Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Superbetyg till Augustinsson efter mästerlig CL-match

ENGLAND

englandDaily Telegraph menar att en ”Sprudlande Alli säkrade Europa League-plats för Spurs” (3-1 mot CSKA). Fans till rivallaget i norra London har mer oroande rubriker att fästa blicken på. ”Arsenal beredd att sälja Özil om han inte sänker lönekraven”.

Daily Mirror har fokus på en annan Arsenalstjärna i segdragna kontraktsdiskussioner. ”Exklusivt: Alexis SanCHESS”, anspelar på schackspel om chilenaren, och att ”Chelsea gör första draget”. Stamford Bridge-klubben uppges beredd att agera om parterna inte kommer överens. Tidningen har också en annan spelare än Telegraph i fokus för Tottenhams seger, Kane, ”Magisk Harry bryter Wembley-förbannelsen”.

Daily Star tar fasta på Mourinhos ilska mot Uefa över att tvingas spela på frusen plan i Ukraina. Tidningen ändrar på välkänt uttryck till ”No play, Jose” i stället. Unitedtränaren ser det som att arrangörerna försöker göra ett ”mirakel” med att få den i gott skick.

The Times stora rubrik på sporten är ”Leicester och Aston Villa del i sexövergreppsutredning”. Bland fotbollsrubrikerna finns också ”Fontes framtid i Southampton osäker, och Chelsea har ögonen på Van Dijk”. Man United har uppgetts intresserad av båda spelare, men får enligt Times förbereda sig på konkurrens från Londonklubben om 25-årige mittbacken Van Dijk.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport utbrister nöjt ”Juventissima” efter gårdagens seger (2-0 mot Dinamo Zagreb) som säkrade förstaplatsen i gruppen. Men lika snabbt kommer en rubriitalienkfortsättning i ”Men nu blir det en rysare”. Det syftar på lottningen.”I åttondelsfinal riskerar Allegris lag och Napoli att få möta Real Madrid, Man City, Bayern München eller Paris SG”. På tal om Napoli, en annan rubrik är ”De Laurentiis hämtar Pavoletti som Europajulklapp”, alltså Genoas anfallare. Lugnet har sedan ännu inte lagt sig efter Strootman-gate. Romaspelaren stängdes av för filmning, medan konsekvenserna för Lulic för kommentarer som uppfattats som rasistiska – att Rüdiger tidigare sålde strumpor och bälten på gatan – ännu inte fått något efterspel. Det fick Romatränaren Spalletti att kasta ur sig att ”Snart stänger de av Rüdiger för att ha fejkat strumpförsäljning”. I avdelningen för CL-betyg får FCK:s svensktrio följande: Augustinsson sju, Olsen 6,5 och Johansson sex.

Corriere dello Sport är stridslysten inför CL-lottningen, och låter det italienska hjärtat pumpa till ”Låt oss slå dem”, med bild på stjärnor från Real Madrid, Man City, Bayern München och PSG. En krönika bredvid följer i samma stil, ”Det är de andra som borde var oroliga”. Milanfans kan dregla åt rubriken ”Milan, här är 100 miljoner att spendera”, men vill nog gärna se de där pengarna på bordet från nya ägarna. Badelj och Gomez uppges stå överst på de kinesiska ägarnas önskelista.

Tuttosport levererar trycksvärta med samma stridslystnad som Corriere dello Sport, men nöjer sig med sitt favvolag. ”Kom igen, Juve”, skriver tidningen, och nöjer sig med Real Madrid, Man City, Bayern München som ”faror” i lottningen. Grannklubben Torino har annars just Juventus i tankarna. Det är dags för derby. 1 000 Torinofans fanns på träningen i går för att peppa laget, därav rubriken ”Supportrarna vrål: Släpp loss tjuren” (tillika Torinos smeknamn).

 

SPANIEN

spanienMarca syftar med ”Oavgjort med söt eftersmak” på att Real Madrids resultat (2-2 mot Dortmund) ändå inte var så illa. Dels var det ”ett bra Dortmund i en spännande match” och dels ”tangerades Beenhakers rekordsvit på 34 matcher utan förlust”. Dessutom ter sig lottningsalternativen på pappret inte svårare för att Real Madrid blev två i gruppen: Arsenal, Napoli, Monaco, Leicester eller Juventus.

BeIN SPORTS España fångar efter matchen upp Aubameyang, som bekräftar tidigare uppgifter om att han lovat sin morfar att spela för Real Madrid. Sedan får han en mer konkret fråga. Reportern: ”Skulle du säga till Florentino Pérez att du vill spela i Real Madrid?”. Aubameyang: ”Ja”.

Sport förblindas av Barçarevasnch och skruvar Real Madrids resultat till ett jättemisslyckande. ”Real Madrid får smaka på sin egen medicin och släpper in mål i 88:e minuten, och förlorar därmed gruppsegern”, skriver Sport, och fyller på med att ”Publiken visslade åt Cristiano och portugisen konfronterade fansen”.

Mundo Deportivo vill inte vara sämre i sin Real Madrid-fixering utan bjuder på ”De sju skillnaderna” i hur Cristiano Ronaldo och Lionel Messi behandlas kring skattebrottsmisstankar. Messi har självfallet behandlats sämre på alla vis. Däremot nöjer MD sig med att konstatera att ”Real Madrid och Sevilla gick vidare som tvåor”.

Estadio Deportivo är mer jublande glad åt sitt Sevillas gruppspelsavancemanget (0-0 mot Lyon). ”Nu är ni bland de stora”, lovar tidningen

La Voz de Galicia påpekar att ”Celtas Europadröm behöver matas med mål”. Och de ska John Guidetti stå för. I alla fall väntas svensken bli striker i kvällens lag mot Panathinaikos i avstängde Aspas frånvaro. Celta Vigo slåss med Standard Liège om avancemang från Europa League-gruppen.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe beskriver ett ”Lyon satt på sin plats”, efter missat gruppavancemang (0-0 mot Sevilla). Bland CL-betygen märks FCK-Augustinsson. Han är en av tre spelare denna CL-kväll som får åtta av tio i betyg. De andra två är André Silva (Porto) och Karim Benzema (Real Madrid). De andra två FCK-svenskarna, Olsen och Johansson, får sex respektive fem i betyg.

Le Parisien känner med Lyon i förstasidesrubriken ”Så irriterande!”. Tidningen fortsätter också att analysera problemen i Paris SG. Citatrubriken ”I PSG gömmer sig en del”, är hämtad från tidigare tränaren Luiz Fernandes, som saknar större ledarskap och samhörighet på planen. Eric Rabesandratana ringar in en spelares inflytande. ”Ibrahimovics karaktär saknas. Han satte press på alla”, säger den forne lagkapten i PSG.

 

tysklandTYSKLAND

Bild har ”Tack Reus” på förstasidan efter anfallarens kvittering (2-2 mot Real Madrid). Men på sporten använder tidningen ”Aubameyang glänste i sitt provspel”, för att få Real Madrid som arbetsgivare. Bayer Leverkusens seger (3-0 mot Monaco) skildras mest utifrån den komiska straff som blev matchens sista målet. Efter att ha träffat ribban träffade bollen målvakten De Sanctis, och in i mål. Officiellt blev det ett självmål. ”Självmål är något man tvingar fram av motståndare. Vi är på rätt väg!”, skämtade Leverkusentränaren Schade efter matchen. En citatrubrik som lätt fastnar är annars ”Leipzig spelar Legofotboll”. Det är ett uttalande om succélagets från dess kommande motståndare, Ingolstadts tränare Walpurgis. Men citatet är i all välmening. ”RB Leipzig spelar Legofotboll, eftersom allt byggs på vartannat. De spelar med fart, precision och koordinerade löp- och passningsvägar”, menar Walpurgis.

Kicker välkomnar Dortmunds resultat med ”Starkt! BVB hämtade upp 0-2-underläge”. Andra rubriker som ska locka till läsning är bland annat ”Leipzig: Hassenhüttl – duell med det förgångna” och ”Europa League: Schalke på rekordjakt”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet skriver att ”Då blir det Europa League-äventyr” för FC Köpenhamn efter gårdagens seger (2-0 mot Club Brügge). Matchens stjärna var Ludportgualwig Augustinsson, som får sällan använda sex av sex i betyg. ”Han hade en fot med i båda målen, och har under hösten lyft sitt spel till en nivå som garanterat innebär att Ståle Solbakken kommer att få kämpa hårt för att behålla honom till sommaren. Han slår inte bara dödligt farliga och millimeterprecisa bollar från fasta situationer, han har utvecklats till en offensiv back av internationell klass”, skriver Esktra Bladet i sin matchrapport. Erik Johansson och Robin Olsen får båda fyra i betyg. Tipsbladet hyllar också Augustinsson som FCK:s bästa spelare för kvällen. ”Ludwig Augustinsson spelade en sådan där match för FCK som gör honom till en given försäljningsspelare. Han strålade av energi och hög nivå, och var snabb på att bryta Brügges passningar. Därutöver krönte han sin insats med knivskarpa bollar från fasta situationer, som gav svensken två assist”.

Nova (Grekland) är en av många grekiska medier som gör stor rubrik på att Panathinaikos kommer till spel ”Utan Berg mot Celta!”. Det ses som en överraskning att svensken inte är med i 22-mannatruppen, men Nova pekar på att tränare Ouzounidis vill spara Berg till ligaspelet. Panathinaikos är redan borta från avancemang i Europa League.

Record (Portugal) njuter av ”En handfull” mål som Porto gjorde (5-0 mot Leicester). Tidningen konstaterar att Porto ”körde över de engelska mästarna och tog sig till åttondelsfinal genom den stora porten”.

Publicerad 2016-12-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons