Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter bekräftar: "Följer Lindelöf"

Headlines Blogg

ENGLAND

england

The Times går nog hårdast åt England efter den tappade ledningen i går (2-2 mot Spanien). Överrubriken ”Skandal, förödmjukelse mot Island, tre olika förbundskaptener. Sedan får Englands 2016….” leder fram till stora rubriken ”En sista käftsmäll”. Det var alltså en vänskapsmatch.

Daily Mail använder en för dagen populär beskrivning för landslaget: ”Dummies”, i dubbelmeningen ”skyltdockor” (för firandet med en mannequin challenge efter Vardys mål) och ”dumskallar” (för den tappade ledningen). Vardy får högst spelarbetyg, åtta av tio. Lägst betyg får spanska spelare. Många av dem. Hela nio av elva avfärdas med en femma; Reina, Martinez, Nacho, Carvajal, Busquets, Vitolo, Mata, Silva och Aduriz.

Annons

Daily Mirror bjuder på samma bild och samma rubrik som Mail från Englands match. Dessutom bjuder tidningen på citat från förbundskapten Southgate, som gärna får klart med sin framtid. ”Jag behöver veta var jag ska parkera min bil den närmaste tiden!”, som han uttrycker det. Rubriken ”Come and join me, me old China” tappar lite mening i svensk översättning (”Kom och gör mig sällskap, gamle vän”), då den levererar uppgiften att André Villas-Boas vill värva John Terry till kinesiska klubben Shanghai SIPG.

Daily Telegraph ser en annan Chelseaspelare väcka kinesiskt intresse. ”Conte redo att låta Oscar lämna Stamford Bridge” slutar i att Inters kinesiska ägare Suning kan återuppliva intresset för den brasilianske mittfältaren. För ett år sedan tackade Oscar nej till ett jättebud från Jiangsu Suning, som har just Suning som ägare. Det är där eller i Inter som Telegraph föreställer sig Oscar för en övergångssumma på cirka 20 miljoner pund.

Annons

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport beklagar sig med ett ”Italien, bara en stolpe ifrån”. Från seger mot Tyskland, alltså (0-0) . Det var stjärnskottet Belotti som var närmast mot ett ”experimentellt tyskt landslag”. Och Ventura var nöjd. ”Det här kommer att bli ett mycket bra lag”, sa förbundskaptenen efter matchen. Gazzettan noterar också på förstasidan att ”San Siro visslade ut den tyska nationalsången, Buffon fick rycka ut igen och locka fram applåder” (se ovan). De Rossi ringas in som bästa italienske spelare, med sju i betyg, samma som Belotti. I Tyskland är det Gündogan som får högst, även han sju. Matchens sämsta: Eder (fem) respektive Höwedes (5,5). Mer Milano, men ur Serie A-perspektiv med stundande Milanoderby på programmet. Rubriken ”Balotelli tillbaka” följs av citatet ”I derbyt håller jag på rödsvart”. Balotelli är försiktig om sin framtid i landslaget, ”Om jag är i form kan jag dra på mig landslagströjan igen”. Gazzettan fyller sedan på med kortade citat från intervjun. ”Mancini var den bäste. Verratti är lika bra som Pirlo. Jag tycker Gigio ska stanna”.

Annons

Corriere dello Sport ser inget experimentellt motstånd. ”Italien är här”, basunerar tidningen ut, och bröstar upp sig, ”Bättre än världsmästaren Tyskland”. När tidningen lugnat ner sig en aning kommer mer sansade omdömet ”Landslaget blir bättre”. En annan rubrik är ”Oro i Milan för Gigio, men förbereder offensiv”, efter Marottas och Juves flört i går. ”Ett kontrakt värt 4,5 miljoner euro på bordet. Raiola: ’Han vet var han vill vara’”.

Tuttosport fortsätter på Donnarumma-spåret. ”Juves dubbelplan med Gigio”. Det förklaras med ”Buffon flyttar man inte på, men Juventus funderar på hur klubben ska säkra framtiden med Donnarumma. Förhandla direkt med Milan eller invänta att kontraktet går ut 2018?”. Tidningen plockar också upp gårdagens nyhet i France Football, ”Kontakt med Tolisso”, Lyon-mittfältaren. Tuttosport är liksom CdS fylld av stolthet efter landskampen i går. ”Tyskarna? Vi var bättre”, lyder rubriken, som också innehåller bifall för förbundskaptenen, ”Ventura, ja”.

Annons


SPANIEN

spanienMarca ser så mycket ”Stolthet” i det spanska landslaget efter gårdagens upphämtning (2-2 mot England), att tidningen drar upp det i jättestora bokstäver. Sedan fortsätter det i mindre stil med ”Spanien står emot och fixar oavgjort i sista sekund i en tam match”. Inför helgens Madridderby finns rubriken ”Oblak har koll på CR7” och ”Han har bara gjort ett mål på sju matcher”.

AS använder ett ordspråk ”Hasta el rabo todo es toro” (ung ”Tjur ända till svansen”), vilket skulle kunna jämföras med engelskans ”It ain’t over till the fat lady sings”, alltså i betydelsen ”Det är inte över förrän domaren blåser av”. Hur som helst, AS påpekar att ”Spanien spelade mycket dåligt i 80 minuter, men rättade till det i en avslutande anstormning”. Högst betyg får Henderson och Spaniens inhoppare och målskytt, Aspas. Båda får tre på skalan noll till tre.

Annons

Sport sätter med ”Förhandlingar med Srna” färg på gårdagens rykte. Enligt Sport är den 34-årige kroaten sportchefen Robert Fernández förstaval som högerbacksvärvning, och Srna ”ber Sjachtar om att släppa honom gratis och skriva på ett kontrakt med Barça till 2019”.

Mundo Deportivo ser fler alternativ. Under rubriken ”Veteran i vinter, Cancelo i sommar”, skriver MD. Srna, Lichtetsiner (Juventus) och Ivanovic (Chelsea) ses som tre av sju alternativ på högerbacksplatsen.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe tror på ett ”Starkt 2017”. För trots gårdagens antiklimax (0-0 mot Elfenbenskusten), så poängterar tidningen att ”efter ett bra EM och en fin start på VM-kvalet, så känns framtiden lovande”. Kanté får högst betyg i hemmalaget, Koné hos gästerna. En annan rubrik på förstasidan är att ”Thauvin i chock, OM i problem”. Den syftar på att Thauvin utsattes för ett beväpnat rånförsök, och att detta senaste överfall mot en OM-spelare inte underlättar klubbledningens arbete. Drygt ett tiotal OM-spelare eller ledare har de senaste fem åren utsatts för rån eller inbrott. ”Det problematiska säkerhetsläget i staden hamnar på nytt i fokus samtidigt som ägarna vill locka till sig stora namn”, menar L’Equipe. Tidningen uppmärksammar också Balotellis löfte i Sky: ”Om Nice vinner titeln ska jag ta en helikopter och flyga den över staden”.

Annons

Le Parisien ser ingen anledning att lyfta upp Frankrikes avslutande landskamp till förstasidan, men har på sporten ”Tack för allt”, som en summering av året. Liksom L’Equipe understryker Le Parisien att man ”ser fram emot 2017 med spänning”. Liksom L’Equipe lyfter Le Parisien också fram Kantés insats i går (får sju i betyg, det får även Rabiot och Varane). Liksom L’Equipe ser Le Parisien Ousmane Dembélés och Pogbas insatser som de svagaste i det franska laget.

 

TYSKLAND

tysklandBild menar att ”Jogi nollade sig till rekord” (0-0 mot Italien). Förbundskaptenens landslag har nu nämligen sex raka matcher utan att släppa in mål. Det har inte hänt på 50 år, sedan förbundskapten Helmut Schöns tid, skriver Bild. Sedan är det dåliga nyheter för Hamburg. Igen. Och för Albin Ekdal. Igen. ”HSV-profilen skadad igen: Ekdals skadelista växer”. Ljumskproblem innebar att han fick lämna det svenska landslaget i helgen. I förbigående nämndes då en ”lite stukad fot”. Det är den som nu uppges störa så pass att han inte kan träna. ”Albin har fortsatta problem med fotleden. I nuläget kan vi inte säga när han är tillbaka på planen”, säger tränare Gisdol. Bild menar att Ekdals ”medverkan mot Hoffenheim på söndag hänger på en skör tråd”.

Annons

Sport Bild bullar upp för Dortmund-Bayern med Watzke-Rumenigge i ”Möte i klartext”. Ämnen som behandlas i intervjuerna är ”Götze, Hummels, Leipzig och chanserna till en toppmatch”. Sport Bild ställer också frågan ”Är Aubameyang bättre är Lewandowski?”. Bremens omhuldade stjärna Serge Gnabry figurerar också på förstasidan, med citatrubriken ”Min förebild är Ribéry”. Av intervjun framgår också att ytterligare en Bayernspelare fungerar som förebild, Robben. Sedan tycker Lothar Matthäus till i sin krönika, ”Lahm passa betydligt bättre som sportchef i FC Bayern än Sammer”.

 

ÖVRIGT

NRK (Norge) ser slutet för förbundskapten Högmo. Ett väldigt nära slut. ”NRK erfar: NFF och Högmo förhandlar om avgångsvederlag”. Förbundet vill inte kommentera uppgifterna. Ståle Solbakken ses som förbundets givna förstaval som ersättare, även om Erik Hamrén också nämns i texten med tanke på gårdagens uppgifter i GP.

Annons

Record (Portugal) låter en välbekant Benficasvensk skymta på förstasidan, till rubriken ”Inter bekräftar att man följer Lindelöf”. Det baseras på att Inters sportchef för TMW Radio på fråga om svensken sagt att ”För nu håller vi bara koll på matcher, vi är närvarande vid internationella matcher som man bör vara”. Record påpekar att Benfica inte kommer att vara intresserade av förhandlingar innan klubben är överens med Lindelöf om ett kontrakt med en utköpsklausul på ”inte under 45 miljoner euro”. Den nuvarande är på 30 miljoner euro. Kontraktet väntas förlängas till 2021.

Publicerad 2016-11-16 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto