Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kravet: Stäng av Mourinho sex matcher

Headlines Blogg

ENGLAND

englandDaily Telegraph konstaterar att ”Mourinho tappade huvudet och såg rött igen”. Som om det inte vore nog så fylls det på med ”Tränaren skickades upp läktaren samtidigt som United gör sin värsta start på 26 år” (1-1 mot West Ham). Enligt tidningen kan Mourinho stängas av två matcher.

Daily Mail tänker större. I alla fall på fler matcher. ”Nu borde förbundet ge honom sex matchers avstängning, säger Graham Poll”. Det är alltså ex-domare Poll, som england2anser att Jon Moss gjorde rätt som visade ut Mourinho och anser att förbundet bör göra en tydlig markering mot Unitedtränaren med en lång avstängning efter alla förseelser mot domare.

Annons

The Sun är en av flera tidningar som låter krönikörer hugga in i Mourinho, och ingen gillar den uppgiften mer än Neil Ashton. ”José War-inho”, lyder rubriken, som följs av ”Mourinho är ett hot – utom kontroll, ständigt i rampljuset av fel anledningar, och i krig med sig själv och resten av världen”. Och det bara fortsätter. ”Han drar Uniteds namn i smutsen. Utan hänsyn, utan anledning, utan skam i kroppen. Men ingen är förvånad. Inte längre”, fräser Ashton.

The Times krönikör Henry Winter har annat än karaktärsmord för ögonen. Han är bekymrad för United på ett mer resultatmässigt plan. ”Nu känns inte ens fjärde plats inom räckhåll för The Seated One”, lyder rubriken på hans krönika. Det spelades fler PL-matcher. Och det fanns fler förbannande tränare. ”Vi borde haft två straffar, säger arg Howe”, sedan hans Bournemouth förlorat i London (1-3 mot Arsenal). Och så fanns det tränare som bara hade en extra trist dag, ”Koeman hade en eländig återkomst”. Holländaren tog Everton till sydkusten, till sin gamla klubb, men återvände hem till Liverpool tomhänt (0-1 mot Southampton).

Annons

Manchester Evening News försöker hålla upp modet en aning bland Unitedfansen med rubriken ”Herrera suverän mot West Ham”. Spanjoren får tillsammans med Rojo och Pogba högst betyg i United, sju av tio. Darmian får lägst, fyra. För Zlatan blir det en sexa, med summeringen, ”Hans markering vid matchens första mål var skrattretande, men han gottgjorde det med sitt mål, och hans fysiska kraft höll West Hams backar så upptagna att Uniteds flyfotade spelare kunde blomstra. Bleknade i andra halvlek”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ändrar klassiska Pesto alla Genovese till ”Pesto Genoana”, en anrättning som bygger på supporterskap till klubben Genoa. Den smakar säker gott efter gårdagens seger italienmot ligans ligaledare (3-1 mot Juventus). Den har också en stark argentinsk krydda. ”Två mål från Cholos son lade grunden”. Det handlar alltså om Giovanni Simeone. För Juve var det flera dåliga nyheter än resultatet. ”Problem för Allegri: Fraktur för Alves och Bonucci borta två månader”. En annan stor rubrik som blandar ämnen får väl sägas bli till en soppa, en blaskig sådan. ”Ita-Leicester”, nöjer sig inte med den halvdana PL-referensen för Atalantas fortsatta framgångar (2-0 mot Bologna). Det följs dessutom av ordvitsen ”Full Gasp för Atalanta” (för tränare Gasperini). Men att ”Fest bryter ut i stan”, när laget kom hem tillbaka Bergamo är ett välkommet och inte särskilt tillkrånglat konstaterade.

Annons

Corriere dello Sport menar att ”Juve gör sig illa”, vilket syftar på både resultat och förstås skadorna. ”Efter Dybala, Barzagli, Pjaca och Chiellini, så är Alves och Bonucci nu också skadade”. Tidningen påpekar även att nästa match är mot högtflygande Atalanta (lördag). Det finns fler matcher CdS blickar fram emot. ”Ett strålande derby på söndag”, är det i Rom, efter segrar för både Roma (3-2 mot Pescara) och Lazio (1-0 mot Palermo), och plats två respektive fyra i tabellen.

Tuttosport lägger sig platt för Juve motståndare. ”Ett ord, två ansikten av Genoa-Juve” leder fram till huvudrubriken ”Superbi”, samt förklaringen ”De rödblå hedrar stadens smeknamn (La Superba) tack vare Simeones show” och ”De svartvita betalar dyrt för sin arrogans”. En annan rubrik har också spår av Juve. ”Exklusiv intervju med Glik: Kära Torino, ni kommer att vinna derbyt och jag kommer att vara där”. Den tidigare Torinolagkaptenen, numera i Monaco, syftar på matchen mot Juve den 11 december.

Annons

Corriere di Bologna noterar att Bolognas hemmaarena ”Dall’Ara stod upp för Kennet Andersson”. Den forne Bolognasvensken var på matchen mot Atalanta, och fick ta emot publikens hyllningar. ”Den här staden är underbar, den överraskar mig ständigt. Att återvända till Dall’Ara är alltid känslosamt. Kanske till och med för mycket, jag gjorde kanske bort mig, för jag visste inte vad jag skulle säga”, berättar en överväldigad Andersson, som också fick frågor om sin förra lagkamrat, bortgångne Klas Ingesson. ”Jag bär honom alltid med mig, även här i Bologna gör hans närvaro sig ständigt påmind i mitt liv”.

 

SPANIEN

Marca har Neymar som blickar mot himlen på bild, till rubriken ”Bad, present…och nu Clásico”. Det är helt enkelt en summering av vädret, att Barça hade tur som fick ett mål mot sig bortdömt för offside (1-1 mot Real Sociedad) och att härnäst väntar möte med serieledaren Real Madrid. Matchen skildras också med ett par deppiga citat. ”Luis Enrique: Sämre är inte mspanienöjligt” och ”Piqué: Så här blir det mycket svårt att vinna ligan”. Real Madrid ligger nu sex poäng före. Marca har också en krönika med Barça i fokus under rubriken ”Livet utan Iniesta är hårt”.

Sport försöker inte dölja besvikelsen, utan kallar Barças resultat ”En mirakelpoäng”. Tidningen är också ett eko av Luis Enriques åsikt, när den sedan beskriver insatsen som ”den sämsta matchen den här säsongen”. Sport tittar även oroat på Real Madrids poängförsprång och understryker att Barça ”måste vinna” El Clásico. En matchkrönika av chefredaktör Ernest Folch har rubriken ”Ett dåligt tajmat snubblande utan en endaste ursäkt”. Sports vanligen så tilltagna matchbetygen för Barça når denna gång som högst sju av tio, för Ter Stegen, Piqué, Mascherano och Denis Suárez. En lång rad spelare får bara fyra: Sergi Roberto, Alba, Sergio Busquets, Raktic, och André Gomes.

Annons

Mundo Deportivo slår fast att ”Så här går det inte”, och fyller sedan på redan nämnda citat från Piqué och poängförsprång för Real Madrid. MD:s chefredaktör Santi Nolla är dock mer positiv. Rubriken ”Lektion av Eusebio” syftar på Real Sociedads tränare, men krönikan avslutas med ”Det var en dålig dag, men det här laget har vad som krävs att komma över sin sämsta match”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe summerar PSG:s seger i gårdagens prestigemöte (2-1 mot Lyon) som ”Rafflande”. Tidningen menar att ”PSG underströk sin pånyttfödda kraft, som ser ut att lova en passionerad kamp om titeln med Monaco och serieledaren Nice”. På tal om pånyttfödd. Cavani svarade för båda PSG:s mål, får åtta av tio i betyg och är Matchens lirare. Svenskbetyg: Pierre Bengtsson, Bastia, en sexa (1-1 mot Nice). Ingen svensk är med i Veckans lag.

Annons

Le Parisien menar på förstasidan att ”PSG fick slita hårt, men höll ställningarna”. Vad det gäller spelarbetygen är det liksom i L’Equipe Cavani som för högst med en åtta. Lägst får Ben Arfa med fem. I L’Equipe blev det bara fyra. Första stora rubriken på Le Parisiens-sporten är dock ”Nice, skuggan av ett tvivel”.

 

 

TYSKLAND

Bild dröjer sig kvar vid Dortmundtränaren Tuchels hårda ord om sitt lag efter lördagens förlust mot Eintracht Frankfurt. ”Självmål av Tuchel”, är rubriken på en krönika av Joachim Schuth, som mynnar ut i att Tuchels analys var korrekt men att han inte borde gått ut med sin åsikt offentligt.tyskland

Kicker leverar utan krusiduller. ”Toni Kroos”, står det i stora bokstäver till en bild av den tyska landslagsmannen. Och, jodå, det är en intervju med Toni Kroos. I den så anser han att ”spelkalendern är full, kanske för full”, och riktar liksom Thomas Müller in sig på San Marino & Co. ”Kval behövs, men kanske att man kan skala ner dem, med ett förkval för de mindre nationerna”. Spel i Real Madrid har inte gjort att han tappat kontakten med Bundesliga, och han välkomnar satsningen i RB Leipzig från Red Bulls grundare. ”Mateschitz kunde köpt tre yachter eller fyra Lear-plan, men han väljer fotbollen”, säger Kroos, och hyllar Leipzigs lagbygge. ”Det finns ingen stjärna som kostat 30-40 miljoner euro, och jag är övertygad om att spelarna inte skulle bli igenkända på en vanlig gata runtom i Tyskland”. Inne i tidningen är överrubriken till Kroos-intervjun ”Vilka Real-stjärnor skulle du gärna se i tyska landslaget?” och huvudrubriken ”Jag skulle ta Bale och Modric”.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigtRecord (Portugal) jublar åt Benficas senaste seger (3-0 mot Moreirense), och noterar i förbigående också scoutlistan på matchen. ”Engelska jättar närvarade på Estádio da Luz”. Arsenal, Chelsea och Man United fanns där. Goal, med sin Portugalskribent Bruno Andrade, kom i går eftermiddag passande nog också med påståendet ”Manchester United förhandlar med Benfica om Lindelöf”. Några ytterligare uppgifter framkommer inte än vad som redan tidigare skrivits. Och framför allt: uppgifterna är desamma som i O Jogo på söndag morgon…

Algemeen Dagblad (Holland) ser efter Feyenoords tappade poäng (3-3 mot FC Utrecht) en titelstrid ”Sida vid sida” med Ajax (1-0 mot Heerenveen). Från den holländska helgen kan noteras att en svensk blev matchens lirare: Simon Tibbling. Han fick 7,5 i betyg av tio, med motiveringen ”Tibbling var inblandad i de tre första målen. Han gjorde det första och passade till det andra och det tredje”.

Annons
Publicerad 2016-11-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto