Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Piqué: ”Real kan inte slå oss, vi kan slå oss själva”

Headlines Blogg

ENGLAND

sun-sportThe Sun trycker dit ”Lögnare” i stora, feta bokstäver på sportettan. Det handlar inte om att någon plötslig självinsikt. I stället är det Tony Pulis som ringas in. WBA-tränaren fick efter en rättstvist i går besked från högsta domstol att han tvingas betala sin förra klubb Crystal Palace 3,7 miljoner pund i skadestånd, inklusive en bonus på två miljoner pund han fick ut i förskott. Men enligt The Sun kan den slutliga räkningen för Pulis landa på sex miljoner pund, cirka 65 miljoner kronor. Från rättsligt trassel till transferdjungel. ”Exklusivt: Obi är den jag vill ha”. Det handlar om Mikel och det handlar om Mourinho. Enligt tidningen hoppas Man Unitedtränaren värva nigerianen från sin forna klubb Chelsea i januari för en billig peng. Den defensive mittfältaren har ett utgående kontrakt med Londonklubben.

Annons

The Times tar över Mourinho-stafettpinnen från systertidningen. Med ”Mourinho riskerar avstängning”, poängterar Times att Unitedtränaren kan tvingas sitta på läktaren tre matcher i rad, sedan förbundet ställt honom till svars för den där kickade plastflaskan vid sidlinjen i söndags.

Daily Mail uppger att ”Personer inom Uniteds ledning börjar bli frustrerade över Mourinhos beteende”. Enligt tidningen kommer vd Ed Woodward inte att vidta några åtgärder mot tränaren, som för tredje gången den här säsongen ställs till svars av förbundet för sitt uppträdande. ”Men andra medlemmar av Uniteds hierarki är bekymrade över att Mourinhos beteende blir ett störningsmoment för laget, som genomlider sin värsta ligastart på 27 år”, menar tidningen, utan att ge uppgifterna någon ytterligare substans. Som flera andra tidningar uppger Mail vidare att det nu är klart att Steve Holland lämnar rollen som assisterande tränare i Chelsea efter säsongen fr att bli det på heltid åt Gareth Southgate för det engelska landslaget.

Annons

Daily Mirror leker med Coutinhos förnamn och skada rubriken ”We’ll Phil your boots”. Det följs av ”Klopp tror på framgång för Liverpool trots Coutinhos skada”. Konstigt vore det väl annars.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport menar att ”PsykoInter fungerar” (4-2 mot Fiorentina). Det var första segern för nya tränaren Pioli och kom efter ”tre mål på 19 minuter, samt ett Viola som nästan kvitterade med tio man och protesterade”. Fiorentinas sportchef var måttligt nöjd med domarinsatsen. ”Corvino: Damato hade dålig kväll i 90 minuter”. Från gårdagskvällens andra Serie A-match har GdS ”Insigne räckte in till, stolpe stoppade Napoli och tabelltoppen är allt mer fjärran” (1-1 mot Sassuolo). Under rubriken ”Romas uppmaning”, behandlas att ”Totti, De Rossi och Florenzi i möte med fansen: målet är att få dem att fylla Curva Sud mot Lazio”.

Annons

Corriere dello Sport kallar det för ”Nöjesparken Inter”. Direkt på det följer ”Napoli hänger inte med utan en målskytt”. Napoli möter just Inter i helgen. Efter de senaste skadorna tror CdS än mer på ett aktivt Juve i vinterfönstret. ”Här är Witsel, tillsammans med Tolisso och Ivanovic”, skriver CdS, och lovar ”alla namn på Marottas lista” inne i tidningen.

Tuttosport är inne på ett liknande tema med ”Juves vitaminer”. Under rubriken skriver Tuttosport ”Juves dubbelplan: genast in med Higuaín igen och i januari två mittfältsvärvningar som står mellan Witsel, Tolisso och N’Zonzi”.

 

SPANIEN

marcaMarca har med fyra dagar kvar fullt fokus på El Clásico, där rubriken ”Förstärkningar anländer” lyser klarast. För både Iniesta (Barça) och Casemiro (Real Madrid) väntas vara spelklara efter skador. För Iniesta gäller att han ”kan spela, men Luis Enrique är tveksam över att använda honom hela matchen”. För Casemiro gäller att ”Zidane testar brasilianaren i cupen, och kan bli aktuell för startelvan”. En mindre rubrik är ”Marca avslöjar: Real Madrid litar inte på Clos”. Det är domaren i El Clásico, som Real anser sig ha blivit illa behandlad av tidigare. Tidningen uppmärksammar också citat från Barças lagkapten Piqué: ”På lördag möter vi mer än Real Madrid. De kan inte slå oss, men vi kan slå oss själva”.

Annons

AS gottar sig åt ”Ett deppigt Barça” inför El Clásico. Tidningen menar att ”Messi träningsfrånvaro förstärker pessimismen”. Sedan fyller tidningen på med ”Luis Enriques vrede mot laget”, ”Iniesta kan inte spela cupmatchen mot Alicante i morgon” och ”Piqué och Jordi Alba i sjukstugan”.

Sport skriver om en ”Revolution till El Clásico”. Tidningen uppger att Luis Enrique planerar för Iniesta i startelvan, liksom Umtiti, och Mascherano som högerback. Revolution, alltså…nåja. Sport suger också lustfyllt på anti-Mourinho-karamellen. ”Mous United, det sämsta på 27 år”. Mmm, så gott den karamellen smakar i katalansk mun.

Mundo Deportivo drar också på att ”Mr Clásico är tillbaka”, det vill säga Iniesta. Inne i tidningen understryker MD: ”Ingenting med Messi och PSG”. Enligt RTL (se Frankrike nedan) så har PSG-sportchefen Kluivert varit i kontakt med Lionels pappa Jorge. Detta avfärdas helt av Mundo Deportivo, och hänvisar till Lionel Messis entourage. ”Hans närmaste har hela tiden nekat till någon som helst kontakt med PSG, och påpekat att Jorge Messi är i Argentina och aldrig har talat med Kluivert”.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe ser Monacos framgångsvåg som en ”Revansch för Jardim”, lagets tränare, som ifrågasatts sedan han kom till klubben 2014.frankrike

Le Parisien menar att ”PSG måste frukta Monaco”, som är lika god form som parisarna i jakten på ligatiteln. Jerome Rothen, med förflutet i båda klubbarna, har en krönika med rubriken ”Jag ger Monaco en liten fördel”.

France Football bygger upp veckans nummer på ”Marseille: Frågorna som irriterar”. Vilka de är? ”Garcia – har han fria händer?”, ”Vad ska man göra med Diarra?” och så vidare. Bland veckans avslöjanden finns att Kanada, USA och Mexiko planerar en gemensam VM-ansökan för 2026. Och det trots Donald Trump. Franska landslagsbacken Samuel Umtiti får svara på en rad ”första gången”-frågor. På frågan ”Första gången du förstod att det fanns många magiska spelare i Barcelona?”, svarar han ”Första träningen! Det var framför allt Andrés Iniesta som fick mig att häpna. Han behärskar konstformen att göra det svåra enkelt. Han har ett så makalöst spelsinne. Han gör inte bort motståndare genom att dribbla dem som Neymar, men bara genom sin kontroll”.

Annons

RTL uppger under rubriken ”Kontakter mellan PSG och Messi”, att den franska klubbens nya sportchef Patrick Kluivert försöker locka till Barças stjärna via diskussioner med hans far, Jorge. Ytterligare kontakter väntas de närmaste veckorna. I en intervju med Journal de Dimanche i helgen medgav Kluivert att PSG var ute efter två anfallare, utan att diskutera namn. Se även Mundo Deportivo om Messi/PSG 0van (Mundo Deportivo).

 

 TYSKLAND

Bild plockar upp ryktet från Liverpool Echo häromdagen om att Everton vill värva Thomas Delaney från Wereder Bremen – innan han ens kommit till Tyskland från FC Köpenhamn. Bremen köpte den 25-årige mittfältaren för 1,5 milj pund. Everton skulle vara villigt att betala fem milj pund. Bild ”bekräftar” att uppgifterna stämmer, men Bremen har inga planer på att tjäna en hacka. ”För oss är detta inget att ens tala om. Vi är inte intresserade av tjäna pengar på transfers, vi vill förstärka laget med honom. Det förekommer inga diskussioner alls!, säger Bremens sportchef Frank Baumann enligt Bild. Fler övergångsrykten med Everton med i bilden. Men nu som potentiell säljare. Bild uppger att RB Leipzig är ute efter anfallstalangen David Henen. Kontakts ska redan vara tagen. Hertha Berlin meddelade i går att stjärnan Vedad Ibisevic stannar två säsonger till. Bild uppger att det finns en utköpsklausul på fyra-fem miljoner pund om en Champions League-klubb hör av sig. För spel i CL är 32-åringens stora dröm. Den kan oavsett infrias med Hertha, för närvarande trea i Bundesliga.

Annons

Uefa är knappast en tysk sida, men eftersom just Uefas tyska sida på Twitter presenterade Uefas U21-All Star-lag, så var det enklast att presentera här. Laget baseras på spelare som slog igenom i U21-EM 2015, som Sverige vann. Ett antal av Uefa-reportrar har inför torsdagens slutspelslottning till U21-EM 2017, plockat ut en All-Star-elva av spelare från 2015 som lyckats. Två svenskar finns med Lindelöf (Benfica) och Augustinsson (FC Köpenhamn).

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) är en påminnelse om att man kan använda statistik till det mesta. Som att utropa ”FCKungar av Europa”. Jodå, FC Köpenhamn är bäst av alla lag i Europa. Om man ser till svit utan hemmaförlust i ligan. Och om man i stället för att låta antal matcher vara det avgörande, vilket vore det normala, i stället låter antal dagar som obesegrad väga tovrigtyngre. Det är så Ekstra Bladet räknat (annars hade Rijeka från Kroatiens längst svit). Enligt Ekstra Bladets tabell kan AIK basunera ut att klubben är Europas sjätte bästa lag, med 401 dagar utan förlust på hemmaplan (15 matcher). FCK har 838 dagar (39 matcher).

Annons

 

Publicerad 2016-11-29 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto