Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guidetti: ”Vi kan slå vilket lag som helst”

ENGLAND

ANNONS

1

Daily Telegraph sätter kronan på (matchrapport)verket med ”Kung Henrich den första”. En hyllning till Mchitarjan, som med ett elegant solonummer gjorde sitt allra första mål i Man Uniteds tröja (2-0 mot Zorya).

Daily Mirror använder en födelsedagssång för att fira premiärmålskytten, med anspelning både på frysboxen Mchitarjan befunnit sig i och kylan i Ukraina, ”Freeze a jolly good fellow”. Rubriken ”Bolaise borta till 2018”, talar sitt tydliga språk om spelarens skada. ”Mardrömsnyheter för Evertons 29 miljonerpundsytter Yannick”, lägger Mirror till. Tidningen bjuder också på ännu en ordlek, ”Exklusivt: Alli Les Bleus – PSG planerar sommarbud på 50 miljoner pund”, på Tottenhams engelska landslagsspelare.

Manchester Evening News har ”Mchitarjan visade sin klass” som rubrik på spelarbetygen. Där får armeniern en sjua. Liksom tre andra spelare. Zlatan Ibrahimovic, som gjorde Uniteds andra mål, för nöja sig med sex och omdömet, ”På nytt hamnade han för långt ner i planen och gjorde det trångt på mittfältet, som var fullt med röda tröjor. Han var bättre i andra halvlek, och avslutade med precision”.

ANNONS

The Guardian utökar hyllningskören med, ”Mourinho hyllar Mchitarjan”. I den summerar Unitedtränaren även gruppspelet med ”I själva verket var inget lag var bättre än oss, även när resultaten inte gick vår väg”. Zlatans hyllning till Mchitarjan finns nedan.

 

ITALIEN

czmjj17w8aeicpa

La Gazzetta dello Sport menar att ”Juve skrämmer Europa” inför Champions League-lottningen. Tidningen poängterar att ”Storklubbarna hoppas slippa dem”, och exemplifierar med två röster. ”Bayern Münchens vd Rummenigge: De är starka och slog nästan ut oss…” och ”Real Madrids tränare Zidane: Jag vill inte möta dem, även av känslomässiga skäl”. Gazzettan noterar också nöjt att ”Juventus är den enda klubb som är i topp av både gruppspelet och sin liga”. Från gårdagens Europa League-spel märks ”Eder och Pinamonti – tröts för Inter” (2-1 mot Sparta Prag). Milanolaget var redan utslaget.

ANNONS

Corriere dello Sport ser ”Stora namn för Juve”, och menar att klubben i vinterfönstret ”köper Witsel och utmanar Juventus om Kessie”, den unga Atalantabacken. Tidningen lämnar snabbt gårdagens Europa League-matcher och ser i stället till lottningen. Med en svensk på näthinnan. ”Roma och Fiorentina riskerar att få möta Ibra”, skrver CdS, och lägger sedan till att ”United är mardrömmen i åttondelsfinal”. En annan stor rubrik är ”Drakens mysterium – fem frågor till Milan”, som följs av ”Vilka är de kinesiska köparna som ingen verkar känna? Det försenade slutförandet av affären börjar oroa fansen”.

Tuttosport har sugit klart på Juves CL-karamell. Nu fingrar tidningen på nästa godbit, Turinderbyt i helgen. Förstasidan är uppdelad i två större rubriker, en för Torino och en för Juventus. I den första: ”Det bli Rocchi. Fansen rasande”, över domarvalet. I den andra: ”Higuaín en derbymaskin” syftar på argentinarens insatser i andra klubbar. ”På tio matcher mot Boca och Atlético: sju mål och tre assist”.

ANNONS

 

SPANIEN

3

Marca har en mäktig publikbild med utsträckta klubbhalsdukar. Men det är varken vita för Real Madrid eller rödvitblå för Atlético. I stället är det Chapecoenses gröna. Tidningen har pratat med klubbordföranden Ivan Tozzo, vars ord bildar rubriken ”Ingen kommer att glömma oss”. Förutom det finns ett försök till försvar av Cristiano Ronaldo, som misstänks för skattesmitning. ”Cristiano Ronaldo har deklarerat för 203 miljoner euro i tillgångar utomlands”, påpekar Marca. Inne i tidningen uppges att det kom ut mycket mer av Real Madrid-Dortmund än ett resultat. ”’Option’ för Real Madrid på Dembélé, Weigl och Aubameyang”, lyder rubriken. Vad det innebär är att Dortmund ska ha lovat Real Madrid att informera klubben om bud inkommer på någon av de tre spelarna. Dessutom är klubbarna överens om att inte inleda budkrig mot varandra om spelare från andra klubbar.

ANNONS

AS lyfter samma försvar från Crsitiano Ronaldo på förstasidan som Marca, komplett med dokument och citatrubrik från spelaren, ”Den som inte är skyldig till någonting, har ingenting att frukta”. Ett annat försvar, mot anklagelser om att Real Madrid-spelare slipper undan enklare än Barça-spelare, hittar AS i just Barcelona, ”Neymar: Jag ser ingen skillnad i hur skattemyndigheterna behandlar Real Madrid- och Barcelonaspelare”.

Sport drar Messis kontrakt ännu ett varv. ”Förhandlingar pågår”. Lionesl pappa uppges på plats i Barcelona för samtal med Barças president, och Sport ”avslöjar” att ”Jorge Messi och Bartomeu diskuterar ’utan brådska och med diskretion’, enligt källor i klubben”. Okej.

Mundo Deportivo är inne på samma tema om pågående förhandlingar, men med svulstiga rubriken ”Messi för alltid”. Tidningen påpekar att Barça vill skriva kontrakt till 2022, ett kontrakt som skulle göra Messi till ”världens bäst betalde spelare”.

ANNONS

Faro de Vigo har på förstasidan ”Celta Vigo får jackpott i Europa” efter EL-avancemanget (2-0 mot Panathinaikos). Men tidningen skulle för dagen annars kunna byta namn till Faro de Guidetti. Sporten är full av referenser till den svenske målskytten. Matchrapportsrubrik? ”Guidetti leder Celta vidare i Europa”.CheckIntervjurubrik? ”Guidetti: Vi kan slå vilket lag som helst”.Check. Hyllningsartikel? ”John Guidettis fest”.Check. I sistnämnda skriver Faro de Vigo att ”den svenske anfallaren är nyckeln till Celtas Europaavancemang” och menar vidare att ”John Guidetti kommit tillbaka och använt sina minuter i Europa League för att visa att han förtjänar en plats i startelvan”. Det är inte bara lokal medier som är imponerad av Guidetti. Svensken finns också med på Uefas lista över omgångens spelare (se ovan).

ANNONS

El Mundo ringar med rubriken ”Från Argentina till Karibien via Nederländerna” in tre nya storstjärnor som placerar stålarna i skatteparadis: Higuaín, Di María och Pastore. På nytt är det Football Leaks-dokument som används.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe anser att det råder ”Disharmoni” i Paris SG. Det är dagens stora rubrik. Tidningen uppger att det finns en klyfta mellan ägaren Nasser Al-Khalïfis närmaste och PSG:s klubbledning. L’Equipe ser sedan fler mörka moln på Parishimlen, inte bara i sviktande matchresultat och spelarinsatser, utan också i publiksnittet som faller och storvärvningar som inte blivit av.

Le Parisien blir en naturlig fortsättning med feta rubriken ”Dyster vecka för PSG”. Tidningen skriver sedan att ”PSG attackeras från alla håll. På det idrottsliga planet är resultaten på halv stång. Utanför planen, har uppdagande som berör Di María och Pastore tung effekt”. Vad det gäller sistnämnda, se El Mundo under ”Spanien”.

ANNONS

Le 10 Sport skjuter ut ”Exklusivt: Bayern har Griezmann som mål” i cyberrymden. Enligt sajtens källor är Atléticostjärnan nummer ett på den tyska storklubbens shoppinglista.

 

 ÖVRIGT

ovrigt

Bild (Tyskland) betonar på nyhetsettan att ”Aubas flört med Real Madrid blir allt hetare”. Tidningen hävdar sedan att ”en sommarövergång skulle ge 70 miljoner euro”.

Ekstra Bladet (Danmark) framför beskedet ”FCK håller på stjärnorna”. Det är från klubbdirektören Anders Hörsholt och gäller åtminstone vinterfönstret. ”Vi ska använda våra spelare i vår, så det stannar. Kan vi på något vis behålla dem så gör vi det”, säger Hörsholt, väl medveten om att alla förstås har ett pris. Planen är fortsatt att Ludwig Augustinsson säljs till sommaren. Reportern: ”En agent (Hasan Cetinkaya, vår anm) sa att Robin Olsen kan säljas i vinter?”. Hörsholt: ”De snackar allt möjligt”.

ANNONS

Algemeen Dagblad (Holland) skriver om ”Snöpligt uttåg” för Feyenoord (0-1 mot Fenerbahçe). Roligare då i Alkmaar, ”AZ vidare!” (3-2 mot Zenit). Voetbal International fångar upp Fox Sports intervju med den svenske målskytten Muamer Tankovic. ”Otroligt. För några månader sedan var jag inte med. Nu är det fantastiskt att få göra mål, särskilt ett avgörande mål. Jag kan inte ens beskriva målet, jag var så full av adrenalin och glädje”, säger Tankovic, och blir filosofisk, ”Fotboll är en lustig sport. Ena stunden är man inte med i bilden, i nästa är man hjälte. Man måste njuta av dessa ögonblick. Förra sommaren tänkte jag lämna. Nu vill jag inte tänka på det förflutna, utan på framtiden”.

Lance (Brasilien) är en av många tidningar som uppmärksammar att ”Chapecoense sätter stjärnor på klubbmärke för ära och för att hedra”. Den ena stjärnan sätts ovanför klubbmärket och står för Copa Sudamericana, titeln som klubben tilldelades efter flygolyckan som inträffade på väg till finalspel. Den andra stjärnan, i bokstaven ”F”, är till minne för de omkomna.

ANNONS
Publicerad 2016-12-09 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto