Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bakom petningen: ”Rooney för långsam”

Headlines Blogg

ENGLAND

englandThe Times påpekar att ”Chelsea når toppen” efter gårdagens seger (1-0 mot Middlesbrough), och låter också den rubriken klättra till toppen av alla rubriker på förstasidan, just under tidningsloggan. På sporten har Henry Winters senaste krönika en av förklaringarna, ”Strålande David Luiz i hjärtat av Chelseas pånyttfödelse”.

The Guardian fångar upp Chelseas seger med målskytten (och ordleken med solkust) ”Costa Bravo”. Sean Ingle ringar sedan in andra delar av framgångsreceptet med ”Chelsea och Liverpool drar nytta av slippa slita med Europaspel”. Texten inleds på årets brittiska tema, ”Glöm Brexit. Med Chelsea och Liverpool på första och andra plats borde vi diskutera Chexit och Lexit”. The Guardian släpper inte taget om ”Weddinggate”, som någon skrev, även om det i just det här fallet inte är Rooney som är i skottgluggen. ”Förbundet håller tyst om spelare på strippklubb”. För det var till ett sådan ställe som The Sun hävdar att Henderson och Lallana drog den där beryktade lediga kvällen från landslaget.

Annons

The Sun understryker att ”Strippklubbsduon bröt mot förbundets regler”, men sparar som vanligt det svartaste rubrikerna till Rooney. ”Roo to slow” är en halvtaskig ordvits till rubrik för ”Josés pik om stjärnans snabbhet”. Vad Unitedtränaren sa var att han bänkade Rooney för att han hade snabbare spelare som lämpade sig bättre mot Arsenal. The Sun fortsätter sedan att krama droppar ur festkvällen. ”Exklusivt: Det nygifta paret som drogs in i Rooneys hotellfestande anser att förbundet ’borde gjort mer för att stoppa honom’”.

Daily Mirror drar ihop de två stora ämnena i engelsk sportpress i dag med ”På världens topp”, för tennisen världsetta Andy Murray, och ”I ligans topp”, för Chelsea. Sedan förmedlar tidningen ett lugnande besked till Spursfans. ”Eftertraktade Kane säger till United & Co: Glöm det”. Anfallaren vill stanna i Londonklubben.

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg,”Burnley dansar med drakar”.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport tar fram EKG och skriver om ett ”Derby för hjärtat” i Milano (Milan-Inter 2-2). Det fortsätter med ”Milan mot seger genom Suso, men Inter frös dem tack vare Perisic i 92:a minuten”. En krönika får rubriken ”Mer känslor än kvalitet”, medan nye Intertränaren Pioli får citatrubriken ”Nu är jag än mer övertygad om att en Champions League-plats är möjlig”. Bergamos stolthet får GdS att utbrista i ett ”Atalanta wow!” efter femte raka segern (2-1 mot Roma). Matchen får också tillägget ”Bråk mellan ultras och polis – tre poliser skadade”. Svenskbetyg, så: Hiljemark, Quaison (båda Palermo) och Rohdén (Crotone) får alla sex av tio.

Corriere dello Sport menar att ”Pioli är djävulen”, som en referens till Milans smeknamn men att Intertränaren stoppade dem. Samtidigt konstaterar tidningen att ”Juve sticker: +7 poäng”. En krönika på samma tema har rubriken ”Juve springer, alla andra halkar efter”. Nöjt skriver CdS också ”Premier League har bara en boss: Antonio Conte”.

Annons

Tuttosport fäster blickarna på ”Obevekligt Torino” som skördar fortsatta framgångar (2-0 mot Crotone). Men tränaren var ändå inte nöjd. ”Mihajlovic skrek på alla i halvtid, ändrade därefter spelsystem och vann. Belöningen? Ingen vila”. Den planerade vilodagen i dag har ställts in.

 

SPANIEN

spanienMarca utnyttjar en bild på Zidanes kala hjässa med Real Madrid-krona i bakgrunden, för att utropa fransmannen till ”Kungen”. Tidningen lägger till att ”Zidane slår alla ligarekord”, och fortsätter med ”83 poäng på 32 matcher – Zidane slår med två poäng Guardiolas start som Primera-tränare och med fem poäng Luis Enriques”. En annan rubrik som skymtar fram är ”Cristiano är den perfekte nummer 9”.

AS använder sig också av en jämförelse mellan Zidane och andra stjärntränare. Tidningen påpekar att ”Sedan senaste ligaförlusten har Zidane på 24 matcher tagit 15 poäng mer än Luis Enrique och Simeone”. På tal om Simeone. En mindre rubrik på förstasidan är ”Simeone mot Gabi och Koke”, vilket syftar på att ”tv-bilder fångade upp meningsskiljaktigheter mellan tränaren och kaptenerna”. Bland annat var Gabi rasande när han byttes ut, men det tycktes oklart om det var mot själva bytet eller frustration över matchen.

Annons

Cadena Cope drar på ett annat bråk. Under vinjetter ”Exklusivt” finns ”Cristiano: Koke kallade mig bög, och jag svarade, ’visst, en bög, men full med stålar, din skithög’”. Ungefär. Citatet är inte till radiokanalen, utan vad Cope fått veta att Cristiano berättade för lagkamraterna i omklädningsrummet. Koke och Cristiano Ronaldo tuppfäktades i slutet av Madridderbyt.

Diario Sport försöker hålla tankarna borta från besvikelsen över Real Madrids seger och Cristiano Ronaldos mål med att leta rätt på forne Argentina- och Barcelonatränaren Menotti. ”Messi är lycklig i Barcelona, men inte i Argentina”, hälsar 78-åringen. Bland övriga citat märks också ”Iniesta är den bäste spelaren i världen, han har allt”. På tal om Messi. Enligt Sport är han klar för spel mot Celtic.

Mundo Deportivo har just Messi och Celticmatchen i fokus. ”Målet: Glasgow”. Tidningen passar också på att tjura i en underrubrik, ”Straffar – olika kriterier för Real Madrid och Barcelona”.

Annons

Estadio Deportivo har beskedet ”Juve, Nervión väntar på er”, det vill säga kvarteren där Sevillas arena Sánchez-Pizjuán ligger. Tidningen påpekar att av de ”14 senaste rivalerna som kommit på besök i år bara Barça lyckats vinna där”.

Läs även Adam Pinthorps blogg,”Zidane visade taktisk skärpa”.

 

frankrike

FRANKRIKE

L’Equipe basunerar ut ”Bossen gillade det”. Bossen är nye ägaren Frank McCourt och ”det” är Marseilles seger (1-0 mot Caen), som han var och kikade på. Karl-Johan Johnsson höll inte nollan för Guingamp (1-1 mot Bordeaux) men belönades både med åtta av tio i betyg, och en plats i tidningens Veckans lag. Det är fjärde gången den här säsongen som svensken tar plats i den elvan.

Journal de Dimanche har en intervju med Nicebacken Dante, tidigare Bayern München, under rubriken ”Jag trodde Balotelli skulle vara galnare!”. För den som undrar över Dantes namn är brasilianarens svar: ”Det är min pappa, han är konstnär, som valt det. Jag vet inte om han gillar Dante Alighieris poem, men han är väldigt intresserad av historia. Själv är jag ingen poet på planen, mer än krigare!”.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandBild tycker det är dags att syna Ancelottis gäng och har på förstasidan ”Sex skäl till Bayerns kris”. Bland dem nämns att spelarna tycks ha tappat hungern och tidningen undrar om det beror på att pressen från tränaren är mindre nu än under Guardiola. Bild kompletterar med en krönika av Matthias Brügelmann som också blickar mot tränaren, ”Nu måste Ancelotti börja leverera”. Brügelmann konstaterar i ingressen att ”Bayern har mött två stora lag den här säsongen: Atlético de Madrid och Borussia Dortmund. Mot båda har det blivit förlust med 0-1” och avslutar med att ”Efter tre väldigt intensiva år med Guardiola söker Bayern fortfarande efter sin identitet. Just detta är Ancelottis jobb”.

Abendzeitung, en Münchenbaserad tidning, har efterspel på lördagens stormatch, ”Bayernfans attackerade – en allvarligt skadad”. Sex Bayernfans ska ha blivit attackerade av ett 20-tal personer, polisen misstänker Dortmunds ultrasgruppering Desperados.

Annons

Kicker för en ständig kamp i att överträffa sig själv i osexiga förstasidor. I dag gör man ett bra försök. Mot bakgrund av en helg med sprakande toppfotboll och ny, oväntad serieledare, väljer tidningen ”Den nye Hoeness” och en bild på den gamle mannen som förväntas återväljas till president i FC Bayern på fredag. ”Mr President” är också rubriken inne i tidningen. Och så synar Kicker ändå lite i marginalen RB Leipzig, ”På sju år till toppen”, skriver Kicker, och vänder inne i tidningen paketet till ”Framtiden har börjat”.

Läs även Adam Nilssons blogg, ”Bayern saknar anfallskoncept i förlusten mot Dortmund”

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) bjuder på ”Ståles räddningsplan” (om FCK:s lag mot Porto utan skadade Cornelis och Santander) och ”Hattrick av IDolberg i Hollovrigtand” (om stjärnskottet i Ajax) på sportettan. Men blågula ögon lockas blickarna också till ”Utlandet kallar”, där Mikael Ishaks framtid på nytt diskuteras. Randersanfallaren gjorde i går sitt sjätte mål på lika många matcher (2-1 mot Viborg), och sportchefen Ola Nielsen vet att det blir svårt att hålla kvar svensken över vinterfönstret. ”Vi har en dialog om en kontraktsförlängning, även om vi alltid vetat att det stått klart att Mikael Ishak kommer att spela i en större liga igen”, säger Nielsen. Isaks kontrakt går ut i sommar, men Nielsen kan tänka sig en försäljning där Ishak lånas tillbaka till den danska klubben resten av säsongen. ”Det kan vara vår medaljchans vi blir tvungna att sälja om vi inte hittar en lösning med Mikael Ishak”, påpekar Nielsen. Randers ligger på tredje plats.

Annons

Algemeen Dagblad (Holland) har mer Dolberg på sin sportetta. Mycket mer. ”Dolberg – Fenomen”, lyder den stora rubriken efter danskens hattrick och Ajax storseger (5-0 mot NEC). Till det finns en bild på 19-åringen samt en text där tidningen påpekar att Ajax i Dolberg ”hittat en anfallare man drömt om i åratal”.

Fotomaç (Turkiet) ger Van Persie namnet ”Robin Hood”, sedan holländaren avgjort det stora Istanbulderbyt med två mål (2-0 mot Galatasaray). Det är dock två andra Istanbullag i toppen av ligan, Besiktas före Istanbul Basaksehir.

New York Times (USA) låter en del intressanta citat dölja sig under utslätade rubriken ”Medan Klinsmanns framtid diskuteras, svarar han ’Jag är inte rädd’”. För den hårt ansatte USA-förbundskaptenen går till motattack i en telefonintervju. Han kallar dem som krävt hans avgång för ”respektlösa” och tillrättavisar kritikerna med ”Man måste hålla sig till fakta. Fotbollen är emotionell och många drar sina slutsatser utan att ha tillräcklig kännedom om laget eller sporten. Jag tror fortfarande vi kommer att ta tillräckligt med poäng för att kvalificera oss, och jag är till och med övertygad om att vi kan vinna gruppen”, säger Klinsmann och understryker, ”Faktum är att vi förlorat två matcher. Det är många som uttalar sig som inte förstår fotboll eller lag”.

Annons
Till sist…
…klart det finns plats för en nigeriansk snubbe som balanserade en boll på huvudet samtidigt som cyklade drygt tio mil.

Publicerad 2016-11-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto