Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chelsea dras in i muthärva kring sexövergrepp

Headlines Blogg

ENGLAND

1The Guardian i vanlig ordning en längre sammanfattning som rubrik. ”Woodburn slår Owens rekord och skickar Liverpool till semifinal” (2-0 mot Leeds). Anfallaren var 17 år och 45 dagar när han i går satte sitt första och Liverpools andra mål. Owen var 17 år och 143 dagar när han gjorde sitt första mål för klubben.

Daily Telegraph använder sig av ”Underbarnet Woodburn” till sportettans stora bild. Inne i tidningen försöker tränare Klopp hålla 17-åringens fötter på jorden. ”Först och främst sa jag, ’bra jobbat, men det var inte så svårt, till och med jag hade gjort mål där”. Men Telegraphs största rubrik på sportettan är ”Exklusivt: Chelsea mutade sexuellt utnyttjad”. Enligt tidningen ska Londonklubben ha sanktionerat en betalning till en tidigare ungdomsspelare som anklagade en av klubben tidigare chefsscouter för sexuella övergrepp och hotade att gå ut med dem offentligt. Själva övergreppen ska ha skett på 70-talet, men anklagelserna och utbetalningen ska ha skett vid någon tidpunkt de senaste tre åren.

Annons

Daily Mirror skildrar hela den växande övergreppsskandalen under vinjetten ”Fotbollens största kris någonsin”, och låtar den ta över tidningens hela första sida. Rubriken ”Förbundet granskar klubbar för mutor vid övergrepp”, följs av ”Oro att unga spelare tystades med pengar, samtidigt har 250 ringt hjälplinje”. På sportens förstasida finns ”Exklusivt: Inga fler ursäkter, Wenger”. Det är ingen varning från ledningen utan bara en intervju med fotbollsexperten och tidigare Arsenalspelaren Charlie Nicholas. Han tycker sig ha upplevt ett lovande Arsenal så många gånger förr som inte levt upp till förväntningarna att vinna ligatiteln. Nicholas tvivlar på Wengers gäng gör det i år heller, och påpekar att ”Ingredienserna finns där, men Arsenals ursäkter för att inte hitta en vinnande formel börjar ta slut. Det finns ingen anledning till varför de inte kan lyckas”.

Annons

The Sun slänger fram ”Exklusivt: Red Bull ger dig Wengar”. Med det menar tidningen att Arsenal ringat in RB Leipzigs succétränare Ralph Hasenhüttl som en möjlig ersättare om Wenger lämnar klubben. The Sun fortsätter med ”Exklusivt: Nytt kontrakt på gång”, och bild på Payet. Trots att det bara är nio månader sedan fransmannen skrev nytt kontrakt med West Ham, är Londonklubben redo att erbjuda honom ett nytt, värt högre än de 125 000 pund i veckan han har nu, för att Manchester United inte ska locka Payet till Old Trafford.

Läs även Peter Hyllmans blogg, ”Åtgärder snarare än ursäkter är medicinen för Man Utd”

Annons

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport snackar i dag om en ”Julscudotto”. Med det menas att det ”från och med fredag fram till 21 december spelas nio matcher mellan ligans topp-åtta” (”otto”). Och så rader tidningen upp matcherna på en tidslinje. Fast forne Milantränaren och numera välkända fotbollsexperten Arrigho Sacchi tar ner det hela. ”Allegri kommer att vinna, han saknar rivaler”. Rubriken ”Lika grymt som Superga”, skildrar flygkatastrofen med brasilianska laget Chapecoense ur ett italienskt perspektiv, en jämförelse med Torinos storlag som omkom på liknande vis 1949. På tal om Torino. ”4-0 till Toro efter förlängning”, syftar på att klubben bara hade 0-0 mot Pisa i italienska cupen i går, men till slut ändå vann stort.

Corriere dello Sport försöker locka tidningsköpare med ”Messi i Inter”, och ett bildmontage med den argentinske världsstjärnan i svartblårandig tröja. ”Drömmen är Leo, och ibland slår drömmar in”, säger Tronchetti, president för Inters storsponsor Pirelli. Corriere dello Sport nöjer sig inte med att se det som en dröm, utan menar att ”Europas storklubbar radar upp sig, men Suning är redo att ge sig in i fajten”. alltså. Right. ”Higuaín med Dybala, Juve jublar” signalerar en välkommen comeback. ”Paulo är redo igen – Allegri kan också fundera på en tridente”.

Annons

Tuttosport har störst rubrik i ”Ljajic släppte lös Toro” (”toro” betyder förutom Torino även ”tjur”). Här finns också i stora bokstäver ”Kessie: betala nu, men han anländer i juni”. Förklaringen kommer i ”Det är Juves strategi för att besegra konkurrenterna i kampen om Atalantas mittfältare”. För konkurrenter finns, menar Tuttosport. ”Marotta måste skynda på: Liverpool och Milan är också ute efter ivorianen. Det handlar om en affär värd 20 miljoner euro”.

Läs även Erik Hadzics blogg, ”Nya skador i Juve, och Napoli tappar mark”

 

SPANIEN

3Marca låter flygkatastrofen med Chapecoense ta hela utrymmet på förstasidan. ”Farväl, mästare” är det tunga beskedet. Tidningen har också prytt sitt namn med sorgsymbol. För en gång skull får all annan fotboll spela en mycket undanskymd roll. Endast en liten Real Madrid-rubrik tittar fram i ena hörnet. Skadade ”Bale har siktet inställt på Champions League”.

Annons

AS har bilden på en ensam pojke som sörjer sitt Chapecoense till rubriken ”En tyst minut”.

Mundo Deportivo förmedlar långt ifrån samma sorgekänsla som Marca och AS med sin etta. Det är pang på i stället. Tidningen använder portugisiskans ”Förödelse” till en stor bild på det kraschade Chapecoense-flygplanet.

Sport tycks nästan svara på rivaltidningen Mundo Deportivos drag inför mötet med Real Madrid i helgen. MD utnämnde i går Iniesta till ”Mr Clásico”. Sport har i dag Messi som ”Rey del Clásico”, alltså mötets kung. Tidningen pekar på målskörden: 21 på 32 matcher, och att Messi därmed är ”historisk skyttekung i Barça-Real Madrid-mötena”.

La Voz de Galicia understryker: ”Cupen, en möjlighet och en skyldighet”, för spelarna som får chansen. Och det gäller även John Guidetti. Enligt tidningen startar han mot Murica i kväll.

Annons

https://twitter.com/SivanJohn/status/803771558342733824

 

FRANKRIKE

4L’Equipe menar att nu är det ”Slut på mixtrandet” för Rudi Garcias Marseille. Efter förödmjukande 0-4 mot Monaco, ”måste laget inleda sin klättring i tabellen” mot Saint-Etienne i kväll. Rubriken ”Det kan stå dem dyrt”, uppmärksammar att ligaledaren Monaco bara fick oavgjort igår (1-1 mot Dijon).

Le Parisien har ingen sport alls på förstasidan, men frågar sig inne i tidningen ”Är Ben Arfa Emery-kompatibel?”. Claude Puel, nu tränare i Southampton, får representera ”ja”-sidan, Alain Perrin, tidigare tränare i Lyon, får representera ”nej”-sidan. På annan plats ger sig tidningen in i diskussionerna kring förstärkningar för PSG. Enligt Le Parisien är Milans Carlos Bacca inte aktuell. Däremot är diskussioner långt gångna med en annan, icke-namngiven, anfallare ”som kommer att acceptera en plats på bänken utan att klaga”. Samtidigt förblir Jesé ett frågetecken. Han beklagar sig inte, men verkar inte passa in och kan bli aktuell för ett lån i januari, om hans situation inte förändras fram till dess, menar tidningen.

Annons

 

TYSKLAND

5Bild slår fast at ”Domare Gräfe vinner mot Man United”. Den tyske domaren vägrade enligt Bild att kroppsvisiteras på Old Trafford inför matchen Man United-Feyenoord i Europa League. Anledningen var att matchens spelare och tränare anlände vid samma tidpunkt, och slapp visitation. Man United anmälde det hela till Uefa, men förbundet har enligt Bild gett Gräfe rätt. En annan domare, Thorsten Kinhöfer, uttalar sig: ”Jag blev aldrig kontrollerad. För mig är det oacceptabelt att visitera domare på detta vis, om detta inte också sker mot Mourinho”. På annan plats frågar sig tidningen: ”Är Tuchels nya kontrakt i fara?”. Orsaken är det offentliga utbrottet mot de egna spelarna efter senaste matchen och den knackiga formen. Enligt Bild skulle samtal inledas under vinteruppehållet, men kan skjutas upp – om de ens kommer igång.

Annons

Sport Bild har en till synes evig förstasidesgubbe på stor bild. ”Höness skakar om”, följs av citat om hans FC Bayern som ”Vi spelar inte bra för närvarande” och ”Lahm bör inte sluta ännu”. Som en uppföljning på sistnämnda rubrik frågar sig Sport Bild, ”Kommer Gladbachs Eberl?”. Lahm ses som en blivande sportchef, men kanske blir den uppgiften för någon anan till 2018. Det är här Eberl kommer in i bilden. Med ”Miraklet RB Leipzig” följer en analys av klubbens framsteg, men också ett på-plats-reportage vid klubbens träningscenter.

Läs även Adam Nilssons blogg, ”Klart Tuchel ska vara förbannad”

 

ÖVRIGT

6Ekstra Bladet (Danmark) skildrar Lyngbys ekonomiska kris på förstasidan, men det finns blågula inslag inne i tidningen. ”Michelsen byter till Hammarby”, är rubriken till Sönderjyskes matchrapport (1-1 mot Ålborg). Både Michelsen själv och sportchefen Haysen avböjde att kommentera. Men tidningen menar att en förestående flytt syntes tydligt på Michelsen, ”kroppsspråket och attityden sa allt om att avtalet självfallet är på plats”, och Haysen sände ut ännu tydligare signaler. ”Han nekade till att han varit i kontakt med Hammarbys sportchef Mats Jingblad men lät å andra sidan förstå att ’någonting kan hända under onsdagen’”, skriver tidningen. Ekstra Bladet konstaterar också att Michelsen inte nekade till att han skulle till Sverige under onsdagen. Erik Johansson behöver knappast oroa sig för sin plats i FC Köpenhamn. ”Reservernas stora triumf” är rubriken för FCK:s seger (4-0 mot Viborg), men Jores Okore, som för kvällen ersatte Johansson, får lägst betyg av alla FCK-spelare – ett av sex. Robin Olsen, som höll nollan igen, och Augustinsson får tre.

Annons

Record (Portugal) har svenskt på förstasidan. ”Mourinho ’paxar’ Lindelöf”, följer upp tråden från Fotbollskanalens uppgifter i går om att Man United är hetast i jakten på Benficas eftertraktade mittback. Liksom många andra portugisiska tidningar ges Chapecoense flygkrasch stort utrymme, här med fokus på att Sportingtränaren ”Jesus sörjer sin vän”, tränaren Caio Júnior

Publicerad 2016-11-30 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto