Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan behöver behandlas som Rooney”

mirrorENGLAND

The Times går ut hårt med rubriken ”Guardiola: Uniteds titelförhoppningar är över”. Det är en tolkning av citatet ”13 poäng är mycket att ta igen, särskilt när ett lag vinner med så mycket kvalitet som Chelsea har. Det är inte enkelt. Men bland de fyra första? Absolut”. Hela Guardiolas presskonferens finns nedan. En annan rubrik är ”Chelsea riskerar rekordböter”. Trots att Manchester Citys spelare drabbats hårdare efter den stökiga avslutningen på helgens toppmöte, så kan Londonlaget på grund av tidigare bråk få betala mer i böter. Chelsea straffades med rekordhöga 375 000 pund efter ett bråk med Tottenhamspelare på Stamford Bridge i slutet av förra säsongen. Tottenham, som snarare sågs som mer aktiva, klarade sig undan med 225 000 pund på grund av färre tidigare förseelser.

Daily Mirror ser det däremot som att ”City får en slag i ansiktet”. Tidningen pekar på ”Vrede sedan Fàbregas sluppit undan bestraffning medan både Agüero och Fernandinho ställs till svars”. Mirror tycks också ha en bestämd åsikt när det gäller Zlatan Ibrahimovic. Mirror använder söndagens citat till rubriken ”Zlat, tro mig, jag vet hur man sparkar någon i huvudet så att han slocknar”, och har sedan bild på incidenten när svensken träffade Seamus Coleman i huvudet och texten ”Ibra slipper straff för det här”. Liksom ett par andra tidningar påpekar Mirror att domaren hade med incidenten i sin matchrapport. Därmed är frågan utagerad, och förbundet kan inte bestraffa svensken i efterhand.

The Guardian ger också utrymme år Man Citys tränare på sportettan. ”Guardiola säger att Citys spelare måste vara ’mentalt starkare’”. En slutsats efter missade chanser mot Chelsea.

Daily Telegraph drar på ”Sådan som begått sexuella övergrepp är fortfarande på fri fot”. En advokat till en av de som uppger sig utsatt, menar att det fortfarande finns gärningsmän kvar på höga positioner i klubbar. En annan rubrik är ”Exklusivt: Bob Bradley under press när Swanseas ledning granskar usla resultat”. Den amerikanske tränaren har bara varit i klubben i två månader.

The Sun har ”Exklusivt: Man City beredd att släppa Joe Hart för billig penning för hans insatser för klubben, men INTE till PL-rival”.

Manchester Evening News levererar rubriken ”Unitedduon Ibrahimovic och Pogba behöver Rooney-behandling”. Under den ifrågasätter krönikören Samuel Luckhurst varför de två storstjärnorna aldrig byts ut. ”Båda har av olika anledningar blivit belastningar i slutfasen”. Han noterar  bland annat att Zlatan i senaste matchen bleknade mot slutet. Luckhurst kräver ännu inte att spelarna ska petas ur startelvan, men påpekar att ”De är inte teflon, och Mourinho borde kanske fundera över att lätta på Mino Riolas klienter egon” och jämför med att Mourinho ”stack hål på Rooneys”.

 

ITALIENcy-cz-gxaaet4e_

La Gazzetta dello Sport följer upp senaste Football Leaks-avslöjandena med analys av superagenten Jorge Mendes. Under rubriken ”Bollens härskare” tar Gazzettan det vidare genom att också behandla andra stora agentnamn. ”Raiola, Kia, Zahavi, Branchini och de andra av fotbollens herrar som under de senaste tre åren tjänat mer än en miljard euro som mellanhänder”. Tidningen uppmärksammar också att Lulic bett om ursäkt för sina nedlåtande ord om Rüdiger, som av många tolkades som rasistiska, men att Laziospelaren riskerar mellan två och tio matchers avstängning.

Corriere dello Sport fortsätter på Simeone-till-Inter-spåret även i dag. ”Ja, jag ska till Inter” är citatrubrik från huvudpersonen själv. Det följs upp av ytterligare ett citat. ”’Jag har redan sagt till hela familjen att jag kommer att träna Inter” och påpekandet ”På väg mot skilsmässa från Atlético i juni”. Tidningen radar också upp mercatonotiser: ”Juve: 30 miljoner euro redo för N’Zonzi” och ”Milan: två klipp i Badelj och Gomez”, samt tillägget att ”Arsenal vill ha Bacca”.

Tuttosport drar också stort på ”Möjlighet med N’Zonzi”. Även här talas det om Sevillaspelarens utköpsklausul på 30 miljoner euro, men i två delbetalningar.

 

cy8hemjxeaaaxb9SPANIEN

Marca har kastat om kursen, lämnat helgens El Clásico och Real Madrid, och tagit riktning mot Champions League. ”Atletifest” är den feta rubriken inför kvällens match mot Bayern München. ”Förstaplatsen säkrad, i München söker laget historisk svit”. Atlético har fem raka segrar inför sista gruppspelsmatchen.

AS väljer däremot att flytta fokus till morgondagens CL-spel, och till Real Madrids motståndare. Särskilt en. ”Aubameyang under uppsikt”, är inte en varning till Real Madrid och utan snarare till Dortmund. För Real Madrids blickar är lystna. ”Den gabonesiske skyttekungen är den önskade förstärkningen till nästa säsong”, menar AS. Atléticos match i kväll avhandlas blott med ”Prestigemöte i München”. Tidningen noterar på annan plats bland annat att det blir svensk domare för spanskt lag i morgon. Jonas Eriksson dömer heta Lyon-Sevilla.

Sport försöker väcka liv i Barcelona-Mönchengladbach med ”Denna match spelar roll”. Barça är redan klar gruppvinnare men Sport menar att laget har att spela för ”1,5 miljoner euro, att återvinna känslan och förlorat självförtroende”. Dessutom är ”Messi två mål från att nå Cristianos målrekord i gruppspelsfasen”.

Mundo Deportivo har också Messis målrekordsjakt som bete inför dagens Barça-match. Men tidningens huvudsakliga dragplåster har ett annat Cristiano Ronaldo-fokus. ”CR150” är ett försök att hålla blickarna kvar vid Football Leaks avslöjanden om Cristiano Ronaldos penningplaceringar och Real Madrids delaktighet.

El Mundo har en förstasidan som täcks av beskedet att ”Spansk domare förhindrar publicering av Football Leaks i hela Europa”. Där, på nyhetsettan, finns också att Real Madrids Luka Modric granskas av skattemyndigheter, då dokument visar att kroaten använder sig av en firma i Luxemburg för sina bildrättigheter. Modric uppges inte ha deklarerat dessa inkomster för 2013 och 2014. Även lagkamraterna Coentrão och Pepe uppmärksammas. Den förstnämnde för att inte ha betalt inkomstskatt i Spanien, och båda två för att ha stoppat undan sju miljoner euro i skatteparadis.

 

 

FRANKRIKEune_hd

L’Equipe bär på uppmaningen ”Upp med huvudet” till PSG-spelarna, inför matchen mot Ludogorets i CL. ”Unai Emerys spelare ska säkra förstaplatsen och, framför allt, visa att man har karaktär”, skriver tidningen på förstasidan.

Le Parisien kommer oroligt med ”Varning för felsteg” inför PSG:s match. Men tidningen kommer även med en hyllning av Zlatans polare Maxwell. ”Bara hans fru kan hitta några fel hos honom”, är både rubriken och sättet han muntert uppges beskrivas i PSG:s omklädningsrummet. Agenten Mino Raiola fyller på. ”Han är den typ av människa jag önskar att min son blir” och ”Han är den mest elegante och den mest intelligente spelare jag mött i mitt liv”. På tal om Raiola. Agenten ser nu, till skillnad från så sent som i oktober, plötsligt en fortsättning för Matudi i PSG. Diskussioner om nytt kontrakt pågår. ”Samtalen sker i en mycket positiv anda. Jag tror Blaise kommer att stanna i PSG”, säger Raiola.

France Football levererar i veckans nummer vad tidningen anser vara ”Den verkliga prisguiden till de 50 mest värdefulla spelarna”. Tidningen har lagt statistik åt sidan och försökt komma fram till värdet genom ”en enkät bland fotbollsvärldens mest inflytelserika aktörer” som tar större hänsyn till helheten. Listan toppas av Neymar på 250 miljoner euro. Som exempel finns svar från Stéphan Courbis, agent till bland annat Koscielny, Mandanda och Aurier. Om han var sportchef för Man City, skulle han betala 200 milj euro för Messi?, undrar tidningen. ”Utan att tveka!!”, svarar Courbis. ”Han har fortfarande ett enormt värde på planen. Det är en garanti om 30 mål per säsong. Det vore också en stark signal till konkurrenterna i England och utomlands. Att visa upp sig på transfermarkanden, att betala dyrt, är också ett sätt att visa sin makt för andra. Messi har fortfarande tre, fyra fina säsonger kvar. För det priset innebär det amorteringar på cirka 50 miljoner euro per år. Det är inget för exempelvis City. Det är som att köpa en spelare för 50 milj euro om året, och nu talar vi alltså om Messi! Dessutom generar det många miljoner i försäljning av tröjor, nya sponsorer och attraktionskraft”. På annan plats i temadelen ringas sju spelare med stigande värde in. En av dem är AIK:s Alexander Isak.

 

tm29ÖVRIGT

Bild hävdar att ”Leipzig brinner för fransk raket”, Celtics unga stjärna Moussa Dembélé. RB Leipzig har konkurrens om 20-åringen av Tottenham, Arsenal och Bayern München, menar Bild. I en annan artikel skriver tidningen att ”Fem Weder-stjärnor får lämna” i januari. Bottenklubben vill enligt Bild göra sig av med Fallou Diagne, Sambou Yatabaré, Thanos Petsos, Melvyn Lorenzen och Lukas Fröde.

Ekstra Bladet (Danmark) går med ”Laudrups kovändning” fortsatt hårt åt den danska fotbollslegendaren. Tidningen pekar på att Michael efter Football Leaks avslöjanden medger att hans egen agent tjänade pengar på spelaraffärer som Swansea gjorde under Michaels tid som tränare i klubben, något han tidigare nekat till.

Le Soir (Belgien) drar redan på förstasidan på ännu en Football Leaks-splash. Den här gången är det kring kontrakten för flera av de största belgiska stjärnorna, som Kevin De Bruyne. Citysstjärnan har enligt kontraktet 7,1 miljoner euro i årslön, men också kollektivbonusar (som 597 000 euro om City vinner Champions League) och individuella bonusar (som 239 000 euro i bonus och en lönehöjning med 478 000 euro mer om året ifall han vinner Ballon d’Or).

Publicerad 2016-12-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons