Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kastade hamburgare på polishäst - stökigt i Manchester

ENGLAND

The Guardian englandär en enkel startpunkt för den matchrelaterade fotbollen, med ”Pérez hattrick ger Arsenal första plats” (4-1 mot FC Basel).

Daily Telegraph är annars ett exempel på hur den pågående skandalen med sexuella övergrepp i England tar över sportettor i dag igen. Anledningen är ett välkänt namn. ”Le Tissier anklagar tränare”. Det följs av ”Den engelske landslagsspelaren uppger att Higgins gav honom ’väldigt, väldigt fel’ nakenmassage”. Även bortanför fotbollsplanen är en annan rubrik i tidningen. ”Supporter gripen för att ha kastat hamburgare på polishäst”, är en rubrik som lockar till läsning efter mållösa matchen i Manchester (City-Celtic 0-0). Bortsett från den udda incidenten rapporteras om flera andra stökiga sådana, med Celticfans på Citys sektioner på arenan. Sammanlagt 14 personer har gripits, rapporterade polisen sent i natt.

The Sun låter också ”Le Tissiers bomb: Ungdomstränare gav mig ’vidrig’ massage” täcka sportettan. Bland Silly Season-notiserna finns ”West Ham vill rädda säsongen med Fellaini och Begovic”. Londonklubben hoppas låna Man United-mittfältaren och Chelsea-målvakten i vinterfönstret.

Daily Mirror drar på vad som redan känns som en gammal nyhet, om Firminos ”anti-Arsenal”-klausul. Sedan finns två ”exklusiva” uppgifter: ”Kineser frestar Alexis Sanchez med 400 000 pund i veckan” och ”Arsenal-anställd skadad av West Ham-fan på London Stadium”. Krönikören Andy Dunn tycker sedan till om Man City fortsatta bekymmer, ”Om inte Peps smekmånad redan var över efter Chelsea-debaclet, så är den det nu”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport-rubriken ”Fanta Napoli” har mindre med den apelsinsmakande drycken och mer med ett fantastiskt sprudlande Napoli att göra. ”Callejon och Sitalienuper-Mertens knäcker Benfica, och Sarris lag kvalificerar sig som gruppvinnare”, sammanfattar tidningen. Bland spelarbetygen får Lindelöf halvdana 5,5 av tio. ”Halva Europa är ute efter honom eftersom han spelar som en veteran även om han bara är 22 år. Men han var som fastnaglad och blev bränd av Callejon när Napoli slog till”. Inför dagens CL finns ”Juve, en kväll för besked”, med efterföljande ”Få igång Higuaín, prova Dybala”. Efterspelet av Romderbyt tar också utrymme. Under vinjetten ”Förgiftad scudetto” finns ”Två matchers avstängning för Strootman, han missar mötena med Milan och Juve”, plus ”Romas anklagelse: Det är oroväckande”. Det i sin tur följs upp av ”Disciplinkommittén: Han filmade vid Cataldis röda kort (som gav en match i avstängning). Överklagan inlämnad. Granskning inledd mot Lulic”, som anklagats för rasistisk kommentar om Rüdiger.

Corriere dello Sport drar också upp Strootmans avstängning och Romas ilska, med ironiska ”Vilken slump att han stängs av mot Milan och Juve…”. Tidningen lägger senare också till kommentar från Romas ägare, ”Pallotta rasande: Det är helt absurt”. Ett jublande italienskt lag på portugisisk mark är annars den mest slående bilden på förstasidan och rubriken, ”Gigantiskt Napoli”.

Tuttosport är inte sena att ta upp vad som ses som en kastad handske. ”Roma till attack, Juve nobbar” leder fram till stora rubriken ”Det finns de som gråter, och det finns de som är mästare”. En svidande kommentar på att Romas vd ”Baldissoni ser konspirationer” efter Strootmans avstängning, medan ”Juve bryr sig bara om Dinamo”, kvällens CL-motståndare. En tillhörande krönika har sarkastiska rubriken ”Spökena är tillbaka”.

 

SPANIEN

spanienMarca har inför kvällens Real Madrid-match mot Dortmund en bild på Santiago Bernabéu och rubriken ”Här bara för att vinna”. Förklaringen kommer med ”Real Madrid söker seger med dubbel bonus: förstaplats i gruppen och förbli obesegrat lag”. Till det finns också ett citat från Zidane, ”Vi kommer att spela en avslutning för att vinna, vi villa för att bli etta”. Om gårdagens CL-match för Atlético skriver Marca, ”En ’söt’ förlust i München” (0-1 mot FC Bayern), till skillnad från en bitter, då Madrids rödvitblåa lag ändå vinner gruppen. Marca låter sedan minsann inte Barcelona slippa undan minnet av poängtappet mot Real Madrid. ”Målfest för att glömma El Clásico” (4-0 mot Mönchengladbach), kommer rubriksättaren fram till, säkert med ett illvilligt leende på läpparna.

AS låter ett leende Zidane ta plats till citatet ”Jag har tur men inte bara det…”. Efter gårdagens jätterubrik i tidningen om Real Madrids intresse för Aubameyang, fångar AS förstås upp Dortmundtränarens kommentar på spekulationerna. ”Tuchel: Det är normalt att Aubameyang vill spela för Real Madrid”.

Cadena Ser hakar på Aubameyangtåget till Madrid. ”Jag skulle älska att se Aubameyang i vitt”, är citatrubrik som bygger på en kommentar från Dortmundspelarens mamma, Manu Carreño. ”Min son lever med fotbollen som en stark passion, och jag har alltid trott på honom. Det går bra gör honom, och förhoppningsvis kan han uppfylla löftet till sin morfar om att en dag spela för Real Madrid. Jag skulle älska att se honom i vitt”.

Diario Sport ser det som att ”Barça är tillbaka”, efter storsegern mot Mönchengladbach. ”Laget roade sig med en målfest efter tre matcher utan seger”, påpekar Sport.

Mundo Deportivo använder sig av en filmanspelning med ”Dödlig Arda (II)”. Det följs av ”Som han gjort förut, turken briljerade mot Mönchengladbach, denna gång med ett hattrick på 17 minuter”. Sedan har tidningen förstås också med sin egen uppgift som fick stor spridning redan under gårdagen, ”Exklusivt: Cristiano Ronaldo får Ballon d’Or”.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe nöjer sig med ett ord för PSG:s debacle (2-2 mot Ludogorets), ”Chockerande”. Sedan konstaterar tidningen att ”0-3 mot Montpellier var inte olyckshändelse. Efter ett svagt oavgjort resultat mot bulgarerna från Ludogorets, tappar PSG sin förstaplats i gruppen. Med fyra dagar kvar till att man tar emot ligaledaren Nice, så ruvar de franska mästarna på en kris”. I betygsdelen får Lindelöf nöja sig med en fyra. Det kunde vara värre. Tosic i Besiktas får ovanligt låga ett (0-6 mot Dynamo Kiev). Det kunde också vara betydligt bättre. Arda Turan i Barcelona får ovanligt höga nio (4-0 mot Mönchengladbach), liksom Lucas Pérez i Arsenal (4-1 mot FC Basel).

Le Parisien slår fast att ”Nu är situationen allvarlig” för PSG. På sporten är matchrapportens rubrik hårda ”Oförlåtligt”. En annan artikel ställer frågan ”Emery, begränsat förtroende?” Tidningen påpekar att ”Trots två misslyckade insatser behåller PSG:s tränare ledningens och spelarnas förtroende. Men hur länge?”. Samtliga spelare får låga betyg, mellan tre och 4,5 av tio, för insatsen mot Ludogorets.

 

TYSKLAND

Bild visar att det finns många sätt att beskriva en seger i Champions League. ”Här avslöjar han sin babyhemlighet”, till exempel. Det är rubriken till Lewandowski med bollen under tröjan och tummen i munnen, efter sitt eleganta frisparksmål för Bayern i går (1-0 mot Atlético). ”Det stämmer att jag ska bli pappa nästa år. Jag har vetat det några månader, men det här var ett bra tillfälle att berätta att min fru är gravid”, säger anfallaren. En annan CL-rubrik är ”Barça förtrollade Gladbach och Klopp” (4-0). På plats på Camp Nous läktare var nämligen Liverpooltränaren och hans lag.

Sport Bild ser det som att ”Leipzig lyfter”, och gör därmed som så många andra den frestande men tveksamma flörten med klubbägarens slogan. En lägesrapport utlovas med ”Åtta segrar i rad, så håller sachsarna ihop”. Och så blir det en uppföljning på en hel annan Leipzig-snackis, ”Konsekvenserna av Werners filmning”. Tidningen gör också en ”Megajämförelse mellan skyttekungar”, Kölns Modeste mot Dortmunds Aubameyang. Goda nyheter för Eintracht Frankfurt, tränare ”Kovac stannar till 2019”.

 

DANMARK

ekstrabladetEkstra Bladet (Danmark) har ”Ståle ska ingenstans” som fet rubrik i dag. Tidningen följer upp påståendet med ”FCK-boss slår fast: Solbakken är hos oss minst enligt kontraktet 18 månader till, säger Anders Hörsholt”. Därmed skulle Solbakken inte vara aktuell för förbundskaptensposten i Norge. En annan FCK-artikel är ”Erik den största”. Enligt tidningens betygsättning har den svenske mittbacken det högsta snittet av FCK:s spelare i Champions League i år, 4,8 av sex. Den framgångsrika övergången till FCK förklarar mittbacken så här: ”Den stora skillnaden på Gent och nu i FCK är spelsystemet. De använde 3-5-2 därnere, men 4-4-2 passar mig mycket bättre. Och så är det förstås också en fråga om förtroende”, säger Johansson, som tycks nöjd med beslutet att sluta i svenska landslaget. ”För mig har det varit viktigt att få den extra vilan. Jag kände att mina prestationer var sämre i en eller två matcher när jag kom tillbaka efter landslagsspel. Jag fick en dålig reaktion, och det är en mycket stor förklaring till mitt nej. Nu har jag fullt fokus på klubblaget”. Näst högst betygssnitt bland FCK-spelarna i CL har för övrigt en annan svensk, Robin Olsen, med 4,4.

Århus Stiftstidende tror inte att Jens T Andersson hoppade av sportchefsjobbet i AGF. Under rubriken ”Ett förväntat farväl” skriver krönikören Jan Schouby att ”Sett utifrån verkar det som om Jens Anderssons kunskap om dansk och nordisk fotboll helt enkelt inte var tillräckligt bra. Som om svensken inte hade det nödvändiga nätverket att ta hitta rätt spelare till AGF. I stället slutade det med inköp från länder som Kroatien, Ryssland och Serbien, som kräver en längre invänjningsprocess till dansk fotbollskultur”. Schouby menar att AGF inte är bättre rustat i dag än när Andersson började för två år sedan, trots ökade resurser. Det är bakgrunden till att den forne sportchefen från AIK inte blir kvar. ”Visserligen skyller klubben i sitt pressmeddelande på att svensken inte ville förlänga sitt avtal, som går ut om knappt ett år, och därför kan man lika gärna bryta nu. Men det känns mest som en dålig ursäkt och bortförklaring till ett avskedande. Det är något som stärks av att Jens Andersson på gårdagens presskonferens upprepade gånger inte ville förklara varför han inte vill fortsätta jobbet”. Intervju av danska TV2 här, artikel på Fotbollskanalen här.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) ser Benficas tunga hemmaförlust (1-2 mot Napoli) i skenet av Dynamo Kievs seger (6-0 mot Besiktas), som ändå säkrade avancemang, och sätter rubriken ”Gult leeovrigtnde”. Till den finns en bild på Luisão som kramar om sin svenska mittbackskollega Lindelöf.

De Telegraaf (Holland) konstaterar att ”PSV kan inte vinna” (0-0 mot Rostov), och beklagar att laget ”Lämnar Europa genom bakdörren”, utan seger på sex matcher och med bara två poäng.

Folha de São Paulo (Brasilien) uppgav i går att det argentinska laget med Lionel Messi i spetsen, bara var 18 minuter från att bränslet hade tagit slut med deras flygplan. Samma bolivianska plan som Chapecoense kraschade med. Argentinarna använde planet två veckor innan den ödesdigra olyckan.

 

Till sist…
…Altrincham i England söker ny tränare, och anser det nödvändigt att understryka att framgångar från managerspel inte räknas som merit.

Publicerad 2016-12-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons