till Max: ’Mitt Juve spelade fin fotboll och med större konkurrens”. Rubriken till kvällens landskamp slår fast att ”Italien-Tyskland – det är aldrig en vänskapsmatch”.

Annons

Corriere dello Sport kör stenhårt på Marotta/Donnarumma. Stora rubriken ”Juve vill ha honom!” och en bild Milanmålvakten dominerar förstasidan. I överrubriken finns Marottacitatet ”De italienska landslagsmålvakterna är alltid våra”. Tidningen lägger till att ”Milan försöker redan förnya kontraktet”.

Tuttosport ger förstås också samma tema störst utrymme, ”Från Gigi till Gigio”. Tidningen använder sig sedan av ett grepp som den använt flera gånger på senare tid: man släpar fram en spelarförälder som uttalar sig om hur bra sonen trivs i Turin. Den här gången är rubriken ”Pappa Valdifiori: Mirko är som pånyttfödd tack vare Torino”.

 

SPANIENcxqroogxuaafciv

Marca försöker trumma upp intresset för vänskapsmatchen England-Spanien i kväll genom arenan den spelas på. Skylten ”Wembley, dit spelare kommer och legendarer lämnar” får i stort sett hela förstasidan. Marca försöker också påpeka att det är en ”prestigeutmaning”. I går retade tidningen upp katalanska medier med att Messi ska ha nobbat ett kontraktsförslag i somras och att han funderade på sin framtid. I dag följer Marca upp med ”Barça medger att man arbetar på att övertyga Messi”. Mer tandagnissel att vänta i Katalonien. Inför helgens Madridderby menar tidningen att ”Cholo blickar mot sjukstugan”. Simeone har sin startelva klar, men väntar klartecken från läkarteamet om Griezmanns och Oblaks medverkan. I Real-lägret så gäller att ”Zidane funderar på 4-4-2” inför matchen.

Annons

AS gör ett liknade försök som Marca att hajpa matchen mot England med ”Examen på Wembley”. Även här är det en bild från arenan som ska locka. Ett citat från förbundskapten Lopetegui lyfts också in, ”I England gillar jag mer miljön än spelet”.

Sport bryr sig inte om Spaniens match, utan drar för kvällen helt ohämmat på sig Argentinas landslagströja. ”Kom igen, Leo”, är uppmaningen inför Messi och hans polares möte med Colombia. Om någon Sport-läsare tvekar, så förklarar tidningen: ”Messi spelar i dag en avgörande match som kan innebära att han kommer hem lycklig”. Som väntat avfärdar sedan Sport Marcas uppgifter från i går. ”Konfidentiellt: Barça och spelaren lugna kring kontraktsförlängning”, skriver tidningen.

Mundo Deportivo skriver samma sak som Sport om Messi, ”Lugna”, och liknande som Marca om Spaniens möte med England, ”Prestigematch”.

Annons

 

une_hdFRANKRIKE

L’Equipe ser vänskapsmatchen mot Elfenbenskusten som ett sätt för Frankrike att ”Avsluta vackert”, med 14 seger på ett år, i så fall ett nationsrekord. Matchen som sådan ses som ”En kväll för dem”, vilket är Kanté, Fekir, Gameiro och Ousmane Dembélé att imponera på förbundskapten Deschamps. Från Samir Nasris medverkan i tidningens tv-program ”L’Equipe du Soir”, är citatrubriken ”Pogba? Man förväntar sig mer”. Fast det som lär locka till fler rubriker på annat håll är ett uttalande som inte ens fick plats i tidningen, om Guardiolas strikta regim i Manchester City, som också inkluderar sexuella aktiviteter. ”Sex skulle vara före midnatt, även om det var ledig dag efteråt, det var för att man skulle sova bättre”, berättade Nasri, numera i Sevilla, ”Han (Guardiola) berättade att det var så han gjort för att få det bästa ur Messi, som sedan inte hade problem med muskelskador, och på liknande vis med Lewandowski”.

Annons

France Fotball förförs av ”Nice, en kust där det brinner”. Det kommer mer kärlek. ”Ett så attraktivt spel, en så sympatisk image, så häpnadsväckande avslöjanden”. Tidningen följer sedan den så tydliga röda tråden i verksamheten, som sedan i somras omlindas av den emotionella effekten av terrordåden. Tidningen har också intervjuat Alou Diarra, nu i Nancy, men tidigare i West Ham. Han kan knappast räkna med julkort från sin dåvarande tränare, den numera sparkade förbundskaptenen, Sam Allardyce. ”När jag ser den tränaren inblandad i skumma affärer, så blir jag inte förvånad. Ingen rök utan eld”, säger Diarra. France Football har på sin ”konfidentiellt”-sida lite dåliga nyheter åt en Ligue 1-svensk. Nantes jagar förstärkningar i januarifönstret eftersom klubben är ”besviken över nyförvärven Kacaniklic och Thomsen”. Mer konfidentiellt. ”Juventus vill värva Tolisso”. Uppgifter förekom även förra veckan i italienska medier, men enligt FF är Lyon-mittfältaren överst på Turinklubbens lista för vinterfönstret, och klubben har också varit i kontakt med Tolissos entourage.

Annons

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) påpekar att ”Fotbollsdvärgen slår tillbaka”. Tysklands Thomas Müller ifrågasatte efter 8-0 meningen med att spela mot nationer som San Marino. Talesmannen för det lilla landets OS-kommitté, Alan Gasperoni, blev honom inte svaret skyldig. På Facebook slänger han fram tio skäl till vad för syfte matchen tjänade, från lite mer storslagna ”att visa att fotbollen tillhör alla som älskar den” till lite mer sarkastiska ”även under de finaste av Adidasställ så är ni alltid de som har vita strumpor i sandalerna”.

Ekstra Bladet (Danmark) ger en ilsken Åge Hareide ordet. Den danske förbundskaptenen är ilsk för att danska tidningar i går tolkade hans svar om vänskapsmatchen mot Tjeckien som att han egentligen inte vill spela den. ”Och jag har inte heller blivit pressad av FCK eller Tottenham i förhållande till spelare”, fortsatte Hareide, och summerade: ”Jag är förbannad över att pressen kan skriva vad som helst”.

Annons

VG (Norge) rapporterar om ilska till försvar för en annan hårt ansatt förbundskapten, Norges Per-Mathias Högmo. ”Mycket av det som sägs i medier, av några experter och även av en del tränare från vår egen miljö, är långt över gränsen”, säger tränarföreningens chef Teddy Moen.

Capital FM (Kenya) har pratat med Djurgårdens succéanfallare Michael Olunga, som inte vill spekulera i sin framtid. ”Mitt jobb är på planen. Jag lämnar åt klubben och mina agenter att handskas med saker utanför planen. Jag är lycklig i Djurgården, för de gav mig en plattform. Jag har fortfarande ett treårskontrakt med dem, och om jag blir kvar eller inte är upp till mina agenter. Om en större utmaning dyker upp, varför inte?”, säger 22-åringen. Men han har redan satt upp mål för allsvenskan kommande säsong. ”Den här säsongen ville jag slåss om att vinna skytteligan, men jag var lite sen med att komma igång. Nästa säsong vill jag satsa högre. Jag har satt ribban högt, och många kommer att ha ögonen på mig. Jag måste vara innovativ nästa säsong. Variation är livets krydda. Jag kommer att satsa på de högsta utmärkelserna. Om inte skyttekung så säsongen spelare”.

Annons
Publicerad 2016-11-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto