Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Scholes tveksam till Zlatans roll

Headlines Blogg

ENGLAND

1

The Sun håller inne på skandalskriverierna om Man Uniteds stjärna Wayne Rooney för en dag. I stället trycks ”Special Broo” på sportettan, tillsammans med bland annat bild på Mourinho som kramar om målskytten (4-0 mot Feyenoord). Underrubriken ”Wayne är bättre än alla andra” syftar på de 39 mål han nu sammanlagt gjort för United i Europaspelet, vilket är fler än någon annan spelare i klubbens historia.

Daily Mirror kan ändå inte låta bli att driva med Rooneys festande nyligen. I rubriken uppmärksammar tidningen hans rekordnotering med tillägget ”I’ll dink to that”, där ord för att chippa bollen (som han gjorde vid målet) ersatt ”drink”. Mirror har också tagit notis om att Rooney efter alla skriverier var mindre nöjd med en fråga i ämnet. ”Allt det som skrivs är skapat av sådana som ni”, sa han till tv-kanalen BT Sport, ”Jag satte faktiskt inte ens foten på ett bröllop och jag tycker det är sorgligt att jag ska behöva prata om det nu efter en sådan här fin seger”. Feta rubriken ”Join the boot room speglar Liverpooltränaren Klopps rekommendation till Gerrard att påbörja sin tränarbana från grunden.

Annons

Manchester Evening News ger trots Rooneys prestation i Uniteds match, Mchitarjan högst betyg, åtta av tio. Zlatan får nöja sig med en sexa. ”Hade det jobbigt. Han såg inte mycket av bollen, och när han föll tillbaka djupt fanns redan Rooney, Mata och Mchitarjan på den ytan”, skriver tidningen.

Daily Mail förmedlar ännu hårdare omdömen om Zlatan, men från ex-spelare i BT:s studio. Michael Owen: ”Han är definitivt en temporär lösning i anfallet. Han är bra, men nu snackar vi Man United, men man måste vara en av världens bästa anfallare för att vara ordinarie där”. Han får medhåll av Unitedlegendaren Paul Scholes. ”Han (Zlatan) är en atlet och i fint fysiskt skick. Han kommer att vara bra att ha för någon som Rashford att lära sig av. Jag kan inte se honom vara förstaval i anfallet som 36-åring”. Huvudrubriken på Mails sportetta är annars ”City granskar band till sexuella övergrepp”. Ingressen har sedan förklarande orden ”Manchester City har inlett en undersökning för att se vilka band klubben har till den dömda pedofil som står i centrum för den skandal som håller på att nystas upp inom fotbollen”.

Annons

Daily Telegraph drar på samma tema stort på ”Engelsk fotboll skakad, skandalen kring sexuella övergrepp växer”. Det följs av ”Två tidigare spelare i Crewespelare och en tidigare spelare i Newcastle bryter tystnaden”. Från transfermarknaden har Telegraph ”Exklusivt: Stoke kan förlora Bony till Kina på grund av klausul i Man City-kontraktet”. Enligt Citys klausul kan den utlånade anfallen säljas till penningstarka kinesiska klubbar när transferfönstret öppnar vid nyår.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport ojar sig med ”Vilka galenskaper, Inter” (2-3 mot Hapoel Be’er Sheva). ”Ledning med 2-0 i Israel i halvtid. Sedan kom kollapsen”. Milanoklubben är nu utslaget ur Europa League. Eder får högst betyg av Interspelarna med ganska blygsamma 6,5 av tio, Murillo lägst betyg med fyra. De andra italienska lagens insatser i EL summeras med ”Hattrick av Dzeko, Roma lyfter” (4-1 mot Viktoria Plzen), ”Fiorentina sänktes” (2-3 mot Paok) och ”Sassuolo knockade” (2-3 mot Athletic).

Annons

Corriere dello Sport ser det som ”Inters avgrund”. Tidningen slänger också in en rad med kommentar från lagets tränare om inställningen, ”Pioli: För självsäkra”. CdS lockar även med ”Kinesernas Milan – den hemliga listan”. Texten under förklarar: ”Alla spelare som Mirabelli, den blivande sportchefen, spanat in”. I stället för att lämna det som en cliffhanger till att köpa tidningen, så finns en lista tryckt med tio namn på förstasidan. På listan finns bland andra Fàbregas (Chelsea), Bazoer (Ajax) och Badelj (Fiorentina).

Tuttosport sätter fokus på ”Rincon, Juve-aktiga muskler”. Till den rubriken följer ”På söndag väntar Genoa: ett tillfälle att tala om ta upp tråden igen om ett byte med Hernanes”.

 

SPANIEN

3

Marca fokuserar på prognosen för Bales comeback efter skada med rubriken ”Till åttondelsfinal”. Fortsättningen är ”Bale opereras på tisdag. Real Madrids mål är att han honom klar till utslagsfasen i Champions League. Kommer att vara borta två-tre månader och missa minst 13 matcher”. Tidningen har också en intervju med Tottenhams tränare Pochettino under rubriken ”Nästa Messi och Cristiano Ronaldo kommer att vara i Premier League”.

Annons

AS delar med en etta, på en skala från noll till tre, ut ett tveksamt ”nja” till Guidettis insats för Celta (1-1 mot Standard Liège). Å andra sidan fick bara målvakten Rubén Blanco bättre betyg (tre) av startspelarna i det spanska laget. ”Planen är skit och passar Liège bättre”, sa Guidetti till Fotbollskanalen efter matchen. AS mest udda story finns annars på nätet nu på morgonen: ”Atlético-medlem stämmer Uefa efter finalen i Milano”. Han stämmer också domare Mark Clattenburg. Orsaken? Supportern pekar på att Sergio Ramos var offside vid Reals mål och att detta ”förändrade resultatet, och gynnade ett av två lag”. Supportern, Jose Antonio Campón, kräver skadestånd på 1 660 euro – 160 euro för matchbiljetten och 1 500 euro för psykiskt lidande. Det underliggande målet med stämningen är, enligt Campón, att tvinga fram mer användande av tekniska hjälpmedel inom fotbollen.

Annons

Sport har ”Messi om sina lagkamrater: Barça har världens bästa lag” och de redan frälsta Barçaläsarna sitter med gon som tåras. ”Det finns ingen ’Messidependencia’; vi är ett lag, en imponerande grupp, och inte beroende av en spelare”. Tårarna rinner. Nåväl, tillbaka till Barças alla transferrykten. Ett nytt i dag. ”Sport avslöjar: Victor Moses i sökljuset”. Barça uppges vara intresserad och har bevakat Chelseaspelare i tre matcher.

Mundo Deportivo har också Messi på förstasidan men av andra skäl. ”Europas skyttekungar” får sällskap av en bild på argentinaren och en tabell han toppar. Tabellen är över mål i liga och Champions League, och då får MD fram resultatet de önskade. Messi har 17 mål, Cavani 16 och Aubameyang 15.

Cadena Ser har uppgifter om en annan Chelseaspelare som tidigare nämnts i Barças blickfång: Branislav Ivanovic. ”Barça har kontaktat Ivanovic”, uppger radiokanalen, och hänvisar till klubbkällor som medger att intresse finns. Den serbiske backen ses som ett av flera alternativ till Aleix Vidal, som väntas lämna klubben i vinterfönstret.

Annons

 

ÖVRIGT

4

L’Equipe (Frankrike) menar att det är ”Ny giv”, och slänger fram en kortlek med Ligue 1-klubbmärken på. ”Med en månad kvar till transferfönstret öppnar, förfinar klubbarna sina strategier: Marseille vill slå till hårt, PSG har mer precisa mål och Monaco vill vänta till sommaren”. Därefter finns en sammanställning över samtliga klubbars planer. Där finns också ”Bayern beslutsamma att värva Thill”. Den tyska klubben väntas redan i vinterfönstret ge Metz ett bud på Luxmeburgspelaren, den förste född på 2000-talet som spelat i Ligue 1. Även Chelsea, Man City och Barcelona uppges hålla koll på den 16-årige mittfältaren. EL-spelet för de franska lagen summeras med ”Saint-Etienne passerar, Nice kasserat”.

Bild (Tyskland) skriver om ”Schalkes fruktan för superduo”, efter gårdagens match (2-0 mot Nice). Skador drabbade både Bentaleb (brutet näsben) och Max Meyer (fotled). Om själva matchen skriver Bild att ”Till och med Schalkes b-lag är bättre än Frankrikes ligaledare!”.

Annons

SDNA (Grekland) påpekar att ”Visselorkan mötte Panathinaikosspelare” när de skulle tacka de tillresta grekiska fansen efter gårdagens förlustmatch (0-2 mot Ajax). I spelaromdömena nämns att det var en ”väldigt svag insats” av Niklas Hult. Det var också svensken som bröt men direkt tappade bollen som ledde fram till Ajax andra mål.

De Telegraaf (Holland) skriver om ”Bakslag för Feyenoord”. För ”Rotterdamlaget befinner sig i bekymmer efter förlusten på Old Trafford” (0-4 mot Man United).

Columbus Dispatch (USA) noterar längst ned i en artikel att Columbus Crew förlängt kontraktet med ex-ÖSK-mittfältaren Mohammed Saeid, något MLS-klubben också bekräftar på sin hemsida. Den 25-årige svensken är en av fem spelare vars option Columbus Crew utnyttjar.

Publicerad 2016-11-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto