Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan: ”Jag TROR det är semifinal vi är i nu”

ENGLAND

1

Daily Telegraph använder ”Martial Arts” ( Kampsport funkar inte riktigt lika bra…) för att beskriva den franske spelaren bakom Man Uniteds seger (4-1 mot West Ham). ”Anfallaren som haft det tungt hittar formen igen med två mål som skickar ut Hammers ur ligacupen”, skriver tidningen.

The Sun sätter ”No Show” för både att ”Wengers floppar dök inte upp” (0-2 mot Southampton) och för Mourinho, som var förvisad till läktaren i Uniteds segermatch. Mer uppskattning får Zlatan Ibrahimovic. Tidningen ger svensken nio av tio i betyg, och utser honom till Matchens lirare. Martial får en åtta, men också en egen artikel, ”Exklusivt: PSG har ögonen på Martial”. Den franske anfallaren har tillbringat mycket tid på bänken, och en källa i United säger till tidningen att ”Det är välkänt att PSG är mycket intresserad om United överväger att sälja”.

Daily Mail använder en Sky Sports-expert, och tidigare Unitedspelare, för att skapa rubriken ”Phil Neville rasar efter West Ham-målvakten Adrians tackling på Zlatan Ibrahimovic, och kallar den ’vidrig’”. Den var i samband med anfallarens första mål som målvakten satte upp dobbarna som träffade Zlatans knä. Svensken spelade vidare. Tidningen har en separat liten artikel om att Liverpool möter Southampton, och Man United möter Hull i semifinal. Frågan är om Zlatan har koll. ”Jag tror det är semifinal vi är i nu”, nämnde han i förbigående efter matchen (se klipp nedan).

The Times påpekar i fet stil på sin sportetta att ”Chelseas ledning kände till mörkning av sexövergrepp”, och lägger till att ”Klubben riskerar straff från förbundet för att ha avstått att rapportera betalningen”. Det handlar om böter. Samtidigt uppger The Times att Manchester City kan tvingas betala kompensation på ”miljontals pund” till en tidigare ungdomsspelare som uppger att han utsatts för sexuella övergrepp av en av klubbens scouter. Anmälan gjordes innan den stora pågående skandalen rullades upp i medier.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport har småelaka rubriken ”Vem har sett dem?”, och ringar in tre spelare som tycks försvunna. ”Gabigol, Rog och Berardi – mysteriska föremål i Serie A”. Om dem står sedan i tur och ordning ”Inter betalade 29 miljoner euro, spelat 16 minuter”, ”Den kroatiska vice-Modric sitter på bänken i Napoli” och ”Sassuolos unga stjärna borta sedan i augusti, kanske tillbaka i januari”. En tränarveteran får säga sitt om scudettostriden på förstasidan: ”Capello lägger sin röst på Juve: ’De är för starka’”. Från Coppa Italia kan noteras inte bara att Palermo förlorade ytterligare en match (0-0, 4-5 efter straffar mot Spezia) utan också förlorade ytterligare en tränare. ”Slut för De Zerbi”, skriver GdS, och Hiljemark och Quaison får nu Corini som tränare. Svenskarna fick för övrigt 5,5 respektive fem av tio i betyg för sina insatser i gårdagens match.

Corriere dello Sport drar stort på en intervju med Romas målvakt Szczesny. ”Juve, vi ska ta er”, är budskapet i rubriken. Det fylls på med citat som ”Vårt främsta mål är vinna ligatiteln, det är därför jag stannat”. Och inför derbyt mot Lazio: ”Vi är starkare än Lazio, en poängs skillnad är inte mycket, men på söndag är det fyra”. Tidningen ger sig inte heller om Inter och Messi. Efter gårdagens splash med fotomontage på argentinaren i Intertröja, är uppföljningen i dag ”Messi-Inter, därför är det möjligt”. Och så pekar tidningen på Sunings ekonomiska muskler…och att Ronaldo en gång i tiden bytte Barça mot Inter. Corriere dello Sport har i en intilliggande rubrik ”Guld-Milan: Värt 164 miljoner euro med Montella”. Tidningen menar att värdet på de unga spelarna stigit rejält med framgångarna under nye tränaren.

Tuttosport låter liksom Gazzettan Capello ta plats på förstasidan, med den skillnaden att han här får den allra största rubriken. ”Juve i kris? Vilket skämt”, är en citatrubrik som tillfredsställer majoriteten av tidningens läsare. ”Biabiany för Europa-Torino”, tänker på den andra delen av läsekretsen. Rubriken följs av ”För Mihajlovic finns två kvalitetsalternativ: Interspelaren eller Iturbe i januari, förutom en back också en mittfältare”.

 

SPANIEN

3

Marca njuter som väntat av ”Mål av Zidane!”. Zinedines son Enzo slog till när han debuterade med ett inhopp i cupen i går (6-1 mot Leonesa). En underrubrik är ”Mariano förförde Bernabéu-publiken med ett hattrick”. Zidane var också nöjd med Ödegaards debut, men tystlåten om hans närmaste framtid. ”Jag vet inte vad som kommer att hända med Ödegaard, det får vi se sedan. För en 18-åring har han både karaktär och personlighet. Han har gjort mycket bra ifrån sig”. Tidningen blickar även mot Reals kommande motståndare i helgens stormatch. ”Till El Clásico med många frågetecken”, summerar Marca Barcelonas insats i cupen (1-1 mot Hércules).

Sport ignorerar insats och resultat för Barça, och njuter av ”Stjärnskottet Aleñá”. På bilden bredvid ser han närmast ut som Hulkens taniga kusin, med sina gröna ärmar på undertröjan neddragen även över händerna. Det är också 18-åringen som tillsammans med Cardona och Aleix Vidal får högst betyg i det i går akademi- och b-lagsspäckade Barçalaget, sju av tio.

Mundo Deportivo slår, i dubbel bemärkelse, mynt av Barças akademiverksamhet. Med rubriken ”Akademin mot Plånboken”, försöker MD skapa bilden av ett egenfostrat Barça mot ett ihopköpt Real Madrid. ”Galalaget Real Madrid kostar dubbelt så mycket som Barcelona”. Närmare bestämt 376 miljoner euro mot 173,3 milj euro, har MD räknat fram, och presenterar resultatet spelare för spelare på förstasidan. Gårdagens cupmatch får en mindre rubrik, ”Läckert mål av Aleña i match utan gnista”.

Faro de Vigo noterar att ”Sergi Gómez gav Celta fördelen” (1-0 mot UCAM Murcia). Guidetti fick chansen från start men byttes ut efter en dryga timmens spel, och omnämns i matchrapporten endast med ”Guidetti misströstade efter brister i samspelet med Señé och Naranjo”.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe påpekar att ”Cavani är 100-prinsen”. En rubrik som anspelar på PSG:s hemmaarena Parc des Princes men framför allt på att uruguayanen med ett straffmål i går (2-0 mot Angers) nu är uppe i 100 mål för klubben. Tidningen har bild på Cavani som jublar, med en t-shirt för att hedra Chapecoense, och skriver att ”Hans hyllning av offren Chapecoense-katastrofen kostade honom skandalöst nog ett gult kort”. Bland svenskbetygen märks Kacaniklic. Han fick bara två av tio. Å andra sidan var snittbetyget för Nantes efter gårdagens katastrofinsats (0-6 mot Lyon) endast 2,5. Karl-Johan Johnsson fick, tillsammans med Kerbrat, högst betyg i Guingamp, sju (0-1 mot Nice). Kiese-Thelin fick för en gång skull chansen för Bordeaux, men bara en fyra i betyg (1-1 mot Bastia). Pierre Bengtsson i motståndarlaget fick fem. Jimmy Durmaz fick en sexa när Toulouse vann (1-0 mot Montpellier).

Le Parisien plockar in ”Nu är det 100 för Cavani!” på förstasidan. Cavani får också frågan om Zlatans målrekord (156 mål för klubben). ”Det tänker jag inte på”, säger han, och fortsätter sedan med att svara på frågor kontraktet. ”Jag vet inte vad som kommer att hända. Jag har ett och ett halvt år kvar på det nuvarande, och jag tänker respektera det. I övrigt får ni höra med klubben”.

 

TYSKLAND

5

Bild skriver att ”Bild dekrypterar Leipzig-koden”, och lägger till ”Därför är de bättre än Bayern”. Artikeln frontas av två profiler: Thomas Müller för Bayern och Emil Forsberg för Leipzig. Bild påpekar att ”aggressivitet, press och snabba kontringar är stommen i Leipzigs spel”. Tidningen grottar sedan ner sig i siffror, och påpekar att Leipzig är yngre, springer mer och är mer kompakt i sitt spel än storfavoriten FC Bayern. ”Se upp, Dortmund, Guardiola attackerar Weigl” är en varning om att Man City nu sällat sig till klubbar som är ute efter den 21-årige mittfältaren. Dit räknas också Milan, Real Madrid och Barcelona. Bild menar att Weigl skulle kunna fyrdubbla sin lön i England, men att Dortmund inlett förhandlingar om nytt kontrakt med spelaren, vars nuvarande går ut 2019.

Kicker tar fasta på ”Schalkes återhämtning” som ger feta rubriken ”Med blicken mot Europa”. Dagens FC Bayern-grepp är ”Robben och över-30-problematiken”. Med rubriken ”Ismael, Gisdol och Nouri: granskningen”, synar Kicker de tidiga tränarskiftena i Werder Bremen, Hamburg och Wolfsburg. ”Inget av tränarbytena har gjort Nordklubbarna lyckliga”, skriver tidningen.

 

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) lyfter citatet ”Lindelöf? Vi har inte fått några bud” till en rubrik. Svaret är från Benficas vd Domingos Soares de Oliveira. På frågan om det bara är bud på utköpsklausulen (30 miljoner euro) som gäller för intresserade klubbar, svarar han: ”Jag kommer inte att uttala mig om vilka villkor Benfica presenterar”. Domingos Soares de Oliveira understryker också att Benfica inte behöver sälja spelare i vinterfönstret.

Lance (Brasilien) uppmärksammar att ”Fans till Nacional och Chape genomförde vackra hyllningar på arenor”. De var för offren för flygolyckan med Chapecoenses fotbollslag. Mest anmärkningsvärd kanske var den i Medellín, där det var fullt inne på arenan, 44 000, men enligt uppgifter fanns ytterligare hundratusen fanns utanför arenan för att visa sitt stöd för det brasilianska laget. På läktarna fanns banderoller med budskap som ”Vi är alla Chapecoense”.

Publicerad 2016-12-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons