Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mutskandalen kan stå Chelsea dyrt

ENGLAND

1

Daily Mail hävdar att ”Fotbollsförbundet lovar att straffa Chelsea hårt”. Bakgrunden är den uppmärksammade skandalen med sexuella övergrepp inom fotboll i England. Förbundsbasen ”Glenn: Vi kommer att straffa klubbar som betalt pengar i utbyte mot tystnad”. Det är just vad Londonklubben anklagas för att ha gjort. Exakt vilken bestraffning som kan bli aktuell är oklar.

Daily Telegraph ser fler bekymmer för ligaledaren på samma ämne. ”Chelsea kan räkna med skyhöga räkningar efter fler anklagelser mot chefsscout”. Chefsscouten, som anklagas för sexuella övergrepp, arbetade för klubben på 70-talet. Men Chelsea valde alldeles nyligen att betala för ett offers tystnad. Telegraph skriver på annat håll om transferrykten. ”Everton och West Brom slåss om Man Uniteds Morgan Schneiderlin”, uppger tidningen.

Daily Star använder bevingade ord från fotbollens värld och en ordvits på det: ”They shrink it’s all over”. Det syftar på att förbundet använde en psykolog (som om det vore en sensation) i samband med anställningsintervjun av Gareth Southgate. ”Hammers hoppas på Sturridge-värvning”, är en annan rubrik på sportettan.

Daily Mirror tycker inte West Ham ska fundera alltför mycket på det. ”Liverpool tänker nobba Bilics intresse för Sturridge, Klopp planerar att behålla anfallaren”.

The Times plockar upp tråden om nya förbundskaptenen med ”Southgate kommer varna Rooney för alkohol”, och tillägger att ”Anfallaren kommer att behålla lagkaptensbindeln om han fortfarande är i laget”.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport blickar mot kvällens match med uppmaningen, ”Napoli-Inter: Bred ut era vingar”. För att lagen ska lyfta ringar Gazzettan in Callejon och Insigne respektive Perisic och Candreva som formspelarna i respektive lag. En krönika ringar in matchen som en måste-match för fortsatt kamp i toppen. Eller ”Den som förlorar är förlorad”, som rubriken lyder. Emil Krafth gjorde ett av Bolognas cupmål (4-0 mot Verona), men får ändå nöja sig med sex av tio i betyg.

Corriere dello Sport förmedlar en liknande ödesmättad känsla inför Napoli-Inter med ”Mästare, eller aldrig mer”. Tidningen fortsätter också att vara besynnerligt fixerad vid tanken på att Inter kan värva Messi. För tredje dagen i rad lyfts idéen. Den här gången får Inters tränare Poioi svara. ”Messi? Det är vackert att drömma”. CdS uppmärksammar vidare att ”Marchisio är Juves motor, med honom är snittpoängen häpnadsväckande”. I siffror 2,8 per match.

Tuttosport menar att det är ”Witsel-Juve: Till varje pris”. Enligt Tuttosport vill belgaren till Turin i januari. Samtidigt har Zenit bett Juventus höja budet.

Mediagol hade Palermos tidigare sportchef Rino Foschi vid mikrofonen. Han är måttligt imponerad av lagets svenska mittfältare. ”Jag gillar Hiljemark, men han är lite håglös, som om allt inte känns bra, han har en jobbig tid. Det är inte den Hiljemark vi känner, och för närvarande är han inte den spelare han borde vara”.

 

SPANIEN

3

Marca kittlar läsarna med citatrubriken ”Återvända till Real Madrid? Man vet aldrig” och en bild på Mesut Özil med lurig blick. Tidningen har intervjuat mittfältsstjärnan, och skriver vidare att ”Tysken, som är nöjd i Arsenal, döljer inte sina känslor för Real Madrid” och ytterligare ett citat, ”Zidane är min idol sedan barnsben, jag ville alltid vara som han på planen”.

AS presenterar ”Ett stjärnfyllt Clásico” med bilder på spelare från de båda lagen. Det följs upp av ”Barça-Real Madrid har 18 av de 55 bästa spelarna i världen”, vilket baseras på FIFPro-listan från häromdagen. Tidningen lägger till att ”Bale och Kroos är också nominerade, men är skadade”. Ett tillfälle att sparka på motståndarens storstjärna kan Sport inte motstå. ”Cristiano Ronaldo anklagas för skattesmitning”, bildar en fet rubrik.

Sport satsar på ”Vi ska vinna”, och en bild på peptalk i Barças offensiva stjärntrio. ”Laget samlar sig för att vinna en viktig Clásico”, menar Sport, och tillägger att ”Spelarna ser Iniestas återkomst som nyckel och tvivlar inte på seger mot Real Madrid”.

Mundo Deportivo nördar ner sig i en ”Taktisk match” mellan Luis Enrique och Zinedine Zidane, som vore de utmanare till Magnus Carlsen världsmästartitel i schack.

Cadena Cope har rest till Qatar och snackat med gamla Barça-profilen Xavi. ”Jag hoppas en dag få träna ett Barcelona lett av Piqué”, säger han. I den infekterade debatten om Ballon d’Or understryker Xavi att ”Det blir en hård kamp, men jag har inte ändrat uppfattning: Messi är världens bästa spelare”.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe klär förstasidan med ”En kung i Spanien”, och det är Real Madrids franske tränare Zinedine Zidane. På det följer vinstprocent i ligan under året jämfört med rivalerna. Zidane 81,8 procent, Luis Enrique (Barça) 73,5 och Diego Simeone (Atlético) 66,7. ”Girard ut genom dörren”, syftar på att Kacaniklic och hans lagkamrater i krisklubben Nantes kommer att få ny tränare. Philippe Mao tar över tills vidare. En annan rubrik i tidningen är ”PSG vill ha lika mycket av Nike som Chelsea”. För närvarande får PSG 20-25 milj euro om året, men efter Londonklubbens rekordavtal på cirka 70 milj euro, vill PSG omförhandla upp sitt avtal till liknande nivå.

Le Parisien håller fotbollen borta från förstasidan, men låter den ta gott om utrymme på sporten. Under rubriken ”Rocheteau: Cavani fuskar aldrig”, finns en intervju med ex-PSG-profilen, vars 100 mål för klubben Cavani nu har nått upp till. Rocheteau är full av beundran och tycker uruguayanen mer än väl fyller ut Zlatans skor. Le Parisien: ”Tillräckligt för att nå långt och glänsa i Champions League?”. Rocheteau: ”Ja, definitivt. Cavani har ofta gjort mål i viktiga matcher i Champions League, till skillnad från Ibrahimovic…”.

 

ÖVRIGT

5

Ora (Grekland) uppger att ett lån för Isaac Kiese Thelin till AEK rycker närmare. Enligt SDNA skriver tidningen att svensken informerat Bordeaux om det grekiska intresset, att det tilltalar honom och att han behöver speltid med tanke på kommande VM-kval. AEK och klubbens svenska sportchef Daniel Majstorovic har tidigare kopplats ihop med Kiese Thelin, som fick chansen från start i senaste matchen för Bordeaux men annars mest varit i frysboxen

Ekstra Bladet (Danmark) har fotbollsbilagan Tipsbladet som i dag kommer med ”FCK:s stora match”. Det baseras på en intervju med koncernchefen Anders Hörsholt, vars blick är stadigt riktad bortanför den danska ligan. ”Lite arrogant uttryckt är Superligan bara något vi spelar för att nå dit vi vill: Champions Leagues gruppspel. Superligan är något vi ska igenom, gärna så lätt som möjligt, så att vi kan använda alla krafter till Champions League”. Jyllandsposten har också ett tungt citat, från Rafael van der Vaart om Silkeborg: ”Det är kanske det sämsta motstånd jag mött”, säger den forna holländske stjärnan, numera i FC Midtjylland, trots förlust 1-2. ”Normalt skulle vi vunnit med 5-0 eller 6-0, och nu står vi här utan poäng. Det är obegripligt”. Han får svar på tal från en av Silkeborgsspelare, Simon Skou Jakobsen, på Twitter: ”Van der Fart är den sämsta superstjärna jag någonsin har mött” (se ovan).

Daily Record (Skottland) har via Mourinho-polaren Duncan Castles uppgiften: ”Manchester United har gett Mourinho grönt ljus att förstärka försvaret med storköp av back i januarifönstret”. Castles hänvisar till en klubbkälla. Fritt fram för ytterligare Lindelöf-spekulationer.

Algemeen Dagblad (Holland) använder i stort sett hela sportettan åt en match i Premier League. ”Förnyarna”, har bild på Guardiola och Conte, inför Man City-Chelsea. De Telegraaf väljer också en utblick för sin sportetta, men har fokus söderut. ”Stormatch under press”, handlar om Barça-Real Madrid.

Publicerad 2016-12-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons