Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PL med nytt jätteavtal i Kina

Headlines Blogg

ENGLAND

englandThe Sun spikar för fjärde dagen i rad fast Wayne Rooney vid skampålen. I dag uppger tidningen att han fråntas kaptensbindeln i landslaget efter sin uppmärksammade spritkväll. 31-åringens framtid i landslaget är också i fara. En annan rubrik berör spelare från Wales landslag men av helt andra skäl. ”Exklusivt: Real Madrid redo med chockbud på 25 miljoner pund för Arsenals Aron Ramsey som kan bli klubbkamrat med Gareth Bale”.

Daily Mirror skriver i stora, feta bokstäver, ”Från LA till MK”. Det handlar förstås om gårdagens uppgifter att Steven Gerrard är aktuell för comeback i England som tränare. ”Gerrard har sagt till MK Dons: ’Ge mig ett erbjudande jag inte kan tacka nej till’”.

Annons

Daily Telegraph låter också ”Gerrard i överraskande samtal om att ta över League On-laget MK Dons” tar ansenlig plats på sportettan. Liksom Mirror uppmärksammar tidningen också att ”Fifa hotar med straff för poppys och tyst minut för de döda”. Det fanns inget godkännande från Fifa för Englands och Skottlands agerande i samband med VM-kvalmatchen förra veckan, varför disciplinmaskineriet rullat igång. Tidningen samlar också uppgifter från Reuters och AP om att ”Premier League säljer tv-rättigheterna i Kina för cirka 564 miljoner pund”. Bakom rekordköpet och treårsavtalet ligger PPTV, som ägs av Suning, tillika Inters ägare.

The Times har rubriken ”Exklusivt: Noggrann utfrågning väntar Southgate”. Det vill säga, det är ännu inte klart att jobbet är hans. På måndag vänta grillning kring hans vision för landslaget de nästkommande fyra åren.

Annons

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport sätter det stundande Milanoderbyt i fokus med en intervju med stjärnskottet Locatelli. ”Jag och Donnarumma säkrar ett stort Milan i tio år. Jag har redan gjort mål på Inter med ungdomslaget”, är skarvade citaten som klär förstasida. Tidningen följer upp med ett derby vid sidan av planen. ”Januarimercaton: Montella-Jovetic på middag, den senaste idén från Djävlarna”. Juventus får också några rader. ”Fem år av hem, kära hem – stadion är är Europas bunker”. Den rubriken följs av ”Inget av lagen i det stora ligorna har plockat fler poäng på hemmaplan, bara Barça och Real Madrid är ens nära”. Atalantas nyblivna landslagsmittfältare Gagliardini bjuder annars på förstasidans kanske mest iögonfallande rubrik, ”Jag är den vite Pogba”. Det är dock inte han själv som utnämner sig till det. Av intervjun framgår en synnerligen ledande frågan, som mynnar ut i ett svar om  att ”han (Pogba) är alldeles för bra, men jag kan se mig själv i honom”.

Annons

Corriere dello Sport presenterar ”en studie” som ger rubriken ”Italien röstar på Juve”. För CdS har flest fans i landet, tolv miljoner. ”De är toppklubb i 13 regioner, framför allt i nordväst, mitten och syd”, ”I Europa har supporterskaran nått 41 miljoner tack vare Champions League” och avslutande Juveexcessen ”I hela världen är det över 300 miljoner, Kina är det land där det finns flest fans: 58 miljoner”. Nyporna med salt som bör tas med sådan här uppgifter är av enorma proportioner. På förstasidan finns också ”Exklusivt: ’Kom igen, Napoli, låt oss vinna scudetton”. En uppmaning från Marek Hamsik. Citat fylls på med andra, ”Jag vill vinna titeln, göra fler mål än Maradona och sedan lära känna honom, för han är en del av historien”.

Tuttosport kontrar Milanoderbyt med ett ”Evighetsderby” i Torino mot Juventus. Torino som ”Måste hålla fast vid Belotti”, nytt kontrakt på gång, och Juventus som har ”Dybala till 2021 klart”, avslutande möte i slutet av månaden.

Annons

Calciomercato uppger att ”Arsenal har gjort Juventus och FC Bayern sällskap i jakten på Isak”. Juventus överväger nu att dra sig ur kampen om prislappen stiger, uppger Calciomercato. ESPN har helt andra uppgifter (se Frankrike).

 

SPANIEN

spanienMarca visar att det minsann inte bara är i Italien det bullas upp för derbyfest. Marcas grepp kring Madridderbyt är något udda. ”Ett derby i varje hörn” illustreras av gatuskyltar med klubbarnas namn i ett hörn, derbyinspirerade gatskyltar ovanför samt en Real- och en Atléticotröja. Kladdigt värre. Textuppföljningen är ”Morgondagens stormatch ’spelas’ i hela Spanien”. Från Atléticos läger påpekar Marca att ”Griezmann och Godin deltog i kollektiva träningen”, och därmed kan spela. Från Reals läger finns ”Dilemmat: Benzema eller Luis Vázques”.

AS tar till ett mer beprövat men slött stormatchsgrepp. ”Atlético favorit hos vadslagningsbyråerna”. Tidningen lägger till: ”Men Zidane har inte förlorat på 265 dagar”. På annan plats finns påståendet: ”Barça funderar på Unzué om det inte blir en fortsättning med Luis Enriqué”. Unzué är assisterande tränare i Barça.

Annons

Sport ser det sitt uppdrag att sudda ut tvivlen som Marca sådde i veckan om Messis framtid i Barcelona. ”Barça-Mess: Första kontakterna” blir inledningen till en text om klubbpresidenten Bartomeu varit i kontakt med Leos farsa, och att allt är fina fisken kring nytt kontrakt. En notis på förstasidan är ”Konfidentiellt: Zubis Olympique intresserade av Aleix Vidal”. Det är alltså Marseille och dess nye sportchef Zubizarreta som funderar på Barças back.

Mundo Deportivo ser ”Pique, den andre presidenten”, med tillhörande bild på backen i kostym. Efter att ha initierat samtalen bakom sponsoravtalet med Rakuten som presenterades i förrgår, träder en allt tydligare bild fram av en framtida klubbpresident fram. En ambition Piqué redan medgett.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe presenterar ”Monaco, bästa anfallet i Europa”. Det baseras på målsnitt per match. Monaco har 3,0, Barcelona 2,9 och Real Madrid 2,81. Med rubriken ”Koscielny, 2020 på horisonten” syftar tidningen på att den 31-årige franska landslagsbacken ”inom de närmaste dagarna” kommer att skriva ett nytt kontrakt med Arsenal. Låt oss hoppas att den uppgiften stämmer bättre än gårdagens om att Ribéry förlänger med Bayern München, som den tyska klubben utsåg till ”Dagens anka”.

Annons

ESPN hamnar på Frankrike då det är deras Frankrikekorrespondent Jonathan Johnson som kommer med uppgifterna: PSG jagar Alexander Isak, men Juventus leder rejset. Ryktena har varit många kring AIK:s stjärnskott, men ESPN hänvisar till flera källor nära spelaren. Samtal har inletts kring en övergång värd 10 miljoner euro, men AIK uppges vilja ha runt 15 milj euro.

 

 ÖVRIGT

Bild (Tyskland) levererar redan på förstasidan ”Blir Leipzig nya serieledare i kväll?”. Emil Forsberg & Co ställs mot Bayer Leverkusen borta. Tar skrällgänget minst en poäng tar man också över ligaledningen. I alla fall temporärt. Bayern München kan återta den i morgon, då Dortmund väntar. I en icke-artikel inför just den stormatchen har Bild rubriken ”Vart höll Reus hus?”. Han deltog inte i gårdagens träning med Dortmund och skapade oro för nya skadebekymmer. Men enligt Bild sparades han bara till dagens träning. Om hans sedan får starta matchen är en annan femma.

Annons

Ekstra Bdanmarkladet (Danmark) lockar i bilagan Tipsbladet med ”Ståles plan”, vilket ska ge en antydan om hans framtidsplaner, men inte levererar några sådana svar. ”Jag har inte varit i förhandlingar med någon annan än FCK, och jag inte förbrukat en kalori på andra än FCK”, säger Solbakken. ”Men om man tar ett ämne i taget, hur ser du på en flytt utomlands?”, försöker reportern. ”Jamen jag är ju utomlands”, svarar Solbakken. Touché. Sedan medger norrmannen att flytt till en större liga kan locka, men att han också är fäst vid FCK, och om norska förbundskaptensjobbet har han just inget att säga. Helgarderat.

Dagbladet (Norge) har talat med Erik Hamrén, som berättar att han ringde Per-Mathias Högmo när denne fick sparken som norsk förbundskapten för att ”ge honom lite positiv energi”. Att Hamrén skulle bli Högmos ersättare är han tveksam till. ”Jag är smickrad att bli nämnd bland så fina kandidater, men jag tror inte det blir jag. Jag lägger inte så mycket energi på det”, svarar Hamrén. TV2 Norge uppger samtidigt att man fått bekräftat att ”avskedandet av Högmo gör att NFF styr mot ett underskott på närmare fem miljoner kronor. Förbundet har tidigare styrt mot nollresultat”.

Annons

A Bola uppmärksammar en intervju av Antena 1 med Fredrik Söderström, en gång spelare i bland annat Vitoria Guimarães och Porto. Samtalet kretsar inte oväntat om Victor Nilsson Lindelöfs framtid. ”I mina ögon har han fortfarande mycket att lära, och bör därför stanna ett eller två år till i Benfica”, säger Söderström.

LA Times (USA) konstaterar att ”Robbie Keane är den senaste stjärnan som lämnar LA Galaxy”. I natt, svensk tid, kom beskedet att irländaren efter sex säsonger som en av MLS främsta fanbärare, slutar (se även Keanes brev ovan). 36-åringen planerar dock att spela vidare. Beskedet kommer bara dagar efter det att Steven Gerrard också meddelat att han lämnar Galaxy.

Publicerad 2016-11-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto