Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ex-domaren: ”Rätt att inte varna Zlatan”

ENGLAND

1

The Times låter Man United sena poängtapp (1-1 mot Everton) och Liverpools sena kollaps (3-4 mot Bournemouth) ta sig ända fram till tidningen förstasidan. Högst upp, faktiskt. ”De röda föll ihop”, lyder summeringen just under den klassiska tidningsloggan. Sportkrönikören David Walsh menar att Mourinho tappat mer än onödiga poäng. ”José saknar stil” är rubriken till ännu en sågning av portugisen och till ännu en moralpredikan från tidningens gubbar på sporten.

Daily Telegraph drar också ihop de två storklubbarnas motigheter, till ”Ögonblick av galenskap”. Underrubriken för United är ”Baines ser till så att United får betala för Fellainis klumpiga tackling” och för Liverpool ”Howes gäng vinnare efter tre mål på 17 minuter”. Forne domarbasen Keith Hackett har som rubrik på sin krönika att Unitedspelare ”Marcus Rojo skull haft rött kort för sin besinningslösa tackling”.

Daily Mail matchar med domarkrönikören Graham Poll som är av liknande åsikt. ”Rojo hade tur som kom undan med gult kort”. Däremot har han inga invändningar mot vad som beskrivits som en huvudspark av Zlatan. ”Domare Michael Oliver gjorde rätt som inte varnade Zlatan Ibrahimovic för tacklingen på Seamus Coleman”, menar Poll, och förklarar det med att ”Unitedanfallarens agerande verkade inte vara avsiktligt”. I stället har Poll fastnat för en annan incident med svensken. ”Det är oförklarligt varför Gareth Barry inte blev varnad för sin besinningslösa tackling på Zlatan Ibrahimovic”.

Manchester Evening News uppmärksammar att Zlatan i sin tur är helt ense med Poll. ”Jag hörde att en kommentator sa att jag sparkade honom (Coleman) i huvudet. Det var en 50/50-duell. Han drog ner mig och jag försökte undvika att träffa honom”, sa Zlatan till MUTV, och la till: ”Tro mig, om jag vill sparka någon i huvudet, så vet jag hur man sparkar någon i huvudet så att han slocknar. Det är allt jag har att säga om det”, sa han till MUTV.

The Sun menar däremot att ”Avstängning hotar” Zlatan. Tidningen hävdar att domaren inte såg händelsen, och att en bestraffning i efterhand därför är aktuell. På sportettan är det dock bara Rojos tackling som uppmärksammas, tillsammans med Liverpools tapp och Agüeros tackling. Samtliga tre händelser med rubriken ”Galet”. Mourinho faller, hör och häpna, inte in där. I stället har han rubriken ”Oskyldig”. Det är i alla fall portugisens övertygelse kring anklagelserna som skattebrott.

Daily Mirror ger Zlatan hyfsat betyg. Sju av tio med omdömet ”Många misstag, en lömsk spark men också den enda som fick saker och ting att hända”. På sportettan fokuserar Mirror förstås annars på Uniteds tappade poäng. Och Liverpools förlust. Men tidningen klämmer även in ”Exklusivt: West Hams i krissamtal…Bilic nära att få sparken”.

Daily Star är av en helt annan åsikt. ”Exlusivt: Slaven sitter säkert”, finns på tidningens sportetta.

Daily Express blickar ut från England och mot vida världen. ”Exklusivt: Rangers och Celtic i samtal om ny liga”. Jodå, det är de där samtalen om internationell ligan, sannolikt även med allsvenskt deltagande, som ser ut att vara på förhandlingsbordet igen. Det var ett nytt möte i Amsterdam i november, påstår Daily Express, där ”flera förslag diskuterades, bland dem en Atlantliga men även en transatlantisk liga”, alltså där lag från andra sidan Atlanten medverkar. Hmm.

BBC Sport låter som varje vecka sin expert Garth Crooks ägna sig åt sin favoritsyssla, att ta ut Veckas lag i Premier League. Det finns också nedan.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport ger sig i kast med en svåröversatt ordlek med ”Milan che lapa, Roma che lupi!”. Den jublar åt Milans segerskytt Lapadula (2-1 mot Crotone) och åt Romas seger (2-0 mot Lazio) via deras vargreferens. Till detta finns överrubriken ”Juves två utmanare släpper inte taget och på måndag möts de”. Om en vecka, alltså. En av de mer udda smånotiserna från Romderbyt är ”Bisarr Lulic: Rüdiger? Han sålde strumpor”. Laziospelaren sa om sin motståndare i Roma att ”Till för två år sedan sålde han strumpor och bälten i Stuttgart, nu plötsligt är han ett fenomen”. När Lulic sedan konfronterades med uttalandet, som kan tolkas som rasistiskt, gav han det mumlande svaret, ”Även vita säljer strumpor” (se nedan). Lazio har däremot offentligt bett om ursäkt för Lulics ord. Romas Radja Nainggolan tycks ha svarat Lulic på sitt eget vis på Instagram, med en bild med ”Nej till rasism”, och kommentaren ”Någon behöver lära sig de tre orden”. En annan stor rubrik på Gazzettans etta är annars ”Belotti värd 100 miljoner euro”, och tillägget ”’Tuppen’ skriver på till 2021”. 100 miljoner euro är nya utköpsklausulen för eventuella utländska intressenter. Bland spelarbetygen ligger en sexa och väntar på Rhodén (Crotone) för insatsen mot Milan. Samma betyg får Hiljemark i Palermos senaste förlustmatch (1-2 mot Fiorentina), medan Quaison får 6,5. Ingen spelare i Palermo får högre betyg än Quaison.

Corriere dello Sport beskriver Romas och Milans segrar med att ”Spalletti och Montella är tillbaka på minus fyra”, antalet poäng upp till Juventus. Tidningen tar också fasta på ett citat från Giovanni Simeone om pappa Diego och gör en hyfsat fet rubrik: ”Min pappa Simeone kommer att träna Inter”, och fortsätter med ”Giovanni har inga tvivel: ’Bara en fråga om när’”.

Tuttosport fångar upp den där utköpsklausulen på Torinos och landslagets stjärnskott till dagens största rubrik i tidningen: ”Belotti – 100 miljoner euro”.

 

SPANIEN

3

Marca suger vidare på Clásico-karamellen, och skildrar vänskapen på och utanför planen mellan Sergio Ramos och Luka Modric. Först i dag uppmärksammar sedan Marca uppgifterna från i helgen om att Martin Ödegaard genom sin pappa Hans Erik tackade nej till att placera pengar i skatteparadis av moraliska skäl.

AS huvudrubrik kan vid första anblick kännas konfunderande, ”Sergio Ramos – kung av Cesarini-zonen”. Men förklaringen finns i ”Det är det nya smeknamnet han fått i Italien för sina mål på tilläggstid”. Begreppet Cesarini-zonen kommer från Renato Cesarini, en spelare på 30-talet som ska ha gjort många mål i slutminuterna.

Sport slickar såren efter Barças tappade poäng i El Clásico med ”Lösningen Iniesta”. Mittfältsveteranens comeback var en ljuspunkt mot Real Madrid, och Sport menar bland annat att ”laget samlas kring Andrés magi för att hitta tillbaka till sin högsta nivå”. Nöjt konstaterar tidningen också i ena hörnet att ”Mourinho granskas för skattebrott i England”.

Mundo Deportivo kommer på närmaste sektliknande vis fram till att ”Barça tror”. Alltså tror på att man kan ta igen de sex poäng klubben nu är efter Real Madrid. Och så radar MD upp anledningar. Iniesta, försvaret som läkt, självförtroendet som är tillbaka och så kalenderna, som är tidningen anser vara tuffare för Real Madrid.

Super Deporte förtvivlar över sitt Valencia, som släppte in en kvittering i slutminuten (2-2 mot Málaga). ”Det här laget behöver hjälp”, blir rubriken till en spelare som sitter på marken och tycks vädja till högre makter.

 

FRANKRIKE

6

L’Equipe beskriver Nice överkörning (3-0 mot Toulouse) med ”Ett helveteståg”. Tidningen påpekar att laget ”är redo för stormötet med PSG nästa söndag”. Bland spelarbetygen sticker Jimmy Durmaz ut. På fel sätt. Toulousesvensken får tre av tio, och finns bland matchens floppar. Durmaz plockades av redan i halvtid. Ingen svensk finns med i Veckans elva, men noterbart är att Johnson (Guingamp) nu klättrat upp till tredje plats i snittbetyg bland målvakter med 6,07. Bland Ligue 1:s utespelare är det bara sju som har högra snitt.

Le Parisien drar på förstasidan upp att ”Emerys PSG är under större press än någonsin”. Tidningen sätter 0-3-förlusten i Montpellier i lördags i ett större perspektiv. ”Redan sju poäng sämre än förra säsongen”, visar en jämförelse. Men enligt en källa inom PSG har tränaren fortsatt starkt stöd i klubbledningen. Enligt Le Parisiens läcka är vidare uppgifterna i Sunday Express om PSG-intresse för Payet ”felaktiga”.

Sud Ouest har rubriken ”Vilken framtid väntar Kiese Thelin?”. Enligt tidningen träffade Kiese Thelins agent Bordeauxs ledning i lördags för att diskutera den svenske landslagsanfallarens situation. Grekiska medier gjorde förra veckan gällande att ett låneavtal med AEK kunde vara nära. Men Bordeauxs president Jean-Louis Triaud är motsträvig. ”Han (Kiese Thelin) spelade mot Bastia och är inte en spelare som bara är här för att vara med på träningen”, säger Triaud till Sud Ouest, ”I nuläget tillhör han inte spelare vi önskar låna ut”.

 

TYSKLAND

4

Bild menar att ”Mobilförbud gav HSV första segern” (2-0 mot Darmstadt). Det baseras på ett uttalande från Ostrzolek, ”Tränaren sa till oss att inte kolla nyheter på mobiltelefonerna”. Och tränaren, Gisdol, fyller i. ”Spelarna ska inte behöva bli nedslagna av kritik. På måndag får de läsa igen!”. Samtidigt funderar enligt Bild Darmstadt på tränarbyte under vinteruppehållet. Förlusten mot HSV var den sjätte i rad.

Kicker bjuder på intervju med Ralf Rangnick, det kontroversiella succélaget RB Leipzigs sportchef. ”Vi är nästan alltid outsiders”, konstaterar han i rubriken över ett uppslag. En annan intervju är med Dortmunds målvakt. Rubriken på förstasidan är ”Weidenfeller om Neuer, Real Madrid och karriärslutet”.

 

ÖVRIGT

5

A Bola (Portugal) täcks av Portugals mest omskrivne svensk. Dagens A Bola bär på budskapet att ”Trycket kring Lindelöf ökar”, sedan ”Svenskens agent lämnar meddelande till Luís Filipe Vieira”, Benficas president. På det följer citatet: ”Om presidenten vill sälja, så blir det försäljning”. Knappast uppgifter som får jorden att skälva under fötterna.

AFP (Kina) har inte så mycket med Kina att göra som med den franska hemisfären, men den är första europeiska nyhetsbyrå med svenskfärgad nyhet från södra Kina. Sven-Göran Eriksson har klart med ny klubb. Efter Shanghai SIPG i högsta ligan tar den 68-årige svensken nu ett kliv ner en division, och ska styra Shenzhen efter Clarence Seedorf. Enligt The Suns uppgifter i helgen är Svennis treårskontrakt värt fyra miljoner pund om året.

Ekstra Bladet (Danmark) gör bildval med omsorg. ”Det stinker, Laudrup” kompletteras med den danske fotbollslegendaren som grimaserar illa med sina fingrar vid näsan. Michael Laudrups aktier sjönk snabbt som tränare, men sjunker nu ännu snabbare i hemlandet sedan han misstänks haft ett finger med i svart peninghantering under sin tid i Swansea. Noterbart från helgens ligaspel är att FC Köpenhamn-Randers (1-0) också var ett möte mellan högsta betygssvensk, Ludwig Augustinsson, 3,83 (trea av alla spelare i ligan), lägsta betygssvensk Viktor Lundberg, 2,09 (näst lägst av alla spelare i ligan) och bäste målsvensk Mikael Ishak, åtta mål (delad fyra av alla spelare i ligan).

Algemeen Dagblad (Holland) ser ”Gamla tider” på väg tillbaka i Holland, där Feyenoord (6-1 mot Sparta) och Ajax (2-1 mot Groningen) utkristalliseras som titelkämpar. Båda har 36 poäng, nästa lag (PSV Eindhoven) 30.

Publicerad 2016-12-05 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons